agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Agaclar.net Kullanıcı Hizmetleri > Agaclar.net'ten Duyurular

Reklam

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 22-06-2008, 09:48   #1
agaclar.net

malina's Avatar

Giriş Tarihi: 03-04-2004
Galeri: 90
Üyelerin dikkatine

Arkadaşlar,

Bir süredir, çeşitli başlıklarda gereksiz mesajlaşmalar olmakta... Sizin için gerekli olabilir ama o konu hakkında bilgi almak için, başlığı okuyamaya çalışan bir üyenin gözüyle bakarsınız, gereksizin de ötesinde bir duygu oluşturmaya başlayacağını farkedersiniz.

Özet olarak "aman da aman, ne güzel çiçek açmış" seviyesinde devam eden yazışmalar, konuya hiç bir katkı sağlamıyor. Forum üyeliği boyunca bu içeriğe yakın bir cümleyi, bir kaç kez yazmış olanlara sözümüz yok. Ama kısa süre üye olmuş, mesaj sayısı yüzleri aşmış bazı üyelerin mesajlarına göz atıyorum; dişe dokunur (soru, cevap, gözlem, öneri) olanların sayısı dörtte birden az.

Bu arkadaşların bazılarıyla özel olarak görüşüyoruz. Kimi tavrını düzeltiyor, kimi üç gün düzeltip sonra yine başlıyor...

Bu nedenle toplu bir bilgilendirme yapmaya karar verdik.
Mesajlarınızı bu gözle kontrol edin. bu sınıfa giren biriyseniz, en kısa sürede tavrınızı değiştirin hatta eski mesajlarınızın bu kapsama girenlerini silip, konunun amacına uygun olarak okunmasına katkıda bulunun.

Diğer tür mesajlaşmalarınız için kahveyi ya da özel mesajlaşmayı kullanın. Hatta çok istiyorsanız sadece bu amaçla yazışılmak üzere yeni bir başlık açalım.

Tahmin edersiniz ki; forumun, çoğunluğun yararlanmasına uygun olarak devam etmesi esastır. Ek önlemler almak zorunda kalmayacağımızı umuyor, doğayla, bitikilerle daha iyi ilişkiler kurmak, dillerinden anlamak üzere yapacağınız yazışmaların, tüm okuyanların işine yaramasını diliyorum.

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-06-2008, 13:06   #2
Ağaç Dostu

İremsıla's Avatar

Giriş Tarihi: 26-08-2007
Çok haklısınız,size katılıyorum.sırf bu nedenden ötürü bazı üyeler ve ben mesajlaşma yerine takip etmeyi tercih ediyoruz.çünkü konu başlığından çıkıp, sürekli aynı kişiler arasında sohbet ortamı oluştuğuna inanıyoruz.umarım uyarınız dikkate alınır.saygılar.

İremsıla Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-06-2008, 18:47   #3
Ağaç Dostu

özlem's Avatar

Giriş Tarihi: 05-06-2007
Galeri: 171
Şimdi biz kahveyi kullansak ilgilenmediğimiz bizim için gereksiz konularıda okumak zorunda kalacağız. Afrika menekşesi bölümünde bayağı kişi var. Ve Afrika menekşesi ile ilgilenenler adına bir bölüm açılabilir mi? Günlük en az bir **** iki mesaj yazılıyor. Gündemde olduğunu düşünüyorum. Tabi arkadaşlarımızın da fikirleri önemli...
Ayrıca bazen insanları uyarıp tepki vermek sitedende uzaklaştırabilir diyorum. Dışlanmak, yaptıklarının beğenilmemesi düşüncesine kapılmak...

özlem Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-06-2008, 19:02   #4
Ağaç Dostu

zenfree's Avatar

Giriş Tarihi: 20-03-2007
Galeri: 340
Ben de her başlıkta tohum ve çelik isteklerini okumaktan bıktım. Oysa bu tür istekler için çok ayrınıtı bir bölüm var.

zenfree Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-06-2008, 19:24   #5
Ağaç Dostu

Sebahattin Sargın's Avatar

Giriş Tarihi: 16-12-2006
Galeri: 345
Çok değerli arkadaşlarım;

Bazı başlıklar ilgisiz mesajlar ile dolup taşmış gidiyor...

Özel mesaj yolu ile halledilmesi gereken konular başlıklarda konuşuluyor...

Galeride yayınlanması gereken resimler başlıklarda yayınlanıyor ve fazlası ile yer kaplayan beğeni mesajlarına yol açıyor...

Bugün dışarıdan forumumuzu okuyan bir üye bir başlıkta o bitki hakkında bilgiler bulmak yerine şöyle bir durumla karşılaşıyor:

A Kişisi: Bu benim yeni çiçeğim, nasıl ama?
B Kişisi: A ne güzel bayıldım, harika bana çelik gönderebilir misiniz?
diyor...

Şimdi bu A kişisi resmi galeride yayınlasa ve tebrik mesajlarını oradan alsa...

B kişiside çelik talebini özel mesaj yolu ile halletse nasıl olur?

Bana göre tabi ki harika olur...

Yoksa yöneticiler Galeri ve Özel Mesaj bölümünü niye açsınlar...

Sebahattin Sargın Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-06-2008, 20:29   #6
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 02-06-2007
Sayın yöneticiler,
Sadece sohbet yapılıyor diye Afrika Menekşesi başlığı kapatılmış. Bunun mantığını anlamak mümkün değil. İstatistiklere bakar mısınız?

Afrika menekşesi (Saintpaulia ionantha) (Çok Sayfalı Konu 1 2 3 ... Son Sayfa) TOPLAM SAYFA SAYISI : 93
CEVAP SAYISI : 2,780
BAŞLI GÖRÜNTÜLENME SAYISI : 109,230

Diğer başlık ve sayfalarınızın istatistiklerine bir bakınız. Hakir görüp kapattığınız başlığın tırnağı bile olamıyorlar. Oradaki muhabbeteler sayesinde aşı yapmayı öğrendim. Oradaki muhabbetler sayesinde kendime has aşılı menekşelerim oldu. Her gün bu sayfalara bakıp stresimi atıyordum. Paylaşımın şekli şemali olmaz. Eğer kuru ansiklopedik bilgi arayacak olsam forumlara değil, ansiklopedilere müracaat ederdim. Forum, paylaşma ve sohbet alanıdır. Ama sizin sayfalarınızda böyle değilmiş anlaşılan.

Kısaca bizlere hadi kapı dışarı diyorsanız site sahibi olmanız sebebi ile bu hakkınızdır sadece saygı duyarım. Ama unutmayın ki site hit sayınızın önemli bir kısmı bu başlıktır. Bu tavrınızla kendi bindiğiniz dalı kesiyorsunuz.

Saygılarımla
İsmail AKGÜL
(Turkmusun)

Turkmusun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-06-2008, 20:44   #7
Ağaç Dostu

Sevgili Turkmusun;

Bakın kimse size kapı dışarı çıkın demiyor...

Bizlerden istenen kurallara uyulması...

Malina;

"Bu nedenle toplu bir bilgilendirme yapmaya karar verdik.
Mesajlarınızı bu gözle kontrol edin. bu sınıfa giren biriyseniz, en kısa sürede tavrınızı değiştirin hatta eski mesajlarınızın bu kapsama girenlerini silip, konunun amacına uygun olarak okunmasına katkıda bulunun. "
,

diyor...

Siz bu gruba üye olduğunuzu düşünüyor musunuz acaba?

O başlıkta galeride yayınlanması gerek bir sürü resim ve özel mesaj yolu ile halledilmesi gereken bir sürü mesaj var...

Afrika menekşesi başlığı bu bitki konusunda bilgilerin girildiği bir başlık olmalıdır...

Siz, "Hakir görüp kapattığınız başlığın tırnağı bile olamıyorlar." demişsiniz...

Kimse o başlığı hakir görmedi efendim, siz de diğer başlıkları küçümsemeyiniz...

Bu konuda bir kere daha sakince düşünmeye davet ediyorum sizi...

Sevgilerimle

Eski 22-06-2008, 21:06   #8
Moderatör

memet's Avatar

Giriş Tarihi: 18-02-2006
Galeri: 11
Malina'nın mesajına dikkat ederseniz, konuyu bugün için kapamış.
Sohbet için ise bir kahvehane başlığımız var.

memet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-06-2008, 21:09   #9
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 02-06-2007
Sayın Sebahattin Sargın,
Eğer yönetimde değilseniz, lütfen yönetimin yerine geçip yorum yapmayın. Şahsım adına üye olarak, sitenin ve başlığın daha iyi yerlere ulaşması için yönlendirici olmak kaydıyla görüşlerimi yazıyorum. Amacım ne üyelerle ne de yöneticilerle polemik yapmak değil. Ancak yazının muhatabı olan insanlar dışında(yani yöneticiler) görüşlerime cevap verilmesini de istemiyorum zira bu polemiğe yol açar. En son istediğim şey polemik yaratmaktır.

Eğer yönetimdeyseniz, açıklamanız şahsımı tatmin etmedi. Forumun amaçları hususunda görüş ayrılığımız var demektir. Alakasız mesaj demek başlık içeriği ile doğrudan ilgisi olmayan mesaj demektir. Kimse bu başlıkta futbol muhabbeti yapmıyor. Yapılan muhabbet tamamen menekşe ve menekşe sevgisi ile ilgili mesajlardır. Eğer başlık menekşeyle alakası olmayan konulardaki mesajlarla dolu olsa kapatılmasını anlardım. Ama değil. Bu yüzden kapatılmasına üzüldüm. Kurallar sadece lafzi anlamda emirler manzumesi demek değildir. Kuralların ruhani anlamına bakmak gerekiyor. Bence bu başlıkta kuralların ne şekli ne de ruhani hali ihlal edilmektedir.

Saygılarımla.

Turkmusun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-06-2008, 21:19   #10
Ağaç Dostu

Sevgili Turkmusun;

Ben yönetimde değilim, sadece bu konuda size yardımcı olmaya çalıştım. Ben yorum yaptım, ama madem bu konuda sadece yönetimi muhattap alıyorsunuz birşey diyemeyeceğim. Yönetim size mantıklı ve uygun bir açıklama yapacaktır efendim...

Sevgilerimle

Eski 23-06-2008, 10:06   #11
agaclar.net

malina's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cybel Mesajı Göster
Aşağlayıcı, hakaret içeren vb. sözler olmadıkça forumun o bölümünün belli bir süreliğinede olsa kapatılması bana garip geliyor.
Haklısınız biraz garip... Ama nedeni var.
Yapılar bazı uyarıların, üyeler tarafından "hiç yapılmamış gibi" algılama ayağına yatılıp es geçildiğini biliyorum.

Rahmetli ninem, yaptığı bir uyarıyı duymazdan gelip devam ettiğimizde "Burada başçavuşun eşeği mi yelleniyor?" derdi

Bu duymazdan gelmeyi çok kez yaşadım. Oysa lehte ya da aleyhte fikir belirtilmesi gerekiyor. Ortak bir yol bulunmalı.

Yaptığım uyarının bir epey sonra bile sadece 6 kişi tarafından okunduğunu görünce, okunma sayısını arttırmak için Afrika menekşesi başlığını kapatmaya karar verdim. Okunmayınca, sorunun ne olduğunu anlama ihtimali olamaz değil mi?

Eski 23-06-2008, 10:10   #12
agaclar.net

malina's Avatar

Ücretsiz Tohum, Çelik, Fidan Paylaşımı

Afrika menekşesi

Paylaşım isteklerinizi burada yapabilirsiniz.

Turkmusun, size söyleyecek bir sözüm yok; olması için, yazdıklarımı doğru anlamanız ve doğru noktalara itiraz etmeniz gerekirdi. Oysa kendi kafanızda bir metin yazmışsınız, kendi kafanızdaki o metne itiraz ediyorsunuz...

Eski 23-06-2008, 10:35   #13
Moderatör

Güler's Avatar

Giriş Tarihi: 26-04-2007
Galeri: 103
Sevgili arkadaşlar, sitemiz benim için çok değerli. Biliyorum şimdi bizim için değerli değil mi diye soracaksınız, tabii değerlidir ve bu yüzden buradasınız. Lütfen, ama öyle ama böyle yaparak keyfimizi kaçırmayalım. Bence birbirimize saygı daha da öncelikte tutulmalı. Ayrıca her topluluğun uyması gereken kurallar vardır. Bizler de bu siteye girerken bunları peşinen kabul etmiş sayılırız. Aldığımız uyarılar niçin isyan ettiriyor? Ayrıca uyarılar, gurur kırıcı değil ki, yazım kurallarına dikkat edin, sohbetleri konu başlıkları altında değil de kahvede yapınız denmiyor mu?

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-06-2008, 11:26   #14
Ağaç Dostu

berduray's Avatar

Giriş Tarihi: 15-04-2007
Galeri: 79
Ben de Sayın Uzman'a katılıyorum herkes bahar temizliği yapmalı.Bizler de zaman zaman bu hataya düşmüşüz.
ASLOLAN "BİLGİYİ PAYLAŞMAK"TIR.

Herkesin binbir emekle yetiştirdiği bitkilerinin resimlerini paylaşma isteğini elbette anlayışla karşılıyoruz.Ama bir bitki hakkında temel bilgilere anında ulaşmaya kalktığınız zaman (benim gibi kısıtlı zamanı olanlar için) o kadar sayfayı okumak eziyet oluyor.

Yorumlardan, tohum, çelik isteğinden aradığımı bir türlü bulamıyorum.

Özellikle muzdarip olduğum konu "BU BİTKİ NEDİR?BU TOHUM NEDİR" başlığı oraya bir göz atın bana hak vereceksiniz.

Saksılarımda hala adını bilmediğim bitkilerim var ve sayfalar dolusu yorum, tohum isteği okumaktan sıkılıp,başka işler de yapmak zorunda olduğumdan her seferinde yarım bırakmak zorunda kalıyorum.

Bu uyarıyı oraya daha önce de yazmıştım ;

elimde olsaydı > bitkinin fotosu şu=adı şudur> dışındaki tüm mesajları silerdim.

Biraz temizlik şişkinlik yapan konuları hafifletir,kendi mesajlarımıza bir göz atıp, gereksiz olanları silelim.

Şimdi Sayın TODOR'un her mesajında belirttiği KONU DIŞI YAZIŞMAKTAN KAÇINALIM uyarısının anlamını daha iyi kavrıyorum.

Hepinizi seviyor, hoşçakalın, "AĞAÇLAR"la kalın diyorum.

berduray Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-06-2008, 12:03   #15
agaclar.net

malina's Avatar

Alıntı:
Herkesin binbir emekle yetiştirdiği bitkilerinin resimlerini paylaşma isteğini elbette anlayışla karşılıyoruz. Ama bir bitki hakkında temel bilgilere anında ulaşmaya kalktığınız zaman (benim gibi kısıtlı zamanı olanlar için) o kadar sayfayı okumak eziyet oluyor.
Üstelik buna engel olmadığımız gibi, destekliyoruz. Galeriyi açmamızın amacı bu... Lütfen fotoğraflarını paylaşın, ama bunu doğru yerde yapın. Fotoğraf altlarında da istediğiniz kadar ve istediğiniz gibi duygularınızı paylaşabilirsiniz.

Eski 23-06-2008, 13:56   #16
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 19-04-2007
Galeri: 226
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi berduray Mesajı Göster
Ben de Sayın Uzman'a katılıyorum herkes bahar temizliği yapmalı... ".........." bir bitki hakkında temel bilgilere anında ulaşmaya kalktığınız zaman (benim gibi kısıtlı zamanı olanlar için) o kadar sayfayı okumak eziyet oluyor....
Sanırım sıkıntı üyeler arasında paylaşma anlayışının uyuşmamasından ortaya çıkıyor... Asık suratlı bir forum ile güler yüzlü bir forum arasındaki dengeyi sağlamak gerçekten güç... Bence bu konuda forum yöneticilerine bir görev daha düşüyor. Bir konuda bilgiler yeterliğe ulaştığı kanısı uyandığı zaman, o bölüme kadar gelen sorular, cevaplar, bilgiler, yorumlar taranarak, yanlış ve gereksiz bilgiler ayıklanarak, eklemeler yapılarak Sonuç başlığı altında bu bilgi ve veriler toplanmalı.... Bakın e-dergideki Mum çiçeği hakkında bu dediğim bir anlamda yapılmış.

Örneğin Sardunya konusu içine vereyim:

Sardunya:
- Latincesi:
- Familyası:
- Türleri:
- Anavatanı:
- Tanımı:
- Üretim şekli:
Yetişme koşulları: (su, toprak isteği, iklim vs)astalıkları
- Bakımı:
- Hastalıkları:
- Tedavi önerileri:
- Dikkat edilecek diğer özel hususlar:
Vs...

Sonuç bölümünden sonra isteyen kaldığı yerden yine dilediği gibi yorumunu yapsın, istediği şeyi paylaşsın... Bir süre sonra yeni bilgiler ışığında Sonuç- EK vs gibi devam edebilir... Böylece zamanı olmayanlar hap şeklinde bilgilere ulaşmış olur.

Ya da:
üst başlık olarak açılacak olan bir bölümde sardunya konusunda akademik bilgiler verilir. Bu bölüme üyelerin müdahelesine izin verilmez. Çünkü sadece akademik bilgi içindir. Alt başlıkta ise isteyen istediğini paylaşır...

Ya da benzer bir formül bulunabilir...
Yoksa bu kez de galeri bölümü curcunaya dönecek...

Bilmem anlatabildim mi?

hassoman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-06-2008, 14:53   #17
agaclar.net

malina's Avatar

Konu içindeki üretimle ya da hastalıklarla ilgili fotoğraflar için birşey demiyoruz ki.. makul miktardaki bitki tanıtımı için de fotoğraf ekleyebilirsiniz. Tüm bunları destekliyoruz.

İtirazımız, her Afrika menekşenizi fotoğraflayıp, "Bakın benim ki de bu" biçiminde olan tavra... "Aman ne güzel açmış"tan öte gitmeyen yazışmalara...

Hassoman, senin dediğini bitki veritabanında yapmaya çalışıyoruz. Ama gönüllü bulmakta zorlanıyoruz. Foruma 3-5 mesaj yazmış kişiler gönüllü olduklarını yazıyor, sonra ortada görünmüyorlar.

Eski 23-06-2008, 15:18   #18
Ağaç Dostu

Lalezar78's Avatar

Giriş Tarihi: 01-04-2008
Galeri: 9
Ben de bahsedilen kişilerdensem herkesten özür diliyorum. Gerçekten de birçoğumuz burayı bitkiler hakkında bilgi ararken bulduk, faydalandık. Bu yüzden beğendik. Bugün bu yazdıklarımızı ilk defa görmüş olsak faydalı bulup beğenir miyiz? Öğrenmek istediğimiz bir bilgi için onlarca sayfayı okumak hoşumuza gider mi? diye düşünmek lazım.

Lalezar78 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-06-2008, 19:15   #19
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 28-07-2007
Galeri: 92
Ne güzel değil mi?
Özeleştiri yapabildiğimiz an, doğruyu da buluyoruz.

Kırmadan, kırılmadan.

Doğayı, bitkileri bu kadar çok seven insanların oluşturduğu bu sitede, ki bu insanların başında sevgili Malina var, kimsenin karşısındakini özellikle kırmak isteyeceğini sanmıyorum ben.

Ancak, sevgili Güler hanımın da dediği gibi, bu siteye üye olduğumuzda, kurallarını da kabul etmiş sayılıyoruz.

Ve bana kalırsa, bu siteyi saygıdeğer yapan da bu kurallar.

Üyesi olmaktan gurur duyuyorsak, kuralları da korumalıyız.
Bozulmasına izin vermemeliyiz.

Zaman zaman, hepimiz uyarılar aldık.
Belki bozulduk, yaramazlık yaparken yakalanmış çocuklar gibi hissettik kendimizi.

Şimdi geriye dönüp baktığımızda, bu uyarıların doğruluğunu kavrayabiliyoruz.

Forumdaki yazışmaların yıllar sonra da okunanacağını varsayalım.
Miras bırakıyormuşuz gibi.

Çiçek başlıklarında da sohbetler olacak.
Belki bunlar, başlığı daha da okunur kılacak.

Ama aynı sohbetlerin sürekli tekrar ettiğini fark ettiğimizde, emin olun biz de üyeler olarak sıkılırız.Hepimiz..

Bir başlıktan sevimli bir sohbet örneği vereyim mi?

Alıntı:
dogaya asigim
Yeni Üye

SELAM PERAOECOX,
Tesadüfen orkidelerin bakimi hakkinda bilgi almak istedigini okudum.Çiceklerden cok iyi anlayan bi yakinimin odasinda cok güzel bi orkide vardi bugün ve sordum ,nasil böyle güzel acmis dedim..Ayda bi kez sulanmasi gerektini,ve sularkende saksisini kaynar degilde ilk suyun icine daldiracaksin iyice cekecek ilk suyu..cok önemli ayda bi kez...duyduklarimi aktardim sana...denemekte yarar var...

Alıntı:
dortyuz
her daim etobur

Eyvah...

Alıntı:
malina
agaclar.net

Ağzımda çay vardı, bütün monitör çay oldu
Allah da sizi güldürsün
Tabii ki burası herhangi bir Ziraat Fakültesinin sitesi değil.
Çok da ciddi ve sıkıcı olması beklenemez.

Eğer her şeyi dozunda yaparsak, özeleştiride bulunabilirsek, eleştirilerde öfkelenmezsek, bize bu kadar olanak sağlayan bu harika sitede, birbirimizi kırmadan, kocaman bir aile gibi yaşabiliriz.

Değil mi?

Düzenleyen Sevilay : 23-06-2008 saat 23:24
Sevilay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-06-2008, 21:54   #20
Ağaç Dostu

quercuslover's Avatar

Giriş Tarihi: 06-09-2007
Selam, içinde gerçek anlamda bilgi olmayan ve sohbet mahiyetinde çok uzatılan başlıklar beni hakikaten yoruyor, bir bitkinin üretimi ve bakımı gibi yararlı bilgileri ararken 90 sayfa inceleme yapmak zorunda kalmamalıyız diye düşünüyorum. Bu arada son birkaç gündür siteye eklediğim yazıların bazıları (özellikle cagatayyolda.net sitesinden yaptığım alıntılar) sayın Mine Pakkaner tarafından daha önce Yabani Meyvelerde Üretim Tekniği başlığı altında yazılmış.Ben ayrı ayrı konu başlıkları altında yazmıştım ama eğer gereksiz görülüyorsa sayın site yöneticileri tarafından silinebilir.Saygılarımla.

quercuslover Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-06-2008, 22:18   #21
agaclar.net

malina's Avatar

Galeride cevap verilmemesi ile bu benzer konular değiller.

Galerideki sayfanın adresini yazıp burada tekrar sorabilirsiniz.
Galerideki sayfaya bakınca, fotoğraflar küçük bile olsa, biçimi anlaşılıyor. Böyle bulmak daha kolay. Tabii bitkisinin adını öğrenen fotoğrafın adını da değiştirmeli ki, sayfaya girmeden adı öğrenilebilsin...

Mesela eklediğiniz bir fotoğraf...

Makro Damlacıklar adını koymuşsunuz. Yazı altında ise
Sanırım acem halısıymış notunuz var. Bu isim doğru ise fotoğrafın adını değiştirmelisiniz.

Aslında bunları size yazdım ama söylemek istediğim kişi sadece siz değilsiniz. Herkes işin bir ucundan tutmazsa, burası iyi veritabanı olamaz. Tüm bunları tek bir kişinin ya da 3-5 kişilik bir grubun düzenlemesi mümkün değil.

Farkında olmasanız da çok şeyi düzenliyoruz. Farkedilmemesi normal. Evde de ortalık toplu ise, yemek hazırlanmışsa, bunların yapıldığını farketmeyiz. Ancak eksikliğinde farkederiz.

Arada, yatağını düzeltir misin ya da şu tabağı mutfağa bırakır mısın, deyince üzerimize gelinmesi de bizi fena üzüyor

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 02:14.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2012