24-12-2008, 17:54 | #1 |
Moderatör
|
Ezogelin Çorbası
EZOGELİN ÇORBASI (Kolay usulde) Tencereye az miktarda becel veya tereyağ koyun, buna ince ince çeltilmiş bir baş soğanı ilave ederek, hafifçe pembeleştirin. Daha sonra yine küçük küçük doğranmış bir domates ve bir kaşık biber salçası da ılave ederek, pişmelerini sağlayın. Bu malzemelerin üzerine yıkanmış ve süzülmüş, bir bardak kırmızı mercimeği ve sıcak su veya et suyu ilave ederek pişirin. Daha sonra tencere içine yarım bardak yıkanmış ve süzülmüş pirinçleri de ilave edin. Bu arada suyunu kontrol etmeyi ihmal etmeyiniz. Hepsi piştikten sonra, inmesinden beş dakika kala bol kuru nane ilâve ederek, servis yapınız. |
25-01-2011, 23:26 | #2 |
Ağaç Dostu
|
Ben de 2-3 yıl önce arkadaşımın annesinden öğrendiğim, bizim de çok beğendiğimiz bir tarifi paylaşayım 1 Su bardağı kırmızı mercimeği, ayıklayıp, süzgeçte yıkayın. Tencereye kırmızı mercimeği, yeterli miktarda tavuk suyu, ya da et suyunu ve suyu ilave edin, tencerenin kapağını kapatıp, iyice pişmesini sağlayın. Mercimekler iyice pişince 1 kahve fincanı dolusu köftelik ince bulguru, 1 yemek kaşığı dolusu domates- biber salçasını karışımını hafif suyla ezip, sulandırarak kaynayan mercimeklere ilave edin. Bulgurlarda pişince bir diş sarımsağı bıçakla çenterek, çok ufak bir şekilde doğrayıp, tencereye ilave edin. 1 yemek kaşığı sirke , karabiber, tuz, acı pul biber, kimyon da ilave edip, ateşi kapatın. Üstüne tereyağında kızdırdığınız kuru naneyi de ekleyin, çorba tamamdır. Afiyet olsun |
|
|