agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Aperitifler, Çorbalar, Salatalar, Soslar
(https)




Beğeni Düzeni34Beğeniler
  • 5 Gönderen canannuman
  • 5 Gönderen ayazkentli
  • 3 Gönderen Ayşe Yıldız
  • 3 Gönderen ayazkentli
  • 1 Gönderen Ayşe Yıldız
  • 5 Gönderen malina
  • 2 Gönderen Kiraz
  • 3 Gönderen hira
  • 3 Gönderen YeniGine
  • 1 Gönderen capsaicin
  • 3 Gönderen hosseda

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 26-08-2011, 11:47   #1
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 16-12-2008
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 578
Ekmek üstü tarifler

Çocukken çok sevdiğim ve eğer çocuklar yerse çok iştah açıcı bir karışım.
1 kalıp beyaz peynir.
yarım kalıp da beyaz peynir oranında tereyağı. (ekmek üstüne sürülen hazır katı yağlar da olur.)
1 su bardağı dövülmüş ceviz.
1 baş sarımsak iyice ezilmiş olacak. (Daha az, daha çok baharlı sevenlere göre azalıp çoğalabilir)
3-4 çorba kaşığı pul biber (Azalıp çoğalabilir ancak mutlaka olmalı)
Peynirde zaten tuz var başka hiçbirşey.
Bütün malzemeyi karıştırın
Bütün malzemeler azalıp çoğalabilir keyfinize göre. Ama ceviz yerine fındık aynı tadı vermez. Gerçek tereyağ tadını diğer katı yağlar vermez.

Bu malzemeyi karıştırın çatalla sürekli ezin en sonunda sürülecek gibi oluyor iyice karışıyor ekmeğinize sürün afiyetle yiyin.

Veya pastanelerde satılan küçük yuvarlak ekmekcikler arasına bu acılı ç eşitten sürüp ikramlık yapabilirsiniz çok şık oluyor.

Özellikle sıcak çayla yiyin acıyı ve sarımsak damakta daha hissediliyor.
Afiyet olsun.

canannuman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-08-2011, 20:00   #2
Ağaç Dostu
 
mandalinleerik's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-05-2011
Şehir: izmir
Mesajlar: 998
Elinize sağlık çok güzel bir tarif. Çocukluğumda annem 5 çayında çok yapardı.

mandalinleerik Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-06-2012, 22:31   #3
Ağaç Dostu
 
arapsabunu's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-04-2012
Şehir: KOCAELİ
Mesajlar: 168
Sık kullanılanlara ekledim, malzemeleri tamamlayıp yapacağım inşallah...

arapsabunu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-09-2012, 14:58   #4
Ağaç Dostu
 
ayazkentli's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-04-2009
Şehir: İzmir
Mesajlar: 1,641
Galeri: 1
Ekmek üstü tarifler

Biz salçayı sabah kahvaltısında ne zaman yemek istesek, 2 yemek kaşığı salça ve biraz zeytinyağı ile tavada sıcak su ile sulandırıp, biraz pişiriyoruz ve kahvaltılık elde ediyoruz.

Su katmamızın nedeni, tuzu ve yoğunluğu inceliyor, fazla rahatsız etmeden yenilebiliyor. Hele birde ekşi mayalı köy ekmeği dilimlerini kızartıp, bana bana yemesi çok tatlı.

Eklenen Resimler
 

Düzenleyen ayazkentli : 17-09-2012 saat 16:48 Neden: Konu başlığına uygunluk amacı ile bir cümle silindi.
ayazkentli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-09-2012, 15:22   #5
Ağaç Dostu
 
Ayşe Yıldız's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-06-2010
Şehir: Kütahya
Mesajlar: 2,536
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ayazkentli Mesajı Göster
Ne güzel. Salçalarımız protein katkılı oluyor.



Biz salçayı sabah kahvaltısında ne zaman yemek istesek, 2 yemek kaşığı salça ve biraz zeytinyağı ile tavada sıcak su ile sulandırıp, biraz pişiriyoruz ve kahvaltılık elde ediyoruz. Su katmamızın nedeni, tuzu ve yoğunluğu inceliyor, fazla rahatsız etmeden yenilebiliyor. Hele birde ekşi mayalı köy ekmeği dilimlerini kızartıp, bana bana yemesi çok tatlı.
Biz bu kahvaltılığı çemene çevirsek nasıl olur biraz baharat biraz da sarımsak.....

Ayşe Yıldız Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-09-2012, 15:31   #6
Ağaç Dostu
 
ayazkentli's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-04-2009
Şehir: İzmir
Mesajlar: 1,641
Galeri: 1
Sabahları sarımsaklı bir şey yemeye hiç alışamadım.

(Hanım pek seviyor ama uğraşması zor geldiğinden, markette minik şişelerde satılan acılı çemen şişesi alıp, kendi yiyor).

Yalnız, bu salça kavurmasına baharat olarak bazen az miktar kimyon ve kuru nane ekliyoruz. Farklı bir tad veriyor.

ayazkentli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-09-2012, 15:38   #7
Ağaç Dostu
 
Ayşe Yıldız's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-06-2010
Şehir: Kütahya
Mesajlar: 2,536
Salçayı kavurmadan önce çekirdeksiz yeşil zeytin doğranıldığında da çok hoş oluyor. Yalnız ben bu sayfayı kahvaltı sofrasına çevirdim gibi, sanki, galiba...
Salça yapanlara kolaylıklar diliyorum zira hava şartları değişmeye başladı. Ben mesela güneşte kurutmayı seçtim. Şuan balkondalar ve önceki gün biraz yağmur serpince içeri almak zorunda kaldım. Şimden sonra tepsinin ucunu balkona çıkardımı yağmurun yağası gelir. İçeri al güneş, Dışarı çıkar yağmur. ))

mrduran beğendi.
Ayşe Yıldız Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-09-2012, 16:42   #8
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,246
Galeri: 88
Farklı peynirler ve farklı ek maddeler ile farklı ekmeğe "sürülebilir peynirler" hazırlayabiliriz.

Bir parçalayıcının içine (sadece beyaz peyniri örnekledim, bunun yerine süt kesiği, yani lor da kullanabilirsiniz) koyup hepsini birden parçalayın, suyu kıvam durumuna göre eklemelisiniz. 2-3 gün içinde tüketmelisiniz.

Beyaz peynir + zeytinyağı + doğranmış maydanoz (gerekiyorsa biraz su)

Beyaz peynir + zeytinyağı + doğranmış dereotu (gerekiyorsa biraz su)

Beyaz peynir + zeytinyağı + doğranmış nane (gerekiyorsa biraz su)

Beyaz peynir + zeytinyağı + haşlanmış, doğranmış kırmızı biber + seviyorsanız ek olarak acı biber (gerekiyorsa biraz su)

Beyaz peynir + zeytinyağı + doğranmış yeşil biber + seviyorsanız ek olarak acı biber (gerekiyorsa biraz su)

Beyaz peynir + zeytinyağı + doğranmış yeşil soğan (gerekiyorsa biraz su)

Beyaz peynir + zeytinyağı + ince rendelenmiş kırmızı havuç + çok az sarımsak + seviyorsanız ek olarak acı biber (gerekiyorsa biraz su)

Ek olarak çörekotundan, zerdeçala her türlü baharat da ekleyebilirsiniz.

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-09-2012, 16:59   #9
Ağaç Dostu
 
Kiraz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-02-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 4,640
Galeri: 73
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ayazkentli Mesajı Göster
Biz salçayı sabah kahvaltısında ne zaman yemek istesek, 2 yemek kaşığı salça ve biraz zeytinyağı ile tavada sıcak su ile sulandırıp, biraz pişiriyoruz ve kahvaltılık elde ediyoruz.

Su katmamızın nedeni, tuzu ve yoğunluğu inceliyor, fazla rahatsız etmeden yenilebiliyor. Hele birde ekşi mayalı köy ekmeği dilimlerini kızartıp, bana bana yemesi çok tatlı.
Tarif sizden, ekşi maylı ekmek benden. Çok güzel de iştahımı kapamaya çalışırken bu başlık hiç hoşuma gitmedi

ayazkentli ve mrduran beğendi.
Kiraz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-04-2014, 18:26   #10
Ağaç Dostu
 
hira's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-06-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 5,011
Şarküterilerde satılan acuka isimli karışımdan esinlenerek icat ettiğim ekmek üstü tarifim, acı biber salçası ağırlıkta olmak üzere domates salçası, zeytnyağı, ceviz kırığı, kekik, kuru nane, pulbiber karabiber sarımsaktan oluşuyor. Herşeyi karıştırıp kavanoza doldurarak dolapta muhafaza edebilirsiniz.

hira Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-02-2015, 23:59   #11
Ağaç Dostu
 
YeniGine's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-05-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 9,354
Bir dilim ekmeğin üzerine tereyağını sürüp, üzerine peynir-maydanoz karışımını yayıp üzerine de yumurtayı sürdükten sonra çingene ızgarasında kızartılır. Afiyet olsun.

YeniGine Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-02-2015, 08:45   #12
Ağaç Dostu
 
capsaicin's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-07-2012
Şehir: Eskişehir
Mesajlar: 216
Fotolar olmayınca konuların tadı çıkmıyor.

YeniGine beğendi.
capsaicin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-02-2015, 09:27   #13
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-09-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 1,323
Galeri: 3
Sert tulum peyniri ( mümkünse deri tulumu) hafif nemlendirilip güzelce una bulanır. Tereyağı kızdırılır, peynirler kızartılır. Sıcak ekmek arasında da olur, yağına bana bana yemesine de doyum olmaz.

mozen, YeniGine ve aleydi beğendi.
hosseda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 20:57.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024