agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/)
-   Agaclar.net Çalışmaları (http://www.agaclar.net/forum/agaclar-net-calismalari/)
-   -   Sarıkoz Köyü Toplantıları-Ağaçlandırma Çalışmaları (http://www.agaclar.net/forum/agaclar-net-calismalari/2522.htm)

Yücel Özlem 18-11-2006 10:34

-Değerli arkadaşlar, Sarıkoz köyünde 4-5 bin dönüm arazinin ağaçlandırılması sözkonusu. Ancak arazinin hukuki ve fiziki durumunu tam bilmiyoruz.
-Ben geçmişte birkaç ağaçlandıma projesine tanık oldum. Bir iki projede de çok küçük desteğim oldu.
-Çok keyfli bir iş. Ancak bazan çok nahoş sürprizlerle de kaşılaşabiliniyor. Sitemizdeki ziraatci ve hukukcu arkadaşlar bilir. Meralar, sit alanları gibi yerlere ağaç dikmek bile sıkıntı yaratabilir.
-Çubuk, Kalecik civarında -50 / 60 sene önce yapılan kadastro sırasında- hatalı bir uygulama nedeni ile özel mülkiyet konusu olanlar dışındaki tüm arazinin mera olarak tespit edildiğini hatırlıyorum.
-Arazinin hukuki durumu hakkında bir araştırma yapıyorum. kısa zamanda bazı bilgilere ulaşacağımı sanıyorum.
-Aldığım sonuçları elbette paylaşacağım.
-Alınacak sonuca göre arazinin ağaçlandırılması konusunu irdeleyip gerekirse fiziki durumu da yerinde görüp değerlendirmekte yarar görüyorum. Saygı ile arzederim.

newadam 25-11-2006 08:49

Sevgili Yücel anladığım kadarıyla bir süre için beklememiz mi gerekiyor?

Yücel Özlem 26-11-2006 00:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi newadam
Sevgili Yücel anladığım kadarıyla bir süre için beklememiz mi gerekiyor?

Sevgili newadam -Beklemek?
Palamutlar toplandı. Bilen arkadaşlar kısa bir süremiz olduğunu söylüyor. Derya Özen'den aldığım bilgiler şöyle:

''köyümüzün Ankaraya uzaklığı 52 km. Çubuka uzaklığı 12 km.''
''bahsettiğimiz alan hazine arazisi çok eskilerde ise ormanmış.''
''şu an kimse kullanmıyor boş arazi''

-Bu duruma göre bir olumsuzluk gözükmüyor gibi!...
-''Mükemmel iyinin düşmanıdır'' buna benzer bir söz vardı. düşünüp taşınıp beklerken ekim zamanını kaçırmanızı da istemem.
-Pazartesi günü ilk sonuçları albileceğimi umuyorum. Buradan size iletirim. -Geçmişte SİT alanına çam fidanları diken bir vatandaş hakkında soruşturma açıldığına tanık olmuştum. Yine geçmişte İmar affı denilen uygulama ile kent merkezleri başta olmak üzere pek çok kamu arazi ve arsası şahıslar adına tapuya bağlanırken Bu kanundan yararlanmak isteyan Çubuk ve Kalecik köylülerinden birçoğunun -hatalı kadastro uygulaması nedeni ile- ceza davalarına muhatap olduklarını hatırlıyorum. Ağaç muhabbetimizin hiçbirimizi böyle bir sıkıntıya sokmasını istemediğim için bu bilgilerimi paylaşmakta fayda gördüm.
-Sevgiler.

newadam 26-11-2006 11:47

Çok teşekkür ederim yücel... Kastettiğim beklemek bu anlamda değildi. Sadece senden haber beklemek anlamında kullanmıştım... Bu orman arazileri hakkında pek bir bilgim olmamakla beraber eski bir kanuna göre orman arazilerini temizleyip diğer bir anlamla yok edip tarlaya dönüştürmek konusunda bir kanun varmış? Babamlar miras paylaşımında böyle tapusu olmayan bir iki araziyle karşılaşmışlardı. Tapusu yok ama aileye tahsisli gibi bir şey... Burası da öyle olmasın:confused:

Yücel Özlem 29-11-2006 00:03

Orman Arazileri
 
Orman arazileri

-Sevgili newadam Yurdumuzda toprak hukuku oldukça karışıktır. Tolumdaki hızlı değişim nedeniyle, zaman içinde yapılan yeni düzenlemeler de konuyu daha bir karmaşıklaştırıyor.
-bildiğim kadarı ile orman arazilerinin temizlenip -yani ormanın yok edilip-tarla haline getirilmesi suçtur!..
-Ancak kadastro denilen, arazinin geometrik şeklini ve hukuki durumunu belirleme işlemi yurdumuzda tamamlanmamış olduğundan bahsettiğiniz faaliyetler sürmekte ve bu fiili duruma zamanla hukuki kılflar bulunmaktadır.
-Sarıkoz köyündeki arazi hakkındaki bilgimiz; arazinin ötedenberi kullanılmadığı yönünde. Bu durumda sizin bahsettiğiniz gibi bir veya birden çok kimseye tahsisli olmadığını düşünüyorum.

Yücel Özlem 29-11-2006 00:15

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi newadam
Çok teşekkür ederim yücel... Kastettiğim beklemek bu anlamda değildi. Sadece senden haber beklemek anlamında kullanmıştım...

-Sarıkoz köyündeki arazi ile ilgili araştırmalar sürüyor. Milli Emlak idaresindeki araştırmalar sonuçlanmak üzere. Sanırım orman idaresinde de bir araştırma yapmak gerekecek. selamlar.

newadam 29-11-2006 21:53

Anlaşılan bizim bu palamutlar komşunun bahçesinde filizlendirilmeyi bekleyecekler... Bu arada ilgine çok teşekkür ederim...

Yücel Özlem 30-11-2006 04:00

Ağaçlandırma
 
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi malina
Ağaçlandırma ilgili çalışmalarınızı bunu yapmak isteyen ama hiç bilgisi olmayan başka bir ilçenin vatandaşı anlayacak gibi madde madde yazar mısınız?

Burada bu bilgiyi toparlayıp daha sonra siteye geçiririz...

Bilmek istediklerim yaklaşık şöyle:

Bu işin prosedürü nedir? Ağaçlandırılacak alan nasıl seçilir? Devlet arazisi ya da özel alanların durumu nedir? Kimden izin alınır? Bu işe gönüllüler nasıl toplanır? İnsanlar nasıl haberdar edilir? Kaç kişi olsa yeter? Fidan nasıl temin edilir? Kimler ilk yıllar bakım, sulama işleri yapar? Kimler daha sonra takip eder? (Bakım budama, gerekirse kesme, yenisini dikme vb)
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=91

-Efendim, önce Kemal Beye hoş geldin diyerek söze başlamak istiyorum.

-Bir başka bölümde yazdığım gibi geçmişte birkaç özel ağaçlandıma projesine küçük katkılarda bulunmak imkanını bulmuştum. Bana bu fırsatı veren ve bu konuda teşvik eden kıymetli dotum, Ziraat Mühendisi Lokman AVŞAR Bey ne yazık ki aramızdan ayrılıp ebedi hayata intikal etmiş bulunuyor.

-Bu arada kedimden de bahsetmeliyim; Ben Maliye Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğünde Memur, Milli Emlak Kontrolörü, Daire Başkanı unvanları ile 28 yıl çalıştım. Daha sonra Arsa Ofisi Genel MüdürüÜğüne Atandım. Şimdi emekliyim. Halen Milli Emlak Kontrolörleri Derneği Başkanıyım.

-Lokman AVŞAR Bey'den aldığım feyz ile ben bu yolda bir şeyler yapabilmek için bu sitede bulunuyorum.

-Ağaçlandırma konusundaki hukuki dayanağı teşkil eden Ağaçlandıma Yönetmeliği 'ne bilindiği üzere sitemiz kütüphanesinin Ağaç ve Yasalar bölümünde yer verilmiştir.
Bu yönetmeliğin uygulaması ile igili olarak
http://www.milliemlak.gov.tr/_mevzua...Teblig_300.htm
Linkinde yer alan 300 Sıra Numaralı Milli Emlak Genel Tebliğinde bazı Açıklamalar yapılmaktadır. Konumuzla ilgili bölümü, Sorularınızdan bazılarına cevap olabilecektir kanaati ile Aşağıya alıyorum.


C - AĞAÇLANDIRMA İŞLEMLERİ

Hazine arazileri üzerinde ağaçlandırma izni verilmesine ilişkin usul ve esaslar 09/10/2003 tarihli ve 25254 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Ağaçlandırma Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde aşağıdaki şekilde yürütülecektir.

1. Başvuru
Hazinenin özel mülkiyetinde veya Devletin hüküm ve tasarrufu altında olup;
a) (V) ve daha yukarı sınıftaki araziler üzerinde, ön etüt raporu/uygulama projesinde belirlenecek idare sürelerine göre, asli ve odun dışı orman ürünü veren türler kullanılmak ve ön etüt raporu/uygulama projesinde gösterilmek kaydıyla tam alanda kekik, biberiye, kapari, adaçayı gibi tıbbi ve aromatik bitkiler yetiştirilmek,
b) (I - IV) üncü sınıftaki araziler üzerinde, kavak, kızılağaç, okaliptüs ve benzeri hızlı gelişen orman ağacı türleri ile zeytin, ceviz, kestane, antepfıstığı, badem, iğde, menengiç, harnup gibi odun dışı orman ürünü veren türler yetiştirilmek,
amacıyla Ağaçlandırma Yönetmeliği çerçevesinde gerçek veya tüzel kişilerce özel ağaçlandırma yapılabilir.
Bu tebliğ kapsamında kiraya verilecek Hazinenin özel mülkiyetindeki araziler veya Devletin hüküm ve tasarrufu altındaki yerler üzerinde elma, armut, şeftali, incir ve benzeri meyve ağacı türleri ile ağaçlandırma yapılamaz.
Özel ağaçlandırma, özel erozyon kontrolü, özel imar-ihya ve özel enerji ormanı çalışması yapmak üzere saha tahsisi talebinde bulunan gerçek veya tüzel kişiler, Hazinenin özel mülkiyetindeki arazilerden talep edecekleri sahanın ada ve parsel numarasını belirtmek suretiyle, Devletin hüküm ve tasarrufu altındaki yerlerden talep edecekleri saha için ise sahaya ait kroki veya haritayı ekleyerek (Devletin hüküm ve tasarrufu altında bulunan yerlerde tescil şartı aranmaz) illerde defterdarlıklara, ilçelerde ise malmüdürlüklerine bir dilekçe ile başvuracaklardır.

2. Ağaçlandırma İzni Verilmeyecek Arazi
a) Tebliğin "Kiraya Verilemeyecek Taşınmazlar" bölümünde belirtilen taşınmazlar,
b) Belediye ve mücavir alan sınırları içerisinde imar planı bulunmayan yerler ile onaylı imar planlarında "ağaçlandırılacak alan" dışında bir amaca ayrılmış yerlerde,
c) Belediye ve mücavir alan sınırları dışında olup, herhangi bir ölçekteki plânda ağaçlandırma dışında başka bir amaca ayrılmış yerlerde,
d) Mera, yaylak ve kışlaklar üzerinde,
e) 2634 sayılı Turizmi Teşvik Kanununun 8 inci maddesi uyarınca Bakanlar Kurulu kararı ile ilan edilen kültür ve turizm koruma ve gelişim bölgeleri ve turizm merkezleri ile ileride turizm amacına yönelik yatırımlara açılabilme ihtimali olan yerlerde,
f) Deniz, akarsular, tabii ve suni göllerin kıyı kenar çizgisi içerisinde kalan alanları ile baraj ve gölet alanlarında, (Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünün uygun görüş verdiği alanlar hariç)
g) İmar planları dışında, tek parçada veya birden fazla olmakla birlikte birbirine bitişik 2 hektardan küçük arazi üzerinde,
h) Gerçek veya tüzel kişilere bir defada tek bir proje için 300 hektardan büyük arazi üzerinde, (maden sahalarının ağaçlandırılması ile asli orman ürünü işleyerek faaliyetlerini sürdüren gerçek ve tüzel kişilerin ihtiyacı olan hammaddenin karşılanması amacıyla yapacakları özel ağaçlandırma, özel erozyon kontrolü, özel imar-ihya çalışmalarında saha büyüklüğü sınırlaması aranmaz.)
ı) Paydaş/paydaşlar dışındaki gerçek ve tüzel kişilerin talebine konu paylı mülkiyete tabi araziler üzerinde,
i) Kavak, kızılağaç, okaliptüs ve benzeri hızlı gelişen orman ağacı türleri ile zeytin, ceviz, kestane, antepfıstığı, badem, iğde, menengiç, harnup gibi ağaç türleri dışındaki ağaç türleri için I, II, III, IV üncü sınıf tarım arazileri üzerinde,
j) Bakanlığımız veya diğer genel bütçeli kuruluşların gelecekteki ihtiyaçları için gerekli olduğu anlaşılan taşınmazlar üzerinde,
k) Teferruğ yolu ile edinilip, edinme tarihinden itibaren bir yıl geçmemiş taşınmazlar üzerinde,
l) Kamulaştırma yolu ile edinilip amacında kullanılmadığı için boş kalan ve 2942 sayılı Kanunun 23 üncü maddesinde yazılı süresi dolmamış olan taşınmazlar üzerinde,
m) Üzerinde irtifak hakkı tesis edilmiş ve hak süresi dolmamış olan taşınmazlar üzerinde,
n) Özel kanunlar gereği olarak, özel amaçlarla tahsisi, kamu kurum ve kuruluşlarına devri veya kullanımlarına verilmesi gereken taşınmazlar üzerinde,
Ağaçlandırma izni verilmeyecektir. Bu tür yerler için yapılan talepler Bakanlığımıza iletilmeyecektir.

Ağaçlandırma taleplerinin, şiddetli erozyona maruz kaldığı göz önüne alınarak öncelikle Devletin hüküm ve tasarrufu altında bulunan ve ağaçlandırmaya elverişli olan yerlerden karşılanmasına özen gösterilecektir.

3. Bakanlığımıza İletilmesi Gereken Talepler
İkinci bölümde belirtilen yerlerin dışındaki taşınmazlarla ilgili olarak ağaçlandırma talebi olduğunda, "Hazinenin Özel Mülkiyetinde ve Devletin Hüküm Ve Tasarrufu Altında Bulunan Taşınmazlara Ait Kira İşlemi Bilgi Formu (Ek 3)" hazırlanarak Bakanlığımıza gönderilecektir. Taşınmaz nazım veya uygulama imar planı sınırları dışında ise; varsa üst ölçekli planlarda ayrıldığı amaç belirtilecektir.

Kiralanması talep edilen taşınmaz üzerinde değerlendirilebilir nitelikte muhdesat (ağaç vs.) bulunması halinde, muhdesata 2886 sayılı Kanun hükümlerine göre kıymet takdiri yapılarak, kıymet takdir kararının bir örneği yukarıda belirtilen belgelerle birlikte Bakanlığımıza gönderilecektir.

Ancak; maden sahalarında yapılacak özel ağaçlandırma, özel erozyon kontrolü, özel imar-ihya çalışmalarında, sahanın 300 hektardan fazla olması halinde, maden sahasının büyüklüğü esas alınır. Asli orman ürününü işleyerek faaliyetlerini sürdüren gerçek ve tüzel kişilerin ihtiyacı olan hammaddenin karşılanması amacıyla yapacakları özel ağaçlandırma, özel enerji ormanı çalışmalarında 300 hektarlık saha büyüklüğü sınırı aranmaz.

4. Taleplerin Değerlendirilmesi
Ağaçlandırma talepleri Bakanlığımızca değerlendirilerek, ön izin verilmesine karar verildikten sonra, aynı yer için yapılacak ağaçlandırma talepleri dikkate alınmayacaktır. Ancak karar verilmeden önce aynı yer için birden fazla talep olması halinde, 5 inci bölümde belirtilen öncelik sırasına göre belirlenecek kişiye, aynı öncelik sırasında olan kişiler arasında ise ilk başvuru sahibine ön izin verilecektir.

Diğer taraftan bir yer için aynı öncelik sırasında ve eşit durumda olan birden fazla başvurunun olması halinde, başvuru sahipleri huzurunda yapılacak kura sonucu ağaçlandırma izni verilecek kişi belirlenecektir.

5. Taleplerin Değerlendirilmesinde Uyulması Gereken Öncelik Sırası
Aynı yer için birden fazla talep olması halinde öncelikle;
a) 4122 sayılı Milli Ağaçlandırma ve Erozyon Kontrolü Seferberlik Kanunu ile ağaçlandırma yapmak sorumluluğu verilen genel yönetim kapsamındaki kamu idarelerine,
b) Genel yönetim kapsamındaki kamu idareleri ile sahanın mülki sınırları içerisinde bulunduğu köy veya belediye tüzel kişilikleri ile il özel idarelerine,
c) Köy halkının hane sayısının en az % 51’inin üye olduğu tarımsal kalkınma kooperatiflerine,
d) Köy veya belde nüfusuna kayıtlı olup o yerde oturan gerçek kişilere,
e) Asli orman ürünü (Tomruk, Direk, Sanayi odunu, Kağıtlık odun, Lif-Yonga odunu, Sırık, Çubuk, Yakacak odun vb.) ile odun dışı orman ürününü (Balzami yağlar, kabuk, meyve, sürgün, yaprak, çiçek, tohum, kök, soğan, yumru ve rizomları ile mantar vb.) hammadde olarak tüketen ve taşınmazın bulunduğu ilçe sınırları içinde faaliyet gösteren sanayi kuruluşuna,
f) Köy veya belde nüfusuna kayıtlı kişiler tarafından kurulan ve o yerlerin yararına faaliyet gösteren dernek, vakıf ve gönüllü kuruluşlara,
g) Köy veya belde nüfusuna kayıtlı olup o yerde oturmayan gerçek kişilere,
h) Diğer gerçek veya tüzel kişilere,
Ağaçlandırma izni verilir.
Diğer taraftan, genel yönetim kapsamındaki kamu idareleri ile köy tüzel kişilikleri Hazine taşınmazları üzerinde ağaçlandırma yapmak istedikleri takdirde taleplerinin tahsis yoluyla karşılanması gerekmektedir.

6. Ön İzin
Bakanlığımızca yapılacak değerlendirme sonucunda uygun görülecek talepler için ön etüt raporu veya uygulama projesi hazırlanmak üzere 10 hektardan küçük sahalar için 3 (üç) ay, 10 hektardan büyük sahalar (10 hektar dahil) için 4 (dört) ay süreli ön izin verilecektir.

Ön etüt raporu veya uygulama projesinin, ön izin süresi içinde düzenlenerek defterdarlık veya malmüdürlüğüne teslim edilmesi esastır. Ön izin süresi ilgiliye yapılacak tebliğ tarihinden başlar.
Ön etüt raporunun veya uygulama projesinin haklı sebeplerle ön izin süresi içinde teslim edilememesi ve bu hususun belgelenmesi halinde ön izin sahibine bir kereye mahsus olmak üzere 2 (iki) aylık ek süre verilecektir. Ön izin süresi içinde veya ek süre verilen hallerde bu süre sonunda ön etüt raporunun veya uygulama projesinin teslim edilmemesi halinde herhangi bir bildirime gerek olmaksızın ön izin Bakanlıkça iptal edilecektir.

7. Projelendirme ve Kesin İzin
10 hektardan küçük sahalar için ön etüt raporuna göre uygulama yapılır, ayrıca uygulama projesi düzenlenmez.
Hazinenin özel mülkiyetinde veya Devletin hüküm ve tasarrufu altında olup yüzölçümü 10 hektardan küçük sahalar için, Bakanlıkça verilen ön izin süresi içinde İl Çevre ve Orman Müdürlüğünde görevli bir orman mühendisi tarafından ön etüt raporu düzenlenerek İl Çevre ve Orman Müdürlüğünce onaylanacaktır.
Hazinenin özel mülkiyetinde veya Devletin hüküm ve tasarrufu altında olup, yüzölçümü 10 hektardan büyük (10 hektar dahil) sahalar için, uygulama projesi izin sahibi tarafından Ağaçlandırma ve Erozyon Kontrolü Genel Müdürlüğünce belirlenen tip projeye uygun olarak, ön etüt raporunun onaylandığının ilgilisine tebliğinden sonra ön izin süresi içinde serbest orman mühendisine düzenlettirilecektir.

Özel ağaçlandırma, özel erozyon kontrolü ve özel imar-ihya uygulama projeleri İl Çevre ve Orman Müdürlüğünce, özel enerji ormanı uygulama projeleri ise Orman Bölge Müdürlüğünce onaylanacaktır.

Ön etüt raporu veya uygulama projesi ön izin sahibince iki nüsha olarak defterdarlık veya malmüdürlüğüne teslim edilecektir.
Uygulama projelerinin İl Çevre ve Orman Müdürlüğü veya Orman Bölge Müdürlüğünce onaylanmasını müteakip Bakanlıkça ilgiliye "Kesin İzin Şartnamesinde" (Ek 9) belirtilen şartlarla kesin izin veriler. Kesin izin şartnamesi sözleşmenin ekini teşkil eder.

8. İhale Yöntemi ve Kira Süresi
Ağaçlandırılacak arazi, defterdarlık veya malmüdürlüklerine teslim edilen ön etüt raporu/uygulama projesinin bir nüshasının Bakanlığa gönderilmesini takiben proje sahibine, 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 51/g maddesi uyarınca pazarlıkla, azamî 10 yıl süreyle kiraya verilecektir.
Kiraya verilmesi uygun görülen Hazinenin özel mülkiyetinde veya Devletin hüküm ve tasarrufu altındaki yerler için onaylı uygulama projesine dayanılarak 2886 sayılı Kanunun 57 nci maddesi hükümlerine göre sözleşme düzenlenecektir.

Kira süresi içinde yapılacak kontrollerde, arazinin ön etüt raporu/uygulama projesine uygun ağaçlandırıldığının tespit edilmesi halinde, kira süresi 10 ar yıllık dilimler halinde, uygulama projesinde belirlenen süreye kadar uzatılabilecektir.

9. Saha Teslimi
Ağaçlandırılmak üzere kiraya verilen alanlar, defterdarlık veya malmüdürlüklerince saha teslim tutanağı düzenlenmek suretiyle kiracısına teslim edilecektir.
Saha teslim tutanağı üç nüsha olarak düzenlenecektir. Tutanağın bir nüshası İl Çevre ve Orman Müdürlüğüne, bir nüshası da Bakanlığa gönderilecektir. Diğer nüsha ise dosyasında muhafaza edilecektir.
Kiraya verilen alan üzerinde değerlendirilebilir nitelikte muhdesat (ağaç vs.) bulunması halinde, muhdesat için 2886 sayılı Kanun hükümlerine göre takdir edilecek bedel kiracı tarafından defaten ödenecektir.
Uygulama projelerinde; ağaçlandırmanın ne kadar süre içinde tamamlanacağı ve yıllar itibariyle yapılması gereken faaliyetler ayrı ayrı gösterilecektir. Özel ağaçlandırma çalışmalarında mücbir sebep dışında, onaylı uygulama projesindeki iş programı sürelerine uyulması esastır.

10. Kira Bedeli
Çevre ve Orman Bakanlığı Ağaçlandırma ve Erozyon Kontrolü Genel Müdürlüğünce, fidan türleri ve arazi verim sınıfları dikkate alınarak her yıl yeniden belirlenen yıllık kira bedelleri, Bakanlığımızca valiliklere duyurulacaktır.
Tespit edilen bu bedeller ilk beş yıl % 50 indirimli olarak tahsil edilecektir.

11. Ara Tarım
Hazinenin özel mülkiyetinde ve Devletin hüküm ve tasarrufu altında bulunan alanlarda, asli veya odun dışı orman ürünü veren ağaç ve ağaççıklarla yapılan ağaçlandırmaların altında, projesinde belirtilmek ve projesine uygun olarak ağaç dikimi yapıldığının Çevre ve Orman Bakanlığınca tespit edilmesi kaydıyla ikinci tür olarak, tıbbi, aromatik, yumrulu ve soğanlı bitkiler ile diğer tarım ürünleri yetiştirilebilir. Ara tarımın süresi, ağaçlandırmada kullanılan ağaç türüne göre tespit edilir ve bu süre projede belirtilir.

Ağaçlandırma Yönetmeliğinin yürürlüğe girdiği 9/10/2003 tarihinden önce özel ağaçlandırma amacıyla kendilerine Hazinenin özel mülkiyetinde ve Devletin hüküm ve tasarrufu altındaki yerlerden arazi tahsisi yapılan kişilerce ara tarım yapılmak istenmesi halinde, yapılan ağaçlandırmanın teknik yönden projesine uygun olduğunun Çevre ve Orman Bakanlığınca tespitinden sonra, proje revizyonuna gidilmesi ve revize edilen projenin adı geçen Bakanlıkça onaylanması kaydıyla izin verilebilecektir.

Ara tarım yapılacak alanın kullanım bedeli, ağaçlandırma amacıyla belirlenen kira bedelinden ayrı olarak İdarece 2886 sayılı Kanuna göre rayiç kira bedelleri dikkate alınarak takdir edilecek, peşin veya dört eşit taksitle ödenecektir. Bu husus düzenlenecek sözleşmelere özel şart olarak konulacaktır. Ara tarım yapılacak alan için takdir edilecek kira bedelleri her yıl Devlet İstatistik Enstitüsünce yayımlanan Üretici Fiyatları Endeksi (bir önceki yılın aynı ayına göre % değişim oranı) oranında artırılarak tahsil edilecektir. Ağaçlandırma bedelinin hesabında ara tarım yapılacak alan dikkate alınmayacaktır.
Yukarıda belirtilen şartlar gerçekleşmeden ara tarım yapıldığının belirlenmesi halinde, İdarece 2886 sayılı Kanuna göre belirlenecek kullanım bedelleri kiracıdan talep edilecek ve 16 ncı bölüme göre sözleşmenin feshi yoluna gidilecektir.

12. Yapılaşma
Hazinenin özel mülkiyetinde veya Devletin hüküm ve tasarrufu altında olup imar planı dışında bulunan yerlerde dikilen ağaçların bakımı ve koruma amacında kullanılmak, 0,3 hektarı (3 dönüm) geçmemek üzere, proje sahası alanının % 0,1’ine (binde bir) kadar, Çevre ve Orman Bakanlığınca onaylanacak projeye uygun yapılaşmaya izin verilebilir.

13. İzleme ve Denetim
Bu tebliğ hükümlerine göre kiraya verilen taşınmazlar İl Çevre ve Orman Müdürlüğünce oluşturulan ve üç teknik elemandan oluşan denetleme komisyonu tarafından yılda bir defa kontrol edilerek, Ağaçlandırma ve Erozyon Kontrolü Genel Müdürlüğünce belirlenen örnek dispozisyona göre "uygulama izleme cetveli" düzenlenir. Düzenlenen cetvelin bir örneği defterdarlık veya malmüdürlüğüne verilir.

Onaylı uygulama projesinde belirtilen teknik esaslara uygun hareket etmediği denetleme komisyonunca tespit edilenler, İl Çevre ve Orman Müdürlüğünce yazılı olarak uyarılır. Komisyonca belirlenen aykırılık veya eksikliklerin kiracı tarafından 6 (altı) ay içinde giderilmesi ve çalışmaların projesine uygun hale getirilmesi zorunludur.

14. Özel Enerji Ormanı ve Özel İmar-İhya Tesisinde Uyulacak Esaslar
Hazinenin özel mülkiyetinde veya Devletin hüküm ve tasarrufu altında bulunan yerler üzerinde enerji ormanı tesisi talebinde bulunanlara, mevcut kök sistemleri itibarıyla yeterli yoğunluk ve dağılışta bulunan yapraklı türlerle, özellikle meşe ile kaplı bozuk baltalık sahalarını, canlandırma kesimi veya ekim ve dikim yoluyla iyi baltalık sahalarına dönüştürmeleri için izin verilebilir.
İmar-ihya amacıyla talepte bulunanlara; Hazinenin özel mülkiyetinde veya Devletin hüküm ve tasarrufu altında bulunan araziler üzerinde mevcut kök sistemi itibarıyla yeterli yoğunluk ve dağılışta bulunan veya bulunmayan alanların canlandırma kesimi, aşılama ve boşlukların uygun türlerle ekimi veya dikimi yoluyla doldurularak verimli hale dönüştürülmesine izin verilebilir.

15. Özel Orman Fidanlığı Tesisinde Uyulacak Esaslar
Hazinenin özel mülkiyetinde veya Devletin hüküm ve tasarrufu altında bulunan araziler üzerinde özel orman fidanlığı kurulabilir.
Fidanlık kurmak isteyen gerçek veya tüzel kişiler; fidanlık kuracakları arazinin mevkiini, alanını, üretecekleri fidan türlerini belirten dilekçelerine, arazinin ada ve parsel numarasını belirtmek suretiyle, taşınmaz nazım ve uygulama imar planı sınırları dışında ise, üst ölçekli planlarda ayrıldığı amacını belirtmek suretiyle, nazım veya uygulama imar planı içinde ise plan örneğini ekleyerek defterdarlık veya malmüdürlüğüne başvururlar.
Bakanlıkça yapılacak değerlendirme sonucu uygun görülenlere "Özel Fidanlık Kuruluş Raporunun" hazırlanması için üç ay süreli izin verilir. Serbest çalışan orman mühendisine düzenlettirilerek Ağaçlandırma ve Erozyon Kontrolü Genel Müdürlüğünce onaylanan özel fidanlık kuruluş raporunun ön izin süresi içinde defterdarlık veya malmüdürlüğüne teslimi esastır. Ön izin süresi, ilgiliye yapılacak tebliğ tarihinden başlar.

Özel fidanlık kuruluş raporunun haklı sebeplerle ön izin süresi içinde teslim edilememesi ve bu hususların belgelenmesi halinde, ön izin sahibine iki aylık ek süre verilir. Ön izin süresi içinde veya ek süre verilen hallerde bu süre sonunda kuruluş raporunun teslim edilmemesi halinde, herhangi bir bildirime gerek olmaksızın ön izin Bakanlıkça iptal edilir.

Fidanlık kurulacak arazi, defterdarlık veya malmüdürlüğüne teslim edilen özel fidanlık kuruluş raporunun bir nüshasının Bakanlığa gönderilmesini takiben, proje sahibine 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 51/g maddesi hükümlerine göre pazarlıkla, azami 10 yıl süreyle kiraya verilir.
Kiraya verilmesi uygun görülen Hazinenin özel mülkiyetinde veya Devletin hüküm ve tasarrufu altındaki yerler için özel fidanlık kuruluş raporuna dayanılarak 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 57 nci maddesi hükümlerine göre sözleşme düzenlenir.
Özel orman fidanlıkları 1 hektardan ( 10 dönüm) küçük olamaz.

16. Sözleşmenin Feshi
Ağaçlandırılmak üzere kiraya verilen taşınmazın, kiracıya veya temsilcisine tesliminden itibaren projesinde öngörülen süre içinde dikim işlemi tamamlanacaktır. Projenin süresi içinde tamamlanmaması, arazinin sözleşme hükümlerine aykırı olarak kullanılması, kira bedellerinin süresinde ödenmemesi, İl Çevre ve Orman Müdürlüğünce yazılı olarak yapılacak uyarıya rağmen denetleme komisyonunca belirlenen aykırılık veya eksikliklerin süresi içinde giderilmemesi veya sözleşme hükümlerine uyulmaması hallerinde, ihtara gerek kalmaksızın sözleşme tek taraflı olarak feshedilecektir.

Herhangi bir nedenle sözleşmenin feshine neden olunması halinde, İdarece arazinin 2886 sayılı Kanuna göre rayiç kira bedelleri dikkate alınarak takdir edilecek kullanım bedelinden, ağaçlandırma amacıyla ödenen kira bedelleri mahsup edildikten sonra kalan miktar yapılacak tebligat tarihinden itibaren 1 ay içinde kiracı tarafından defaten ödenecektir. Bu husus düzenlenecek sözleşmelere özel şart olarak konulacaktır.

Sözleşmenin feshi halinde 2886 sayılı Kanuna göre takdir edilecek yılı rayiç kira bedeli tutarı ayrıca tazminat olarak alınacak ve arazi mevcut haliyle Hazineye teslim edilecektir. Arazi üzerinde fesih tarihine kadar yapılmış işler ve dikilmiş ağaçlar için kiracı tarafından herhangi bir hak veya tazminat talebinde bulunulmayacaktır.

Yücel Özlem 30-11-2006 04:22

Özel Ağaçlandırma
 
-Özel ağaçlandırma için uygun yer bulmak meselenin ilk ve en önemli adımı. Bu konuda illerde Milli Emlak Müdürlükleri, ilçelerde Malmüdürlükleri, Orman Bölge Müdürlükleri başvurulabilecek yerlerdir.
-Sarıkoz köyündeki arazi ile ilgili olarak yaptığım çalışmalar sonunda iş akışı konusunda daha somut bilgiler le donanmış ve eski bilgilerimi tazelemiş olacağım.
Sanırım o zaman bir kılavuz ya da takip çizelgesi meydana getirilmesi konusunda daha fazla katkıda bulunabileceğim.

Yücel Özlem 30-11-2006 04:30

Ağaçlandırmanın yöre halkına kabullendirilmesi zorunluluğu
 
-Hemen unutmadan bir hususu ilave etmeliyim. Bu çalışmaların önündeki ciddi engellerden biri de yatırım yapılan yöre insanlarının olumsuz tavır ve tepkileri olmaktadır. Bu yüzden yöre halkına çalışmanın benimsetilmesi önem arzetmektedir.

Yücel Özlem 30-11-2006 20:08

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi newadam
Anlaşılan bizim bu palamutlar komşunun bahçesinde filizlendirilmeyi bekleyecekler... Bu arada ilgine çok teşekkür ederim...


-newadam palamutların heder olmasını ben de istemiyorum. Bu konuda karar sizin. Yapabileceğim bir şey varsa seve seve yardıma hazırım.

- Ben de Geçen yıl Kumrular Sokaktan bir avuç palamut toplamıştım. Onların hikayesini sitede anlattım. Tam bir serüven. Şimdi onlardan elde ettiğim ondört tane fidanımız var. Fidanları Bu sonbaharda araziye dikecektik. Ama eşim kıyamadı. yavrular pek küçükler bir yıl daha bakalım diye.

-Kışın saksıları nerede saklıyacağımı bilemiyorum. Terasta kalsalar dondan zarar görürler mi acaba. Bir yerde öyle bir şeye raslamıştım gibi geliyor. arzide kış şartlarına dayanan bazı bitkilerin saksıda zarar görebilecekleri konusunda.

-Sizin palamutlardan başlayıp kendi konumu anlattım. Tam bu duruma uygun düşer sanıyorum bir söz vardı. "çerçi başındakini çağırır"

Yücel Özlem 30-11-2006 22:47

Sarıkoz ağaçlandırması
 
-Sitede Sayın Mahmut Leventoğlu'nun önerisi üzerine ben de Ankaralı bir üye olarak durumdan vazife çıkarıp Derya Hanım'a önce telefonla ulaşmaya çalıştım. Ancak verilen numaradan cevap alamayınca bir elmek gönderdim.

-Arazi ile ilgili bazı sorular sormuştum. Sağ olsun Derya Hanım, cevap aldım. Sorularıma bilebidiği kadarı ile cevap verdiğini söylüyor. Haklıdır zira soruların bir bölümü teknik nitelikte idi.

-Bu arada mesajlaşmak yerine site üzerinden haberleşme önerisi ve Derya Hanım'ın üye olduğu haberi üzerine, konu hakkında doğrudan mesajlaşmak yerine sitede bir kaç yazı yadım.

-Bunlara Derya Hanım'dan bir tepki gelmedi. Ancak Newadam ile karşılıklı yazılarımız oldu.

-Sarıkoz köyündeki arazi oldukca büyük. Bu çapta bir ağaçlandırma için Ankara sokaklarından toplanacak birkaç çuval palamutun çare olmadığını düşünüyorum.

-Arazinin bir köşesinde dikilecek palamutlar, şayet sahipsiz kalır ise köy halkındaki ağaçlandıma isteğinin yok olmasına da sebep olabilir. Bunun yerine arazinin tamamını ya da kayda değer bir mikdarını Hedefleyecek ve başarılı olacak bir proje Köyde ve çevrede yratacağı -iş,hareketlilik, pazar vb.- imkanlarla destek görebileceği gibi örnek teşkil ederek yeni projelere öncülük edebilir.

-Bu düşünceler ve çağrıdan bir proje taslağı çıkarabilmek umudu ile bazı girişimlerim oldu. Bunlardan bir nebze burada bahsettim.

-Ayrıca da; http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=91 linkinde ağaçlandırma konusundaki bir yazışma nedeni ile ben de bilgi aktardım ve de acizane görüşlerimi ifadeye çalıştım.

-Bu hafta sonu Beynam toplantısına katılıp hem tanışmak hem de Sarıkoz ile ilgili görüş alışverişinde bulunmak istiyordum. Ancak bir düğüne katılmak üzere, zorunlu olarak,yarın gece İstanbul'a hareket edceğim. Bu yüzden toplantıya katılamıyorum. Yaptıklarımı kısaca özetleyip sizleri bilgilendirmek istiyorum.

Yücel Özlem 30-11-2006 23:57

Sarıkoz ağaçlandırmasıyla ilgili neler yaptım.
 
"merhaba. sanıyorum isminiz Yücel. benim ismim Derya öncelikle ilginiz için teşekkür ederim. bana sorduğunuz soruları bildiğim kadarıyla cevaplamaya çalısıyım. köyümüzün Ankaraya uzaklığı 52 km. Çubuka uzaklığı 12 km. bahsettiğimiz alan hazine arazisi çok eskilerde ise ormanmış. bahsettiğimiz alanlarda bir kaç tane çeşme var. hemen alt taraftan akan birde dere var şu an kimse kullanmıyor boş arazi.ilginiz için teşekkürler"

-Yukardaki elmeki alınca önce ANKARA DEFTERDARLIĞI Milli Emlak Daire Başkanlığı'na gittim. Çubuk ilçesine bakan müdürlük ile görüştüm. Konumuz olan Arazi hakkında bilgi almak istedim. Meslektaşlarım kayıtarına baktılar ve anılan köyde Hazine adına kayıtlı böyle bir arazi bulunmadığını söylediler.

-Bu durumda arazi orman rejimine tabi olabilirdi. Orman Bölge müdürlüğü ile görüşmem gerekiyordu. Ankara Orman Bölge Müdürü Hüseyin Avni Çatal Bey'i ziyaret ettim Ağaçlandırma uygulamaları konusunda Faydalı bilgiler aldım. Sarıkozdaki arazinin koordinatlarını temin edebilir isem orman rejimi açısından durum değerlendirmesinin yapılabileceğini öğrendim. koordinat bilgilerini ben temin edip tekrar kendilerini ziyaret edeceğim.
-Yer tespit ve temininden sonra projenin onayı ve takibi konusunda yetkili birim olan Ankara Il Çevre Müdürü Haluk Özder Bey'i de ziyaret ettim. Arazi temininden sonraki safhada kendi yetki alanlarındaki konularda destek sözü verdiler.
-Her üç idareyi ziyaretimde de çok sıcak karşılandığımı ifade etmeliyim. Kendilerine candan teşekkürler.

Yücel Özlem 01-12-2006 00:21

Sarıkoz ağaçlandırmasında bundan sonra?...
 
-Evet dostlar bundan sonra ben arazinin koordinatlarını da tesbit edttirerek yola devam ediyorum. Bu iş sanırım bir harita mühendisinden yardım almamı gerektirecek. İcabına bakacağız.
-Projenin hayata geçiriilebilmesi için bu işe sahiplenecek bir Oluşuma yani tüzel kişilğe ihtiyaç olacağını sanıyorum. Dernek, vakıf, Kooperatif, şirket gibi. ya da bir veya birlikte hareket eden birden çok gerçek kişi.
-Ve Tabii en önemlisi finansman?..

Mahmut Leventoğlu 01-12-2006 11:02

Sevgili Yücel Özlem Deryanın babası Çubuk ta ve Köyde taksicilik yapmakta bildiğim kadarı ile fakat Dreya iş yaşamı nedeni ile sanki siteden biraz kopuk gibi geldi. İsterseniz ondan babasının ve Sarıkoz köyü muhtarlığının tlf numaralarını alalım ve yerel halkın tepkisini almaya çalışalım.Ne dersin? Ben de eski bir bayındırlıkçı olarak yukarıda ki izlenen yolun doğru olduğunu destekliyorum. Çok iyi yahu sevinçten deli oluyorum . İstanbuldan nasıl bir katkım olacak bilemiyorum ama dur bakalım haydi hayırlısı. Kolaylıklar dilerim.

newadam 01-12-2006 18:10

Sevgili yücel özlem anlattıklarından çıkardığım en büyük ders bu işe plansız programsız başladığım oldu... Dediğiniz gibi bir iki çuval palamut bir çare ya da çözüm değil... O zaman en önemli sorun bu kadar insanın sitede fidan bağışı yapabilmesinin yolu... Bunu halledebilmenin bir yolunu bulmaya ne dersiniz? O zaman bir sürü fidanımız olur ve bunu ihtiyacı olan her yöreye dikebiliriz....

malina 01-12-2006 20:56

Alıntı:

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi yücel özlem
-Hemen unutmadan bir hususu ilave etmeliyim.

Bu çalışmaların önündeki ciddi engellerden biri de yatırım yapılan yöre insanlarının olumsuz tavır ve tepkileri olmaktadır.

Bu yüzden yöre halkına çalışmanın benimsetilmesi önem arzetmektedir.


Newadam, bu da en çok dikkat edilmesi gereken konulardan biri. Bir sürü fidan bulmadan önce bundan emin olmak gerekiyor.

Yücel Özlem 01-12-2006 22:44

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi newadam
Sevgili yücel özlem anlattıklarından çıkardığım en büyük ders bu işe plansız programsız başladığım oldu... Dediğiniz gibi bir iki çuval palamut bir çare ya da çözüm değil... O zaman en önemli sorun bu kadar insanın sitede fidan bağışı yapabilmesinin yolu... Bunu halledebilmenin bir yolunu bulmaya ne dersiniz? O zaman bir sürü fidanımız olur ve bunu ihtiyacı olan her yöreye dikebiliriz....

-Plan programdan önce de başarmak azmi gerek diye düşünüyorum. Sizlerin azimli, Kararlı, ve atılgan tavrı olmasaydı ben bu çalışmalara başlayabilir mi idim? itiraf etmeliyim ki emin değilim.
-Azmi elden bıramaz isek başaracağımıza inanıyorum.
-Bu Akşam MEKDER'in yemeği vardı. sitemizden ve yapmak istediklerimizden bir ara bahsetme fırsatım oldu. İlgi çekti yardım vaat ettiler.derneğin site adresi http://www.milliemlak.org/mekder/index.asp 'dir
-Selamlar.

Yücel Özlem 02-12-2006 08:50

-Bu site bir derya oluyor. Oku oku bitmiyor. Aşağıdaki sayfada ne buldum? Özel ağaçlandıma hakkında epey bilgivar.

http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=414

-Sanırım bunları bir toparlamak gerekecek. Ankaraya döndüğümde bukonuya biraz zaman ayırmalıyım.

newadam 02-12-2006 18:45

Sevgili Dostlar o zaman bu işi detaylandırıp ciddi bir adım atalım. Siz yol gösterin ben Deli Dumrulluk yaparım valla... Küçük bir yer bularak başlıyabiliriz ne dersiniz Ankara ekibi?

Müjgan 03-12-2006 17:35

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi newadam
Sevgili Dostlar o zaman bu işi detaylandırıp ciddi bir adım atalım. Siz yol gösterin ben Deli Dumrulluk yaparım valla... Küçük bir yer bularak başlıyabiliriz ne dersiniz Ankara ekibi?

Servis işinde yaptığın deli dumrulluğa benzemesin sakın ? :rolleyes:

Mahmut Leventoğlu 05-12-2006 17:03

Sevgili Ankaralı Dostlar ,
Yücel Özlem bey inanılmaz bir derya Milli Emlak ve Arsa ofisi konularında. Ayrıca Ankara ya dönünce sizlere bir teklifi olacak ne olur göz ardı etmeyin. Sarıkoz köyü konusunda ciddi çalışmaları var haydi hayırlısı.

Yücel Özlem 05-12-2006 21:52

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Mahmut Leventoğlu
Sevgili Ankaralı Dostlar ,
Yücel Özlem bey inanılmaz bir derya Milli Emlak ve Arsa ofisi konularında. Ayrıca Ankara ya dönünce sizlere bir teklifi olacak ne olur göz ardı etmeyin. Sarıkoz köyü konusunda ciddi çalışmaları var haydi hayırlısı.

-Mahmut Bey, iltifatınız için teşekkür ederim. Beni gerçekten utandırdınız. Sitemizde ben de denizde damla kabilinden yararlı olmaya çalışıyorum.
-Henüz Ankaralı arkadaşlarla yüzyüze tanışmayı bile beceremedim. Gerçi site içinde tanıştğım arkadaşlar oldu. Selamlaşma, karşılıklı yazışmalar gibi.
-Sarıkoz köyü konusuyla ilgili yaptıklarımın özetini sitede anlatmaya çalışmıştım. Ankara'ya dönüşte Kaldığım yerden devam edeceğim. Konu ile yakından ilgisi ile beni devamlı teşvik eden newadam bir iki gündür gözükmüyor. Doğrusu merak ettim.

Mahmut Leventoğlu 18-12-2006 16:47

Sarıkoz köyünde derya özen tarafından yakılan ateş tutuştu arkadaşlar.Önümüzdeki hafta Çubuk ilçesi Sarıkoz köyünde fidan dikim etkinlikleri var. Aferin Sevgili Derya Özen kardeşimiz

Yücel Özlem 18-12-2006 19:54

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Mahmut Leventoğlu (Mesaj 60521)
Sarıkoz köyünde derya özen tarafından yakılan ateş tutuştu arkadaşlar.Önümüzdeki hafta Çubuk ilçesi Sarıkoz köyünde fidan dikim etkinlikleri var. Aferin Sevgili Derya Özen kardeşimiz

-Evet Derya Özen'i ve Sarıkoz'luları şimdiden kutluyorum. Ben de Forumun aşağıdaki sayfalarında olayı duyurup etkinliğe katılma önerisinde bulundum. katımak isteyen arkadaşların cevaplarını bekliyorum.

http://www.agaclar.net/forum/agaclar-net-toplanti-ve-gezileri/2543.htm

http://www.agaclar.net/forum/showthr...0567#post60567

Derya Özen 20-12-2006 08:24

*** Ankaradan herkese günaydın. İyi bir iş günü olması dileği ile merhabalar. Bu hafta sonu ağaç dikme işimiz kesinleşti. Hafta sonu gelmek isteyen herkesi köyümüze bekliyorum Ankaraya çok uzak değil 2.000 adet fidan köye gitti dikilmek için bekliyor Cumartesi ve Pazar günü tamamını dikmeyi düşünüyoruz olmazsa kalanınıda köylüler dikecekler hafta içi. şimdiden herkese teşekkür ediyorum. Ayrıca benim köyümün insanları çok sıcaktır orada kendinizi o köyün bir parçası gibi hissedeceğinizden emin olabilirsiniz.

Mahmut Leventoğlu 20-12-2006 08:45

Sevgili Derya köyde şimdi gözleme falanda yaparlar değilmi? Üff İstanbuldan kalkıp gelsekmi acaba? Neyse vekilimiz Yücel bey ve Mjgn hanım var nasılsa onlar sana emanet. Kolay gelsin. Ha bu arada ağacın bir tanesine ;Ağaçlar net yazıp naylonlayıp ağacı boğmadan bağlayabilirmisiniz? :)) Sarıkoz da Ağaçlar Net in dikili bir ağacı olsun artık :))

Derya Özen 20-12-2006 12:14

Evet köyümüzde çok güzel gözleme yapılır. Fakat biz bu hafta gözleme ikram etmiyeceğiz çünkü pazar günü köyümüzde bir yemek veriliyor en az 6 çeşit yemek ve tatlı olur. Gözlemeyide inşallah yazın bahar şenliğime gelirsiniz orda ikram ederiz. Ama herkesi beklerim kimsedednde mazeret kabul etmem ona göre. özellikle Mahmut bey ve Yücel bey mutlaka gelecekler.

Mahmut Leventoğlu 20-12-2006 16:13

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi deryaözen (Mesaj 61021)
Evet köyümüzde çok güzel gözleme yapılır. Fakat biz bu hafta gözleme ikram etmiyeceğiz çünkü pazar günü köyümüzde bir yemek veriliyor en az 6 çeşit yemek ve tatlı olur. Gözlemeyide inşallah yazın bahar şenliğime gelirsiniz orda ikram ederiz. Ama herkesi beklerim kimsedednde mazeret kabul etmem ona göre. özellikle Mahmut bey ve Yücel bey mutlaka gelecekler.

Sevgili Ankaralılar duydunuzmu Derya kız ve babası ile Sarıkoz köylüleri Fidan dikim etkinlikleri sırasında yemek te hazırlıyorlar aferin onlara .Sanada aferin Derya kız bunlar senin sayende oluyor. Yücel bey Mjgn hanım duydunuzmu ?

Şimdi keyfim yerine geldi nasıl etsem te bu etkinliğe katılabilsem diye kara kara düşünmeye başladım. Ha bu arada akşiiyaaamm çayyyyları bunnar haden gariii,içiverin gariii :))))

Mahmut Leventoğlu 20-12-2006 18:29

Ankara daki Üyelerimizin dikkatine:
Pazar günü Çubuk İlçesi Sarıkoz Köyünde Fidan dikim etkinliği var. Sarıkoz köylüleri yemekler yapıyorlar. Bütün doğaseverleri,ağaçseverleri yürekleri YEŞİ YEŞİL çarpanları Sarıkoz a davet ediyorlar. Etkinliğe katılmak isteyenler Derya Özen **** Yücel beye ulaşabilirler.Detaylı bilgi alabilirler. Sarıkoz Ankaraya 50 Km. Civarında. Derya Özen katılmak isteyenlereyol bilgisi verecektir bilgilerinize ve katılımınıza sunulur.


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:30.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024