agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/)
-   Anıt ve korunmaya değer ağaçlar, korunması gereken bitkiler (http://www.agaclar.net/forum/anit-ve-korunmaya-deger-agaclar-korunmasi-gereken-bitkiler/)
-   -   İstanbul'daki en büyük kauçuk ağacı (http://www.agaclar.net/forum/anit-ve-korunmaya-deger-agaclar-korunmasi-gereken-bitkiler/3597.htm)

aydindeniz 06-02-2014 10:23

kauçuk ağaçları güneyde hatay ve adanada salon bitkisi değil başçe bitkisidir. dışarıda yol kenarlarında kaldırımlarda **** evlerin önünde bol miktarda bulunurlar. boyları 3-4 katlı apartmanların boyuna ulaşanlar mevcuttur. sadece yeşil yapraklı değil yeşil-beyaz yapraklı olanları da mevcuttur. salon içinde yetiştirilen kauçuk ağaçlarına sanırım biraz işkence diyorsunuz. boy atmayı seven bir ağaç olduğundan ince bir dal halinde uzadıkça uzar. salonda yetiştirmek isterseniz her yıl budamanız hem kökünü kuvvetlendirir hemde daha güzel bir görüntüye kavuşur. mini bir ağaç gibi olur. bahçede saksıya koyarsanız ki güneyde genelde tenekede ekerler o saksının pek şansı yok bir süre sonra saksıdan kökleri taşar toprağı bulur ve saksı kökler arasında kaybolur gider...

ataçınar 17-03-2016 19:07

Antalyadaki Kauçuklar
 
Benim babam Antalya da oturuyor ve bende Antalyayı iyi biliyorum oralarda o kadar çok kauçuk,muz,palmiye,avokado,pepino türü tropikal çiçekler ve ağaçlar var ki inanamazsınız ve bunlarda hep bahçelerde yetişiyor örneğin bizim sitenin bahçesinde avokado ağacı var :rolleyes:


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 21:27.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024