26-08-2011, 11:47 | #1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-12-2008
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 578
|
Ekmek üstü tarifler
Çocukken çok sevdiğim ve eğer çocuklar yerse çok iştah açıcı bir karışım. 1 kalıp beyaz peynir. yarım kalıp da beyaz peynir oranında tereyağı. (ekmek üstüne sürülen hazır katı yağlar da olur.) 1 su bardağı dövülmüş ceviz. 1 baş sarımsak iyice ezilmiş olacak. (Daha az, daha çok baharlı sevenlere göre azalıp çoğalabilir) 3-4 çorba kaşığı pul biber (Azalıp çoğalabilir ancak mutlaka olmalı) Peynirde zaten tuz var başka hiçbirşey. Bütün malzemeyi karıştırın Bütün malzemeler azalıp çoğalabilir keyfinize göre. Ama ceviz yerine fındık aynı tadı vermez. Gerçek tereyağ tadını diğer katı yağlar vermez. Bu malzemeyi karıştırın çatalla sürekli ezin en sonunda sürülecek gibi oluyor iyice karışıyor ekmeğinize sürün afiyetle yiyin. Veya pastanelerde satılan küçük yuvarlak ekmekcikler arasına bu acılı ç eşitten sürüp ikramlık yapabilirsiniz çok şık oluyor. Özellikle sıcak çayla yiyin acıyı ve sarımsak damakta daha hissediliyor. Afiyet olsun. |
26-08-2011, 20:00 | #2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-05-2011
Şehir: izmir
Mesajlar: 998
|
Elinize sağlık çok güzel bir tarif. Çocukluğumda annem 5 çayında çok yapardı. |
07-06-2012, 22:31 | #3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-04-2012
Şehir: KOCAELİ
Mesajlar: 168
|
Sık kullanılanlara ekledim, malzemeleri tamamlayıp yapacağım inşallah... |
17-09-2012, 14:58 | #4 |
Ağaç Dostu
|
Ekmek üstü tarifler
Biz salçayı sabah kahvaltısında ne zaman yemek istesek, 2 yemek kaşığı salça ve biraz zeytinyağı ile tavada sıcak su ile sulandırıp, biraz pişiriyoruz ve kahvaltılık elde ediyoruz. Su katmamızın nedeni, tuzu ve yoğunluğu inceliyor, fazla rahatsız etmeden yenilebiliyor. Hele birde ekşi mayalı köy ekmeği dilimlerini kızartıp, bana bana yemesi çok tatlı. Düzenleyen ayazkentli : 17-09-2012 saat 16:48 Neden: Konu başlığına uygunluk amacı ile bir cümle silindi. |
17-09-2012, 15:22 | #5 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-06-2010
Şehir: Kütahya
Mesajlar: 2,536
|
Alıntı:
|
|
17-09-2012, 15:31 | #6 |
Ağaç Dostu
|
Sabahları sarımsaklı bir şey yemeye hiç alışamadım. (Hanım pek seviyor ama uğraşması zor geldiğinden, markette minik şişelerde satılan acılı çemen şişesi alıp, kendi yiyor). Yalnız, bu salça kavurmasına baharat olarak bazen az miktar kimyon ve kuru nane ekliyoruz. Farklı bir tad veriyor. |
17-09-2012, 15:38 | #7 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-06-2010
Şehir: Kütahya
Mesajlar: 2,536
|
Salçayı kavurmadan önce çekirdeksiz yeşil zeytin doğranıldığında da çok hoş oluyor. Yalnız ben bu sayfayı kahvaltı sofrasına çevirdim gibi, sanki, galiba... Salça yapanlara kolaylıklar diliyorum zira hava şartları değişmeye başladı. Ben mesela güneşte kurutmayı seçtim. Şuan balkondalar ve önceki gün biraz yağmur serpince içeri almak zorunda kaldım. Şimden sonra tepsinin ucunu balkona çıkardımı yağmurun yağası gelir. İçeri al güneş, Dışarı çıkar yağmur. )) |
17-09-2012, 16:42 | #8 |
agaclar.net
|
Farklı peynirler ve farklı ek maddeler ile farklı ekmeğe "sürülebilir peynirler" hazırlayabiliriz. Bir parçalayıcının içine (sadece beyaz peyniri örnekledim, bunun yerine süt kesiği, yani lor da kullanabilirsiniz) koyup hepsini birden parçalayın, suyu kıvam durumuna göre eklemelisiniz. 2-3 gün içinde tüketmelisiniz. Beyaz peynir + zeytinyağı + doğranmış maydanoz (gerekiyorsa biraz su) Beyaz peynir + zeytinyağı + doğranmış dereotu (gerekiyorsa biraz su) Beyaz peynir + zeytinyağı + doğranmış nane (gerekiyorsa biraz su) Beyaz peynir + zeytinyağı + haşlanmış, doğranmış kırmızı biber + seviyorsanız ek olarak acı biber (gerekiyorsa biraz su) Beyaz peynir + zeytinyağı + doğranmış yeşil biber + seviyorsanız ek olarak acı biber (gerekiyorsa biraz su) Beyaz peynir + zeytinyağı + doğranmış yeşil soğan (gerekiyorsa biraz su) Beyaz peynir + zeytinyağı + ince rendelenmiş kırmızı havuç + çok az sarımsak + seviyorsanız ek olarak acı biber (gerekiyorsa biraz su) Ek olarak çörekotundan, zerdeçala her türlü baharat da ekleyebilirsiniz. |
17-09-2012, 16:59 | #9 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
20-04-2014, 18:26 | #10 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 5,011
|
Şarküterilerde satılan acuka isimli karışımdan esinlenerek icat ettiğim ekmek üstü tarifim, acı biber salçası ağırlıkta olmak üzere domates salçası, zeytnyağı, ceviz kırığı, kekik, kuru nane, pulbiber karabiber sarımsaktan oluşuyor. Herşeyi karıştırıp kavanoza doldurarak dolapta muhafaza edebilirsiniz. |
12-02-2015, 23:59 | #11 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 9,354
|
Bir dilim ekmeğin üzerine tereyağını sürüp, üzerine peynir-maydanoz karışımını yayıp üzerine de yumurtayı sürdükten sonra çingene ızgarasında kızartılır. Afiyet olsun. |
13-02-2015, 08:45 | #12 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-07-2012
Şehir: Eskişehir
Mesajlar: 216
|
Fotolar olmayınca konuların tadı çıkmıyor. |
|
|