agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Aperitifler, Çorbalar, Salatalar, Soslar
(https)




Beğeni Düzeni75Beğeniler
  • 7 Gönderen capsaicin
  • 7 Gönderen capsaicin
  • 6 Gönderen capsaicin
  • 6 Gönderen capsaicin
  • 8 Gönderen capsaicin
  • 2 Gönderen idris şenol
  • 8 Gönderen capsaicin
  • 4 Gönderen Jezebel
  • 2 Gönderen Ozlem A
  • 9 Gönderen Jezebel
  • 2 Gönderen Ozlem A
  • 6 Gönderen Jezebel
  • 5 Gönderen capsaicin
  • 1 Gönderen Resulgur
  • 1 Gönderen capsaicin
  • 1 Gönderen MeyveliTepe

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 03-10-2015, 22:35   #1
Ağaç Dostu
 
capsaicin's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-07-2012
Şehir: Eskişehir
Mesajlar: 216
Acı biber sosu

Konuya bir güncelleme yapayım, gecen kış sedail komşumun bana gönderdiği red savina ve bhut jolokia tohumlarından balkonda alabildiğim kadar mahsülden ilk kez bir acı sos denemesi yaptım, gayette güzel oldu. Haftaya da jalepeno&piskopos tacı biberlerinden sos yapacağım.

Name:  20151003_114309.jpg
Views: 1485
Size:  34.6 KB
Name:  20151003_114323.jpg
Views: 1400
Size:  34.8 KB
Name:  20151003_114742.jpg
Views: 1333
Size:  30.7 KB
Name:  20151003_121033.jpg
Views: 1064
Size:  54.4 KB
Name:  20151003_121040.jpg
Views: 1338
Size:  40.8 KB

capsaicin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-10-2015, 22:36   #2
Ağaç Dostu
 
capsaicin's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-07-2012
Şehir: Eskişehir
Mesajlar: 216
Name:  20151003_135654.jpg
Views: 1029
Size:  35.4 KB

capsaicin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-10-2015, 22:00   #3
Ağaç Dostu
 
capsaicin's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-07-2012
Şehir: Eskişehir
Mesajlar: 216
Artık saksılarda kalan son mahsülleri de toplayarak ikinci ve daha az acı sosumu da bugün hazırladım. Jalepeno, poblano, serrano, red savina habanero ve piskopos tacı biberlerinden oluşuyor. Yarın bölümde öğrencilere dağıtacağım. İlk yaptığım sosum kapışıldı adeta ve herkes bayıldı.

Name:  DSC01553.jpg
Views: 995
Size:  17.9 KB
Name:  DSC01554.jpg
Views: 984
Size:  19.8 KB
Name:  DSC01556.jpg
Views: 975
Size:  16.5 KB
Name:  DSC01557.jpg
Views: 988
Size:  17.9 KB
Name:  DSC01558.jpg
Views: 1032
Size:  20.7 KB

capsaicin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-10-2015, 22:02   #4
Ağaç Dostu
 
capsaicin's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-07-2012
Şehir: Eskişehir
Mesajlar: 216
Name:  DSC01546.jpg
Views: 1003
Size:  39.7 KB
Name:  DSC01560.jpg
Views: 975
Size:  49.3 KB
Name:  DSC01561.jpg
Views: 965
Size:  49.8 KB
Name:  DSC01562.jpg
Views: 969
Size:  34.4 KB
Name:  DSC01563.jpg
Views: 967
Size:  44.2 KB

capsaicin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-10-2015, 22:03   #5
Ağaç Dostu
 
capsaicin's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-07-2012
Şehir: Eskişehir
Mesajlar: 216
Name:  DSC01564.jpg
Views: 960
Size:  63.4 KB
Name:  DSC01565.jpg
Views: 955
Size:  44.2 KB
Name:  DSC01568.jpg
Views: 981
Size:  36.2 KB
Name:  DSC01570.jpg
Views: 976
Size:  50.1 KB
Name:  DSC01572.jpg
Views: 970
Size:  43.2 KB

capsaicin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-10-2015, 09:43   #6
Ağaç Dostu
 
idris şenol's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-05-2009
Şehir: EDİRNE
Mesajlar: 1,576
SOSUNUZ ÇOK GÜZEL GÖRÜNYOR
tarifi yazarsanız sevinirim

Jezebel ve Fatma Kochan beğendi.
idris şenol Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-10-2015, 08:14   #7
Ağaç Dostu
 
capsaicin's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-07-2012
Şehir: Eskişehir
Mesajlar: 216
Teşekkür ederim, ikinci tarifi soruyorsanız, yaklaşık 500-750gr biber için; tercihe göre 5-6 sarımsak, 1 adet soğan, 1 havuç kullanıyorum. Az zeytinyağında ezilmiş sarımsakları, iri doğranmış soğanı yumuşatana kadar kısık/orta ateşte kavuruyorum, ardından ince dilimlediğim havuçu ekleyip kısık ateşte havuç yumuşayana kadar kavurmaya devam ediyorum. Havuç hem acıyı biraz alıyor hem de gövde veriyor, yoksa sosunuz çok sulu olabilir. Havuç yumuşadıktan sonra ufak ufak doğranmış biberleri ekleyip birkaç dakika kısık ateşte kavuruyorum. Sonra üzerine 1-1,5 orta boy su bardağı kadar su ve bir tatlı kaşığı tuz ilave edip, tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte 10-15 dakika biberler iyice yumuşayana kadar pişiriyorum.

Bu aşamadan sonra blenderda çekiyorsunuz, sonra 1 bardak kadar elma sirkesini ilave edip çekmeye devam ediyorsunuz. Herşey iyice karıştıktan sonra tel süzgeçle süzüp tortuları, çekirdekleri ayırıyoruz. En son tekrar tencereye alıp ısıtıyoruz, tadına bakıp tuz ihtiyacı varsa ekliyoruz ve sonra da şişeliyoruz. Bu kadar.

Eğer çok acı biberden yapıyorsanız acıyı almak ve tadı zenginleştirmek için benim yaptığım gibi havuca ek olarak bir adet şeftali ya da nektarinm ve armut ekleyebilirsiniz.

capsaicin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-10-2015, 22:30   #8
Ağaç Dostu
 
mavi eylul's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-04-2012
Şehir: ORDU-MANİSA(Turgutlu)
Mesajlar: 129
Galeri: 1
Çok güzel ve iştah açıcı benim gubi acı sever biri icin ...

mavi eylul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-11-2015, 11:08   #9
Ağaç Dostu
 
Jezebel's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-02-2010
Şehir: İzmir
Mesajlar: 8,681
Galeri: 11
Eğer kullanacağımız biber çok fazla acıysa bir miktar da kapya biberi eklenbilir mi ? Kıvam artırıcı olarak da işe yarar belki.

Jezebel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-11-2015, 20:59   #10
Moderatör
 
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,772
Kesinlkle ekleyebilirsiniz, tatları harika denge sağlar Sayın Jezebel.

Jezebel ve A_NOMAD beğendi.
Ozlem A Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-11-2015, 00:04   #11
Ağaç Dostu
 
Jezebel's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-02-2010
Şehir: İzmir
Mesajlar: 8,681
Galeri: 11
Turuncu habanero, kapya, soğan, sarımsak, tuz, elma sirkesi ve bir miktar yağdan oluşan sosumuz böyle oldu.
Acisso seven oğlum tarafından test edilip onaylandı.


Name:  acısos.jpg
Views: 848
Size:  26.8 KB



Name:  acısos1.jpg
Views: 849
Size:  47.1 KB


700 ml. Kendisine afiyet olsun.
Benden bu kadar.

Jezebel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-11-2015, 07:42   #12
Moderatör
 
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,772
Nefis görünüyor Sayın Jezebel, eğer tarifinizi de paylaşabilirseniz tadından (acısından mı desek ) yenmez

Fatma Kochan ve Jakin beğendi.
Ozlem A Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-11-2015, 09:38   #13
Ağaç Dostu
 
Jezebel's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-02-2010
Şehir: İzmir
Mesajlar: 8,681
Galeri: 11
Temelde capsaicin arkadaşın tarifine uyarak hareket ettim.
Havuc oğlum istemedi eklemedik.
Geri kalan aşamaları aynen uyguladık.
Tadı bir harika, "habaneronun öldürücü acılığı hayli yumuşamış" dedi oğlum.
Ben denemeye cesaret edemedim.

Jezebel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-12-2015, 09:25   #14
Ağaç Dostu
 
capsaicin's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-07-2012
Şehir: Eskişehir
Mesajlar: 216
Gayet güzel olmuş elinize sağlık, bu arada yaptığım iki tip sosta bölümde öğrenciler tarafından kapışılık çok beğenince artık bundan sonra sosluk biber yetiştirmeye karar verdim. Son 6-7 yıldır hep turşuluk jalapeno yetiştiriyordum. O artık migroslarda vs bulunmaya başladı, artık bütün ağırlığı acı türlere vereceğim.

capsaicin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-12-2015, 14:23   #15
Ağaç Dostu
 
Resulgur's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
Sn. capsaicin emeğinize sağlık çok güzel bir tarif olmuş , tebrik ederim.

Jakin beğendi.
Resulgur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-01-2016, 09:14   #16
Ağaç Dostu
 
capsaicin's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-07-2012
Şehir: Eskişehir
Mesajlar: 216
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Resulgur Mesajı Göster
Sn. capsaicin emeğinize sağlık çok güzel bir tarif olmuş , tebrik ederim.
Teşekkür ederim.

Resulgur beğendi.
capsaicin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-01-2016, 21:06   #17
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,962
Var tabii ki.

Jalapeno biberinin acısı gayet güzeldir.

Daha acı biberlerden bu biberin acısı çok lezzetlidir ama ancak tatlı biberle karıştırılarak sos yapılabilir. Karıştırmadan yapılmamalı, fazla acı olur.

gilan beğendi.
MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-01-2016, 23:07   #18
Ağaç Dostu
 
gilan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: San Francisco / ABD
Mesajlar: 3,988
Galeri: 8
Sayın kmesne,

Hazır soslarla da ilgilendiğinizi söylemişsiniz. Bu durumda sriracha'yı kesinlikle öneririm. Çok lezzetli. Sarımsak içeren bir aroması var. Sırf onun lezzeti nedeniyle acı yemeye alıştım. Türkiye'de de macrocenter'larda bulunabiliyormuş.

Sayın capsaicin'in tarifi de çok ilgimi çekti. Bu senenin hasadıyla denemek istiyorum. Ev yapımı gibisi olamaz tabii...

gilan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 20:39.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024