17-11-2008, 14:22 | #1 |
Ağaç Dostu
|
Erzincan Çorbası
Bende bizde çok sevilen ve sıkça yapılan bir çorbanın tarifini vereyim Erzincan Çorbası Malzemeler: (12 kişilik) Malzemeleri kendinize göre ayarlayabilirsiniz. 250gr. yağsız kıyma l kase erişte l kase yoğurt 2 diş sarımsak 2 yemek kaşığı dolusu salça (domates, biber salçası) l yemek kaşığı kuru nane 12 su bard. su Yapılışı:Kıymaya tuz ve köfte baharatı koyup yoğurup, minik köfteler yuvarlayarak un serpilmiş tepsiye serin.Tepsiyi ileri geri sallayarak köftelerin unlanmasını sağlayın ve bir kenara alın.Bir tencereye kişi başı hesabı ile birer kase su koyun, kaynamaya başlayınca köfteleri ve ardından erişteleri içine atın bir tutamda tuz ilave edin.Bu arada yoğurdu su ile biraz sulandırın ve tenceredeki sıcak sudan da azar azar ilave ederek ve devamlı karıştırarak ayrandan biraz koyu bir kıvama getirin.İçine ezilmiş sarımsağı da koyun.Köfteler ve erişte pişince sarımsaklı yoğurt karışımını yine karıştırarak tencereye yavaş yavaş ilave edin.Bir taşım kaynatıp ocaktan alın.Küçük bir tavada sıvı yağı salçayı ve naneyi hafif kavurun çorbanızın üzerine gezdirin. Afiyet Olsun... Not: Biraz sulandırdığınız yoğurdun kesilmemesi için çorbanın sıcak suyundan azar azar ilave ederek ılıklaşmasını sağlayın. |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|