03-12-2008, 12:29 | #1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-10-2008
Şehir: trabzon
Mesajlar: 481
|
Mor Lahana Salatası
Ben bu salataya bayılıyorum. İşte yapımı: 1 tane mor lahana, bir tane limon, yetecek kadar yoğurt ve sarımsak Lahananın dışında kalan yumuşak yaprakları alıp kalanını ince ince şeritler halinde doğruyoruz. Üzerine bir limonun suyunu döküp biraz da tuz ekleyerek iyice ovuyoruz ve beklemeye alıyoruz. Bu arada yoğurdumuzu sarımsaklayıp içine yeteri miktarda tuz ve az zeytin yağı koyup karıştırıyoruz. Bekleyen lahanaları biraz daha elle ezip iyice sıkarak suyunu çıkarıyoruz. Sarmısaklı yoğurtla karıştırıp servis tabağına alıyoruz. Üzerini maydanozla süsleyip servis yapıyoruz. Rengi çok iştah açıcı oluyor. Meze olarak ta kullanılabilir. |
29-12-2008, 16:32 | #2 |
Ağaç Dostu
|
Benim yaptığım kırmızı lahana salatası biraz daha farklı Kırmızı lahana ince ince kıyılır ve güzelce yoğurulur içine yoğurt ve mayonez katılarak karıştırılır (tuz ve yağ katmıyorum) üzerine minik minik maydanoz yaprakları serpilir, meze olarak kullanılıyor ayrıca kızartmaların yanına çok yakışıyor. |
08-01-2009, 09:59 | #3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-09-2007
Şehir: Antalya
Mesajlar: 291
|
Ben de kendi yaptığım lahana salatasının tarifini yazayım. -Lahanalar ince ince doğranır. -Çok az sıvı yağ komuş teflon tencereye eklenir. Lahanalar yumuşayana kadar karıştırarak pişirirlir(1 yemek kaşığı su ekleyip ağzı kapalı tutmak suretiyle kısık ateşte, arada bir karıştırarak da yumuşaması hızlandırılabilir). -İyice yumuşayan lahana ayrı bir kaba alınarak soğuması sağlanır ve soğuduktan sonra yoğurt eklenir(ben lahananın 1/4 ü kadar yoğurt koyuyorum, çünkü az yoğurt ile tadı daha güzel oluyor). -Üzerine istenilen miktarda tuz ve limon suyu eklenir(arada tadını kontrol ederek miktarını artırabilirsiniz). -30-60 dakika arası bekletilir. Ne kadar çok bekletililirse tadı bir o kadar güzel olur. Öğlen yaptığım salatanın arta kalanını akşam yedikten sonra, artık akşamın salatasını öğlenden yapmaya başladım hepsi bu kadar. Hem meze olarak, hem de salata olarak kullanılabilir... Afiyet olsun Yiyen herkes bayılıyor. Tavsiye ederim. Not: Bu tarifin en çok sevdiğim tarafı; lahanaları yağda kızarttıktan sonra tadının değişmesi ve bu tadı da yoğurda geçince alışmadığım çok farklı ve güzel bir tadın ortaya çıkması... |
26-03-2009, 05:49 | #4 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 08-06-2008
Şehir: jersey
Mesajlar: 56
|
Cok onceden bir yerde yemistim mor lahana salatasi ve cok begenmistim. Tarifini sormaya cekindim mi nedir sonradan cok pisman olmustum. Simdi burda bu tariflerin hepsini deneyecegim. Tutturana kadar. kizartilacagi hic aklima gelmemisti zira cigden birkac deneme yapmistim ama o lezzeti yakalayamamistim. Hepinize cok tesekkurler. Cok sevindim simdi. |
02-05-2009, 14:45 | #5 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 13-04-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 65
|
Mor lahanaları ve sarımsakları robotta çekiyorum,içine yoğurt ve birkaç damla sızma ekliyorum üzerine de pulbiber ..krema tarzı bir salata oluyor afiyet olsun... |
02-04-2010, 13:37 | #6 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 24-03-2010
Şehir: istanbul
Mesajlar: 26
|
Mor lahanayı ince ince kesin.Sonra tuz ve sirke ile ovun .Kavanoza koyup buzdolabında bekletin.Canınız ne zaman isterse salatalara ekleyin.Afiyet olsun.... |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|