agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Aperitifler, Çorbalar, Salatalar, Soslar
(https)




Beğeni Düzeni19Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 09-06-2009, 15:38   #91
Ağaç Dostu
 
talar_'s Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-03-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 142
Evdeki bayat ekmekleri biriktirir pazar sabahları yumurtalı ekmek yaparım.
Çırptığım yumurtanın içine biraz da su ekleyip (inceltip daha hafif olması için) ekmek dilimlerini bu karışıma bulayıp kızgın yağda kızartırım.
Üzerine pudra şekeri veya reçel ile çok lezetli olur.

talar_ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-06-2009, 15:46   #92
Ağaç Dostu
 
talar_'s Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-03-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 142
Yumurtayı çok seven bir tanıdığımız bize her geldiğinde annem yumurta salatası yapar ona. Nedense gençler değil de yaşlılar daha çok seviyor bu salatayı.
Katı haşlanmış yumurtalar çok küçük olmayacak parçalara bölünüp içine maydanoz, taze soğan, küp küp doğranmış domates ve ağız tadınıza göre evde ne yeşillik, sebze varsa eklenir. Zeytin yağı, tuz ,karabiber,pul biber ile harmanlanır.

talar_ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-06-2009, 16:29   #93
Ağaç Dostu
 
M.Sema's Avatar
 
Giriş Tarihi: 31-07-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,227
Galeri: 93
Sn Talar siz yazınca aklıma geldi evimize yakın bir Aydın usulü pide vs. yapan Künar Pide Salonu bir yerde sabah kahvaltı ya da alafranga usulde söylersek brunch'a gittiğimizde yediğimiz ve çok sevdiğimiz bir tarif var. Yumurtaları iyice haşlayıp minik minik doğradıktan sonra üzerine tuz ve bolca zeytinyağı döküyorlar. Parmaklarınızı da yersiniz. Elbette burada yağın kalitesi önemli.

M.Sema Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-06-2009, 16:54   #94
Kaybettik
 
sevim.K's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-12-2008
Şehir: sakarya/ Artvin
Mesajlar: 5,932
Galeri: 6
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi caucasus Mesajı Göster
Ben pek anlatamam desem yeri var. Benim annem laz olduğu için biraz kırma olduk Eğer bilgi dağarcığınız da varsa bizide bilgilendirirseniz sevinirim.

Sayın Talar, yumurtanın içine süt'ü katarken nasıl yapıyor biliyormusunuz ?
Yoksa çırparken mi içini katıyor ?
İşte şimdi utandım. İyiki bilgisayarda görünmüyor. Yukardaki mesajımda yazmıştım hamarat annenin beceriksiz kızıyım diye. Abaza pastası veya mamusa mısır unu, su ve tuz karışımı. Pratik yaptıkları için hiç ölçü sormak aklıma gelmemişti doğrusu. Mısır ununun piştiğinden emin oluncaya kadar karıştırıp bir tepsiye kubbe gibi döküyorsunuz. Sonra o kubbe kısmını oyup içine tereyağı, kaymak, peynir veya tereyağında pişmiş yumurta vb. ne arzu ediliyorsa konur.

Annemden öğrendiğim bir pişirme şekliydi Sayın Talar'ın omlet tarifi.

Fasülyeli yumurta benim severek yaptığım ve ikindi çayında yediğim bir yemek. Çok taze fasülye alırım onun için. Fasülyelerin uçlarını koparır ve enine keserim.Zeytinyağlı fasülye yaparken kestiğimiz gibi. Eğer fasülye çok tazeyse haşlanmak istemiyor çabuk pişiyor. Yalnız ben önce soğan kavururum.(Çünkü bazan yumurta kırmadan da yerim hatta birkaç diş sarımsak atarım içine.) Sonra bol suyla yıkadığım fasülyeleri katarım. Tencerenizin ağzı kapalı olduğu için o kendi suyuyla haşlanıyor zaten veya pişmezse kuşkusu taşıyacaksanız çok az suda haşlayabilirsiniz.. Sonra kavururum. Yumurtasını kırarak karıştırırım karabiber ve pul biber ekerim ve çok az da tuz.

Aa..! bu arada benim de baba tarafı laz Yani iki tarafın da mutfağını bilmekle beraber iki kez beceriksizim demek oluyor bu


Düzenleyen sevim.K : 09-06-2009 saat 18:06
sevim.K Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-06-2009, 17:21   #95
Ağaç Dostu
 
caucasus's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-01-2006
Şehir: Mardin
Mesajlar: 2,271
Galeri: 787
Bence bardağa boş tarafından bakıyorsunuz. Beceriksizlik başka, yemek tariflerini bilmek başka. En azından tariflerini biliyorsunuz, hani başınız sıkışsa istediğiniz gibi yapma imkanınız var. Daha da olmadı doğaçlama yaparsınız malzemede biraz az, biraz fazla farketmez. Acısı, tuzu, tatlısı, kıvamı hariç.

caucasus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-06-2009, 02:40   #96
Ağaç Dostu
 
hozat's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-03-2009
Şehir: İstanbulve Bodrum
Mesajlar: 2,148
Galeri: 45
Meyveli yumurta tatlısı

Malzemeler:
4 yumurta
2 elma
2 sert armut
1 salkım siyah üzüm
bir avuç iri kıyılmış ceviz
biraz kuru üzüm
1/2 litre süt
100gr. un
100 gr. tereyağı
100 gr pudra şekeri
hazırlanması 10 dakika_pişirme süresi 30 dakikadır.

Yapılışı

Elma, armut küp şeklinde doğranır,üzümler ikiye bölünür.
Meyvelere:ceviz ve kuru üzüm eklenerek karıştırılıp fırın tepsisine konur.

Yarım litre süt kaynatılır, ocaktan indirilip tereyağı ilave edilerek erimesi beklenir.

4 yumurta, un ve pudra şekeri çırpılarak yağlı süte eklenir.
karışım tepsideki meyvelerin üstüne dökülür.

önceden ısıtılmış,(160 derece)deki fırında 30 dakika pişirilir. Arzuya bağlı olarak üzerine tarçın ekilebilir.
Not:yumurta tatlısı ılık olarak ikram edilir

Porsiyonu 320 kaloridir.Diyet yapanlara duyurulur
afiyet olsun.

hozat Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-06-2009, 17:14   #97
Kaybettik
 
sevim.K's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-12-2008
Şehir: sakarya/ Artvin
Mesajlar: 5,932
Galeri: 6
Oooo çok güzel Bu benim hem kolayca yapacağım hem de severek yiyeceğim bir tatlıya benziyor Hozat tarif için teşekkürler.

Yalnız diyet konusunu anlayamadım. Kalori hesabı yapmaktan hiç hoşlanmıyorum şu sıralar. Fazla kilolarım çok rahatsız ediyor hesap yapmaya başlayınca

sevim.K Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-06-2009, 17:23   #98
Kaybettik
 
sevim.K's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-12-2008
Şehir: sakarya/ Artvin
Mesajlar: 5,932
Galeri: 6
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi caucasus Mesajı Göster
Bence bardağa boş tarafından bakıyorsunuz. [/COLOR]

Yok yok bardağa boş tarafından bakmıyorum Kendime takılmayı, kendimle eylenmeyi seviyorum. Beceriksiz sözü de kendime takılmalarımdan biri. Ben beceriksiz değilim ama çok ehli keyif bir insanım. Öyle söylemektense çok beceriksizim diyorum sanırım. En azından ısrar ve zorlamalar olmuyor o zaman. Çünkü yemek yapmak ve yemek bir keyif işi. Bir zevk alma olayı olursa çok güzel. Zorunluluk oldu mu sıradanlaşıyor

sevim.K Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-06-2009, 14:14   #99
Ağaç Dostu
 
caucasus's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-01-2006
Şehir: Mardin
Mesajlar: 2,271
Galeri: 787
Haklısınız, yemek yapmak tamamen bir zevk işi ben yyemek yapmaktan büyük haz alıyorum. Bütün büyük ahçılar zaten bu yüz<den erkek oluyorlar. Kadınlar iş olsun diye, erkekler ise zevk olsun diye yemek yaparlar, erkeklerin yemeklerinin bu kadar güzel ve tatlı olmasının sebebi odur.


Düzenleyen caucasus : 18-08-2009 saat 22:22 Neden: Yazı düzaeltmesi
caucasus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-06-2009, 14:15   #100
Ağaç Dostu
 
caucasus's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-01-2006
Şehir: Mardin
Mesajlar: 2,271
Galeri: 787
Eee hani yemek tarifi burada yemek yapmayıp sadece tarifini vereceksin yemek yapma işi tamamen bize kalacak

caucasus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-06-2009, 14:52   #101
Kaybettik
 
sevim.K's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-12-2008
Şehir: sakarya/ Artvin
Mesajlar: 5,932
Galeri: 6
Yumurta yemeği tariflerinde sıra tatlılara gelmiş. Neredeyse bütün tatlılarda, keklerde yumurta kullanıldığına göre tarif yazmaya başlarsam yemek kitaplarındaki tüm tatlıları yazmam gerekecek

Özel bir tarif var mı düşüneyim, sağa sola not ettiğim tariflerde yazabileceğim bir şey var mı bakayım.


Oooo bu keyif olmaktan çıktı olmaya başladı, ben çok köyü bir aşçıyım, molaaaa demeliyim))


Düzenleyen sevim.K : 11-06-2009 saat 15:45
sevim.K Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-06-2009, 15:56   #102
Kaybettik
 
sevim.K's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-12-2008
Şehir: sakarya/ Artvin
Mesajlar: 5,932
Galeri: 6
YAĞLI

Bu benim evde fırında denediğim bir pide değil. Artvin pidesi de diyorlar ama biz - yağlı- derdik, yöresel adı yağlıydı sanırım içine konan taze tereyağından geliyordu adı. Çocukken Hopa'da haftasonları taş fırında yaptırdığımız ve çok severek yediğimiz bir pideydi. Doğrusu Hopa'dan ayrıldıktan sonra hiç bir fırında- karadeniz fırını- yağlı yapıldığını görmedim. Çocukluğumdan hatırladığım bir damak tadıdır.

Pidede bildiğiniz pide hamuru kullanılıyor. Yuvarlak ve ince açılan hamurun etrafı yine hafifçe kıvrılıyor. İçine karadeniz kavurması konuyor veya isterseniz peynirli yapabiliyorsunuz veya sade.. Pidenin özelliği üzerine yumurta kırılması. Yumurtalar katı pişmiyor. Pidenin kenarından koparıp ekmek bandırabilirsiniz sarısına..

Sade yapılan pidede pidenin üzerine bir parça mis gibi karadeniz dağlarının, yaylalarının, otlarının koktuğu yayık tereyağı koyuluyor. Üzerine yumurta kırılıp fırına sürülüyor yine sarısı pişmeden çıkarılıyor.Tereyağını emmiş pidenin üzerinde yine mis gibi kokan yumurtayı afiyetle yiyorsunuz.))


Düzenleyen sevim.K : 12-06-2009 saat 23:27
sevim.K Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-06-2009, 16:06   #103
Kaybettik
 
sevim.K's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-12-2008
Şehir: sakarya/ Artvin
Mesajlar: 5,932
Galeri: 6
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi talar_ Mesajı Göster
Evdeki bayat ekmekleri biriktirir pazar sabahları yumurtalı ekmek yaparım.
Çırptığım yumurtanın içine biraz da su ekleyip (inceltip daha hafif olması için) ekmek dilimlerini bu karışıma bulayıp kızgın yağda kızartırım.
Üzerine pudra şekeri veya reçel ile çok lezetli olur.

Yağda kızarmış yumurtalı ekmek hemen hemen her yörede biliniyor ve yapılıyor Sayın Talar. Sanırım daha az bilineni tatlısı Artvinde ve Hopa 'da annem yöre halkından öğrendiği üzere koyuca bir ağda yapar tavadan aldığı ekmeği o ağdaya batırırdı. Yani yumurtalı ekmek tatlısı yaparlardı. Ben tatlısını hiç yapmadım denemek isteyen olursa diye yazdım.


Düzenleyen sevim.K : 13-06-2009 saat 10:59
sevim.K Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-06-2009, 17:24   #104
Ağaç Dostu
 
caucasus's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-01-2006
Şehir: Mardin
Mesajlar: 2,271
Galeri: 787
Sevim.k, siz de daha çok yemek tarifleri var

caucasus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-06-2009, 17:33   #105
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 22-05-2009
Şehir: antalya
Mesajlar: 62
FIRINDA YUMURTA

MALZEMELER
6 kişilik
6 adet yumurta
1.5 kahve fincanı tereyağı
2 su bardağı süt
2 adet soğan
1 yemek kaşığı krema
1 yemek kaşığı un
toz muskat
tuz
karabiber


HAZIRLANIŞI
Yumurtaları soğuk su dolu derin bir kaba yerleştirip katı şekilde pişirin. Tavada 2 yemek kaşığı tereyağını eritip unu ekleyerek kısık ateşte kavurun. Sütü yavaş yavaş ve devamlı karıştırarak ekleyin. Pütürsüz bir beşamel sos elde edinceye kadar, sürekli karıştırarak 10 dakika pişirin. Muskat, karabiber ve tuzu ekleyip ateşten alın.
Yumurtalar soğuduktan sonra kabuklarını soyun ve yuvarlak şekilde dilimleyin. Soğanları ince halkalar halinde kesin. Kalan tereyağını eritip soğanları pembeleştirin. Hazırladığınız beşamel sosu ekleyin. İçine yumurta dilimleri ekleyin. Geniş bir fırın kabını yağlayın. yumurta dilimlerini soslu olarak fırın kabına dizin ve kalan sosu da üzerine dökün. Önceden kızdırılmış orta ısılı fırında 5 dakika kızartın ve servis yapın

caucasus beğendi.
nesecik Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-06-2009, 13:45   #106
Kaybettik
 
sevim.K's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-12-2008
Şehir: sakarya/ Artvin
Mesajlar: 5,932
Galeri: 6
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi caucasus Mesajı Göster
Sevim.k, siz de daha çok yemek tarifleri var
Yok yok neredeee

Haftasonu kaygana yapmaya niyetlendim sabah kahvaltısında. Kızım hayır, istemiyorum deyince vazgeçmek zorunda kaldım. Kaygana çocukluğumda babaannemin elinden yediğim yumurtalı, sebzeli gözleme türü bir yiyecek. Babaannem pazı katardı sebze olarak, tabi maydanoz ve arzusuna göre baharatlar hariç.

Kızımın ifadesiyle internette onlarca kaygana tarifi var. Ehh ben de tarifleri okudum yanlış yönlendirmemek için. Karadeniz yemeği, Trabzon kayganası.... gibi değişik başlıklarda yazılmış, pazıyla yapılan tarifte var. Buraya kopyalamıyorum yumurtaseverler denemeye karar verirlerse mutlaka kendilerine en yakın buldukları tarifi kullanacaklardır.Ama mısır unu katılan tarif bulamadım çünkü babaannem mısır unu karıştırır, plakide pişirirdi

(plaki tava gibi yayvan ama sapsız toprak kap)


Düzenleyen sevim.K : 17-06-2009 saat 17:10
sevim.K Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-06-2009, 20:38   #107
Ağaç Dostu
 
caucasus's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-01-2006
Şehir: Mardin
Mesajlar: 2,271
Galeri: 787
Ben biliyordum zaten, siz de ne hünerler ne tarifler olduğunu ellerinize sağlık. Benim için de bir iki lokma alsaydınız.

caucasus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-06-2009, 03:57   #108
Kaybettik
 
sevim.K's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-12-2008
Şehir: sakarya/ Artvin
Mesajlar: 5,932
Galeri: 6
Öyle anne, babaanne tarifleri oldu mu sizin yerinize de tadarız evet yaptıklarımızdan. Bu kez mutfağı istediğim gibi karıştıramadım. Çocuklar istemiyoruz deyince onların isteklerine boyun eğdim

sevim.K Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-06-2009, 04:11   #109
Ağaç Dostu
 
Delimus's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-05-2009
Şehir: Adana-Nernek Köyü
Mesajlar: 757
Bende; diet yapacaklara tavsiyede bulunayım. Yumurta 100 kaloridir , 85 sarı 15 beyazı
istediğiniz an 5 tane bile olabilir sadece beyazını yiyin , hem tok tutar hemde yerken lezzetlidir.Baharatlı veya beyazı doğranmış Salatalarda yaparak diet menünüzü zenginleştire bilirsiniz.

Delimus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-06-2009, 06:48   #110
Kaybettik
 
sevim.K's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-12-2008
Şehir: sakarya/ Artvin
Mesajlar: 5,932
Galeri: 6
Teşekkürler Delimus. Yumurtanın beyazı benim kahvaltı menümün vazgeçilmezidir. Sarısını haftada 2 en fazla 3 kez tüketirim. Beyazı her gün.

sevim.K Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-06-2009, 09:50   #111
Ağaç Dostu
 
caucasus's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-01-2006
Şehir: Mardin
Mesajlar: 2,271
Galeri: 787
Oldumu şimdi !!! Yumurtanın sarısına çıtır çıtır ekmeği banmadın mı ne anlamı kaldı yumurta pişirmenin.

caucasus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-06-2009, 11:07   #112
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 26-05-2009
Şehir: Ankara
Mesajlar: 42
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hozat Mesajı Göster
Malzemeler:
4 yumurta
2 elma
2 sert armut
1 salkım siyah üzüm
bir avuç iri kıyılmış ceviz
biraz kuru üzüm
1/2 litre süt
100gr. un
100 gr. tereyağı
100 gr pudra şekeri
hazırlanması 10 dakika_pişirme süresi 30 dakikadır.

Yapılışı

Elma, armut küp şeklinde doğranır,üzümler ikiye bölünür.
Meyvelere:ceviz ve kuru üzüm eklenerek karıştırılıp fırın tepsisine konur.

Yarım litre süt kaynatılır, ocaktan indirilip tereyağı ilave edilerek erimesi beklenir.

4 yumurta, un ve pudra şekeri çırpılarak yağlı süte eklenir.
karışım tepsideki meyvelerin üstüne dökülür.

önceden ısıtılmış,(160 derece)deki fırında 30 dakika pişirilir. Arzuya bağlı olarak üzerine tarçın ekilebilir.
Not:yumurta tatlısı ılık olarak ikram edilir

Porsiyonu 320 kaloridir.Diyet yapanlara duyurulur
afiyet olsun.

Sn hozat,

1 porsiyona kaç dilim düşüyor acaba?

ays61 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-06-2009, 11:32   #113
Kaybettik
 
sevim.K's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-12-2008
Şehir: sakarya/ Artvin
Mesajlar: 5,932
Galeri: 6
Yok o özel günler için caucasus.. Yağda yumurtayı sevmez miyim? Ama açıkçası yediklerime dikkat etmek zorunda hissettiğim için kendimi özel zevkim dediğim yemekleri çok özlediğim zamanlarda kendimi şımartmak için hazırlıyor ve zevkle yiyorum tabi ki.

Taze tereyağına kırılmış yine taze yumurta. Mis gibi tereyağı kokusu taze yumurta kokusuna karışacak ama ikisini de ayırdedeceksiniz. Hafif kızarmış ekmekle harika yaa.

sevim.K Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-06-2009, 12:15   #114
Ağaç Dostu
 
caucasus's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-01-2006
Şehir: Mardin
Mesajlar: 2,271
Galeri: 787
Ne kadar güzel tarif ettiniz, ben biraz da pul biber serpip tadına bakıyorum.

caucasus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-07-2009, 09:12   #115
Kaybettik
 
sevim.K's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-12-2008
Şehir: sakarya/ Artvin
Mesajlar: 5,932
Galeri: 6
Ben uğramayalı yumurta yemekleri sayfası öksüz kalmış bitti mi bütün yumurta yemekleri

Aklıma lokma tatlısı geldi. İnternette lokma tatlılarına baktım. Hatta yengeme sordum. Hamuruna çok az süt kattığını söyledi. Benim hatırladığım yoğurt, yumurta ve aldığı kadar un. Tabi kaşıkla alınıp kızartma tavasına atılacak kadar yumuşak bir hamur. Tam tarifini yeniden sorup öğrenmeliyim

Annem lokma yaparken babam da sabırsızlıkla başında beklerdi hep. Hopa'da çok sevildiğini kısa fıkramsı bir olayla anlatmıştı.

Karşı komşularının dedeleri - öyle karşı derken hemen kapı komşu değil, yamacın karşısı- ağır hasta. Hatta ölüm döşeğinde. Canı lokma istiyor. Belki son isteğidir diyerek yapmaya koyuluyorlar.

Dede yattığı yerden sayıklamaya başlıyor.

- Ölüyoruuumm

- Lokma olmadı mı?

- Lokmaaaaa

- Çabuuuukkk.

Tabii babam o dedenin sayıklamasını lazca söylüyordu ve çok da komikti.

sevim.K Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-07-2009, 21:19   #116
Ağaç Dostu
 
caucasus's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-01-2006
Şehir: Mardin
Mesajlar: 2,271
Galeri: 787
Dikenli yumurta.

Öncelikle dikeni açıklamak gerekecek sanırım. Bizim oralar da deve dikeni deriz, sarmaşır gibi olup ağaçların tepelerine kadar tırmanırlar. Kalın ve sağlam gövdeli olup dikenleri ise büyük ve battıktan sonra batan yer de yanma hissi uyandırırlar.

Similax.sp Dikenin tam adı..Resmi için buraya bakabilirsiniz.

Bahar ayların da bu deve dikenlerinin yeni sürgün uçlarından toplanır isterseniz o şekilde de yiyebilirsiniz veya yurta ile de pişirebilirsiniz.

MALZEMELER:
2 Avuç kadar deve dikeninin uç kısımı.ç
4 Yumurta.
Baharat pulbiber, karabiber ve tuz.
Bir miktar yağ ( Teryağı olursa makbuldur )

YAPILIŞI:

Dikenlerin filizlerini tavanın içerisine atmadan önce 3 ila 5 cm civarın da küçültüyoruz. Tava da bulunan kızgın yağın içerisine atıyoruz ve 1 ila 2 dk. tava da pişirdikten sonra içerisine yurtaları kırıyoruz. Üzerine ise baharatları attıktan sonra afiyetle yiyoruz.

Hadi afiyet olsun.

caucasus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-07-2009, 22:00   #117
Ağaç Dostu
 
DefneD.'s Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-05-2009
Şehir: Kuşadası
Mesajlar: 807
Galeri: 17
Benden de basit ama lezzetli (bence) bir omlet tarifi:

Malzemelerimiz:
Yumurta
Labne ya da beyaz krem peynir
Maydanoz
Tuz, karabiber
Pişirmek için tercih ettiğiniz yağ

Dilediğimiz kadar yumurtayı bir kaba kıralım. İçerisine (benim ölçüm iki yumurtaya tepeleme dolu 1 yemek kaşığı) yukardaki peynirlerden birini koyalım. İnce doğranmış maydanoz, tuz, karabiber (isteye göre kırmızı biber) ilave edip, iyice çırpalım. Yağı tavada kızdırıp karışımı dökerek iki tarafını pişirelim, sonrada afiyetle yiyelim

Sanırım peynirden dolayı, piştiğinde sanki içine kabartma tozu konmuş gibi puf puf kabarıyor.

DefneD. Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-07-2009, 22:03   #118
Ağaç Dostu
 
caucasus's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-01-2006
Şehir: Mardin
Mesajlar: 2,271
Galeri: 787
Yumurtanızın iyice kabarmasını istiyorsanız, çırpmadan önce içerisine bir tutam un katıp öyle karıştırın.

caucasus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-07-2009, 22:09   #119
Ağaç Dostu
 
DefneD.'s Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-05-2009
Şehir: Kuşadası
Mesajlar: 807
Galeri: 17
Sevgili caucasus, verdiğim peynirli tarif öyle bir kabarıyor ki, şaşarsınız. Deneyin, pişman olmazsınız

DefneD. Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-07-2009, 22:12   #120
Ağaç Dostu
 
caucasus's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-01-2006
Şehir: Mardin
Mesajlar: 2,271
Galeri: 787
Sevgili DefneD, yazdığınız tarife benzer bir çok şekil de pişirdim ancak aşırı derece de kabardığını görmedim. Yarın sabah Sakarya'ya gidecem kahvaltıya yetişebilirsem dediğiniz tarifi deneyecem. Bakalım nasıl olacak

Köy yumurtası ile de süper olur valla hımmm tadı şimdiden damağım da.

caucasus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Etiketler
yumurta, yumurta yemekleri.

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 17:36.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024