agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Aperitifler, Çorbalar, Salatalar, Soslar
(https)




Reklam


Beğeni Düzeni40Beğeniler
  • 2 Gönderen tropikana
  • 2 Gönderen Kiraz
  • 2 Gönderen Kiraz
  • 2 Gönderen çilek_2
  • 10 Gönderen kelebek çalısı
  • 2 Gönderen gilan
  • 3 Gönderen pria
  • 3 Gönderen kelebek çalısı
  • 8 Gönderen Jezebel
  • 6 Gönderen Jezebel

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 29-12-2008, 14:49   #1
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 01-08-2008
Şehir: Antalya-Kütahya
Mesajlar: 177
Beyaz lahana salatası

Beyaz lahana salatası

Malzemeler.

250 gr pırasa.
1 orta boy beyaz lahana.
yarım demet maydonoz
1-2 havuç.
1 limon.
Yarım çay bardağı zeytin yağı.

Yapılışı.

Pırasa ve lahana ince ince kıyılır. Tuz serpip iyice ovulur yumuşaması için.
Havuç rendelenir maydanoz kıyılır. Üzerine bol zeytin yağı limon ilave edilir.
İsteğe göre sadece lahana **** pırasa ilede yapılır. Çok lezzetli oluyor

Afiyet olsun

 
pria ve Fatma Kochan beğendi.

Düzenleyen tropikana : 29-12-2008 saat 14:51 Neden: ekleme
tropikana Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-12-2008, 19:25   #2
Ağaç Dostu
 
Kiraz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-02-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 4,641
Galeri: 73
Beyaz lahana salatası

Malzemeler (İki kişilik):

İki küçük kase kadar beyaz lahana
1 adet havuç
3 yemek kaşığı yoğurt
İstenirse mayonez
1 tatlı kaşığı bal
Tuz
1 yemek kaşığı sirke
yarım bardak ceviz
Yarım bardaktan biraz az kuru üzüm veya yaban mersini
Zeytinyağı

Lahana ince ince kesilir, tuzla biraz ovulur. Havuç rendelenir. Yoğurt (istenirse mayonez de ilave edilir), bal, sirke ve yağ karıştırılır. İri ceviz parçaları ve kuru üzüm de katılarak bütün malzeme karıştırılır. Cevizin ve üzümün bir kısmını salatanın üzerine serpebilirsiniz.


Not: Hardal ve zencefil ilavesi de bu salataya yakışıyor.

Not: Son yaptığımda bu salataya portakal suyu ilave ettim, çok yakıştı.

pria ve Fatma Kochan beğendi.

Düzenleyen Kiraz : 12-01-2009 saat 17:45 Neden: Malzeme miktarları yazıldı
Kiraz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-12-2008, 20:51   #3
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 01-08-2008
Şehir: Antalya-Kütahya
Mesajlar: 177
Sevgili Nurbahar.
Sizin tarif biraz daha farklı. İçinde kuru üzüm ve bal olması bana ilginç geldi. Denemek lazım.

tropikana Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-12-2008, 22:52   #4
Ağaç Dostu
 
Kiraz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-02-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 4,641
Galeri: 73
Ben buna benzer şeker ilaveli tarif okumuştum ama balla güzel oldu, üzüm ve ceviz de yakıştı.

Ben de sizin tarifi pırasalı olarak denemek istiyorum.

pria ve Fatma Kochan beğendi.
Kiraz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-01-2009, 22:44   #5
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 17-05-2008
Şehir: kütahya
Mesajlar: 104
LAHANA SALATASI
Lahana yaprakları yıkanır ve ince doğranır.
Havuç rendelenir.
İçine mayonez ,zeytinyağı, sirke, tuz, karabiber konur ve karıştırılır.
En az 15 dakika bekletilir. İçine maydanoz eklenir.
Afiyetle yenir.

pria ve Fatma Kochan beğendi.
çilek_2 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-01-2016, 13:32   #6
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 06-01-2008
Şehir: -
Mesajlar: 3,602
Galeri: 44
Kıbrıs' ta lahana salatası yaygın olarak sofralardaki yerini almaktadır. Ben ilk kez 96 yılında adaya üniversite eğitimim için gittiğimde tanışmıstım. Normalde lahana sevmeyen biriyken zamanla bu lezzeti arar oldum, galiba insan sevmediği tatlara hem zaman tanımalı hem de bir kaç şans daha vermeli.

İstanbul' da aldığım lahanalarda aynı tadı bulamıyorum. Zaten küçük top gibi beyaz lahana bulamıyorum, bulsam da çok damarlı oluyor. Kıbrıs' tan buraya lahana da taşımaya başlarsam bana gülmeyin.

İşlem çok basit. Yıka, böl, doğra, sosla!

Sos: zeytinyaģı, limon, tuz

Ben üzerine kendi damak tadıma göre akdeniz çeşnisi çektim baharat değirmeninden.

Name:  Coleslaw.jpg
Views: 432
Size:  44.0 KB

Lezzeti kendinde saklı

gilan, yeşillim, pria ve 7 kişi beğendi.
kelebek çalısı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-01-2016, 19:48   #7
Ağaç Dostu
 
gilan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: San Francisco / ABD
Mesajlar: 3,914
Galeri: 8
Sevgili kelebek çalısı, dün akşam yaptık, yedik, çok lezzetli oldu.

Bir kısmına bir de havuç rendeledik, o da bir başka güzel oldu.

gilan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-02-2016, 20:12   #8
Ağaç Dostu.
 
pria's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-08-2009
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 6,438
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kelebek çalısı Mesajı Göster
...Zaten küçük top gibi beyaz lahana bulamıyorum, bulsam da çok damarlı oluyor...
/

Lezzeti kendinde saklı
Kaç günden beri aklıma takıldı kaldı bu tat..
Dün Çanakkale'nin Pazar pazarında enine boyuna minik, beyaz top gibi damarsız lahana aradım..Köylü kadınlardan birinde buldum..Bir kilo bile gelmez..
Ben daha değişik değerlendirdim ''top gibi, minik beyaz lahanayı''..2 büyük yaprak ayırıp lavaboda sıcak su da yıkadım..Koydum tabağa..Lahmacun gibi doladım..ve sossuz, tuzsuz yedim..Üstüne de, Kemal Kükrer'in organik elma sirkesinden damlatılmış bir bardak su içtim..Harika geldi bana..
Hani diyorum, hep yemeklerden sonra alışmışık meyve yemeğe..
Biraz da çiğ sebze mi yesek acaba ?
Sevdim bunu..Belki benim fazla kilo almamı bile önler bu..
Yarın akşam da limonlu suya bana bana yiyeceğim; aynen ''kaşık marul'' yer gibi..
Aslında, hiç olmazsa bu tür sebzeleri çiğ tüketmek gerek..
Sebzeleri pişirmek onlardan çoğu şeyi kaybettiriyor, diye biliyorum ben..

http://www.istanbulsaglik.gov.tr/w/s...li_pisirme.pdf

pria Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-02-2016, 14:10   #9
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 06-01-2008
Şehir: -
Mesajlar: 3,602
Galeri: 44
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi pria Mesajı Göster
Kaç günden beri aklıma takıldı kaldı bu tat..
Dün Çanakkale'nin Pazar pazarında enine boyuna minik, beyaz top gibi damarsız lahana aradım..Köylü kadınlardan birinde buldum..Bir kilo bile gelmez..
Ben daha değişik değerlendirdim ''top gibi, minik beyaz lahanayı''..2 büyük yaprak ayırıp lavaboda sıcak su da yıkadım..Koydum tabağa..Lahmacun gibi doladım..ve sossuz, tuzsuz yedim..Üstüne de, Kemal Kükrer'in organik elma sirkesinden damlatılmış bir bardak su içtim..Harika geldi bana..
Hani diyorum, hep yemeklerden sonra alışmışık meyve yemeğe..
Biraz da çiğ sebze mi yesek acaba ?
Sevdim bunu..Belki benim fazla kilo almamı bile önler bu..
Yarın akşam da limonlu suya bana bana yiyeceğim; aynen ''kaşık marul'' yer gibi..
Aslında, hiç olmazsa bu tür sebzeleri çiğ tüketmek gerek..
Sebzeleri pişirmek onlardan çoğu şeyi kaybettiriyor, diye biliyorum ben..

http://www.istanbulsaglik.gov.tr/w/s...li_pisirme.pdf
Size sebzeyi çiğ tüketme konusunda katılıyorum. Kimi insanlarda çiğ sebze bağırsak hareketleri ile ilgili sorun çıkarabiliyormuş. Onlar da hafifçe buharda pisirip öyle tüketebilirler. Ben illa ki zeytinyağı ile midede bulusturmak gerektiğini, kimi sebzelerin bir miktar yağ, zeytinyağı ile vitamin ve minerallerinin çözünerek kana karıştığını zannediyorum. Gerçekten cok işlemden geçen sebzelerde vitamin ve mineral kaybı yüksek olmakta. Yine de insan ağzının alıstığı tadı aradığından pişirme usulünden böyle radikal bir dönüş yapmak zor olabilir.

Lahana gibi karnıbahar da aynı tarife sadık kalınarak tüketilebilir.

Afiyetler olsun.

gilan, pria ve Ozlem A beğendi.
kelebek çalısı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-02-2016, 15:21   #10
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 05-02-2010
Şehir: İzmir
Mesajlar: 8,564
Galeri: 11
Ben lahana salatasını saf olarak değil de karma olarak yapıyorum.
Eşit miktarda kırmızı lahana ile karıştırıp havuç da ekleyerek.
Genel görüşüm salatada 5 renk bulunması, o yüzden de kırmızı kapya ve o an elimin altında bulunup çiğ tüketebileceğim bir sebze, olmadı elma bile rendeleyebiliyorum.
Sırf lahana sevdasına çekmeceli geniş bir rende bulup aldım.
Bu şekilde kolayca rendelenip hepsi çekmecede birikyor.
Elimizde bulunan veya özellikle salatalar için aldığımız ceviz yağı, fındık yağı, hindistan cevizi yağı, zeytin yağından oluşan bir karışımdan 3 kaşık ekleyip, tat vermesi için limon suyu ( taze sıkılmış) nar ekşisi, üzüm ve elma sirkelerinden birer tatlı kaşığı da ekleyip hercümerç edilir.
Servis için de orta boy birer kase, çatal ve kaşık ( çünkü sosunun lezzeti o sosu kasede terketmenize izin vermiyor) gerekir.
İlk fırsatta resim çekeceğim

Jezebel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-02-2016, 21:28   #11
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 05-02-2010
Şehir: İzmir
Mesajlar: 8,564
Galeri: 11
Kabaca böyle

Name:  lo.jpg
Views: 632
Size:  44.1 KB


Name:  l6.jpg
Views: 297
Size:  32.1 KB


Name:  l4.jpg
Views: 700
Size:  41.6 KB


Name:  l2.jpg
Views: 643
Size:  59.6 KB


Name:  l.jpg
Views: 285
Size:  67.6 KB


Küçük lahana pazarda 1.5 lira.

Jezebel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:40.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2020