17-09-2012, 18:55 | #1 |
Moderatör
|
Sarmısaklı Ekmek
Sarımsaklı ekmek tarifi veren yok mu? Hani dışarı yemeğe gittiğinizde siparişiniz hazır olana kadar kebapçılar, lor + tereyağ + lavaş getirir, ama daha şık yerler, sarımsaklı ekmek, kurutulmuş domates dilimleri servisi yapar ya, bahsetmek istediğim o sarımsaklı ekmekler. |
17-09-2012, 21:02 | #2 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-04-2010
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 481
|
Alıntı:
|
|
17-09-2012, 21:31 | #3 |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 06-08-2009
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 6,526
|
SARIMSAKLI EKMEK Malzeme • 4 su bardağı un • Bir buçuk su bardağı süt • 2 çorba kaşığı margarin • 30 gram yaş maya • 1 su bardağı kaşar peyniri rendesi • 2 çay kaşığı sarmısak tozu • 1 çay kaşığı tuz • Üzerine • 1 yumurtanın sarısı • Çörek otu Hazırlanışı Sütü geniş bir tencerede ısıtın mayayı küçük parçalar halinde süte ilave edin. 10 dakika bekletin. Unu, kuru bir kaba eleyin. Ortasını havuz şeklinde açın 2 çorba kaşığı margarini erittikten sonra unun içine ilave edin. Mayayı ettiğiniz süte ekleyin. Tuzu, sarmısak tozunu ve kaşar peyniri rendesini de katın. Malzemeler özleşene dek yoğurun. Ilık bir yerde üzeri örtülü bir şekilde yarım saat kadar mayalanmaya bırakın. Daha sonra hamurdan küçük parçalar koparın. Elinizde yuvarlayarak, şekil verin. Yağlanmış tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürün. Somunların üzerine çörekotu serpin. Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında kızarana kadar pişirin. İHE Ayrıca fırsat bulursanız bunuda bir tadın derim: ekmek cipsi - ek_i sözlük Çok lezzetli..Bostancı sahilde Halk ekmek büfesinden aldık..Birde domatesli+zeytinyağ+sarımsaklı olanı var.. |
01-11-2012, 13:08 | #4 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 30-10-2009
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 39
|
Sn. pria, bahsettiğiniz ekmek cipsini çorbaya katmanızı tavsiye ederim. Şu 5 yıldızlı otellerde kızarmış tereyağlı küçük ekmekler vardır ya(adını unuttum) ben onları pek sevmem. Ama annemin yaptığı domates çorbasına koydum, harika oldu. |
02-11-2012, 00:05 | #5 |
Ağaç Dostu
|
Ben şöyle yapıyorum. Genelde bayat baget ekmekler daha güzel oluyor. Verev dilimliyorum ama tamamen kesip kopartmıyorum, yani dilimler birbirinden ayrılmıyor. 2 kaşık, tereyağı veya zeytinyağı,(margarin de olabilir) İstediğiniz oranda sarımsak kuru nane ve tuz ( kekik veya dereoyu da kullanılabilir) Kuru nane ufalanır, Sarımsaklar iyice ezilerek malzeme karıştırılıyor ve ekmeğin dilimleri arasına fırça ile sürülüyor. Ekmek toplu olarak aliminyum kağıda sarıp, 250 derede önceden ısınmış fırında 15 dk. kızartılır. Böyle yumuşak oluyor. Ben kahvaltıda severim. Özellikle bayatlamış ekmek parçaları ile de güzel olur. Aliminyum kağıda sarmaz, dilimleri tepsiye dizerseniz çıtır olur. Düzenleyen agozce : 02-11-2012 saat 03:04 |
02-11-2012, 00:08 | #6 |
Ağaç Dostu
|
Çorba için de, bayat ekmekleri küp şeklinde doğrayıp, kekik, pul biber ve (isterseniz sarımsak) zeytinyağı sosu ile iyice karıştırıp, yağlı kağıt üzerinde tepsilerde fırında hafif kızartılır. Cam kavanozlarda saklayabilirsiniz.. Düzenleyen agozce : 02-11-2012 saat 03:03 |
02-11-2012, 00:13 | #7 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-10-2011
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 200
|
güzel paylaşım olmuş teşekkürler.. |
02-11-2012, 08:14 | #8 |
Ağaç Dostu
|
Küçük bir kavanozda sızma zeytinyağı içinde diş sarımsak saklarım. (Buzdolabında en fazla 1 ay saklarım.) Bu sarımsak aromalı zeytinyağını yemeklerde ve sarımsaklı ekmek yapımında kullanırım. |
14-08-2013, 08:37 | #9 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 14-08-2013
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 4
|
|
|
|