29-12-2008, 13:49 | #1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-08-2008
Şehir: Antalya-Kütahya
Mesajlar: 177
|
Beyaz lahana salatası
Beyaz lahana salatası Malzemeler. 250 gr pırasa. 1 orta boy beyaz lahana. yarım demet maydonoz 1-2 havuç. 1 limon. Yarım çay bardağı zeytin yağı. Yapılışı. Pırasa ve lahana ince ince kıyılır. Tuz serpip iyice ovulur yumuşaması için. Havuç rendelenir maydanoz kıyılır. Üzerine bol zeytin yağı limon ilave edilir. İsteğe göre sadece lahana **** pırasa ilede yapılır. Çok lezzetli oluyor Afiyet olsun Düzenleyen tropikana : 29-12-2008 saat 13:51 Neden: ekleme |
29-12-2008, 18:25 | #2 |
Ağaç Dostu
|
Beyaz lahana salatası
Malzemeler (İki kişilik): İki küçük kase kadar beyaz lahana 1 adet havuç 3 yemek kaşığı yoğurt İstenirse mayonez 1 tatlı kaşığı bal Tuz 1 yemek kaşığı sirke yarım bardak ceviz Yarım bardaktan biraz az kuru üzüm veya yaban mersini Zeytinyağı Lahana ince ince kesilir, tuzla biraz ovulur. Havuç rendelenir. Yoğurt (istenirse mayonez de ilave edilir), bal, sirke ve yağ karıştırılır. İri ceviz parçaları ve kuru üzüm de katılarak bütün malzeme karıştırılır. Cevizin ve üzümün bir kısmını salatanın üzerine serpebilirsiniz. Not: Hardal ve zencefil ilavesi de bu salataya yakışıyor. Not: Son yaptığımda bu salataya portakal suyu ilave ettim, çok yakıştı. Düzenleyen Kiraz : 12-01-2009 saat 16:45 Neden: Malzeme miktarları yazıldı |
29-12-2008, 19:51 | #3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-08-2008
Şehir: Antalya-Kütahya
Mesajlar: 177
|
Sevgili Nurbahar. Sizin tarif biraz daha farklı. İçinde kuru üzüm ve bal olması bana ilginç geldi. Denemek lazım. |
23-01-2009, 21:44 | #5 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-05-2008
Şehir: kütahya
Mesajlar: 104
|
LAHANA SALATASI Lahana yaprakları yıkanır ve ince doğranır. Havuç rendelenir. İçine mayonez ,zeytinyağı, sirke, tuz, karabiber konur ve karıştırılır. En az 15 dakika bekletilir. İçine maydanoz eklenir. Afiyetle yenir. |
27-01-2016, 12:32 | #6 |
Ağaç Dostu
|
Kıbrıs' ta lahana salatası yaygın olarak sofralardaki yerini almaktadır. Ben ilk kez 96 yılında adaya üniversite eğitimim için gittiğimde tanışmıstım. Normalde lahana sevmeyen biriyken zamanla bu lezzeti arar oldum, galiba insan sevmediği tatlara hem zaman tanımalı hem de bir kaç şans daha vermeli. İstanbul' da aldığım lahanalarda aynı tadı bulamıyorum. Zaten küçük top gibi beyaz lahana bulamıyorum, bulsam da çok damarlı oluyor. Kıbrıs' tan buraya lahana da taşımaya başlarsam bana gülmeyin. İşlem çok basit. Yıka, böl, doğra, sosla! Sos: zeytinyaģı, limon, tuz Ben üzerine kendi damak tadıma göre akdeniz çeşnisi çektim baharat değirmeninden. Lezzeti kendinde saklı |
01-02-2016, 19:12 | #8 | |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 06-08-2009
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 6,526
|
Alıntı:
Dün Çanakkale'nin Pazar pazarında enine boyuna minik, beyaz top gibi damarsız lahana aradım..Köylü kadınlardan birinde buldum..Bir kilo bile gelmez.. Ben daha değişik değerlendirdim ''top gibi, minik beyaz lahanayı''..2 büyük yaprak ayırıp lavaboda sıcak su da yıkadım..Koydum tabağa..Lahmacun gibi doladım..ve sossuz, tuzsuz yedim..Üstüne de, Kemal Kükrer'in organik elma sirkesinden damlatılmış bir bardak su içtim..Harika geldi bana.. Hani diyorum, hep yemeklerden sonra alışmışık meyve yemeğe.. Biraz da çiğ sebze mi yesek acaba ? Sevdim bunu..Belki benim fazla kilo almamı bile önler bu.. Yarın akşam da limonlu suya bana bana yiyeceğim; aynen ''kaşık marul'' yer gibi.. Aslında, hiç olmazsa bu tür sebzeleri çiğ tüketmek gerek.. Sebzeleri pişirmek onlardan çoğu şeyi kaybettiriyor, diye biliyorum ben.. http://www.istanbulsaglik.gov.tr/w/s...li_pisirme.pdf |
|
02-02-2016, 13:10 | #9 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Lahana gibi karnıbahar da aynı tarife sadık kalınarak tüketilebilir. Afiyetler olsun. |
|
02-02-2016, 14:21 | #10 |
Ağaç Dostu
|
Ben lahana salatasını saf olarak değil de karma olarak yapıyorum. Eşit miktarda kırmızı lahana ile karıştırıp havuç da ekleyerek. Genel görüşüm salatada 5 renk bulunması, o yüzden de kırmızı kapya ve o an elimin altında bulunup çiğ tüketebileceğim bir sebze, olmadı elma bile rendeleyebiliyorum. Sırf lahana sevdasına çekmeceli geniş bir rende bulup aldım. Bu şekilde kolayca rendelenip hepsi çekmecede birikyor. Elimizde bulunan veya özellikle salatalar için aldığımız ceviz yağı, fındık yağı, hindistan cevizi yağı, zeytin yağından oluşan bir karışımdan 3 kaşık ekleyip, tat vermesi için limon suyu ( taze sıkılmış) nar ekşisi, üzüm ve elma sirkelerinden birer tatlı kaşığı da ekleyip hercümerç edilir. Servis için de orta boy birer kase, çatal ve kaşık ( çünkü sosunun lezzeti o sosu kasede terketmenize izin vermiyor) gerekir. İlk fırsatta resim çekeceğim |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|