agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/)
-   Ankara Bonsai Atölye Çalışmaları (http://www.agaclar.net/forum/ankara-bonsai-atolye-calismalari/)
-   -   Ağaçlar.net/Bonsai Toplantısı / Ankara-Karşıyaka Seralar (12 Kasım 2006) (http://www.agaclar.net/forum/ankara-bonsai-atolye-calismalari/2114.htm)

denizakvaryumu 09-11-2006 07:40

Bu arada Anka mall da iki teknosa var...Biri eski binada biri yeni yapılanda...

murare 09-11-2006 08:55

Uğur abi biz eski binada olacağız değilmi migros yazanda öyle yazıyor kimse karıştırmasın sonra bekler dururuz.

Tatarbey 09-11-2006 12:41

Bonsaileri her zaman çok severdim.

Ama hiç yetiştirmeyi düşünmemiştim.

Sayenizde bayağı bir heveslendim.

Önce biraz okuyup araştırayım, sonra deneyeceğim.

acerpalmatum 09-11-2006 13:28

Uyarın için teşekkürler denizakvaryumu.

Eski bina (ilk yapılan 5M Migrostaki)

Sanıyorum 7 olduk hoşgeldiniz tatarbey

Ali H. ALI 09-11-2006 13:54

Bonsai dostlarına ve herkese selamlar. Acerpalmatum ve Oktars bildiklerimi oradaki bonsai sevdalılarına aktarabilmişşem ne mutlu. Benim yerimde siz de olsanız aynı şeyi yapardınız. Acerpalmatum, Oktars, Bonsaireef, bonsaisever ve gallus bunu zaten hergün yapıyorsunuz. Bonsai sevdalılarına verdiğiniz bilgiler yaptığınız öneriler onların daha kolay bir şekilde bonsai ile uğraşmalarını sağlıyor ve bonsai, agaclar net. ten, tıpkı suya düşmüş bir taşın yaydığı halkalar gibi tüm Türkiye'ye yayılıyor.
Kolay gelsin ve sağlıcakla kalınız.

murare 09-11-2006 14:46

Kesin olarak kimler geliyor bellimi arkadaşlar. Ben kesin geliyorum diyen olursa ona göre gecikeni bekleriz. Kaç kişi olacağımızı bilelim.

handan çetintaş 10-11-2006 14:44

Ankara Bonsai Toplantıları Duyuruları
 
Ankara'da yaşıyorum.

Bir ekip var mı? Ne zaman biraraya geliyorsunuz?

Bahar gelince gidip bir yerlere ağaçlar diker miyiz?

Ankarada'ki faaliyetlerden uzak kalmak istemiyorum.

Bilgilendirirseniz çok sevinirim

murare 10-11-2006 15:20

Handan öncelikle hoş geldin. Açtığın başlığın hemen altındaki başlığa bakabilirsin, orda bir buluşma organizasyonu var. Ama bu tip organizasyonların esas yeri üyeler tanışıyor topanıyor bölümündeki/ Ankara ekibi konusudur bir talihsizlik sonucu bu hafta birbirinden habersiz iki Ankara ekibi ayrı ayrı toplanıyor ikisinden birine katılabilirsiniz.

acerpalmatum 10-11-2006 15:57

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi acerpalmatum
Organizasyon planımız kısaca şöyle ;

Buluşma
-Tarih: 12.11.2006 Pazar
-Yer: 5M Migros (Anka mall) Teknosa mağazası önü (genelde tenha olduğu için tercih ettim. Bundan sonra birlikte karar veririz.
-Saat : 11:45
-Katılımcı profili: Yeşili seven herkes

Etkinlik
11:45-12:00 Buluşma ve Migrostan hareket
12:00-12:30 Karşıyaka'ya varış
12:30-13:00 Tanışma sohbet
13:00-13:45 Seralarda gezi
13:45-14:15 Çay-kurabiye ikramı ve sohbet(çaylar şirketten :p )
14:15-15:30 Bonsai etkinlikleri ve ilk toplantı anısına Acer palmatum tohumu ekilmesi (Her katılımcı arkadaş için 3 adet tohum ekilecek)

Konu :
Bonsai sanatında kullanılan materyallerin tanınması
A- Toprak karışımlarında kullanılan materyaller:
Bahçe toprağı, torf ,çam kabuğu, çam altı toprağı, akadama, perlit,pomza, Zeolit Vb.
B- Bonsai sanatında kullanılan aletler :
Budama makasları, tırmıklar, konkav pense, Yaprak budama makası, elek, Tel çeşitleri Vb.
C-Kullanılan diğer malzemeler
Sıvı-granül gübre çeşitleri, Limesülfür, budama macunu, rafya, saksı Vb.

Katılımcı arkadaşlardan istenenler
kendileri , varsa fotograf makinası

NOT:
1- Hava koşulları ve katılımcı sayısı ne olursa olsun organizasyon düzenlenecektir.
2-Gidilecek bölgede wc kullanım olanakları sınırlıdır.
3-Perlit isteyen arkadaşlara ücretsiz perlit temin edilecektir.(Lütfen belirtiniz )
4-Hava yağışlı olursa etkinliği yapabileceğimiz kapalı mekan mevcuttur. Ama ağırlıklı olarak açık havada bulunacağımız dikkate alınarak gelinmesi tavsiye olunur.
5-Beş kişi için aracımız var. Bir arkadaş daha araçla gelebilirse daha iyi olur. olmadı biraz sıkışırız veya başka bir çözüm buluruz.

Görüşmek dileğiyle
Acerpalmatum

Bu mesajdan sonra altına yazılan yazılar dolayısı ile yeni sayfa eklenince mesaj güncelliğini yitirdi. Daha görünür olması açısından yenileme gereği hissettim.

bonsaireef 12-11-2006 20:01

Ankaralılar haberler sizde. :)

malina 12-11-2006 20:20

Onlar daha dönmedi galiba :)

Müjgan 12-11-2006 21:59

Ankara'da herhangi bir toplantı olduğunda duyurular kısmına da yazılmasını rica edeceğim. Ben Malinanın uyarısı ile böyle yapıyorum çünkü.
Herkes bonsai bölümüne bakmayabilir. Amaç bir araya gelmek idiyse, biz de bonsaicilere katılabilirdik. Önemli olan ilk başta grubun toplanması, tanışması...

bonsaireef 13-11-2006 00:25

Sayın mjgn Ankara'da agaclar.net tanışma kaynaşma toplantıları olsun ama bonsai ile ilgilenlerin kendi toplantılarıda olmak durumunda. Bunun gruplaşma olarak algılanmaması lazım. Acerpalmatumun etkinlik listesine bakarsanız buluşmanın temelinde bonsai var. Bonsai konuşulacak bir toplantı. Eğer bu sizi sıkmayacaksa beraber toplanılsın.

acerpalmatum 13-11-2006 08:42

Sayın mjgn haklısınız duyuru site geneline yapılsa mutlaka daha iyi olurdu. Fakat sevgili bonsaireef'in de belirttiği gibi toplantı konusu tamamen bonsai. Etkinlik açıklamalarına bakarsanız sadece bonsai malzemeleri, bonsai de kullanılan toprak çeşitler, özel bonsai gübrelerinin tanıtımı konulu bir toplantı düşünüldü.
Bu arada birlikten kuvvet doğar sözüne katılmadığımı sakın düşünmeyin. Tanışmaya ve paylaşmaya her doğa severin ihtiyacı var. Bu konuda daha hassas davranacağım.

Saygılarımla
Acerpalmatum

malina 13-11-2006 08:47

Yöntem konusundaki tartışma bittiyse, dedikoduları dinleyelim :) Neler yaptınız anlatsanıza :)

Müjgan 13-11-2006 09:24

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bonsaireef
Sayın mjgn Ankara'da agaclar.net tanışma kaynaşma toplantıları olsun ama bonsai ile ilgilenlerin kendi toplantılarıda olmak durumunda. Bunun gruplaşma olarak algılanmaması lazım. Acerpalmatumun etkinlik listesine bakarsanız buluşmanın temelinde bonsai var. Bonsai konuşulacak bir toplantı. Eğer bu sizi sıkmayacaksa beraber toplanılsın.

Konudan oğlum da haberdar. Uzun süredir bana bonsai toplantısı var mı diye soruyordu. Son zamanlarda sormayı bırakmış da olsa, geleceğine emindim. Kabahat ben de ki hergün bonsai bölümüne bakmıyorum.
Geçen yıl bir toplantı için daha karar alındığını hatırlıyorum, linkini bulamadığım için koyamadım buraya. "kimler gelecek?" dendi, biz isimlerimizi yazdık. Sayıca da baya çoktuk. Yanılmıyorsam Gölbaşı'nda evi olan bir arkadaşımızdı, bizi evinin bahçesinde ağırlayacak ve bonsai yapımını gösterecekti. Ama daha sonra ne oldu bilmiyorum, organizasyon ortada kalıverdi, yetkili ilgilenmedi.

murare o gün bana uğradığında bonsai adı geçmedi, saksı almaya gidicez dedi. :p Sanki devlet sırrıydı.

bonsaireef kardeşimiz. sizi hiç tanımıyorum, acer palmatumu da, ama bonsailerin nemenem şeyler olduklarını biliyorum. sonuçta boyu cüce de olsa bonsai de bir ağaç ve biz ağaçlar.netteyiz:p

murare 13-11-2006 09:40

Oda benim hatam işte o an sadece onu söylemişim (ne söylediğimi tam bilmemekle birlikte) ne bileyim. Ben biliyorumya herkes biliyodur diye düşündüm herhalde :D Kusura bakmayın bu seferlik benim hatam ama bir arada ben bir organizasyon yapar tüm Ankara'lıları toplarım ödeşiriz olmazmı ?

acerpalmatum 13-11-2006 09:58

Toplantı iki katılımcı ile gerçekleşti. Acerpalmatum ve Murare.
12:05 de Migrostan hareket edildi. Ankara'da seraların yoğun olduğu Karşıyaka semtine gidildi. Önce genel olarak seralar gezildi. Gezinin ağırlıklı konusu ;
Sığla ağacı ( Liquidambar ) , Mabet ağacı (Ginkgo biloba) ve ****** japon akçaağacı Acer palmatumlardı. Daha sonra benim tohum kaynaklarımdan 300 kadar Acer palamatum tohumu topladık. Uzman seracılığa geçilip çay içildi
( Buna hafif bir kahvaltı da denebilir.;) ) Son olarak etkinlik konusu malzemelerin tanıtımı, kullanımı, çeşitleri, gereklilikleri, konuşuldu. Ürünler tek tek incelendi. 3 adet acer palamatum ağaç alındı. Ancak 2 metrenin üzerinde oldukları için ancak birini taşıyabildik. İkisini daha sonra götürmek üzere bıraktık.
Şimdilik bu kadar.

murare 13-11-2006 10:36

Ama gelemeyenler üzülmesin sadece Türkiye'de başka olduğunu sanmadığım her çeşit orjinal bonsai malzemelerini, bonsai toprağı diye bilinen akadamayı ve acer palmatum tohumlarını kaçırdılar. Bundan başkada bir şey yapmadık zaten, sadece ağaçlar (özellikle acer palmatum) hakkında bilmediklerinizi toprak çeşitleri hakkında bilgiyi, bir kaç ağacın nasıl daha güzel gözükebileceğini, üretimdeki farklı teknikleri, Acer palmatumun değişik konulardaki fikirlerini kaçırdınız. Beraber ağaçları incelemek, yapıları hakkında fikir sunmak, onları hayalen beraber şekillendirmek çok fazla bir şey sayılmaz. Uğur abi bu fazlasıyla kalabalık geziden zevk aldımı bilmem ama benim çok işime yaradı. Buraya kadar hala kafanızı bir yerlere vurmadıysanız son olarak şunu söyleyeyim bonsaiden anlayan biriyle tanışma fırsatını kaçırdınız. Gerçekten öğretmeye, bildiklerini anlatmaya hevesli biri var elinizde haberiniz olsun. Eğer benim yerimde konuşmayı bilen, soru sorabilen, daha faal biri olsaydı inanın daha da verimli geçerdi. Ne diyeyim. :(

malina 13-11-2006 10:59

Toplantılar konusunda yaşanan sorunlar, forumu sağlıklı kategorize etmemiş olduğum için benden kaynaklanıyor. Bunun için özür dilerim...

Bir düzenleme yaptım. Tüm toplantıları alt kategori olarak Site Duyuruları bölümüne taşıdım. Agaclar.net toplantıları

Toplantı özelliği (Bonsai, gezi, tanışma vb) ve tarihini, konu adına yazarsanız, başlıklara göz atarken bile farkedilecektir.

Hazır başlamışken, yaşadıkları şehir ve meslekler bölümlerini de alt kategori olarak ayırdım :) Bu yeni düzenleme umarım hoşunuza gidecektir...

sidarta 13-11-2006 14:15

Bonsai Toplantısı
 
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi acerpalmatum
Yapılır yapılır :)
Gerçekten meraklı 2 kişiyle bile olur.


Murare toplantıyı haber verince çok heyecanlanmıştım. Maalesef boğazım çok kötüydü (faranjit - hala sesimi kendim dahi tanıyamıyorum :p ) Murare yi arayarak gelemeyeceğimi söyledim. 13.11.2006 bu sbah ilk iş onun yanına gidip neler olduğunu sordum ve üzüntüm ikiye katlandı. Umarım bir dahaki toplantılarda tüm Bonsai meraklıları ile tanışırız. Acer Palmatum sizi en kısa sürede tanımak için tüm toplantı duyurularını takip edeceğim. Katılamadığım için çok özür diliyorum tekrar. Murarenin dediği gibi Bonsaiden anlayan biriyle sohbet etmek uzun zamandır en büyük hayalimdi.
Gerçekten meraklı 2 kişiye selam ve saygılar...

hasancihad 16-11-2006 14:07

Herkese merhaba,
Forumda çok yeniyim. Tabi yeni olduğum tek şey mekan değil. Bonsaiye merakım da yeni. Ancak ilgim ve forum sayesinde edindiğim ufacık bilgim bile içimi şimdiden yakmaya başladı. Küçük bir orman yapmaya karar verdim.
Forumda gezinirken yapılan gezi ve toplantıları görünce heyecanım daha da arttı.
Ama ne yazıkki foruma girmekte 3-4 günlük bir gecikmeyle çok güzel olduğunu düşündüğüm bir buluşmayı da ıskalamış bulunmaktayım.
Bundan sonraki buluşmaları kaçırmamak için lütfen Ankara'da yaşayan bonsai severler listesine benim de adımı ekleyin.
Hasan Cihad Gezer

bonsaireef 17-11-2006 09:34

1-Uğur KANLI (acerpalmatum)
2-Tarık FİNCAN (bonsaireef)
3-Özgür BEŞER (obeser)
4-Mehmet Sami DARICI (murare)
5-Zeynep ÇETİN (gümüş)
6-Zerrin USLU (zerrin uslu)
7-Hasan Cihad Gezer (hasancihad)

bonsaireef 17-11-2006 09:35

Tekrar aramıza hoşgeldiniz hasancihad. ;)

borap 04-12-2006 21:42

Bonsai toplantılarına ben de katılmak isterim.

lantis2232 19-04-2009 13:38

Semih DAŞGIN
Ankara / 100.yıl

beginner 28-08-2009 16:24

merhaba..bende bonsai ile ilgilenmeye yeni başladım..forumlardan okuyup bişeyler öğrenmeye çalışıyorum..ama bu işi tecrübe etmiş birinden dinlemek,soru-cevap şeklinde bi sohbet ortamı oluşursa veya budama,yaprak küçültme,yapraksızlaştırma,telleme gibi konuları uygulamalı görme fırsatım olursa çok sevinicem..zira yanlış bişey yapmak istemiyorum..

Ali H. ALI 29-08-2009 15:33

Beginer hos geldiniz.
Keske dusundugunuz gibi her sehirde bonsai ile ugrasanlar, toplanip bir araya gelebilse ve gorsel olarak da calisanlari izleme firsati olsa. Ama korkarim siz de Turkiyedeki herkes gibi, burada teoride ogrendiklerinizi pratikte kendi kendinize deneyip ogreneceksiniz. Bu arada yenlislar yapmaniz olasiligi da yuksek olmasina ragmen deneyimlerinizle bonsai yapmasini ogrenebilirsiniz.

Gerekli bilgileri ilgili basliklar altinda bulabilirsiniz. Bulamadiklarinizi da cekinmeden sorabilirsiniz. Konuyu bilen arkadaslar size seve, seve cevap vereceklerdir.

Kolay gelsin.

hobim 28-10-2010 01:04

her keze selamlar, nedendir bilinmez uzun yıllardan beri hobi olarak gördüğüm bonsai yi sizler sayesinde geliştirmek istiyorum. Ankarada ikamet ediyorum kısaca sitenizi gezdim ve s.marketlerden alınan bonsailerin hele hele benim gibi bu işin daha başında olan birisi için anca cellatı olacağı kanaatine vardım. o yuzden Ankarada bu konu hakkında ticari kar güdüsünden ziyade bir bonsai sever firma veyahut sera v.s adresi verebilecek arkadaşlar varsa inanın minnettar kalacağım saygı ve sevgilerimle...


bir diğer husus özellikle ankaradan katılım çok az gibi, şayet diğer sosyal paylaşım sitelerinde ki adresler varsa bunlarıda söylerseniz daha çok sevineceğim.. her şey için teşekkür ederim.. ))


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:11.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024