agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Aperitifler, Çorbalar, Salatalar, Soslar
(https)




Beğeni Düzeni23Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 04-02-2013, 01:27   #31
Ağaç Dostu
 
Lazuti's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-01-2013
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 107
Rize Pazar Tütüncüler'denim

Da, şu var ğoliya olduğunu düzeltme butonundan yazın ki karışmasın bence.Kabak bence karalahana gibi ayrı başlıkta incelenecek kadar geniş.Kabak fasulye pirinç ile ozoni, aynı karışıma yarma katılarak pipizoni, ezme lahana yani lu zeri gibi isimler bol, tabi munhasır isimleri kullanmak yerine uzunca yazıncada karışıyor

Lazuti Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-02-2013, 01:44   #32
Ağaç Dostu
 
jeozuu's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-05-2011
Şehir: Salalah-Umman
Mesajlar: 292
Galeri: 1
Sanırım yazdıklarımı yanlış anlıyorsunuz. İlk yazdığım tarifde herhangi bir değişiklik yok. Evet 1-2 dilim kabak katılır lahana çorbasına ( ya da yemeğine). Ğoliya ise bambaşka bir yemek. Nerede düzeltme yapmamı söylüyorsunuz anlamadım? Ana malzeme bu yemeklerin hiç birinde kabak değil, yemeği oluşturan malzemelerden sadece biri.

jeozuu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-05-2016, 14:55   #33
Ağaç Dostu
 
Jezebel's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-02-2010
Şehir: İzmir
Mesajlar: 8,681
Galeri: 11
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Oğuzhan Mesajı Göster
Kara Lahana Çorbası

3 demet kara lahana
Bal kabağı 2 dilim
2 corba kasigi tereyag
1 corba kasigi salca
su
1 cay bardagi misir unu
1 su bardagi haslanmis barbunya fasulye
1 su bardağı mısır konserve
Tuz, karabiber ,kırmızı biber.
Arzuya göre kuyruk yağı

1- Lahana yapraklarini yikayin. Ince seritler halinde dogranir. Seritler uzunsa ikiye kesin.Kabaklar soyulup haşlayıp ezin. Tencerede tereyagini eritin. Lahanaları lave edip yumusayana dek kavurun. Lahanalar yumusamaya basladiginda kabağı ilave edin. salcayi ilave edin. 1-2 dakika daha kavurduktan sonra tencereye yeterince sicak su ekleyin. Tuzunu, karabiberini ayarlayin.
2- Misir ununu azar azar ve surekli karistirarak, ilave edin. Barbunya fasulyesini tencereye aktarin.
3- Surekli karistirarak, bir iki tasim kaynatin. Atesten aldiktan sonra kaselere bosaltin
Kuyruk yağı olmayan tarif bu sanırım.
Bundan feyz alıp ömrümde ilk defa 50 yaşımda bir kara lahana çorbası yapacağım umarım buna değer
Ta Toskanalardan tohum getirtip yetiştirdim, artık tadına bakayım

Jezebel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-05-2016, 18:12   #34
Ağaç Dostu
 
Jezebel's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-02-2010
Şehir: İzmir
Mesajlar: 8,681
Galeri: 11
Çok güzel oldu.
Oğlum bile 2 kase yedi, bayıla bayıla
"Lahana şeritleri daha kısa olsun bir dahaki sefere" dedi
Mısır yarmasını da bulursak orijinaline daha da yaklaşmış olacağız.
Orijinalni bir kara deniz lokantası bulup denemem lazım, kıyaslayabilmem için.
Deneyin derim, çok doyurucu.

Jezebel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-05-2016, 21:01   #35
Ağaç Dostu
 
dongyul's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-02-2015
Şehir: KOCAELİ
Mesajlar: 1,514
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Jezebel Mesajı Göster
Çok güzel oldu.
Oğlum bile 2 kase yedi, bayıla bayıla
"Lahana şeritleri daha kısa olsun bir dahaki sefere" dedi
Mısır yarmasını da bulursak orijinaline daha da yaklaşmış olacağız.
Orijinalni bir kara deniz lokantası bulup denemem lazım, kıyaslayabilmem için.
Deneyin derim, çok doyurucu.

Sayın Jezebel; bugün bizimde menüde karalahana yemeği vardı. İçinde yarma olursa tadı mükemmelleşiyor..

Sizin yetiştirdiğiniz lahanalarıda merak ediyorum ^^

bahcedenn beğendi.
dongyul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-12-2020, 17:11   #36
Ağaç Dostu
 
Jezebel's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-02-2010
Şehir: İzmir
Mesajlar: 8,681
Galeri: 11
Bu lahana ve çorbası artık vazgeçilmezimiz oldu.
Benim lahana sadece Kale Nero di Toscana , yani Toskana kara lahanası , yaprakları kıvırcık.
Beyaz mısır yarması geldi bana karadenizden.
Yarma ve biraz acısı fazla oldu ama yağını az koydum, tabi kuyruk veya iç yağı katiyen yok, sadece sızma zeytin yağı.

Name:  BAEF812E-D6B9-47C9-A2B7-6EBFC5BA87A2.jpg
Views: 70
Size:  40.8 KB


Yanına simit kızarttım fırında, çok güzel oldu.
Midem doydu lakin gözüm doymadı.

Jezebel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-12-2020, 21:07   #37
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 13-05-2008
Şehir: ankara
Mesajlar: 47
Sayın Jezebel

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Jezebel Mesajı Göster
Bu lahana ve çorbası artık vazgeçilmezimiz oldu.
Benim lahana sadece Kale Nero di Toscana , yani Toskana kara lahanası , yaprakları kıvırcık.
Beyaz mısır yarması geldi bana karadenizden.
Yarma ve biraz acısı fazla oldu ama yağını az koydum, tabi kuyruk veya iç yağı katiyen yok, sadece sızma zeytin yağı.

Eklenti 715274


Yanına simit kızarttım fırında, çok güzel oldu.
Midem doydu lakin gözüm doymadı.

Sayın Jezebel sizle yıllar önce Blackmoor web sayfası ile ilgili muhabbetimiz olmuştu. Bı konuda yardımınız lazım size nasıl ulaşabilirim ?

msacit Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-12-2020, 21:50   #38
Ağaç Dostu
 
Jezebel's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-02-2010
Şehir: İzmir
Mesajlar: 8,681
Galeri: 11
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi msacit Mesajı Göster
Sayın Jezebel sizle yıllar önce Blackmoor web sayfası ile ilgili muhabbetimiz olmuştu. Bı konuda yardımınız lazım size nasıl ulaşabilirim ?
Benim yardımım olmaz.
Enerjimi ve vaktimi asli görevime saklıyorum.
Size kolay gelsin.

Jezebel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-12-2020, 01:54   #39
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 13-05-2008
Şehir: ankara
Mesajlar: 47
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Jezebel Mesajı Göster
Benim yardımım olmaz.
Enerjimi ve vaktimi asli görevime saklıyorum.
Size kolay gelsin.
Bu kadar sert olmanıza gerek yoktu bence. Ahududu ve Böğürtlen konusunda fazla ilginiz var diye size bir şey sorcaktım. Değerli vaktinizi çaldım kusura bakmayın.

msacit Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-12-2020, 18:53   #40
Ağaç Dostu
 
Jezebel's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-02-2010
Şehir: İzmir
Mesajlar: 8,681
Galeri: 11
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi msacit Mesajı Göster
Bu kadar sert olmanıza gerek yoktu bence. Ahududu ve Böğürtlen konusunda fazla ilginiz var diye size bir şey sorcaktım. Değerli vaktinizi çaldım kusura bakmayın.
Özel yazışmamı kapatmışım , demek ki yazışmak istemiyorum.
Çok net değil mi?
Çorba başlığında böğürtlen sorulmaz, böğürtlen başlığında sorun ne soracaksanız.
Bir de ülke Koronadan kırılıyor, İngiltereye uçuş yasağı var, nereden icap etti ürün getirtmek?
Muhabbet ettik diyorsunuz da ben nedense böyle bir olay hatırlamıyorum.
Velev ki etmiş olalım, benim size yardım etme borcum mu doğmuş oluyor bundan dolayı?!
56 yaşında insanım, ben bir hanımım, 8 saat çalışıp 1 saat direksiyon sallıyorum, yorulmuşum.
Favori sitemi açıyorum ve ne görüyorum uygunsuz başlıklar bulup bana bir şeyler soruluyor. Stres atacakken strese giriyorum.
“Buna enerjim yok”diyorum, “çok sert” diyorsunuz.
O sert değildi , ama bu sert kesinlikle.
Listemde PCR pozitif 32 kişi var.
Her gün onlara gönül veriyorum, dert soruyorum.
Benim ve insanlarımızın tek gayesi ve primer görevi “ hayatta kalmak”
Kimsenin şımarık istek ve kaprislerine gerçekten dayanamıyorum.
Tüm tarayıcılar önünüzde tarayın bulun istediğinizi.
Benim gibi ihtiyar ve hırçın insanlara sormayın.
Bu harbiden sert oldu, afiyet olsun.

Jezebel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-12-2020, 20:25   #41
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 13-05-2008
Şehir: ankara
Mesajlar: 47
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Jezebel Mesajı Göster
Özel yazışmamı kapatmışım , demek ki yazışmak istemiyorum.
Çok net değil mi?
Çorba başlığında böğürtlen sorulmaz, böğürtlen başlığında sorun ne soracaksanız.
Bir de ülke Koronadan kırılıyor, İngiltereye uçuş yasağı var, nereden icap etti ürün getirtmek?
Muhabbet ettik diyorsunuz da ben nedense böyle bir olay hatırlamıyorum.
Velev ki etmiş olalım, benim size yardım etme borcum mu doğmuş oluyor bundan dolayı?!
56 yaşında insanım, ben bir hanımım, 8 saat çalışıp 1 saat direksiyon sallıyorum, yorulmuşum.
Favori sitemi açıyorum ve ne görüyorum uygunsuz başlıklar bulup bana bir şeyler soruluyor. Stres atacakken strese giriyorum.
“Buna enerjim yok”diyorum, “çok sert” diyorsunuz.
O sert değildi , ama bu sert kesinlikle.
Listemde PCR pozitif 32 kişi var.
Her gün onlara gönül veriyorum, dert soruyorum.
Benim ve insanlarımızın tek gayesi ve primer görevi “ hayatta kalmak”
Kimsenin şımarık istek ve kaprislerine gerçekten dayanamıyorum.
Tüm tarayıcılar önünüzde tarayın bulun istediğinizi.
Benim gibi ihtiyar ve hırçın insanlara sormayın.
Bu harbiden sert oldu, afiyet olsun.
Şu an ağır saçmalıyorsunuz. Bu kadar triplere girmenize gerek yok. En son burada bir şey yazmışsınız onu gördüm sadece bir şey sorcam dedim. Korona olduğunu biliyoruz bu ülkede sadece siz bir şeyler için çabalamiyorsunuz. Herkes çalışıyor kimin ne iş yaptığını bilmeden tepeden tepeden konuşmayın. Efendice bir şey sorduk, biz de keyf yapmıyoruz geceleri yorgunluktan uyumam gerekirken üretim için ülkem için bir şeyler araştırıyorum. Sırada kıtlık ve kuraklık gelir büyük ihtimal biz de kendi çapımızda türler topluyoruz. Türleri bahçelerimizde toplayıp üretip çoğaltmayı düşünüyoruz. Neyse hakkınızı helal edin hayatımda bu tarz bı konuda ilk defa biri böyle tepki veriyor. Size bol şans hayatınızda.

msacit Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-12-2020, 08:49   #42
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 02-12-2020
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 10
Karalahana Çorbası

Bu tarifi de deneyebilirsiniz. Beğeneceğinizi umuyorum.

Karalahana Çorbası

Name:  1080x1080.jpg
Views: 45
Size:  55.5 KB

Malzemeler:
½ litre sıcak su (karalahanaları haşlamak için)
1 çay kaşığı tuz
1 bağ karalahana (yıkanmış, temizlenmiş, incecik kesilmiş)
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı zeytinyağı
2 adet kuru soğan (yemeklik doğranmış)
2 diş sarımsak (kıyılmış)
1 adet havuç (küp şeklinde doğranmış)
1 adet patates (küp şeklinde doğranmış)
1 çorba kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Haşlanmış, süzülmüş incecik doğranmış karalahana
1 çorba kaşığı pilavlık bulgur
2 çorba kaşığı mısır (haşlanmış)
1 su bardağı fasulye (haşlanmış)
6 su bardağı tavuk suyu
1,5 çorba kaşığı mısır unu
1 Türk kahvesi fincanı ılık su

Üzeri için;
Haşlanmış mısır
Kırmızı toz biber

Hazırlanışı:
Öncelikle karalahanaları iyice yıkayıp durulayın. Ardından karalahana yapraklarını rulo yapıp incecik kesin. Sonrasında tencerede kaynayan suyun içerisine tuz ilave edin. Devamında incecik kesilmiş karalahanaları ilave edip 2-3 dakika haşlayın. Karalahanaları haşladıktan sonra süzüp kenara alın. Bir tencerenin içerisine tereyağı ve zeytinyağı ekleyin. Yemeklik doğranmış soğanları ve kıyılmış sarımsakları ilave edip kavurun. Soğan ve sarımsakları kavurduktan sonra havuç ve patatesi ekleyin.

Tarif videosu için:
https://www.tarifinisevdim.com/detay...corbasi-tarifi

TarifiniSevdim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-03-2021, 09:48   #43
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 01-10-2020
Şehir: Bursa
Mesajlar: 63
Çok güzel görünüyor. Bu haliylede denemek istiyorum. Çok teşekkürler

umityesil Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-09-2021, 15:54   #44
Ağaç Dostu
 
cemilsisik's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-12-2019
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 107
50 yıldır kara lahana yerim, burada okuduğum tariflerden birine denk gelmedim. Kabak, havuç vs aklımda kalanlar ne işleri var anlayamadım kara lahana çorbasında. Belirtmeden duramadım, neyse beğenenlere afiyet olsun)

cemilsisik Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 20:49.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2021