11-02-2009, 10:45 | #31 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-07-2007
Şehir: Yerdeniz
Mesajlar: 186
|
Sündürme - Yağlı beyaz penir veya tulum peyniri tereyağıyla birlikte tavada eritilir - Üzerine yumurta kırılır, karıştırılır, çok katı pişirilmez. |
11-02-2009, 10:51 | #32 |
Ağaç Dostu
|
Vallahi yumurta olsunda nasıl olursa olsun. Hepside birbirinden güzel tarifler. Bir romanda okumuştum. Armatör Onasis Jakie Kenedy haşlıyor. Böyle yumurta mı olur. Önce tereyağını çok kısık ateşte eriteceksin. Yumurtayı kırıp yne çok hafif ateşte beyazının sarının üstünü kapattığı an ateşden indireceksin diyordu. Bu köşe sık sık ziyaret edeceğim bir köşe olur. Yumurtasız yapamayanlardan birisiyim. Tarif yapan herkeze çok teşekkürler. |
11-02-2009, 11:01 | #33 |
Ağaç Dostu
|
kaç sabahtır patatesli yumurta yapacaktım kalıyordu ama canım acayip soganlı yumurta çekti yapsam fena olmayacak akrnımda açıktı bir tarifte benden olsun kaynayan suyun üstüne yumurtayı kırıp ve suyun üstünde pişmeye bırakmadan önce tuz ekleyin yagın agırlıgından kurtulmuş bir yumurtaa afiyet olsun |
11-02-2009, 21:48 | #34 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 05-01-2007
Şehir: tekirdağ
Mesajlar: 71
|
En kısa "yumurta tarifi" Lüp yumurta Tavuğun yumurtlama sesi duyulur.(gıt gıt gıdak) Hemen holluktan taze yumurta alınır. Yumurtanın dip kısmından 1 cm capında delik açılır. Yumurtanın akı bu delikten başaşa yapılarak akıtılır. Açılan delik 2 cm çapında büyütülür. Bir iki üç deyip, lüpletilir. Afiyet olsun |
11-02-2009, 22:30 | #35 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Polen lüp yumurta tarifiniz kayda değer bir tarif ancak tavuk beslemek gerekli herhalde.Şaka bir yana yumurta ile yapılan tüm yemeklere hayır demem,afiyet olsun,üstünede çay içilirse daha nefis olur herhalde. |
13-02-2009, 14:00 | #36 |
Ağaç Dostu
|
Yoğurtlu yumurta Tarifi benim değil bir arkadaşımdan duydum, çoğu kişiye saçma geliyor ama bence mümkün bir tarif gibi. Denedim mi ? Hayır Teflon tavaya yağı atıyoruz ısınıp fokurdamaya başlayınca 4 yemek kaşığı yoğurdu tavanın içine atıyoruz. Bir yandan karıştırırken bir yandan da suyu çekilmiş mi diye bakıyoruz. Suyu azalıpta çökelek kıvamına gelince 3 yumurtalık obruk açıyoruz ve yumurtaları içerisine kırıp sarılarını patlatmadan pişirip üzerlerine pulbiber, Karabiber ve tuzu serpip beslenmeye devam ediyoruz. Tarif bu dur Bilen **** deneyen arkadaş var mı bilmiyorum deneyen olursa bizlere de bildirsin. |
13-02-2009, 16:33 | #37 |
Ağaç Dostu
|
Merhabalar, Saç tava aldım. Yarın kısmetse bahçeye gideceğim. Tavayı kısa zamanda kapkara yapmak lazım. Yanıma 4-5 tane köy yumurtası alacağım dolaptan. Bir kocaman parçada sert tulum. Tulumu bir kaba rendeleyeceğim. Üzerine yumurtaları kırıp iyice çırpacağım. Çardakta yağmurdan korunmak mümkün ama soğuktan değil onun için mangalımı da yakarım. Tavayı sacayağının üzerine yerleştirip, içine bolca sızma yağdan koyacağım. Yağ kızınca peynirle çırpılmış yumurtayı tavaya dökeceğim ve tahta kaşığım ile arada altını kontrol edeceğim kızarmışmı diye. Ekmeğimi de mangalın yanında kızartırım taze de olsa. Soğanlar bir karış olmuşdu 2 hafta önce. Sanırım bu gidişimde yenecek boya ulaştılar. Başka da ne isteyeceğim sağlıktan gayri. Hoşçakalın. |
13-02-2009, 18:52 | #38 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ben denedim. Bir süredir gribim ve doğru dürüst yemek yiyemiyorum. Yoğurt da ev yapımı olduğu için hazırlar gibi dayanamadı ve ekşidi. Bir kısmıyla lor yaptım, gerisini nasıl değerlendirsem diye düşünüyordum. Ve caucasus sayesinde çok lezzetli bir şekilde değerlenmiş oldu Yağı (tabii ki tereyağı) önceden kızdırmayı unutup, yoğurdun üstüne ekleyiverdim. Kaynamaya başladı. Suyunu çekiyor. Suyu iyice azalınca, açtığım göbeklere yumurtaları kırdım. Veee işte, karabiber ve saksı maydonozlarım eşliğinde yoğurtlu yumurta: Lor peynirli yumurta oldu. Ben lor peynirini zaten çok sevdiğim için bu yemeği de çok beğendim. Teşekkür ederim caucasus. |
|
14-02-2009, 18:02 | #40 |
Ağaç Dostu
|
Sn. caucasus, yerken elbette sizi düşündüm ve ne zaman yapsam aklıma hep siz geleceksiniz. Yoğurdum ekşiydi, sayenizde değerlendirdim ama yeni yaptığım taze yoğurtla bir kez daha deneyeceğim. Sanırım tam lor peyniri tadını verecek o zaman ve tam istediğim gibi olacak. Ben teşekkür ederim. |
14-02-2009, 22:28 | #41 |
Ağaç Dostu
|
Sn Nevsune, taze yoğurtla denedikten sonra deneyimlerinizi aktarabilirseniz sevinirim. Benim için de bir kaç lokma yediğiniz için teşekkür ederim inanın ben de yemiş kadar oldum ve sevindim. Bundan sonra artık bol bol yumurta pişirmenizi dilerim. Tekrardan teşekkürler afiyetler olsun. Tekrar görüşmek üzere. |
14-02-2009, 22:51 | #42 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 30-06-2007
Şehir: Trabzon
Mesajlar: 25
|
yarın hemen deneyeceğim... |
16-02-2009, 14:15 | #43 |
Ağaç Dostu
|
Sn Gulseker. Denedıkten sonra deneyımızı bızlerle paylasırssanız sevnırız. Pastırmalı yumurta Malzemeler... 100 gr pastırma. 3 Yumurta Istek kadar yag Tercıhen tere yag Pul bıber karabıber tuz Yapılısı. Teflon tavaya bır mıktar su koyuyoruz uzerıne pastırmaları atıyoruz. Patırmaların cemenlerını dagıtmadan suda yumusatana kadar pısırıyoruz suyun bıtmesının hemen ardından yagımızı eklıyoruz. Yag ıle bır kac sefer cevırdıkten sonra ıster calkalanmıs ıster calkalanmamıs yumurtaları tvaya boca ettıkten sonra yumurtalar ıstenen kıvama gelene kadar psırıyoruz uzerıne pulbıber ve karabıber ektıkten sonra hemen ekmegı daldırıyoruz. Hepınıze afıyet olsun. |
03-03-2009, 23:01 | #44 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 04-09-2007
Şehir: manisa
Mesajlar: 82
|
Arkadaşlar gece gece canımı çektirdiniz.fanatik derecede yumurta sever ve yerim.Bir yumurta tarifi de benden. Tarhana Çılbırı ( Ben uydurdum). Aneanemden öğrendim (yaş 90) Şimdi efendim hepimiz tarhana çorbasını biliriz. şimdi tarhana çorbası olayına girmeden tarife geçelim. Tarhana ocakta pişmeye alındığında kaynamadan önce çorba tenceresinin içine 2 yumurta kırılır.Yumurtalar kırıldıktan sonra ateş iyice kısılır. Tarhana kaynamaya bırakılır. Bu esnada tencreye kırdığımız yumurtalar ve çorba kesinlikle karıştırılmaz. Yaklaşık 10-15 dk sonra tarhana çorbası kayadıktan sonra ateşten alınır. Başka bir kapta ( Ben bakır sahanları çok severim ) bir kaşık tereyağı veya isteğe göre margarin eritilir. kevgir yardımıyla çorbanın içindeki yumurtalar alınarak hafif kızan erimiş tereyağı sahanına konulur ve ateşten alınır.Üstüne tarhana çorbamızdan 2 kaşık alarak çılbıra ilave ederiz. üstüne biraz tuz ve karabiber ekeriz. Tarhana çılbırımız hazırdır. Burada dikkat edeceğimiz nokta yumurtayı tencereden kevgirle alırken mümkün olduğunca dağıtmadan almaya çalışacağız. Arkadaşlar biz 7 yaşındaki oğlumla bunu yerken resmen yarış eder durumdayız. Eğer denerseniz beğeneceğinizden adım gibi eminim. Bu tarifi hiç bir yerde bulamazsınız diye tahmin ediyorum. Çünkü ben hiç rastlamadım. bazı arkadaşların aklına tarifi okuyunca ilk gelecek soruyu tahmin edebiliyorum. Çorba yumurta kokmaz mı? Cevap kesinlikle. Deneyenler olursa deneyimlerini bana yazabilirler. Afiyet olsun arkadaşlar. |
06-03-2009, 18:07 | #47 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 04-09-2007
Şehir: manisa
Mesajlar: 82
|
Valla arkadaşlar üşenmeyip denerseniz beğeneceğinizden eminim. Ben bayılıyorum. Deneyen arkadaşlardan yorumlarını beklerim.) |
07-03-2009, 13:38 | #48 |
Ağaç Dostu
|
urfa usulü yoğurtlu yumurta malzemeler: 3 yemek kaşığı sade Urfa yağı 5 yumurta 1 kğ. yağlı yoğurt 2-3 diş sarımsak 1 çay kaşığı tuz hazırlanışı: yağ tavaya alınarak kızdırılır,yumurtalar bir tabakta çırpılır. Yağın içine yumurtalar bırakılır ,nar gibi kızarınca ocaktan alınır. Sarımsaklı yoğurt hazırlanır.Pişmiş yumurtalar yoğurtla karıştırılır. sıcak servis yapılır. Bu yemek kitabında yazan ölçüler. benim ölçüm ise; 1 yumurta çırpılır, göz kararı yağ (1 yumurta pişirecek kadar) evinizde hangisi varsa(margarin ,tereyağı,zeytinyağı,mısırözü) tavaya alınır.Yumurta kızgın yağda pişirilir. İlk sıcaklığı çıkınca 3-4 yemek kaşığı yoğurt ilave dilerek karıştırılır.Ben sarımsak koymuyorum. Öğlen yemeği için idealdir. Afiyet olsun... |
11-03-2009, 00:04 | #49 |
Ağaç Dostu
|
Patatesli yumurta; Malzemeler: 1- Orta boy Patates 2-3 yumurta 3- Bir miktar yağ 4- Yine isteğe bağlı olarak pulbiber, karabiber İlk önce teflon tavaya bir miktar yağ koyuyoruz ( İsteğe göre tereyağ da olabilir ) Patatesleri zar kadar ufak parçalara ayırdıktan sonra ısınmış yağın içine atıyoruz bir yandan kavrulurken bir yandan da karıştırıyoruz. Patatesler istenen kıvama geldikten sonra çırpılmış yumurtaları tavanın içine atıyoruz. Üzerine biraz pul biraz da karabiber atıyoruz. Yumurtalar piştikten sonra bir kenara alıyoruz ve soğumasına fırsat vermeden sıcak ekmekle yiyoruz. Yanın da çay da iyi gider. Hadi Afiyet olsun. Düzenleyen caucasus : 11-03-2009 saat 00:08 Neden: Yazı ekleme. |
11-03-2009, 00:20 | #50 |
Ağaç Dostu
|
Sayın caucasus, patatesli yumurta (aslında yumurtalı patates daha uygun gibi) harikadır.. Yumurtaya allerjisi olmayanlar mutlaka her gün yumurta yemeye çalışsın, zihni inanılmaz derecede açıyor, düşünme ve kavrama hızı artıyor. Yemeyince ise düşünmede yavaşlığa, hafıza zayıflamasına, anlama güçlüğüne yol açıyor. (Kendimden biliyorum) |
11-03-2009, 10:02 | #51 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Nariel, Ben çocukken ben de alerji yapıyor du. Hatta sadece yumurta değil çikolata, şekerler dahildi o zaman doktora gittiğimiz de bol bol denize gidin demişti doktor ve bir kaç kez denize gittikten sonra alerji falan kalmıyordu bir kaç sene bu şekil de devam etti artık bol bol yumurta yiyebiliyorum. Köydeyken kümesten yumurtaları alıp taze taze günlük tüketirdim bazen gün de 5-6 tane haşlar hepsini birden yerdim. Yumurtayı akladık, yaşlılar ve çocuklar her gün 1 yumurta yetişkinler ise hafta da 3-4 tane yemeliler. Ben biraz sonra yoğurtlu yumurtayı deneyecem. Sporun üstüne de gitmez ama ne yapayım canım çekti sabah sabah açmışsınız yuymurta faslını. Kilo alırsam sizden bilirim |
11-03-2009, 10:07 | #52 |
Ağaç Dostu
|
Saç tava aldım. Yarın kısmetse bahçeye gideceğim. Tavayı kısa zamanda kapkara yapmak lazım. Yanıma 4-5 tane köy yumurtası alacağım dolaptan. Bir kocaman parçada sert tulum.. ----------------- Sn.Hosseda, Okadar içten yazmışsınki bir an yanında o bahçede olup yumurtanı paylaşmak istedim. |
11-03-2009, 11:37 | #53 |
Ağaç Dostu
|
Nevsune, yoğurtlu yumurtayı bu gün deneme fırsatını buldum. Tad olarak hafif di ancak ben pek sevmedim. Belki de benden kaynaklandı çünkü yoğurdu biraz fazla koydum ve çok sulandı suyu bitmeden yumurtaları kırınca haliyle biraz sulu kaldı. Zannedersem benden kaynaklanan bir sorun oldu ama bir daha deneyecem bakalım o zman kıvamını tutturabilecem mi ? |
11-03-2009, 13:39 | #54 |
Ağaç Dostu
|
Sayın caucasus; Urfa usulünüde denemenizi tavsiye ederim,yoğurt pişirilmediği için sulanma riski yokBakalım bu tarifi beğenecekmisiniz? Birde yumurtayı bakır tavada veya sahanda pişirirseniz ,ekmek banıp yerseniz tadına doyum olmaz afiyet olsun. |
11-03-2009, 21:04 | #57 |
Ağaç Dostu
|
Haklıymışsınız, ben çok beğendim. Hatta üzerine birkaç kaşık ta sarmısaklı yoğurt ekledim böyle de beğendim, uydurduğunuz tarifi paylaştığınız için teşekkürler. |
11-03-2009, 23:01 | #59 |
Ağaç Dostu
|
Sayın turco, Ne zaman arzu ederseniz buyrun yumurtamı paylaşmaya. Malumunuz soğuk ve yağışı bol bir kış geçiriyoruz. Mangal üstünde pişen sucuklu yumurtanın yerini tutan yok gibi geliyor bana bu soğuk günlerde. Hoşçakalın. |
Etiketler |
yumurta, yumurta yemekleri. |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|