agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Aperitifler, Çorbalar, Salatalar, Soslar
(https)




Beğeni Düzeni6Beğeniler
  • 3 Gönderen agozce
  • 1 Gönderen agozce
  • 2 Gönderen üzüm

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 17-09-2012, 18:55   #1
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,409
Galeri: 103
Sarmısaklı Ekmek

Sarımsaklı ekmek tarifi veren yok mu?
Hani dışarı yemeğe gittiğinizde siparişiniz hazır olana kadar kebapçılar, lor + tereyağ + lavaş getirir, ama daha şık yerler, sarımsaklı ekmek, kurutulmuş domates dilimleri servisi yapar ya, bahsetmek istediğim o sarımsaklı ekmekler.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-09-2012, 21:02   #2
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 22-04-2010
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 481
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Güler Mesajı Göster
Sarımsaklı ekmek tarifi veren yok mu?
Hani dışarı yemeğe gittiğinizde siparişiniz hazır olana kadar kebapçılar, lor + tereyağ + lavaş getirir, ama daha şık yerler, sarımsaklı ekmek, kurutulmuş domates dilimleri servisi yapar ya, bahsetmek istediğim o sarımsaklı ekmekler.
Tost makinasına ekmekleri koyuyorum. Diğer tarafta sarımsak dövüp zeytinyağı ve fesleğenle karıştırıyorum (diğer baharatlar da olabilir tabii) Ekmekler kızarınca z.yağ+sarımsak+baharat karışımından dilimin boyutuna göre 1-2 tatlı kaşığı ekmeğin üzerine sürüp makinayı tekrar kapatıyorum. Kurumuş domates, pesto sosu ve/veya parmesan rendesi ekmeklerin üzerine ilave edilebilir.

elek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-09-2012, 21:31   #3
Ağaç Dostu.
 
pria's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-08-2009
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 6,526
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Güler Mesajı Göster
Sarımsaklı ekmek tarifi veren yok mu?
.
SARIMSAKLI EKMEK
Malzeme
• 4 su bardağı un
• Bir buçuk su bardağı süt
• 2 çorba kaşığı margarin
• 30 gram yaş maya
• 1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
• 2 çay kaşığı sarmısak tozu
• 1 çay kaşığı tuz
• Üzerine
• 1 yumurtanın sarısı
• Çörek otu

Hazırlanışı
Sütü geniş bir tencerede ısıtın mayayı küçük parçalar halinde süte ilave edin. 10 dakika bekletin. Unu, kuru bir kaba eleyin. Ortasını havuz şeklinde açın 2 çorba kaşığı margarini erittikten sonra unun içine ilave edin. Mayayı ettiğiniz süte ekleyin. Tuzu, sarmısak tozunu ve kaşar peyniri rendesini de katın. Malzemeler özleşene dek yoğurun. Ilık bir yerde üzeri örtülü bir şekilde yarım saat kadar mayalanmaya bırakın. Daha sonra hamurdan küçük parçalar koparın. Elinizde yuvarlayarak, şekil verin. Yağlanmış tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürün. Somunların üzerine çörekotu serpin. Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında kızarana kadar pişirin.

İHE

Ayrıca fırsat bulursanız bunuda bir tadın derim:

ekmek cipsi - ek_i sözlük

Name:  ekmekcipsi.jpg
Views: 1892
Size:  38.6 KB

Çok lezzetli..Bostancı sahilde Halk ekmek büfesinden aldık..Birde domatesli+zeytinyağ+sarımsaklı olanı var..

pria Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-11-2012, 13:08   #4
Ağaçsever
 
ahmeteren's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-10-2009
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 39
Sn. pria, bahsettiğiniz ekmek cipsini çorbaya katmanızı tavsiye ederim. Şu 5 yıldızlı otellerde kızarmış tereyağlı küçük ekmekler vardır ya(adını unuttum) ben onları pek sevmem. Ama annemin yaptığı domates çorbasına koydum, harika oldu.

ahmeteren Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-11-2012, 00:05   #5
Ağaç Dostu
 
agozce's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2,044
Galeri: 4
Ben şöyle yapıyorum.

Genelde bayat baget ekmekler daha güzel oluyor. Verev dilimliyorum ama tamamen kesip kopartmıyorum, yani dilimler birbirinden ayrılmıyor.

2 kaşık, tereyağı veya zeytinyağı,(margarin de olabilir)
İstediğiniz oranda sarımsak
kuru nane ve tuz ( kekik veya dereoyu da kullanılabilir)

Kuru nane ufalanır, Sarımsaklar iyice ezilerek malzeme karıştırılıyor ve ekmeğin dilimleri arasına fırça ile sürülüyor. Ekmek toplu olarak aliminyum kağıda sarıp, 250 derede önceden ısınmış fırında 15 dk. kızartılır.

Böyle yumuşak oluyor. Ben kahvaltıda severim. Özellikle bayatlamış ekmek parçaları ile de güzel olur.

Aliminyum kağıda sarmaz, dilimleri tepsiye dizerseniz çıtır olur.

Kiraz, hozat ve farpali beğendi.

Düzenleyen agozce : 02-11-2012 saat 03:04
agozce Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-11-2012, 00:08   #6
Ağaç Dostu
 
agozce's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2,044
Galeri: 4
Çorba için de,

bayat ekmekleri küp şeklinde doğrayıp, kekik, pul biber ve (isterseniz sarımsak) zeytinyağı sosu ile iyice karıştırıp, yağlı kağıt üzerinde tepsilerde fırında hafif kızartılır.

Cam kavanozlarda saklayabilirsiniz..

hozat beğendi.

Düzenleyen agozce : 02-11-2012 saat 03:03
agozce Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-11-2012, 00:13   #7
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 11-10-2011
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 200
güzel paylaşım olmuş teşekkürler..

elve Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-11-2012, 08:14   #8
Ağaç Dostu
 
üzüm's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-10-2007
Şehir: Sarıcakaya/Eskişehir
Mesajlar: 1,606
Galeri: 1
Küçük bir kavanozda sızma zeytinyağı içinde diş sarımsak saklarım. (Buzdolabında en fazla 1 ay saklarım.) Bu sarımsak aromalı zeytinyağını yemeklerde ve sarımsaklı ekmek yapımında kullanırım.

Kiraz ve elve beğendi.
üzüm Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-08-2013, 08:37   #9
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 14-08-2013
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 4
Arkadaşlar bişe sorcam sarmısaklı ekmek ama ağzı kokusu yapmaz mı sizce ?

Konteyner Ölçüleri

konteyner Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 10:31.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024