agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Aperitifler, Çorbalar, Salatalar, Soslar
(https)




Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 05-05-2012, 13:45   #1
Ağaçsever
 
beryun's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-04-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 65
Full medames

Tabuleleri,kebapları,felafelleri biliyoruz ancak,bu çorbayı keşfetmek için yerine gitmem gerekmiş.
Bir kaç yıl önce mutfağımıza girdi ve bence ortadoğu yemeklerinin en güzellerinden..
Aslında özel bir bakla çeşidi ile yapılıyor.Ancak bizim kuru bakla ile de gayet güzel oluyor.Kuzey afrika(mısır) ve ceziretül arapta kahvaltı seçeneklerinden birisi..
Benim yaptığım Tarif :
Soğan,sarımsak,mercimek ve kuru baklalar su ile pişirilirMercimek,baklanın yarısı kadar.Orjinali:Bakliyatlar özel bir kapta ,kısık ateşte gece boyu helmelendiriliyor.
Blenderda koyu bir kıvamda (ezme gibi) muamele edilir.Yanına ayrı ayrı sosluklarda sızma,yeşil soğan,maydanoz,domates,taze öğütülmüş kimyon+kişniş tohumu hazırlanır.Tabağa önce püre,üzerine de garnilerden eklenir..Afiyet olsun..

Garnitür olarak:tahin,labaneh,zeytin ezmesi,sarımsaklı domates sos ile de yenebiliyor..


Düzenleyen beryun : 05-05-2012 saat 13:53 Neden: ekleme
beryun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 07:04.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024