agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/)
-   Agaclar.net Çalışmaları (http://www.agaclar.net/forum/agaclar-net-calismalari/)
-   -   Röportajlar:7 Ünal Çiçekçilik ile kaktüsler hakkında röportaj (http://www.agaclar.net/forum/agaclar-net-calismalari/2061.htm)

memet 09-11-2006 17:34

Ben Miskciyan'la ilgili soruyu sorunca ünal bey," oo kim bu bey" dedi," çok zaman geçti Miskciyan'ı tanıyan kalmadı "diye ekledi..
Kaktüse yoğunlaştıkları için orkidelerden uzaklaştıklarını, ithal çiçeklerin baskısının yerli üretimi zorladığını, kimsenin çok hevesli olmadığını söyledi..
Ama genede bir faydası olacaksa seve seve yardım edebileceğini ekledi.

Bonsai konusunda konuşmak için önümüzdeki günlerde tekrar gitmeyi planlıyorum Ünal beye, Gitmeden sizle haberleşirim konuyu daha detaylı konuşuruz..

Mine Pakkaner 09-11-2006 19:40

Memet eline sağlık, çok güzel olmuş, kutlarım.

serengeti 31-01-2007 22:19

Praecox
Nekadar güzel bunları bilip paylaşmak teşekkür ederim. Rumelikavağında Ünal beyin yeri hala duruyor, en son halini görmedim ama iyki hatırlattınız bu hafta içinde oraya mutlaka gideceğim, bende bakayım neler kalmış eğer Ünal bey ordan ayrılmışsa çok üzülürüm. Şimdi nerde tam olarak bilmiyorum. Ünal beyin Rumelikavağına geldiğinde çok sevinmiştim. Aslında birşey söylemek istiyorum siz nerdesiniz bilmiyorum ama İstanbul'un bu şirin yeri ne kadar güzel bir doğal park olur anlatamam.
sevgiyle kalın.

Emreyavuzz 21-11-2018 10:44

Başarılar dilerim

Başkan zraat 08-12-2018 16:20

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi memet (Mesaj 44273)
Arkadaşlar üyelerimizden Baran vural'ın Urlada kaktüs serası var..Ünal çiçekçilik..
Babası kaktüsün duayenlerinden..Önümüzdeki günlerde orayı ziyeret etmeyi düşünüyorum..
Hem baran beyle tanışma, hemde babasıyla bir röportaj yapıp sitede yayınlama planım var...
ben Baran beyden randevu almak için çalışırken, röportajda sorabileceklerim için yardımlarınızı istiyorum..Ayrıca merak etiğiniz başka ayrıntılar varsa onları...

acaba sorabilirmisiniz güvem fidanına yaban mersini aşılanabilirmi.

pilhan 08-12-2018 16:49

kaktusum dustu ve icinden bu cikti..resmen kan gibi akti kalan hali boyle..bu nedir nasil olabilir boyle bise

Ludisa Excellence 27-03-2019 22:37

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi praecox (Mesaj 49833)
memet bey,
elinize sağlık yalnız o cattlayalara ne bakabildiler nede o zamanlar bana sattılar sadece bir saksıyı adeta silah zoru ile almış idim üzerinden 15 yıl geçti şimi onları böldüm 3 saksı oldular kalan cattleryalar rumeli kavağında değil demek yalovada ordan 15 senesiz bakımsızlara talip olayım o zaman.
neyse ruhu şad olsun sevgili Dr. Herman Miskciyan'ın hatırlarım çocukdum... elinde bir tek sap tüpe konmuş cattleya büyük bir ihtimalle gasskelyana var. alba (zira beyaz olduğundan gelinler tutardı. babamın dükkanına uğrar "-mezata gidiyordum uğradım" derdi dertleşirdi.ne paralar dönerdi nerde o cattlayalar şimdi...? nerde....!
onun çürümüş kahvemsi pembe saksılarını atamıyorum hala ne doğru dürüst torfu vardı elinde ne sphagnum yosunu ne temiz stryropor ne vermiculite nede perlite o zor şartlarda doğalgazsız serasında orkidelerine canını verdi...
şimdi yapı marketlerden 19,90 phalaenopsis sürümünden tüketimin yurt ekonomisine verdiği zararı düşünen hesaplıyan yok halbuki benim bildiğim satış amaçlı türkiyeye bitki ithali yasak gelenler "damızlık" amaçlı eeeh
ne perhiz bu ne lahana turşusu anlamıyorum



Ne diyebilirim? Ruhları şad olsun.

Preacox o kadar Miskçiyan ve orkidelerinden bahsetmiş fakat buraya görsel eklememiş. Rahmetlinin peşine düştüğü neye benzer, nasıl bir şeydir, fikir vermesi için fotoğrafını ekliyorum.
Preacox un bahsettiği bitki şuan bende. Her sene düzenli olarak açıyor.

Eklenti 689913

gulinn 07-01-2021 11:44

Bu kaktüs ailesi fertlerinin her birine ayrı ayrı bayılıyorum


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 19:50.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024