agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Aperitifler, Çorbalar, Salatalar, Soslar
(https)




Beğeni Düzeni23Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 13-08-2006, 19:02   #1
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,244
Galeri: 88
Akçaağaç şurubu

Ağacın gövdesinin delinip akan özsuyun kullanıldığını duydum ama başka şey bilmiyorum. Konuyla ilgili bilgisi olan var mı?

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-08-2006, 13:42   #2
agaclar.net
 
Mine Pakkaner's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-01-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 10,707
Galeri: 99
Malina şöyle bir araştırdım,
Usareyi ağaçtan aldıktan sonra kaynatıyorlar, suyu %60 kadar uçup hem kıvamı hem rengi koyulaşıyor.Taze olarak kaynatılmadan da kullanılabiliyormuş.

Eskiden şeker yerine de kullanılırmış. Özellikle Amerika'da marketlerde bulunabiliyormuş. Acer saccarinum özellikle bu işe çok uygunmuş.

Gövdede yerden 1.3 m yüksekliğe 7 cm derinliğinde bir delik açılıp usare orada alınıyormuş. Hasat geç kış, erken ilkbahar zamanı yapılıyormuş. Hatta ağac en iyi usareyi bir don ertesi güneşli günde veriyormuş.Ağaç başına 40-100 lt ürün alınabiliyormuş.

İçeriğinde çok yüksek oranda çinko ve magnezyum var.İyi bir antioksidan.

Ozlem A beğendi.
Mine Pakkaner Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-08-2006, 12:23   #3
Ağaç Dostu
 
Baki Berk Kayalar's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-03-2005
Şehir: İzmit
Mesajlar: 762
Galeri: 73
Delik ne genişlikte olmalı?

Baki Berk Kayalar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-09-2006, 16:37   #4
agaclar.net
 
Mine Pakkaner's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-01-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 10,707
Galeri: 99
Bir matkap ucu genişliğinde olmalı BayMineral.

Mine Pakkaner Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-09-2006, 10:58   #5
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 30-07-2006
Şehir: Yalova
Mesajlar: 6,884
Galeri: 29
acaba her akçaağaçtan oluyo mu? Bahçedekilerle bir denesem mi? **** mevsimi var mı bu işin? Ağacı hasta etmiyeyim sonra! Ne çok sordum yahu

Todor Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-09-2006, 11:05   #6
agaclar.net
 
Mine Pakkaner's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-01-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 10,707
Galeri: 99
Todor, ikinci mesajda yazdığım gibi şeker akçaağacı bu işe uygun,Acer saccarinum. Hasat mevsimi de erken ilkbahar, son donların hemen ardı bu işe uygun.

Mine Pakkaner Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-09-2006, 11:19   #7
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 30-07-2006
Şehir: Yalova
Mesajlar: 6,884
Galeri: 29
Benim ulaşabildiklerim ova akçaağacı (acer campeste). Burada doğal olarak yetişen bi tür.
O zaman ağacı boşuna delmenin bir manası yok.
Hayatımız kalan kısmında da akçaağaç şurubu olmayıversin. Varsın amerikan filmlerinde dedektifler donatlarının üstüne döksün, afiyetle yesin. Bende pekmez yerim, ne yapalım

karacae ve yağmur beğendi.
Todor Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-11-2006, 15:03   #8
Ağaç Dostu
 
Halit Togay's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-09-2005
Şehir: Ataköy-İstanbul
Mesajlar: 726
Galeri: 130
O şuruptan bende var tadı pek öyle ahım-şahım değil boşuna ağacınızı delik deşik etmeyin. İstanbul'da bazı büyük şarküterilerde de varmış. Veya çok isteyen varsa verebilirim de.

Halit Togay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-11-2006, 15:05   #9
Ağaç Dostu
 
Halit Togay's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-09-2005
Şehir: Ataköy-İstanbul
Mesajlar: 726
Galeri: 130
Hatta dut pekmezi bin kerre daha lezzetli .

Halit Togay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-11-2006, 17:32   #10
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
 
memet's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-02-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 13,948
Galeri: 11
Demir hindi şurubunu tadınca bende aynı şeyi düşünştüm ..bu mudur diye..
tatmasanızda olur..harnup pekmezi de çok güzel..

memet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-11-2006, 17:35   #11
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 30-07-2006
Şehir: Yalova
Mesajlar: 6,884
Galeri: 29
demir hindi şurubunu iyi yapan yerde içmek lazım. Üçyolda sokak arasında layıkıyla yapan bir büfe vardı. Bilmem hala duruyor mu?

Todor Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-02-2007, 00:36   #12
Ağaçsever
 
samowan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-10-2006
Şehir: bursa
Mesajlar: 98
Galeri: 2
pancake ustune veya sosis ile kullanilabiliyormus diye duydum. elimde bir sise mevcut ama nerde kullanmam gerektigini bilmiyorum. sanirim ekmek kaymak ve akcaagac surubu uclusunu deneyecegim. kanada bayragindaki yaprakta surup elde edilen agaca aitmis dediler...

samowan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-07-2007, 17:35   #13
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 25-09-2006
Şehir: büyükçekmece
Mesajlar: 30
Mine Hanım sanırım yanıldınız şeker akçaağacı A.Saccharum,A.Saccharinum başka bir tür.Orman fakültesi ve Atatürk Arboretumundan başka bir de Beykoz fidanlığında mevcutmuş.Emin değilim ama Emirgan Camii'nin bahçesindeki ağacında A.Saccharum olduğunu sanıyorum.Aslında sedirden sonra bayrak olan tek ağaçtır,başka var mı bilmiyorum.Büyük bir ekonomi oluşturmasından herhalde.

acer Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-07-2007, 20:36   #14
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 19-04-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,457
Galeri: 225
1-
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi malina Mesajı Göster
Ağacın gövdesinin delinip akan özsuyun kullanıldığını duydum ama başka şey bilmiyorum. Konuyla ilgili bilgisi olan var mı?

2- 16-08-2006 13:42
Mine Pakkaner

Gövdede yerden 1.3 m yüksekliğe 7 cm derinliğinde bir delik açılıp usare orada alınıyormuş.

Acer bu konuyu yeniden gündeme getirmeseydi yukarıdaki alıntıları yapmayacaktım. Böyle abuk bir şurubu, bir ağaca delik açarak yapmayı değil denemek, deneyenleri protesto eder, konuyu özenti haline getirenleri kınardım .
Bu saçma şurubun yapımını boş verin. Şimdi kavun zamanı!.. Gelin, bu sıcak günlerde kavun çekirdeğinden sübye yapın. Hem kavun çekirdekleri çöpe gitmemiş olur, hem de unutulmaya yüz tutmuş bu nefis şerbeti dostlarınıza tattırmış olursunuz...


Düzenleyen hassoman : 10-07-2007 saat 00:52
hassoman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-07-2007, 11:17   #15
Ağaç Dostu
 
bademagacı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-03-2007
Şehir: Bursa
Mesajlar: 162
Şeker ağacı şurubu elde etmenin iklimle ilgisi olduğunu,ancak Kanada gibi soğuk ülkelerde bunun şerbetinin ve kıvamının içilecek nitelikte olduğunu okumuştum.

bademagacı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-11-2008, 20:51   #16
Ağaç Dostu
 
ebrub's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-09-2008
Şehir: adana
Mesajlar: 130
Galeri: 2
Nasıl yapıldıgını bilmiyorum ama yabancı bloglarda pasta tariflerinde çok okuyunca, Ankaraya bir gidişimde pasta malzemeleri satan bir yerden almıştım, maple syrup diye satılıyor.

Özellikle meyvalı tartların üzerine sos olarak bunu kullanıyorum, tek başına çok ahım şahım bir tadı yok ama meyvelerle birarada güzel oluyor...

ebrub Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-11-2008, 21:50   #17
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-04-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 9,099
Galeri: 25
Bu şurup tüm büyük marketlerde var ve oldukça pahalı.Özellikle kimyasal işlemden geçmiş beyaz şeker yemek istemeyenlerin, 1 numaralı favori içeceği.

Yukardaki mesajlardan hangi akçaağaçtan edildiği kesinleşmemiş olsa bile Türkiye'de üretilebilir.

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-03-2013, 17:35   #18
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 06-03-2010
Şehir: bursa
Mesajlar: 624
Bu şurubun tadına ben de bakmıştım.pekmeze benzer bir tadı var.Amerikalılar kahvaltıda bunu çörek benzeri şeylerin üzerine doküp yiyorlar.Çok aranılacak bir tad değil.
Sanırım ağaç kendini soğuktan korumak için antifiriz olarak şeker salgılıyor.Donlardan sonra ilk guneş açtığında çok elde edilmesi bu yuzden.Ülkemizde aynı tur ağaçlar ekilse bile soğuk olmadan yeterli verimi almak zor.

murer Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-11-2015, 11:55   #19
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 30-11-2015
Şehir: adana
Mesajlar: 2
akçaağaç şeker şurubu

akçaağaçtan özsuyu kaç yaşındayken alınır yardımcı olursanız sevinirim ve bu türün türkiyedeki yayılım alanlarını nerelerde oluşturabiliriz..

m.fakih Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-12-2015, 18:09   #20
Ağaç Dostu
 
Muda's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-02-2013
Şehir: Afyonkarahisar
Mesajlar: 3,802
Galeri: 8
22 Trees That Can Be Tapped For Sap And Syrup | Wild Foodism

Ozlem A beğendi.
Muda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-12-2015, 20:07   #21
Moderatör
 
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,772
Çok güzel bir linkmiş.. Sağolun.

Ozlem A Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-12-2015, 11:14   #22
Ağaç Dostu.
 
bahcedenn's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-11-2011
Şehir: Trakya bea :)
Mesajlar: 1,359
22 trees that can be tapped for sap and syrup

As winter wanes and spring approaches, wild foodists all across North America tap into the time-honored tradition of sugar production – mainly, the transformation of maple tree sap into maple syrup and sugar. This process, passed on from the Native Americans to the early settlers, is still quite popular today, and is responsible for one of the few wild foods that can be purchased commercially in most supermarkets.

Most people associate syrup with the maple tree, and although much of today’s syrup does originate from the sugar maple, all species of maple can be tapped. Even better, many other trees from other genera can be tapped to extract sap, which ultimately can be turned into delicious syrup.

In this post, I won’t be discussing the methods involved in tapping for sugar production. If you are unfamiliar with the process, there are a variety of great websites, videos, and books to guide you. Rather, I would like to provide a list of various trees (maples, birches, walnuts, etc.) that you can tap successfully to yield wonderful, sugary products.

Sugar maple (Acer saccharum)
The sugar maple yields the highest volume and concentration of sap, making it a superior candidate for tapping. Its sugar content is approximately 2.0%.

Black maple (Acer nigrum)
Black maples produce as much sweet sap as sugar maples. The trees closely resemble sugar maples and can be distinguished by their leaves. Black maples tend to have leaves with three major lobes, while leaves from sugar maples have five lobes.

Red maple (Acer rubrum)
Sap yields from red maples are generally lower than those from sugar maples, although some tapping operations utilize only red maples. The trees bud out earlier in the spring, which may reduce syrup quality near the end of sugaring season.

Silver maple (Acer saccharinum)
Like red maples, silver maples bud out earlier in the spring and have a lower sugar content than sugar maples (1.7% compared to 2.0%).

Norway maple (Acer platanoides)
Native to Europe, Norway maples are now considered invasive throughout much of the United Sates. They are not as sweet as sugar maples, yet can be tapped regardless.

Boxelder (Acer negundo)
Also known as Manitoba maple, boxelders can be found growing in urban areas and along roadsides. They’re not recommended as a first choice for sugar production, although maple producers in the Canadian prairies rely almost exclusively on boxelders for their sap. Research suggests that boxelders may yield only half the syrup of typical sugar maples.

Bigleaf maple (Acer macrophyllum)
Bigleaf maple is the main species of maple growing between central California and British Columbia. Native Americans have tapped these trees for centuries, and although the sugar content and sap flow are less than those from sugar maples, these trees can still provide a commercially viable source of syrup for the Pacific Coast.

Canyon maple, big tooth maple (Acer grandidentatum)
These trees are found primarily throughout the Rocky Mountain states. They also grow in Texas, where they are referred to as Uvalde bigtooth maples. The sugar content is comparable to that of sugar maples, but the volume produced is much less.

Rocky Mountain maple (Acer glabrum)
Rocky Mountain maples are native to western North America, and have been used traditionally by various groups, including the Plateau Natives.

Gorosoe (Acer mono)
Gorosoe, which translates to “The tree that is good for the bones,” is the most commonly tapped maple tree in Korea. The sap is usually consumed fresh as a beverage, and not boiled down to a syrup.

Butternut, white walnut (Juglans cinerea)
The butternut produces a sap that yields roughly 2% sugar – similar to sugar maples. The timing and total volume of sap are also comparable to sugar maples.

Black walnut (Juglans nigra)
The black walnut tree is a valuable timber species, whose sap flows in autumn, winter, and spring. It is more common in the Midwest than in the Northeastern United States.

Heartnut (Juglans ailantifolia)
A cultivar of Japanese walnuts, heartnuts have sugar contents comparable to sugar maples, but produce much less sap.

English walnut (Juglans regia)
These are the walnuts commonly eaten and purchased from supermarkets. They are not typically found in the Eastern United States, but rather are grown most abundantly in California. English walnut trees can be tapped successfully, especially when subjected to a freezing winter and spring.

Paper birch (Betula papyrifera)
The paper birch has a lower sugar content than sugar maple (less than 1%), but is the sweetest of the birch trees.

Yellow birch (Betula alleghaniensis)
The yellow birch tree has been found to have a higher mineral composition, lower sugar content, and a higher ORAC value (measure of antioxidant capacity) than sugar maple.

Black birch (Betula lenta)
Native to eastern North America, black birch is most popular for its use in making birch beer. And, as this list suggests, the black birch can be tapped.

River birch (Betula nigra)
Found growing abundantly in the southeastern United States, and planted as an ornamental in the Northeast, the river birch can successfully be tapped.

Gray birch (Betula populifolia)
Gray birch is more of a shrub than a tree, but may be tapped if it grows large enough.

European white birch (Betula pendula)
Native to Europe, and grown as an ornamental in urban and suburban areas of the United States, European white birch can be tapped.

Sycamore (Platanus occidentalis)
Native to North America, the sycamore tree has a lower sugar content than sugar maple, yet is reported to produce a syrup that exudes a butterscotch flavor.

Ironwood, hophornbeam (Ostrya virginiana)
These trees produce a sap later in the spring, although the sugar content and volume are much less than those from birch trees.

And there you have it – a list of 22 trees that can be tapped. This is by no means an exhaustive list, as other trees surely produce a sap that can be extracted through tapping. It is, however, a good representation of the most commonly tapped trees, including those that have been used traditionally for centuries, and some that are just recently gaining in popularity.

If you are fortunate to have access to any of the aforementioned trees – and the trees are healthy – explore the traditional art of sugar production by learning and participating in this beautiful craft.

bahcedenn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-12-2015, 11:17   #23
Ağaç Dostu.
 
bahcedenn's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-11-2011
Şehir: Trakya bea :)
Mesajlar: 1,359
Hatta böyle yapsak daha iyi olmaz mı? Link verilen adresler kimi zaman kapanıyor ya da ulaşılamaz oluyor çünkü.

Gerçi bilgiler İngilizce ama en azından ağaçları botanik isminden çıkarabiliriz.

bahcedenn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-12-2015, 12:01   #24
Ağaç Dostu
 
Muda's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-02-2013
Şehir: Afyonkarahisar
Mesajlar: 3,802
Galeri: 8
SAP VE ŞURUP IÇIN TAPPED OLABILIR 22 AĞAÇLAR
maplespilewildfoodism2Içine akça ağaç sap ağırlıklı dönüşümü - kış azalıyor ve ilkbahar yaklaşımları gibi, tüm Kuzey Amerika genelinde yabani foodists şeker üretiminin zaman onur gelenek haline dokunun akçaağaç şurubu ve şeker. Erken yerleşimcilere Yerli Amerikalılar geçti bu süreç, bugün hala oldukça popüler ve en süpermarketlerde ticari olarak satın alınabilir birkaç yabani gıdalar biri sorumludur.

Çoğu kişi ortak akçaağaç ağaç ile şurubu, şeker akçaağaç kaynaklanan etmez bugünün şurup çok olmasına rağmen, akçaağaç tüm türler aday olabilir. Daha da iyisi, diğer cinslerin birçok diğer ağaçlar sonuçta lezzetli şurubu dönüştürülebilir sap, ayıklamak için aday olabilir.

Bu yazı, ben şeker üretimi için dokunarak katılan yöntemleri ele olmayacaktır. Eğer süreç aşina iseniz, size rehberlik harika web siteleri, videolar, ve kitap çeşitli vardır. Aksine, ben harika, şekerli ürünler elde başarıyla dokunabilirsiniz çeşitli ağaçlar (akçaağaç, huş, ceviz, vs.) bir listesini sunmak istiyoruz.

Şeker akçaağaç (Acer saccharum) şeker akçaağaç dokunarak için bunu bir üstün aday yaparak, yüksek ses ve sap konsantrasyonunu verir. Onun şeker içeriği yaklaşık% 2.0 olduğunu.

Siyah akçaağaç (Acer nigrum) Siyah akçaağaç şekeri akçaağaç kadar tatlı özsuyu üretirler. Ağaçlar yakından şeker maples benzeyen ve onların yaprakları ile ayırt edilebilir. Şeker akçaağaç yaprakları beş lobu varken siyah akçaağaç, üç büyük loblar ile yaprakları sahip olma eğilimindedir.

Kırmızı akçaağaç (Acer rubrum) bazı dokunarak işlemler sadece kırmızı maples kullanmak rağmen kırmızı akçaağaç Sap verimleri, şeker akçaağaç gelenler genellikle daha düşüktür. Ağaçlar sugaring sezon sonuna yakın şurup kalitesini düşürebilir bahar, daha önce dışarı tomurcuk.

Gümüş akçaağaç (Acer saccharinum) kırmızı akçaağaç gibi, gümüş erken ilkbaharda dışarı tomurcuk ve (% 2.0 ile karşılaştırıldığında% 1.7) şeker akçaağaç daha düşük şeker içeriğine sahip akçaağaç.

Norveç akçaağaç (çınar yapraklı akçaağaç) Avrupa'ya Yerli, Norveç akçaağaç şimdi Birleşik Sates büyük bölümünde invaziv kabul edilir. Bunlar şeker akçaağaç gibi tatlı değil, henüz ne olursa olsun aday olabilir.

Boxelder (Dişbudak Yapraklı Akçaağaç) Ayrıca Manitoba akçaağaç olarak da bilinen, boxelders kentsel alanlarda ve yol kenarlarında büyüyen bulunabilir. Kanadalı prairies akçaağaç üreticilerin sap için boxelders neredeyse tamamen güveniyor, ancak onlar şeker üretimi için ilk seçenek olarak tavsiye edilmez ediyoruz. Araştırma boxelders tipik şeker akçaağaç sadece yarısı şurup elde olabileceğini düşündürmektedir.

Büyük sert akçaağaç (Acer macrophyllum) büyük sert akçaağaç, merkezi Kaliforniya ve British Columbia arasındaki büyüyen akçaağaç ana türdür. Yerli Amerikalılar yüzyıllardır bu ağaçları dokundunuz ve şeker içeriği ve sap akış şeker akçaağaç gelenler daha az olmasına rağmen, bu ağaçlar hala Pacific Coast için şurup bir ticari açıdan kaynak sağlayabilir.

Kanyon akçaağaç, büyük diş akçaağaç (Acer grandidentatum) Bu ağaçlar öncelikle Rocky Mountain devletlerin boyunca bulunur. Onlar da Uvalde bigtooth akçaağaç olarak anılır Teksas, büyür. Şeker içeriği şeker akçaağaç karşılaştırılabilir, ancak üretilen hacmi çok daha azdır.

Rocky Mountain akçaağaç (Acer glabrum) Rocky Mountain akçaağaç batı Kuzey Amerika'ya özgü olan ve Yayla Natives dahil olmak üzere çeşitli gruplar tarafından geleneksel olarak kullanılmaktadır.

Gorosoe (Acer mono) çevirir Gorosoe, "kemikler için iyidir ağacın" Kore'de en yaygın vurdu akça ağaç olduğunu. Özsuyu genellikle olduğu bir içecek olarak taze tüketilir ve bir şurup aşağı haşlanmış değil.

Butternut, beyaz ceviz (Juglans cinerea), şeker akçaağaç benzer - butternut kabaca% 2 şeker veren bir öz oluşturur. Zamanlaması ve sap toplam hacmi de şeker akçaağaç karşılaştırılabilir.

Siyah ceviz (Juglans nigra), siyah ceviz ağacı olan sap sonbahar, kış, ilkbahar ve akan değerli ahşap türdür. Bu Kuzeydoğu Amerika Birleşik Devletleri'nde daha Midwest daha yaygındır.

Heartnut (Juglans ailantifolia) Japon ceviz bir çeşidi, heartnuts şeker akçaağaç karşılaştırılabilir şeker içeriği var, ama çok daha az sap üretirler.

İngilizce ceviz (Juglans regia) Bunlar yaygın olarak yenen ve süpermarketlerden satın ceviz bulunmaktadır. Bunlar tipik olarak, Doğu ABD'de bulunan değildir, daha ziyade California en bol büyütülür. İngilizce ceviz ağaçları dondurucu kış ve bahar tabi, özellikle başarılı aday olabilir.

Kağıt huş (Betula papyrifera) kağıt huş şeker akça (% 1'den az) daha düşük şeker içeriği vardır, ama huş ağaçları tatlı olduğunu.

Sarı huş (Betula alleghaniensis) sarı huş ağacı daha yüksek bir mineral bileşimi, düşük şeker içeriği ve şeker akçaağaç daha yüksek ORAC değerine (antioksidan kapasite ölçümü) olduğu tespit edilmiştir.

Siyah huş (Betula lenta) doğu Kuzey Amerika Yerli siyah huş huş bira yapımında kullanımı için en popüler olanıdır. Bu liste anlaşılacağı gibi Ve, siyah huş aday olabilir.

Nehir huş (Betula nigra) güneydoğu ABD'de bol büyüyen bulundu ve Kuzeydoğu bir süs olarak dikilen, nehir huş başarıyla vurdu edilebilir.

Gri huş (Betula populifolia) Gri huş bir ağaç daha çalı fazla, ama yeterince büyük büyürse vurdu olabilir.

Avrupa beyaz huş (Betula pendula) Avrupa'ya Yerli ve Amerika Birleşik Devletleri'nin kentsel ve banliyö alanlarda süs olarak yetiştirilen, Avrupa beyaz huş aday olabilir.

Çınar (batı çınarı) Kuzey Amerika Yerli, çınar ağacı şeker akça daha düşük şeker içeriği vardır, henüz butterscotch lezzet sızar bir şurup elde etmek bildirilmiştir.

Ironwood, hophornbeam (Ostrya virginiana) şeker içeriği ve hacim huş ağaçlarından çok daha az olmasına rağmen bu ağaçlar, bahar aylarında daha sonra sap üretirler.

Ve orada o var - aday olabilir 22 ağaç bir liste. Ayrıntılı bir liste yoluyla diğer ağaçlar mutlaka dokunarak yoluyla elde edilebilir bir sap üretmek gibi bu olduğunu. Ancak, yüzyıllardır geleneksel olarak kullanılmış o ve sadece son zamanlarda popülerlik kazanmaktadır bazı dahil olmak üzere en yaygın vurdu ağaçlar, iyi bir temsili.

Eğer yukarıda belirtilen ağaçların herhangi erişmek için şanslı iseniz - ve ağaçlar sağlıklı - öğrenme ve bu güzel tekne katılarak şeker üretiminin geleneksel sanat keşfedebilirsiniz.

Ben google çevirisine bakmıştım. Hoşuma gittiği için ekledim. Bu şekilde yapmak daha güzel. En azından bilgiler durur.

Ancak bana göre çok fazla üzerinde durulacak gibi değil. Hani Nasrettin Hoca'nın hesabı keçiboynuzu için bir dirhem bal için bir çeki odun çiğneyemem fıkrası gibi 100 litre özsuyundan 2 -1 litre arası kaynatarak şurup almak bana biraz daha zor geldi. Üzümden pekmez yapmak vitamin mineral açısından daha mantıklı.

Muda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-12-2015, 14:13   #25
Ağaç Dostu.
 
bahcedenn's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-11-2011
Şehir: Trakya bea :)
Mesajlar: 1,359
Okuduğum kadarı ile düzenekler Eylül ayında hazırlanmaya başlıyor. Normalde her ağaca 1 kova asılırken sanırım ilk iki resimde yapıldığı gibi meyil verilerek birkaç ağaçtaki özsu tek bir kovada da toplanabiliyor.
Name:  01 17 September.jpg
Views: 3546
Size:  70.0 KB
Name:  02 10 March 02.jpg
Views: 3466
Size:  64.8 KB
Name:  03 10 March 01.jpg
Views: 3493
Size:  67.9 KB
Name:  03 10 March 02.jpg
Views: 3401
Size:  14.8 KB
Name:  03 10 March 03.jpg
Views: 3426
Size:  69.7 KB

bahcedenn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-12-2015, 14:16   #26
Ağaç Dostu.
 
bahcedenn's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-11-2011
Şehir: Trakya bea :)
Mesajlar: 1,359
Akçaağaç Şurubu, Şeker Evleri denilen sadece bu iş için dizayn edilen yerlerde hazırlanıyor.

Name:  Sugar House I.jpg
Views: 3443
Size:  33.1 KB
Name:  Sugar House II.jpg
Views: 3445
Size:  58.8 KB
Name:  Sugar House III.jpg
Views: 3451
Size:  50.3 KB

bahcedenn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-12-2015, 14:23   #27
Ağaç Dostu.
 
bahcedenn's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-11-2011
Şehir: Trakya bea :)
Mesajlar: 1,359
Eylül ayından itibaren öz su hasadı için yapılan hazırlıklar sadece bununla kalmıyor, çok ta büyük bir odunluk hazırlamanızı gerektiriyor. Aynı bizde (zaman alma bakımından) konserve yapma ya da pekmez kaynatma zamanı gibi Mart'ın ortasından itibaren başlayan kaynatma işi Nisanın ortalarını geçebiliyor.

Name:  Prepare for Sugar Season I.jpg
Views: 3417
Size:  66.2 KB
Name:  Prepare for Sugar Season II.jpg
Views: 3582
Size:  62.0 KB
Name:  Prepare for Sugar Season III.jpg
Views: 3409
Size:  69.9 KB
Name:  Prepare for Sugar Season IV.jpg
Views: 3424
Size:  70.5 KB

bahcedenn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-12-2015, 14:25   #28
Ağaç Dostu.
 
bahcedenn's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-11-2011
Şehir: Trakya bea :)
Mesajlar: 1,359
Sanırım ateş 1 - 1 buçuk ay boyunca hiç sönmüyor.
Name:  16 March. First boiling..jpg
Views: 3363
Size:  40.9 KB
Name:  Boiling I.jpg
Views: 3369
Size:  38.2 KB
Name:  Boiling II.jpg
Views: 3349
Size:  25.9 KB
Name:  Boiling III.jpg
Views: 3370
Size:  38.8 KB
Name:  Boiling IV.jpg
Views: 3372
Size:  41.4 KB

bahcedenn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-12-2015, 14:28   #29
Ağaç Dostu.
 
bahcedenn's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-11-2011
Şehir: Trakya bea :)
Mesajlar: 1,359
Öz suyun güzelliği.
Name:  The beauty of sap..jpg
Views: 3358
Size:  71.2 KB

Kaynayan öz su.
Name:  Boiling V.jpg
Views: 3351
Size:  23.3 KB

Kaynadıkça renk değiştiren ve kıvam alan öz su.
Name:  Boiling VI.jpg
Views: 3359
Size:  34.4 KB

bahcedenn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-12-2015, 14:33   #30
Ağaç Dostu.
 
bahcedenn's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-11-2011
Şehir: Trakya bea :)
Mesajlar: 1,359
Bizdeki karsanbaç gibi tüketilen şurup,
Name:  End of the season I.jpg
Views: 3391
Size:  43.7 KB

daha çok ise kreplerin üzerinde tercih ediliyor.
Name:  End of the season II.jpg
Views: 3371
Size:  38.8 KB
Name:  End of the season IIII.jpg
Views: 3352
Size:  36.8 KB

Ve raflarda yerini alan şişelenmiş şuruplar.
Name:  End of the season IV.jpg
Views: 3326
Size:  58.4 KB
Name:  End of the season V.jpg
Views: 3379
Size:  43.7 KB

bahcedenn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 06:59.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024