03-06-2009, 16:54 | #1 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 23-05-2009
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 83
|
Batırık
Batırık; 3 su bardağı ince bulgur ( ılık suda ıslatılır 15-20 dk) 1 baş kuru soğan 1 su bardağı tahin tuz, pul biber, 1 yemek kaşığı ufanlanmış reyhan maydonoz , ılık su Kırmızılaştıracak şekilde salça ( yaklaşık 3,4 yemek kaşığı) Marul, salatalık, domates, turşu ve nar ekşisi Islanan bulgura, soğanı rendeliyoruz Salçasını, tuzu, biberi, reyhanı da atıp biraz yoğuruyoruz soğanlar ölene kadar. Tahini küçük bir tavada kısık ateşte kavuruyoruz rengi değişecek ve o güzelim kokusu açığa çıkacak Sonra tahini sıcakken bulgura ilave ediyoruz, maydonozunu da katıp, elimizi yakmadan önce biraz kaşıkla, sonra elimizle yoğuruyoruz En güzel yerine yani yemeye yaklaşıyoruz... Batırığı avuşlarımızla çiğ köfte şeklide sıkıyoruz ama yarısını, diğer kalan yarısını da bir kaba koyup içine hafif ılık su katıp elimizle karıştırıyoruz ( hijyen önemli ) En sonda süslüyoruz, üzerinin malzemesi olmadan lezzeti olmaz Az birazda damak tadımıza göre nar ekşisi döküyoruz üzerine AFİYET OLSUN |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|