agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Aperitifler, Çorbalar, Salatalar, Soslar
(https)




Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 02-08-2013, 22:29   #1
Ağaç Dostu
 
yigit666's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-06-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 545
Agurida (erik ekşisi)

malzemeler:
10 kilo sarı ekşi erik
3 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı tuz
2 çay bardağı su
yapılışı:sarı ekşi erikler ağustos ayında olgunlaşır şimdi tam zamanı önce erikler birkaç su yıkanır, daha sonra suyu süzülür büyükçe bir tencereye erikler konur, üzerine 2 su bardağı su ilave edilerek ,erikler yumuşayıncaya kadar haşlanır.

haşlanan erikler büyükçe bir bez torbaya konur ,torbanın ağzı sıkıca bağlanır , yüksekçe bir yere asılır altına genişçe bir kap konulur ,sabaha kadar suyu süzülen erik suyu tekrar ateşte pekmez kıvamına gelene kadar karıştırılarak kaynatılır, üzerinde biriken köpükleri bir kaşık yardımı ile alınır , en son toz şeker ve tuzu ilave edip tekrar karıştırarak 5 dakika daha pişirilir ,kavonozlara sıcak sıcak döküp kavonozların ağzı sıkıca kapatılır bir bez üzerinde kavonozlar baş aşağı çevrilerek sabaha kadar bekletilir , daha sonra karanlık bir yerde muhafaza edilir .

yigit666 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 20:35.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024