04-02-2013, 01:27 | #31 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-01-2013
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 107
|
Rize Pazar Tütüncüler'denim Da, şu var ğoliya olduğunu düzeltme butonundan yazın ki karışmasın bence.Kabak bence karalahana gibi ayrı başlıkta incelenecek kadar geniş.Kabak fasulye pirinç ile ozoni, aynı karışıma yarma katılarak pipizoni, ezme lahana yani lu zeri gibi isimler bol, tabi munhasır isimleri kullanmak yerine uzunca yazıncada karışıyor |
04-02-2013, 01:44 | #32 |
Ağaç Dostu
|
Sanırım yazdıklarımı yanlış anlıyorsunuz. İlk yazdığım tarifde herhangi bir değişiklik yok. Evet 1-2 dilim kabak katılır lahana çorbasına ( ya da yemeğine). Ğoliya ise bambaşka bir yemek. Nerede düzeltme yapmamı söylüyorsunuz anlamadım? Ana malzeme bu yemeklerin hiç birinde kabak değil, yemeği oluşturan malzemelerden sadece biri. |
21-05-2016, 14:55 | #33 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bundan feyz alıp ömrümde ilk defa 50 yaşımda bir kara lahana çorbası yapacağım umarım buna değer Ta Toskanalardan tohum getirtip yetiştirdim, artık tadına bakayım |
|
21-05-2016, 18:12 | #34 |
Ağaç Dostu
|
Çok güzel oldu. Oğlum bile 2 kase yedi, bayıla bayıla "Lahana şeritleri daha kısa olsun bir dahaki sefere" dedi Mısır yarmasını da bulursak orijinaline daha da yaklaşmış olacağız. Orijinalni bir kara deniz lokantası bulup denemem lazım, kıyaslayabilmem için. Deneyin derim, çok doyurucu. |
21-05-2016, 21:01 | #35 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-02-2015
Şehir: KOCAELİ
Mesajlar: 1,536
|
Alıntı:
Sayın Jezebel; bugün bizimde menüde karalahana yemeği vardı. İçinde yarma olursa tadı mükemmelleşiyor.. Sizin yetiştirdiğiniz lahanalarıda merak ediyorum ^^ |
|
20-12-2020, 17:11 | #36 |
Ağaç Dostu
|
Bu lahana ve çorbası artık vazgeçilmezimiz oldu. Benim lahana sadece Kale Nero di Toscana , yani Toskana kara lahanası , yaprakları kıvırcık. Beyaz mısır yarması geldi bana karadenizden. Yarma ve biraz acısı fazla oldu ama yağını az koydum, tabi kuyruk veya iç yağı katiyen yok, sadece sızma zeytin yağı. Yanına simit kızarttım fırında, çok güzel oldu. Midem doydu lakin gözüm doymadı. |
21-12-2020, 21:07 | #37 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 13-05-2008
Şehir: ankara
Mesajlar: 48
|
Sayın Jezebel
Alıntı:
Sayın Jezebel sizle yıllar önce Blackmoor web sayfası ile ilgili muhabbetimiz olmuştu. Bı konuda yardımınız lazım size nasıl ulaşabilirim ? |
|
21-12-2020, 21:50 | #38 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Enerjimi ve vaktimi asli görevime saklıyorum. Size kolay gelsin. |
|
23-12-2020, 01:54 | #39 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 13-05-2008
Şehir: ankara
Mesajlar: 48
|
Bu kadar sert olmanıza gerek yoktu bence. Ahududu ve Böğürtlen konusunda fazla ilginiz var diye size bir şey sorcaktım. Değerli vaktinizi çaldım kusura bakmayın. |
23-12-2020, 18:53 | #40 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Çok net değil mi? Çorba başlığında böğürtlen sorulmaz, böğürtlen başlığında sorun ne soracaksanız. Bir de ülke Koronadan kırılıyor, İngiltereye uçuş yasağı var, nereden icap etti ürün getirtmek? Muhabbet ettik diyorsunuz da ben nedense böyle bir olay hatırlamıyorum. Velev ki etmiş olalım, benim size yardım etme borcum mu doğmuş oluyor bundan dolayı?! 56 yaşında insanım, ben bir hanımım, 8 saat çalışıp 1 saat direksiyon sallıyorum, yorulmuşum. Favori sitemi açıyorum ve ne görüyorum uygunsuz başlıklar bulup bana bir şeyler soruluyor. Stres atacakken strese giriyorum. “Buna enerjim yok”diyorum, “çok sert” diyorsunuz. O sert değildi , ama bu sert kesinlikle. Listemde PCR pozitif 32 kişi var. Her gün onlara gönül veriyorum, dert soruyorum. Benim ve insanlarımızın tek gayesi ve primer görevi “ hayatta kalmak” Kimsenin şımarık istek ve kaprislerine gerçekten dayanamıyorum. Tüm tarayıcılar önünüzde tarayın bulun istediğinizi. Benim gibi ihtiyar ve hırçın insanlara sormayın. Bu harbiden sert oldu, afiyet olsun. |
|
23-12-2020, 20:25 | #41 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 13-05-2008
Şehir: ankara
Mesajlar: 48
|
Alıntı:
|
|
24-12-2020, 08:49 | #42 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 02-12-2020
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 10
|
Karalahana Çorbası
Bu tarifi de deneyebilirsiniz. Beğeneceğinizi umuyorum. Karalahana Çorbası Malzemeler: ½ litre sıcak su (karalahanaları haşlamak için) 1 çay kaşığı tuz 1 bağ karalahana (yıkanmış, temizlenmiş, incecik kesilmiş) 2 çorba kaşığı tereyağı 1 çorba kaşığı zeytinyağı 2 adet kuru soğan (yemeklik doğranmış) 2 diş sarımsak (kıyılmış) 1 adet havuç (küp şeklinde doğranmış) 1 adet patates (küp şeklinde doğranmış) 1 çorba kaşığı biber salçası 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı kırmızı pul biber 1 çay kaşığı kırmızı toz biber Haşlanmış, süzülmüş incecik doğranmış karalahana 1 çorba kaşığı pilavlık bulgur 2 çorba kaşığı mısır (haşlanmış) 1 su bardağı fasulye (haşlanmış) 6 su bardağı tavuk suyu 1,5 çorba kaşığı mısır unu 1 Türk kahvesi fincanı ılık su Üzeri için; Haşlanmış mısır Kırmızı toz biber Hazırlanışı: Öncelikle karalahanaları iyice yıkayıp durulayın. Ardından karalahana yapraklarını rulo yapıp incecik kesin. Sonrasında tencerede kaynayan suyun içerisine tuz ilave edin. Devamında incecik kesilmiş karalahanaları ilave edip 2-3 dakika haşlayın. Karalahanaları haşladıktan sonra süzüp kenara alın. Bir tencerenin içerisine tereyağı ve zeytinyağı ekleyin. Yemeklik doğranmış soğanları ve kıyılmış sarımsakları ilave edip kavurun. Soğan ve sarımsakları kavurduktan sonra havuç ve patatesi ekleyin. Tarif videosu için: https://www.tarifinisevdim.com/detay...corbasi-tarifi |
23-09-2021, 15:54 | #43 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-12-2019
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 169
|
50 yıldır kara lahana yerim, burada okuduğum tariflerden birine denk gelmedim. Kabak, havuç vs aklımda kalanlar ne işleri var anlayamadım kara lahana çorbasında. Belirtmeden duramadım, neyse beğenenlere afiyet olsun) |
|
|