agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Aperitifler, Çorbalar, Salatalar, Soslar
(https)




Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 03-06-2009, 16:54   #1
Ağaçsever
 
rrumeysaa's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-05-2009
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 83
Batırık

Batırık;
3 su bardağı ince bulgur ( ılık suda ıslatılır 15-20 dk)
1 baş kuru soğan
1 su bardağı tahin
tuz, pul biber, 1 yemek kaşığı ufanlanmış reyhan
maydonoz , ılık su
Kırmızılaştıracak şekilde salça ( yaklaşık 3,4 yemek kaşığı)
Marul, salatalık, domates, turşu ve nar ekşisi
Islanan bulgura, soğanı rendeliyoruz
Salçasını, tuzu, biberi, reyhanı da atıp biraz yoğuruyoruz
soğanlar ölene kadar.
Tahini küçük bir tavada kısık ateşte kavuruyoruz rengi değişecek ve o güzelim kokusu açığa çıkacak
Sonra tahini sıcakken bulgura ilave ediyoruz, maydonozunu da katıp, elimizi yakmadan önce biraz kaşıkla, sonra elimizle yoğuruyoruz
En güzel yerine yani yemeye yaklaşıyoruz...
Batırığı avuşlarımızla çiğ köfte şeklide sıkıyoruz ama yarısını,
diğer kalan yarısını da bir kaba koyup içine hafif ılık su katıp elimizle karıştırıyoruz ( hijyen önemli )
En sonda süslüyoruz, üzerinin malzemesi olmadan lezzeti olmaz
Az birazda damak tadımıza göre nar ekşisi döküyoruz üzerine
AFİYET OLSUN

Eklenen Resimler
 
rrumeysaa Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 10:51.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024