agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/)
-   Agaclar.net Çalışmaları (http://www.agaclar.net/forum/agaclar-net-calismalari/)
-   -   2007'yi gözden geçiriyoruz, 2008'i planlıyoruz (http://www.agaclar.net/forum/agaclar-net-calismalari/7149.htm)

çekirdek 10-01-2008 23:33

Teknikle ilgili ama,
Geçmiş sayıları arşivden bakmak için tıkladığımızda, tüm derginin açılımına geçmeden önce bakmak istediğimiz sayının içeriğini görebilsek.
Bir yazıyı geçmiş sayılarda ararken önce osayının gelmesini beklemek, sonra içindekiler bölümünü beklemek birkaç sayıyı arka arkaya okur ya da incelerken oldukça zor oluyor.

Mine Pakkaner 10-01-2008 23:37

http://www.agaclar.net/dergi/ tıklayın, açılan sayfanın üstünde dergi arşivi diye yazar, ona tıklayın, tek tek sayıların içeriğini bulacaksınız sevgili Çekirdek.

çekirdek 10-01-2008 23:56

Ohh.
Sağolun var olun Mine Hanım.
İşte böyle, Malina'nın Forum Geliştirme'ye niçin yazmıyorsunuz sorusuna yanıt olarak yazacaktım ama şimdi yazayım: 100-150 ytl'lik cep telefonları yerine 500-800 hatta 1500 liralık neredeyse yemek bile pişirebilen, uzay yolculuğuna yer bile ayırtabilen telefonlar alıyor da, sadece aç-kapa tuşuyla mesaj gönderme tuşlarını kullanıyoruz ya,, bu da öyle birşey işte. Sitemizin tüm ayrıntılarını çözemedik ki şöyle olsun böyle olsu diyebilelim..

Sebahattin Sargın 11-01-2008 00:13

Bende bu ayın sebzelerinin beslenme için gereksinimleri, vitamin, mineral veya protein gibi yönlerden incelemelerini yapabilirim. Bunun dışında yaptığımız toplantılar ile ilgili bir yazı yazabilirim, nasıl yaptık, neler yaptık filan diye. Yarı yıl tatilimi bunlar ile değerlendirebilirim.

Sevgiler ;)

tydpom 11-01-2008 01:09

güzel çalışmalar olacağı inancındayım umarın buradaki insanlar bu işi seven insanlar bu işe inana insanlar iyi bişeyler ortaya koymamaları için hiçbir sebeb yok

Ali H. ALI 11-01-2008 03:12

Arkadaslar az cok kim neler yazabilecegini neler yapabilecegini belirlemis durumda.
Bu tartisma surerken ne yapmak istediklerini belirleyenler hemen ise koyulmali ki Malinanin elinde bu yilin cikacak ilk ve sonraki sayilar icin bolca yazi olsun.

Elimizde ne kadar cok yazi olursa dergiyi bu yil o kadar cok cikarma imkanimiz olur. Belki Malina da kendine tasarim icin bir iki yardimci bulursa, ki 20,000 uyeli bir sitede mutlaka bu isten anliyanlar cikacaktir ve dergiyi daha cabuk daka kolay daha guzel hazirlayabilecegiz.
Ben derginin yayina devam edecegine tum kalbimle inanmakla kalmiyor yazilar yazmaya da devam ediyorum.
Hepimize kolay gelsin.

fevziye 11-01-2008 08:56

Sevgili Malina, bende şifalı bitkiler, otlar, reçeteler hakkında yazılar yazabilirim. Her aya bir-iki bitkinin nelere faydalı olduğu, neler yapılabileceği yazılabilir. Şifalı bitkiler yazıları benden. ;) :p

limon 11-01-2008 09:55

Tarım takvimini her ay bahçemizde yapılacak işler olarak daha ayrıntılı yazabiliriz.
Örn. Ocak ayı (atıyorum)
-Meyve ağaçlarına kuru günlerde bordo bulamacı uygulayın. 15 gün sonra ikinci uygulamayı yapın.
-Lale soğanlarını ekme zamanı.
-...... sebzelerinin tohumları ekme zamanı.
-...... çiçeklerinin tohumlarını ekme zamanı.
-Çimleriniz için yanmış ince koyun gübresi uygulayın. Havalandırma yapın.
vs...


Bu arada o ay bahçelerimizde yetiştirdiğimiz bir sebzenin dalındaki fotoğrafı, ne şekilde tükettiğimizin fotoğrafı. Yemeğin tarifi.
Ben bunu yaparım her ay.

Başlık: Ayın Sebzesi olabilir.

Koyu yeşil 11-01-2008 10:52

Bitki akvaryumları ve sucul bitkilere de 1 sayfa ayırılsa her sayıda. Bakım istekleri ve tanıtımları olsa. Bunu yazmak için benim yeterli bilgim yok ama okuyup öğrenmek istediğim bir konu. Eğer çoğunluğun ilgisini çekerse, bu konuda yazı hazırlayacak bir arkadaş vardır eminim. Keşke üstlenebilseydim ama dedim ya bilgim çok sınırlı henüz.

Hakan KINACI 11-01-2008 14:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi M.Gürbüz (Mesaj 192987)
2. Kuşlarla ilgili bir çalışmayı Hakan Kınacı'ya ( Bu konuda uzman )

Mucip Bey,
Henüz uzman olamadım maalesef, bende ki sadece tecrübeye dayalı yaptığım ve araştırdığım, bu iş nasıl yapılır, neler yapılmaz öğrendiğim kadarı ile uygulamaya çalıştığım bir konu.
Çünki evimizde baktığımız her canlı, bu kuş,balık,köpek veya çiçek hiç değişmez istediği ortamı kendi zevkimiz için değiştiremeyiz ama elimizden geldiğince o ortamı da yaratmamız gerektiğine inanıyorum.
Ve emini ki bu konuda benden çok tecrübelileri de vardır.

Sn.Koyu Yeşil,

Bitki Akvaryumu ve sucul bitkiler konusunda ben uzman olarak bir tek kişi tanırım o da Sn.Kemal SAKA yöneticimizdir. :)
Ancak, bu konuda da forumda benden çok daha tecrübeli kişiler olduğuna inanıyorum ve onlar bu konuyu benden daha iyi yapacağına ve makaleler hazırlayacaklarına da eminim.

Saygı ve sevgilerimle,

malina 11-01-2008 14:56

Her konunun, "daha fazla konuya hakim" bir uzmanı vardır. Yapılacakları hep onların üstüne yüklersek, sadece onların çalışması, geri kalanların oturup izlemesi gerekir. Tabii bu kadar işe nasıl yetişecekleri başka bir tartışma konusu... :)

Bu nedenle, yanlış mesajlar vermektense, "ben bu işte yer yalmak istemiyorum" deyin, bitsin. Herkesin yer alması gibi bir zorunluluk yok ki... Bu bir "gönüllülük" işi.

sinaninci1 11-01-2008 15:55

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Penelophe (Mesaj 192915)
Yemek bölümü detaylandırılırsa yardımcı olabilirim..

Bende bu konuda yardım edebilirim. Fikir olarak her sayıda bir yörenin yemeklerini ve tatlılarını yayınlaya biliriz.

Balık pişirme çeşitleri
Et yemekleri
Sebzeler
Mezeler
Arasıcaklar
Böğrek çeşitleri
Parta ve kurabiyeler
Tatlılar
Bunlar gibi daha birçok başlık açabiliriz.

malina 11-01-2008 16:09

Yemek çeşitlerinin, topraktan yetişenlerle sınırlı kalmasından yanayım. Tabii diğer malzemeler de kullanılacak ama esas malzeme bitkiler olmalı... En azından eşit ağırlıkta olmalı...

Mesela "balık" olmaz ama "karalahana sarılmış, hamsi buğulama" olur :)

Not: Bunu pişirmedim, sadece uydurdum
:)

sinaninci1 11-01-2008 16:13

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi malina (Mesaj 193178)
Yemek çeşitlerinin, topraktan yetişenlerle sınırlı kalmasından yanayım. Tabii diğer malzemeler de kullanılacak ama esas malzeme bitkiler olmalı... En azından eşit ağırlıkta olmalı...

Mesela "balık" olmaz ama "karalahana sarılmış, hamsi buğulama" olur :)

Not: Bunu pişirmedim, sadece uydurdum
:)

Asma yapragına sasılmış sardalya

Tabi benim bunları yazma sebebim, mesela karadenizin hamsili pilavı
İçinde et olan o yöreye mahsus sebze yemekleri gibi
Saygılarımla.

malina 11-01-2008 16:52

Sinan, bana cevap verdiğine ve benim mesajım hemen üstte olduğuna göre, yazımı alıntılamanıza gerek yok. Bu çok sık ve çok kişi tarafından bir yanlış uygulama...

Size söylerken, diğer arkadaşlara da bir kez daha hatırlatmış olayım...

Alıntı:

İçinde et olan o yöreye mahsus sebze yemekleri
Tamam, yemekler konusunda anlaştık :)

Buket Aknar 11-01-2008 17:50

Ben ne yapabilirim diye düşünüyorum. Bitkiler konusunda çok bilgili olmadığım için araştırma veya derleme yapabilirim. Olur mu?
Hatta eğer olursa sevgili Malina veya ilgili ve bilgili birileri bana ödev versin, ben araştırayım. Derlediklerimi kaynak göstererek göndereyim. Olur mu?

Mucip Gürbüz 11-01-2008 22:57

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Mine Pakkaner (Mesaj 192997)
Mucip Bey bence siz de, örneğin salon bitkilerinin çelikle üretimi hakkında bir yazı yazabilirsiniz. Ya da genel olarak iç mekan bitkileri üretim teknikleri. hem tecrübelisiniz, hem de üretici olduğunuz için konunun içindesiniz, aşamaları tek tek uygulayıp fotoğraf çekebilirsiniz. Bilmem ne dersiniz?


Mine hanım merhaba,

Bu vesileyle zaten lazım olan bir fotoğraf makinası da edinmiş olduk, üretim tekniklerini görüntülü olarak mart ayından sonra yapabilirim ama o zamana kadar genel olarak üretim teknikleri konusunu hazırlarsam ve mümkün olduğu kadar resimle desteklesem olabilir mi?

Bu arada geçmişte yöneticilik yapmış olduğum işler var o konularda da yazabilirim, birisi dondurulmuş gıda (meyve, sebze), birisi çay sanayii, biriside meşrubat (Meyve suyu, gazoz vs.) bu konularda da yardımcı olabileceğimi sanıyorum ama arzu edilen bir konu belirlenirse daha iyi olur.

Bütün bunları size hiteben yazmış oldum ama katkıda bulunanlar olursa sevinirim, çünkü netleşsin istiyorum ne yapacağımı bileyim. Selamlar.

Mine Pakkaner 11-01-2008 23:14

Mucip Bey bütün bu konuların hepsi de dergi yazısı olmak için uygun konular. Dondurulmuş sebze ve meyvelerin hasattan başlayarak nasıl bir işlemden geçtiğini, prosesi bize anlatabilirsiniz. Bu bütün konular için geçerli.

Üretim tekniklerini de detayla anlatacağınızı biliyorum.
Teşekkürler.

ebabil 13-01-2008 12:06

Dergi için
 
Merhaba ,
bende derginin durumunu merak edip arkadaşıma soranlardanım...açık söylemek gerekirse ben bana gelen iletiden dergiyi okuyan,bigilenen bilgisayarda çok gezmeyi ve kalmayı sevmeyen biri olarak siteye sık olarak girdiğimi söyleyemem...dergiye yardım edebileceğim noktaların ne olabileceğini bilmiyorum...sizlerin derlediği ve okuyup bilgilendiğim yazılar müthiş ve onlar kadar başarılı işler çıkarıp çıkaramayacağımı bilmiyorum..o yüzden ben eğer sizcede uygun olursa fotoğraf çekmekle işe başlayabilirim...devamıda gelir diye düşünüyorum...bu dergi devam etmeli..çünkü çok kaliteli ve bilgi yüklü...reklam kaygısı yok..bu benim arayıpda bulamadığım bir özellik ...sadece ilginizi çeken konular var ve kimse size gözünüze sokarcasına **** gizliden gizliye birşeyleri al artık demiyor..ben uygun görürseniz fotoğraf çekmekle başlamak istiyorum...:rolleyes:

BarbarosunAgasi 13-01-2008 20:30

Sevgili Doslar ;
Sesimin cikmadigina bakmayin, yeniyim; derginin cikmadigina cok uzuldum....
Keske yapabilecegim birsey olsa; siteyi guzellestiren, yil oniki ay bas vurulan bir bolumdu.
Simdiye kadar emegi gecen herkese tesekkuru bir borc bilirim. TESEKKURLER.
Yeniden yayina baslamasini umitle bekliyecegim.

sabah 15-01-2008 09:20

Derginin çıkma kararı bu ay içinde 6 aylık tüm yazılar toplanırsa mı verilecek?

Yoksa ocak için 10 yazı toplamak, diğerlerinin de başlıklarını belirlemek yeterli mi?

Son değerlendirme için belli tarih var mı?

malina 15-01-2008 10:34

Bence şimdiye kadar verilen cevapları toplayıp katkıda bulunsanız da bütünü görsek...

Kim neyi yazdığını ya da yazabileceğini söyledi?
Kullanıcı adı / Yazı başlığı biçiminde

limon 15-01-2008 11:14

Kullanıcı Adı Yazı Başlığı

1- Uzman16 - Saitabat Şelalesi ve Köylü Kadınlar
2- Uzman16 - Ağaçlar.net 1. Bonsai Yarışması
3-Limon - Ayın Sebzesi: Pırasa (Yetiştirme şekli fotoğraflarla)
- Yemek : Pırasa Böreği (Tarifi, yapılışı)

Hakan KINACI 15-01-2008 11:52

Kullanıcı Adı Yazı Başlığı
1- Uzman16 - Saitabat Şelalesi ve Köylü Kadınlar
2- Uzman16 - Ağaçlar.net 1. Bonsai Yarışması
3-Limon - Ayın Sebzesi: Pırasa (Yetiştirme şekli fotoğraflarla)
4-Limon - Yemek : Pırasa Böreği (Tarifi, yapılışı)
5-Hakan KINACI - Kanaryalar tarihçesi, bakımı, hastalıkları ve tedavisi(BİTTİ Adrese teslim ettim.)
6-Hakan KINACI - Güvercinler tanıtım ve bakım (daha tam olarak başlamadım.)

fevziye 15-01-2008 12:22

Kullanıcı Adı Yazı Başlığı
1- Uzman16 : Saitabat Şelalesi ve Köylü Kadınlar
2- Uzman16 : Ağaçlar.net 1. Bonsai Yarışması
3- Limon : Ayın Sebzesi: Pırasa (Yetiştirme şekli fotoğraflarla)
4- Limon : Yemek : Pırasa Böreği (Tarifi, yapılışı)
5- Hakan KINACI : Kanaryalar tarihçesi, bakımı, hastalıkları ve tedavisi
6- Hakan KINACI : Güvercinler tanıtım ve bakım
7- Fevziye : Şifalı bitkiler, otlar, reçeteler

Vildan Sönmez 15-01-2008 12:46

Kullanıcı Adı Yazı Başlığı
1- Uzman16 : Saitabat Şelalesi ve Köylü Kadınlar
2- Uzman16 : Ağaçlar.net 1. Bonsai Yarışması
3- Limon : Ayın Sebzesi: Pırasa (Yetiştirme şekli fotoğraflarla)
4- Limon : Yemek : Pırasa Böreği (Tarifi, yapılışı)
5- Hakan KINACI : Kanaryalar tarihçesi, bakımı, hastalıkları ve tedavisi
6- Hakan KINACI : Güvercinler tanıtım ve bakım
7- Fevziye : Şifalı bitkiler, otlar, reçeteler
8- Vildan Sönmez: Kelebekler (neredeyse hazır)

zenfree 15-01-2008 12:48

9- Zenfree- Evde sofralık zeytin yapımı

sabah 15-01-2008 13:00

Kullanıcı Adı Yazı Başlığı
1- Uzman16 : Saitabat Şelalesi ve Köylü Kadınlar
2- Uzman16 : Ağaçlar.net 1. Bonsai Yarışması
3- Limon : Ayın Sebzesi: Pırasa (Yetiştirme şekli fotoğraflarla)
4- Limon : Yemek : Pırasa Böreği (Tarifi, yapılışı)
5- Hakan KINACI : Kanaryalar tarihçesi, bakımı, hastalıkları ve tedavisi
6- Hakan KINACI : Güvercinler tanıtım ve bakım
7- Fevziye : Şifalı bitkiler, otlar, reçeteler
8- Vildan Sönmez: Kelebekler (neredeyse hazır)
9- Zenfree: Evde sofralık zeytin yapımı
10- Sabah: Ağaç altına ne diksem?

Mucip Gürbüz 15-01-2008 13:16

İç mekan bitkileri üretim teknikleri ( çok yer tutacak ve biraz uzun zaman istiyor, bölüm halinde mi yapsak yoksa çok basit geçiştirmek gerekecek)

Evde pratik dondurulmuş sebze ( Mevsim sebzelerinden seçerek yazıyorum)

caretta 15-01-2008 22:22

13-Caretta- Çekirdek Kampanyası (Döküman ve bilgileri zaten sizde. En kısa zamanda gelecek ayın yazıyı hazırlayacağım.)


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:36.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024