agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Aperitifler, Çorbalar, Salatalar, Soslar
(https)




Reklam


Beğeni Düzeni18Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 04-02-2013, 02:27   #31
Ağaç Dostu
 
Lazuti's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-01-2013
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 107
Rize Pazar Tütüncüler'denim

Da, şu var ğoliya olduğunu düzeltme butonundan yazın ki karışmasın bence.Kabak bence karalahana gibi ayrı başlıkta incelenecek kadar geniş.Kabak fasulye pirinç ile ozoni, aynı karışıma yarma katılarak pipizoni, ezme lahana yani lu zeri gibi isimler bol, tabi munhasır isimleri kullanmak yerine uzunca yazıncada karışıyor

Lazuti Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-02-2013, 02:44   #32
Ağaç Dostu
 
jeozuu's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-05-2011
Şehir: Salalah-Umman
Mesajlar: 292
Galeri: 1
Sanırım yazdıklarımı yanlış anlıyorsunuz. İlk yazdığım tarifde herhangi bir değişiklik yok. Evet 1-2 dilim kabak katılır lahana çorbasına ( ya da yemeğine). Ğoliya ise bambaşka bir yemek. Nerede düzeltme yapmamı söylüyorsunuz anlamadım? Ana malzeme bu yemeklerin hiç birinde kabak değil, yemeği oluşturan malzemelerden sadece biri.

jeozuu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-05-2016, 15:55   #33
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 05-02-2010
Şehir: İzmir
Mesajlar: 8,564
Galeri: 11
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Oğuzhan Mesajı Göster
Kara Lahana Çorbası

3 demet kara lahana
Bal kabağı 2 dilim
2 corba kasigi tereyag
1 corba kasigi salca
su
1 cay bardagi misir unu
1 su bardagi haslanmis barbunya fasulye
1 su bardağı mısır konserve
Tuz, karabiber ,kırmızı biber.
Arzuya göre kuyruk yağı

1- Lahana yapraklarini yikayin. Ince seritler halinde dogranir. Seritler uzunsa ikiye kesin.Kabaklar soyulup haşlayıp ezin. Tencerede tereyagini eritin. Lahanaları lave edip yumusayana dek kavurun. Lahanalar yumusamaya basladiginda kabağı ilave edin. salcayi ilave edin. 1-2 dakika daha kavurduktan sonra tencereye yeterince sicak su ekleyin. Tuzunu, karabiberini ayarlayin.
2- Misir ununu azar azar ve surekli karistirarak, ilave edin. Barbunya fasulyesini tencereye aktarin.
3- Surekli karistirarak, bir iki tasim kaynatin. Atesten aldiktan sonra kaselere bosaltin
Kuyruk yağı olmayan tarif bu sanırım.
Bundan feyz alıp ömrümde ilk defa 50 yaşımda bir kara lahana çorbası yapacağım umarım buna değer
Ta Toskanalardan tohum getirtip yetiştirdim, artık tadına bakayım

Jezebel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-05-2016, 19:12   #34
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 05-02-2010
Şehir: İzmir
Mesajlar: 8,564
Galeri: 11
Çok güzel oldu.
Oğlum bile 2 kase yedi, bayıla bayıla
"Lahana şeritleri daha kısa olsun bir dahaki sefere" dedi
Mısır yarmasını da bulursak orijinaline daha da yaklaşmış olacağız.
Orijinalni bir kara deniz lokantası bulup denemem lazım, kıyaslayabilmem için.
Deneyin derim, çok doyurucu.

Jezebel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-05-2016, 22:01   #35
Ağaç Dostu
 
dongyul's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-02-2015
Şehir: KOCAELİ
Mesajlar: 1,512
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Jezebel Mesajı Göster
Çok güzel oldu.
Oğlum bile 2 kase yedi, bayıla bayıla
"Lahana şeritleri daha kısa olsun bir dahaki sefere" dedi
Mısır yarmasını da bulursak orijinaline daha da yaklaşmış olacağız.
Orijinalni bir kara deniz lokantası bulup denemem lazım, kıyaslayabilmem için.
Deneyin derim, çok doyurucu.

Sayın Jezebel; bugün bizimde menüde karalahana yemeği vardı. İçinde yarma olursa tadı mükemmelleşiyor..

Sizin yetiştirdiğiniz lahanalarıda merak ediyorum ^^

bahcedenn beğendi.
dongyul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:37.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2020