05-05-2012, 13:45 | #1 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 13-04-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 65
|
Full medames
Tabuleleri,kebapları,felafelleri biliyoruz ancak,bu çorbayı keşfetmek için yerine gitmem gerekmiş. Bir kaç yıl önce mutfağımıza girdi ve bence ortadoğu yemeklerinin en güzellerinden.. Aslında özel bir bakla çeşidi ile yapılıyor.Ancak bizim kuru bakla ile de gayet güzel oluyor.Kuzey afrika(mısır) ve ceziretül arapta kahvaltı seçeneklerinden birisi.. Benim yaptığım Tarif : Soğan,sarımsak,mercimek ve kuru baklalar su ile pişirilirMercimek,baklanın yarısı kadar.Orjinali:Bakliyatlar özel bir kapta ,kısık ateşte gece boyu helmelendiriliyor. Blenderda koyu bir kıvamda (ezme gibi) muamele edilir.Yanına ayrı ayrı sosluklarda sızma,yeşil soğan,maydanoz,domates,taze öğütülmüş kimyon+kişniş tohumu hazırlanır.Tabağa önce püre,üzerine de garnilerden eklenir..Afiyet olsun.. Garnitür olarak:tahin,labaneh,zeytin ezmesi,sarımsaklı domates sos ile de yenebiliyor.. Düzenleyen beryun : 05-05-2012 saat 13:53 Neden: ekleme |
|
|