agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Aperitifler, Çorbalar, Salatalar, Soslar
(https)




Beğeni Düzeni3Beğeniler
  • 2 Gönderen tener
  • 1 Gönderen hüsnüyusuf

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 22-09-2008, 17:19   #1
Ağaç Dostu
 
tener's Avatar
 
Giriş Tarihi: 29-03-2008
Şehir: Ankara
Mesajlar: 271
Soğuk Buğday Çorbası

Soğuk Buğday Çorbası

Sıcak yaz akşamlarına özel, içimizi ferahlatan, bol vitaminli bir çorba bu. Üstelik yapımıda çok pratik.

Malzemeler :
1 su bardağı aşurelik buğday
5 su bardağı koyu ayran
1 yumurta
1 tatlı kaşığı kuru nane veya yarım demet ince kıyılmış taze nane

Üzeri için :
Bir kaç parça taze nane

1) Aşurelik buğdayı bir gece önceden ıslatıp, bir tencerede iyice yumuşayıncaya kadar haşlayalım.

2) Bu arada yumurtayı iyice çırpalım ve ayran ile karıştıralım.

3) Haşlanan buğdayların üzerine ayranlı karışımı yavaş yavaş karıştırarak dökelim. Çorba kaynayıncaya kadar bekleyelim. Kısık ateşte 5-10 dakika daha kaynatalım.

5) Tencereyi ocaktan almadan tuz ile tatlandıralım ve kuru veya yaş naneyi ekleyelim.

6) Soğuyunca kaselere paylaştırıp birer parça taze nane ile servis edelim.

Not : Eğer çorbayı sıcak içmek isterseniz; küçük bir tavada birkaç kaşık sıvıyağı kızdırıp içine kuru naneyi ekleyip, kavuralım. Tabaklara paylaştırdığımız çorbanın üzerine birer kaşık neneli yağdan paylaştırıp servis edebiliriz.

Bu çorbayı ,iç anadolu bölgesinde , ekin tarlasına götürüp içtiklerini anımsıyorum.

gürcan_keskin ve Milla beğendi.
tener Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-12-2008, 06:52   #2
Ağaç Dostu
 
hüsnüyusuf's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-10-2007
Şehir: Karaman
Mesajlar: 315
Galeri: 15
Benim de çok sevdiğim bir çorbadır.Taze nane ile yapılanı kuru naneli yapılana tercih ederim.Aşurelik buğdayın yanında nohut ve fasülye de kullanılabilir. Bu şekilde de çok lezzetli olur.Tavsiye ederim.

tener beğendi.
hüsnüyusuf Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-06-2013, 22:35   #3
Ağaç Dostu
 
tener's Avatar
 
Giriş Tarihi: 29-03-2008
Şehir: Ankara
Mesajlar: 271
Yarma çorbası, nohutsuz ve sade buğday ile yapılır. Ancak nohut ve fasulye ile yaptığınız zaman farklı bir lezzet oluşur. Oda aşurenin tuzlu ,haldeki çorbası olur.

tener Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-08-2013, 08:35   #4
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 14-08-2013
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 4
İş yerinde de sık sık yapılan bir yemek yaz çorbası diyolar burda çok hoş bişe gerçekten

Konteyner Ev Fiyatları

konteyner Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-07-2014, 04:11   #5
Ağaç Dostu
 
hira's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-06-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 5,011
Bizde bu çorba şöyle yapılıyor..

Bugday haşlanır, suyu süzülmeden içine koyu kıvamlı ayran, haşlanmış kuru fasülye, mısır taneleri ve dere otu eklenir.. Yaz günü bir numaralı çorbadır..

hira Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 19:20.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024