22-09-2008, 17:19 | #1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-03-2008
Şehir: Ankara
Mesajlar: 271
|
Soğuk Buğday Çorbası
Soğuk Buğday Çorbası Sıcak yaz akşamlarına özel, içimizi ferahlatan, bol vitaminli bir çorba bu. Üstelik yapımıda çok pratik. Malzemeler : 1 su bardağı aşurelik buğday 5 su bardağı koyu ayran 1 yumurta 1 tatlı kaşığı kuru nane veya yarım demet ince kıyılmış taze nane Üzeri için : Bir kaç parça taze nane 1) Aşurelik buğdayı bir gece önceden ıslatıp, bir tencerede iyice yumuşayıncaya kadar haşlayalım. 2) Bu arada yumurtayı iyice çırpalım ve ayran ile karıştıralım. 3) Haşlanan buğdayların üzerine ayranlı karışımı yavaş yavaş karıştırarak dökelim. Çorba kaynayıncaya kadar bekleyelim. Kısık ateşte 5-10 dakika daha kaynatalım. 5) Tencereyi ocaktan almadan tuz ile tatlandıralım ve kuru veya yaş naneyi ekleyelim. 6) Soğuyunca kaselere paylaştırıp birer parça taze nane ile servis edelim. Not : Eğer çorbayı sıcak içmek isterseniz; küçük bir tavada birkaç kaşık sıvıyağı kızdırıp içine kuru naneyi ekleyip, kavuralım. Tabaklara paylaştırdığımız çorbanın üzerine birer kaşık neneli yağdan paylaştırıp servis edebiliriz. Bu çorbayı ,iç anadolu bölgesinde , ekin tarlasına götürüp içtiklerini anımsıyorum. |
03-06-2013, 22:35 | #3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-03-2008
Şehir: Ankara
Mesajlar: 271
|
Yarma çorbası, nohutsuz ve sade buğday ile yapılır. Ancak nohut ve fasulye ile yaptığınız zaman farklı bir lezzet oluşur. Oda aşurenin tuzlu ,haldeki çorbası olur. |
14-08-2013, 08:35 | #4 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 14-08-2013
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 4
|
İş yerinde de sık sık yapılan bir yemek yaz çorbası diyolar burda çok hoş bişe gerçekten Konteyner Ev Fiyatları |
28-07-2014, 04:11 | #5 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 5,011
|
Bizde bu çorba şöyle yapılıyor.. Bugday haşlanır, suyu süzülmeden içine koyu kıvamlı ayran, haşlanmış kuru fasülye, mısır taneleri ve dere otu eklenir.. Yaz günü bir numaralı çorbadır.. |
|
|