agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/)
-   Agaclar.net Çalışmaları (http://www.agaclar.net/forum/agaclar-net-calismalari/)
-   -   Bursa Ekibi "Meyve Çekirdeği Toplama" Projesi (Bitmiştir) (http://www.agaclar.net/forum/agaclar-net-calismalari/5389.htm)

Sebahattin Sargın 06-08-2007 21:58

Bursa Ekibi "Meyve Çekirdeği Toplama" Projesi (Bitmiştir)
 
Arkadaşlar hoş sohbetler ediyoruz, özür dileyerek bölüyorum ;) Bursa ekibi olarak bir projeye başlamak istiyoruz.

Bireysel olarak meyve çekirdekleri toplayıp bunları uygun bir depoda biriktirip her şey hazır olduktan sonra ekim işlemine geçeceğiz.

Uludağ faunasına katkıda bulunacağız, üzerimize düşen görevi yerine getireceğiz. Sizden ricam evinizde yediğiniz meyvelerin çekirdeklerini bir kenarda saklayarak bize destek olamanız. Bir daha ki toplantıya kadar çevremizdekileri bu konuda bilençlendirip destek isteyeceğiz ve yardım alacağımız kuruluşlar ile konuşacağız. Sizlerin de desteğini bekliyoruz, tüm üyelerimizin....

Sercanoral 06-08-2007 22:05

Sevgili kardeşim proje harika. Böyle bir projeye destek olmamak bence büyük bür delilik. Ben bu konuda elimden gelen tüm yardımı yapacağım. Bundan sonra sabah akşam meyve:)

Penelophe 06-08-2007 22:25

Selamlar herkese.:)
Daha fotoğraflara bakamadım ama yazılanlardan okuduğum kadarıyla toplantı çok güzel geçmiş.
Hepinizi kutluyorum arkadaşlar.

Meyve çekirdeği toplama projesi de çok güzel ayrıca.;)
Daha sonra fidanları aşılamak gerekecek bildiğim kadarıyla.
Bununla ilgili Manisa'da bir kişinin bir faaliyet yaptığını okumuştum biryerlerde. Sanırım Tema'dan da destek görüyormuş. Ormanlarda ki hayvanların azalmaları ile bu projeye başlamış. Meyve ağaçlarının hayvanlara besin kaynağı olacağından bahsediyordu. Ve aşılanması gerektiğinden.Hatırladığım bu kadar.

Sinemis aramıza hoşgeldin.:)
Sloganın çok güzel.:)

heDera 07-08-2007 00:46

Evet arkadaşlar, sloganımızı buluncaya kadar devam bir tanede ben ekleyeyim.Bu Güzel Doğanın Bir Parçası Olan İnsan, Onun Değerini Bilmedi, Bilmiyor..Artık Biliyoruz Henüz Geç Değil Diyorsan 'Tükettiğin Kadar Ağaç Dik.!

SİNEMİS 07-08-2007 07:30

Herkese günaydın. Sloganıma yorumda bulunan herkese çok teşekkür ederim.
Sevgili heDera sizin sloganınız da çok anlamlı olmuş. Tebrik ediyorum :)
Diğer üyelerimiz sizden de slogan bekliyoruz...

emrahk 07-08-2007 07:50

Başlığı görmemiş olanlar için Manisa'daki meyve çekirdeği toplama projesinin afişi: Her Çekirdek Bir Ağaçtır

SİNEMİS 07-08-2007 08:10

Hıım.. Emrah Bey yani sizin fikriniz şu mudur ; "Manisa ile aynı projei başlattık madem,ozaman aynı slogan altında devam edelim faaliyetimize "

Aslında buda olabilir ****** ama kendimiz bir slogan yaratsak oda bize ait bir şey olmaz mı :confused: Gerçi kısa ve öz bir başlık başlattığımız faailyet için,hoş yani.

Filiz 07-08-2007 08:12

Neden olmasın, hatta oradaki proje yürütücüleriyle görüşüp aynı projeye devam edebilirsiniz. Tüm bursa ekibini kutluyorum..

SİNEMİS 07-08-2007 08:49

Evet olabilir aslında. Bu sabah haberlerde izledim projeyi başlatan kişiye kargo ile başka illerden kutu kutu çekirdek göndermişler. Bizde medyada ses getirebilecek bir tanıtım yapsak bu projemiz için çok daha iyi olur bence. Manisa'da bu projenin başlamsı da örnek gösterilebilir. Belki böylece diğer illerde de aynı faaliyet için çalışmalar başlar. Gerçi yaptığımız toplandıda arkadaşlar arkamızda bir kurum olsa medya daha çok ilgilenir demişti ama Manisa'daki faaliyeti ve ne kadar ilgi gördüğünü örnek olarak medyaya anlatırsak başka bir kurumudn desteğine ihtiyaç duymayız medya da ses getirebilmek için diye düşünüyorum ben. Nedersiniz sevgili üyelerimiz ?

Filiz 07-08-2007 08:55

Eğer daha çok kişi Sinemis gibi olabilir derse bu linkten proje yürütücüsüne ulaşabirsiniz. Tıklayın>>>

SİNEMİS 07-08-2007 09:36

Çok teşekkürler desteğiniz için Sevgili Filiz :)

SİNEMİS 07-08-2007 09:42

Bir slogan daha ;

"DOĞA İLE ARANDA AŞKI BAŞLATMAK İÇİN İLK TEKLİF SENDEN GELSİN,HADİ DURMA SENDE BİR ÇEKİRDEK VEREBİLİRSİN"

SİNEMİS 07-08-2007 09:43

Çkirden değil yaa özür dilerim :( ÇEKİRDEK :)

SİNEMİS 07-08-2007 09:46

Sanırım ben bir süre sussam iyi olacak. Elim işte aklım burda,kelimeleri doğru yazamıyorum bi türlü :D

emrahk 07-08-2007 10:10

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi SİNEMİS (Mesaj 138869)
Hıım.. Emrah Bey yani sizin fikriniz şu mudur ; "Manisa ile aynı projei başlattık madem,ozaman aynı slogan altında devam edelim faaliyetimize "

Aslında buda olabilir ****** ama kendimiz bir slogan yaratsak oda bize ait bir şey olmaz mı :confused: Gerçi kısa ve öz bir başlık başlattığımız faailyet için,hoş yani.

Biz tabi ki Manisa'da başlatılan projeyi beğendik öncelikle ve aynısını neden biz de yapmayalım dedik, ancak mevcut projenin adını, projenin sahibi ve bu fikir babası kişi olan Dr. Fahrettin ER'e sormadan kullanmak doğru olmaz. Kendi sitesinde proje hakkında bilgi bölümünde şöyle diyor:
"Bu proje özellikle Türkiyenin Batısında uygulama alanı daha başarılı olacağından her ildeki çevre dostları doğa severler ve ülkesini seven herkes bu projeyi kendi bulunduğu yerden başlatıp uygulayabilir. Yani bütün çekirdekleri Manisaya göndermek zorunda değilsiniz. Her il her ilçe topladığı yer gölgede kurutup sakladığı kiraz, erik, vişne, kayısı, şeftali, yenidünya ve temin edebileceği diğer bölge iklimine uygun ağaç tohumlarını çam, defne, meşe, dut, incir, iğde, ceviz, badem, kestane, gibi tohumları uygun yükseklikleri belirleyerekten ( bazı bitkiler belli yüksekliklerde ancak yaşayabildiği için bu konuda ormancılardan ve internetten bilgi alınabilir)"

Benim görüşüm, her ilde mevcut proje sloganının kullanılmasıdır çünkü bu proje önemli ölçüde duyuldu, her geçen gün daha çok insan proje hakkında bilgi sahibi oluyor ve slogan da oldukça net ve akılda kalıcı.

Süha Şendoğan 07-08-2007 10:15

Merhaba arkadaşlar,
Toplantıya katılan ve mazeretlerinden dolayı katılamayan tüm üyelere tohum toplama konusundaki hassasiyetlerinden dolayı teşekkür ederim.Toplantıya bu öneriyle katılmam isabetli olmuş demekki.
Bu arada tanımaktan son derece memnun olduğumuz başta Cemal bey ve eşi,sn.yönetici Todor, üşenmeyip İstanbul'dan katılıp hemde bizim gibi eski nesil İstanbul'luların hafızasında herzaman yer bulan Kanlıca Yoğurdu kolisi ile gelen Sn.Ali bey, Habibe hn.ve yeni katılan tüm üyelere sonsuz sevgiler..
Sevgili Sebo sana fazla birşey söylemeğe hacet yok kişiliğin zaten yeterli bilgi veriyor bu arada unutmadan birdahaki toplantımızın Yalova'da olacağından hiç bahsetmemişsin bu öneriyide görüşelim.
Sevgi ve saygılar..

emrahk 07-08-2007 10:17

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi SİNEMİS (Mesaj 138929)
Sanırım ben bir süre sussam iyi olacak. Elim işte aklım burda,kelimeleri doğru yazamıyorum bi türlü :D

SİNEMİS, hepimiz yanlış yazıyoruz bazen olur o kadar, kendi mesajlarınızın sağ alt köşesinde bulunan "Düzelt" butonu ile mesajınızı değiştirebilirsiniz.

heDera 07-08-2007 10:21

Aslında bu konuyu başka başlıkta konuşsak iyi olur.Diyer arkadaşlar bilmedikleri için yorum ve katılım az açıkçası şimdiden üzüldüm ama bu başlık altında bilmeyenlerde var ondan olabilir.Daha çok fikir ve görüşlere ihtiyaç var bence.:)

SİNEMİS 07-08-2007 10:25

Verdiğiniz bilgi için teşekkür ederim Emrah Bey,bilmiyordum iyi oldu öğrendim :)
Sayın Dr. Fahrettin ER ile irtibata geçip iznimizi isteyelim ozaman. Filiz Hanım irtibat için linkte yazdı foruma. Bir kişi öncü olsun ve görüşsün kendisi ile ne dersiniz ? Buarada acaba medyada tandığı olan yok mu hiç :confused:

SİNEMİS 07-08-2007 10:29

Hıııım.. heDera Hanım'ın da söylediği doğru,evet başka başlık altında konuşsak daha çok ilgi görür sanırım. Dr. Fahrettin ER ile irtibattan sonra,projenin var olan sloganı "Her Çekirdek Bir Ağaçtır" başlığı altında devam edebiliriz bu konuya ;)

Selahattin Yılmaz 07-08-2007 10:34

Sevgili Sinemis Farhetin Beyle sen görüşür müsün? En azından bir mail at bahset durumdan. Gelişmeleri burada bizlere iletirsin.
Bu arada başlık uygun bir zamanda anlamına uygun bir konu başlığına taşınacak.

heDera 07-08-2007 10:34

Başlık için diğer arkadaşlarımızın fikrini alalım, belki kendi sloganımızı buluruz.:)

SİNEMİS 07-08-2007 10:41

Peki Selehattin Bey,ben mail aracılığı ile kendisi ile irtibata geçmeye çalışacağım. İletişim için diğer bilgileride iletirim kendisine ve sizleri haberdar ederim.
Buarada ben bugün Olay TV'nin sitesine girdim ve konu ile ilgili bir mail gönderdim kendilerine.Umarım bir cevap gelir :(
Aynen şunu yazdım;
"Sayın Haber merkezi/servisi dikkatine

Ben bir doğa aşığı olarak üyesi olduğum ağaçlar.net sitesindeki diğer üye arkadaşlarımızla başlatmış olduğumuz faaliyetimizi size bildirmek ve mümkünse bu olaya sizinde ana haberlerinizde önemle yer vermenizi rica ediyorum. Sitenin Bursa üyeleri ile yapmış olduğumuz toplantıda şuan Manisa’da başlatılan "Her Çekirdek Bir Ağaçtır" kampanyasının bir benzerini Bursa'da başlatmaya karar verdik ve bunun için tüm çabamızla uğraşıyoruz. Televizyondan izlediğim kadarıyla da Manisa da bu kampanya çok ses getirmiş ve müthiş bir destek var. Başlatmış olduğumuz bu projemize sizinde OLAY Medya Gurubu olarak medya aracılığı ile desteğinizi rica ediyoruz.Bu faaliyet gerçekten çok ciddi ve tüm insanlık için çok yararlı bir projedir. Eğer bu konu ile ilgilenir bizimle irtibata geçerseniz çok sevinirim.
Sizden gelecek destek için şimiden çok teşekkür ederim. Bu konuda duyarlılığınızı koruyacağınıza ve konuyu olması gerektiği şekilde ciddiye alacağınıza eminim.
Projemiz ile ilgili en kısa zamanda görüşmek dileği ile.
İyi Çalışmalar/Saygılarımla"
İnşallah sizler için bir sakıncası yoktur bu mailin.Bir cevap gelirse sizlere süpriz olsun istedim ama henüz ses çıkmadı.Zaten bu sabah gönderdim maili,belkide ilgilenirler :)

Selahattin Yılmaz 07-08-2007 10:47

Çok iyi yapmışsın eline sağlık. Ancak bu tür grişimlerde birden fazla arkadaşın aynı işi yapmaması için önce başlığa bilgilendirme yapsak daha iyi olur kanaatindeyim, yinede girşimin güzel hiç kimsenin aklına gelmedi çünki.


Sanırım bu olayın organizasyonu ve durum değerlendirmesi için kısa zamanda sadece bu iş için biraraya gelmemiz gerekecek.

SİNEMİS 07-08-2007 10:55

Hiç kimsenin aklına gelmeden önce yaptımsa iyi, sevindim :) Çünkü sizinde dediğiniz gibi iletişimde bulunmadan önce kimseye bilgi vermeyerek büyük bir ayıp ve yanlış yaptım.Başkasıda aynı girişimde bulunmuş olabilirdi,çok haklısınız. Bundan sonra sormadan,bilgi vermeden,danışmadan adım atmak yok söz :)

Selahattin Yılmaz 07-08-2007 10:59

Ya olaylardan alınganlık çıkartmayın yaptığınız güzel bir şey, bazı şeyleri sizinle beraber bizde yeni öğreniyoruz. Hatalar yaparak doğruları öğreneceğiz. Böyle bir organizasyon daha yeni Manisa'da başladı ve bize sıçradı onlar öğrendi sıra bizde. Ama bari yaptığımız bir organizasyona yakışır bir şey olmalı. Birlikte hareket etmek ve daha fazla insanın kabul edeceği kararlar almak en iyisi.

Şimdi sıra Yerel Gündem 21 ile irtibata geçmek. Onda da benim bir tanıdığım var onunla ben görüşeyim bakalım ne olacak.

Süha Şendoğan 07-08-2007 11:02

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi SİNEMİS (Mesaj 138961)
Bu arada ben bugün Olay TV'nin sitesine girdim ve konu ile ilgili bir mail gönderdim kendilerine.

Sn.Sinemis
Aynı şeyi bende düşünüyordum neredeyse maili atmak üzereydim senin erken davranman ve bunu açıklaman iyi oldu hocamın dediği gibi tekrardan kurtulmuş olduk.
Sevgiler

SİNEMİS 07-08-2007 11:12

Selahattin Bey kesinlikle alınmıyorum merak etmeyin :) Alınacak birşey yokki.

SİNEMİS 07-08-2007 13:45

Arkadaşlar Dr. Fahrettin ER 'e mail gönderdim fakat henüz bir cevap gelmedi,ne zaman geleceğinide bilemiyorum. O yüzden sevgili heDera'nın da söylediği gibi başka yeni ayrı bir başlık altında tartışalım bu konuyu,fikir alış verişimize orada devam edelim. Birisi uygun bir başlık açabilir mi acaba :) (mesela fikri ortaya koyan heDera )
Buarada aklıma yeni bir fikir geldi. İnkaya'ya yakın oturan biri var mı aramızda ?
Tarihi çınarın altındaki çay bahçesinde meyve da satıyorlar meyve tabakları ile sizlerinde bildiği üzre. Biri gidip bu çay bahçesinden bir yetkili ile görüşüp,müşterilerine meyve tabaklarını verirken yanında ayrı bir tabakta daha verip çekirdeklerini atmayıp bu tabakta toplamarı konusunda ricada bulunsa iyi olur diye düşünüyorum. Sonra belirli aralıklarla gider çay bahçesinden toplanan bu çekirdekleri alırız. Projemize büyük katkısı olur sanırım,siz ne dersiniz ?

Selahattin Yılmaz 07-08-2007 14:07

Fahrettin bey konusunda beklemekten başka çaremiz yok. Meyve tabakları konusunda pek ümitli değilim garsonların pek bulaşık nedeniyle uğraşacaklarını sanmam en fazla bize çöpün yerini gösterirler siz ayıklayın diye ama yine de o tarafta oturan bir üyemize mesajınızı gönderdim bakalım ne yorum gelecek.


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 00:37.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024