agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Agaclar.net Çalışmaları, Projeleri, Etkinlikleri > Agaclar.net Çalışmaları
(https)




Sadece okunabilir konu
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 09-01-2008, 17:17   #31
Ağaç Dostu
 
Buket Aknar's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-03-2007
Şehir: Girne KKTC
Mesajlar: 2,471
Galeri: 53
Kısaca soralım,
Arkadaşlar var mısınız? yok musunuz?

Ben varım...(Yalnızca ben varım derken haddimi de bilip bilgisayar kullanma konusunda pek de bilgili olmadığımı bildirmem gerekiyor, öğrenmeye açık biriyim birileri birşeyler tarif ederse elimden geldiğince öğrenip uygulamaya hazırım. Bitki ve ağaçlara gelince tüm bildiklerimi ağaçlar.net ve bazı arkadaşlarım sayesinde öğrendim. Araştırma yazıları veya eğitim içerikli yazılarda derlemeler yapabilirim.)

Buket Aknar Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 09-01-2008, 21:37   #32
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,409
Galeri: 103
Arkadaşlar, bana düşen kısmı yapmaya ben de varım. Ama aynen Buket arkadaşımızın yazdığı gibi, bilgisayar kullanmakta acemiyim. Ne öğrendiysem ağaçlar net'ten ve siz arkadaşlarımdan öğrendim. Bahçemin kuruluş hikayesini yazarım hatta evvelce böyleydi şimdi böyle oldu diye mukayeseli resimleri de verebilirim. Ama bunlar dergiye nasıl yüklenir kim yapabilir onu bilemem veya birilerinin bana mutlaka yardımı gerekir.

Güler Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 09-01-2008, 21:56   #33
agaclar.net
 
Mine Pakkaner's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-01-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 10,707
Galeri: 99
Bu konuda hiçbir arkadaşımızın çekingen olmasına gerek yok. Siz yazıları dergiye yüklemeyeceksiniz. Yazıları ve resimleri Malina'ya yolluyacaksınız. Sonra bu yazılar çalışma grubumuzda okunuyor, düzenleniyor, düzeltiliyor, sonra Malina tarafından sayfa tasarımları yapılıyor, en son olarak da Chewbacca bu tasarımı bizim dergimizin formatında hazırlıyor.

Kısaca bir basit word dökümanı olarak yazınızı yazın, ekinde çektiğiniz veya siz çekmediyseniz kaynağını belirttiğiniz fotoğrafları küçültmeden yollayacaksınız.

Bu arada yazarlık konusunda hepimiz amatörüz. Ençok benim yazılarımı okumuş olabilirsiniz ama ben de profesyonel bahçeci olmakla birlikte amatör yazarım, bunu unutmadan ve eline üşenmeden yazmak gerekiyor. Son bir yılı neredeyse konuştuğum herkesle sözü " dergiye yazı yazar mısın? " diye bitirerek geçirdim. Her konuya ve olaya dergiye yazılır mı diye yaklaştım. Yanımda makine yoksa cep telefonu ile resim çektim (Ödemiş Süs Bitkileri Fuarı fotoları gibi), gezerken sorular sorup notlar aldım (Babakale Bıçakçıları).

Bunları niye yazdığımı söyleyeyim, çekinmemeniz için, herkes bunları yapabilir, profesyonel olmak gerekmez.

Mine Pakkaner Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 09-01-2008, 22:58   #34
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,409
Galeri: 103
Sayın Mine hanım, açıklamalarınız için teşekkür ederim. Bahçemin tanzimi sırasında çektiğim resimler bana ait. O zaman makinam dijital değil normal bir kodak makinasıydı. Bu yüzden resimleri tabettiriyordum. Şimdi onları scan vasıtasıyle yüklüyorum. Sebo bana Word'ten bahsetti. Sanırım o bir programmış, oğlum bende de olduğunu söyledi ama nasıl yapılır bilmiyorum. Herhalde öğreten biri çıkar. Çekingen bir tip değilimdir, ama yaptığım şeyin güzel olmasını arzu ederim. Yardımlarınızla da bunu başarabileceğimi sanıyorum.
Saygılar.

Güler Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 09-01-2008, 23:08   #35
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 30-07-2007
Şehir: yalova
Mesajlar: 479
Herkese Mehabalar;

Uzun süredir hemen hergün izliyor ama yazmıyordum, sebebinin ise artık hiç bir önemi de yok.

İçimi burkan ve beni üzen birşey vardı hep, MUM çiçeğinin sessizliği idi bu, forumda sanki ne adı, ne görütüsü, ne de kokusu kalmamış gibi geliyordu bana; derken bir şekilde elime ulaşan bir mum çiçeği masalı "geçmiş zaman olurki hayali cihan değer " dedirtti bana. Duyugulandım, üzüldüm ve heyecanlandım, forum mum çiçeği kokmalıydı.

Tam fikrimi değiştirecekken bu defa dergi konusu patlak verdi, birkaç gündür de onu izliyorum tartışma olgunlaşsın diye. Dergiye de çok üzülmüş olmama rağmen, sanırım son noktaya da gelindi ve aslında olması gereken yeri buldu, forum, çiçekler, ağaçlar, resimler, sıkıntılar, sevinçlerin paylaşıldığı yerde dergide paylaşılmalı her arkadaşımız da katkıda bulunmalıydı, oldu da.

Herkesin dergide yazmanın bir ayrıcalık olduğunu sanıyor olması belki bu noktaya gelişte önemli bir sebep, ama benim hep dikkatimi çeken 20000 üyesi olan bir sitede hergün ortalama 60-70- kişinin yazıyor olmasıydı, büyük bir sesiz çoğunluk yalnızca izliyordu, bunların içinde bilgili, birikimli insanların neden katılmadıklarını veya katkıda bulunup paylaşmadıklarını da çözebilmiş değilim, yolu nedir onu da bilemiyorum.

Şimdi ben yukarıda belirttiğim gerekçelerle ne mum çiçeğinin suskunluğuna, ne de derginin yok oluşuna, bu tartışmaya katılan bütün dostlar gibi hayır diyorum ve çorbaya tuz koymaya bende varım diyorum.

Sevgili Sezen Aksu'nun bir şarkısını hatırlatarak bitirmek istiyorum.

" Hadi bakalım kolay gelsin, bir acaip zor yarış"


Selam ve sevgilerimle.

Mucip Gürbüz Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 10-01-2008, 11:22   #36
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,246
Galeri: 88
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi M.Gürbüz Mesajı Göster
Dergiye de çok üzülmüş olmama rağmen, sanırım son noktaya da gelindi ve aslında olması gereken yeri buldu, forum, çiçekler, ağaçlar, resimler, sıkıntılar, sevinçlerin paylaşıldığı yerde dergi de paylaşılmalı her arkadaşımız da katkıda bulunmalıydı, oldu da.
Burada; "nihayet agaclar.net, üyelerle ortak çalışmayı akıl edebildi", demek istemediğinizi umuyorum. "son noktaya da gelindi ve aslında olması gereken yeri buldu" cümlesi bunu düşünmeme neden oldu.
Hem forum genelinde, hem özel mesajlarla, her "Merhaba" diyene "Dergide yazar mısın?" der hale gelmiş kişiler olarak, (eğer doğru anladıysam) bu yorumunuzun yanlış olduğunu söylemeliyim.

Alıntı:
Herkesin dergide yazmanın bir ayrıcalık olduğunu sanıyor olması belki bu noktaya gelişte önemli bir sebep,
Bu ancak forum üyelerin özeleştirisi olabilir...

Alıntı:
20000 üyesi olan bir sitede hergün ortalama 60-70- kişinin yazıyor olmasıydı, büyük bir sesiz çoğunluk yalnızca izliyordu, bunların içinde bilgili, birikimli insanların neden katılmadıklarını veya katkıda bulunup paylaşmadıklarını da çözebilmiş değilim, yolu nedir onu da bilemiyorum.
Bu doğal olarak sadece bizim değil, tüm forum yöneticilerinin kafasındaki soru...
Bir süre önce bunu merak etmiş ve forum üyelerine çağrı yapıp; sorunlarınızı ve önerilerinizi yazın, Derginin bir sayısını bu konuya ayıralım demiştik. Eposta gönderme işini ben üstlendim.

Amaç: Son 1 aydır foruma bağlanan, ama hiç mesaj yazmamış (sıfır mesajlı) üyelere bunun nedenini sormak

Neden son 1 aydır? Çünkü sıfır mesajlı eski üyelerin çok farklı nedenleri olabilir. Foruma zaten uğramayan ya da uğradığı halde, kendi kullanıcı adıyla bağlanma gereği duymayan kişilere soru sormanın gereği yok.

Foruma bağlandıkları ve takip ettikleri halde, hiç mesaj yazmamış olanlara, "yardım edebileceğimiz bir şey var mı" diye sormak anlamlıdır.

Biz de öyle yaptık. Tabii benim sakarlığım, şaşkınlığım, beceriksizliğim (siz hangisini beğenirseniz, o sıfatı kullanın) sonucu, bu eposta çok daha fazla kişiye gitti. Neyse işin bu kısmı başka bir konu...

Bilmeyenler için gönderilen epostayı buraya kopyalayayım:


Alıntı:
Sayın agaclar.net üyesi,

Bir süredir, adınızın online olduğunu, fakat forumlara hiç katılmadığınızı farkettik. Bu konuda bir zorluk yaşıyorsanız bunların neler olduğunu öğrenmek isteriz.

Örneğin:
İlk adımı atmak mı size zor geliyor?
Kendinizi nasıl tanıtacağınız konusunda bir sıkıntı mı yaşıyorsunuz?
Paylaşmak istediğiniz konu başlıklarını bulmakta mı zorlanıyorsunuz?
Forum kullanma kılavuzu, ilk giriş için isteklerinize yanıt verebiliyor mu?
Türkçe yazım kuralları konusunda neler düşünüyorsunuz?
Site görevlileri hakkında ne gibi düşünceleriniz var?

Bu soruların yanıtlarını isterseniz bu ayki e-dergimize yazıp sıkıntılarınızı dillendirebilir, isterseniz bu mesaja yanıt olarak gönderebilirsiniz.
İletişim adresimiz: agaclar@gmail.com

Sizi aramızda görmek, katkılarınızla daha da büyümek, bizim için sevindirici olacaktır.

agaclar.net
Doğru kişilere ulaşmış epostaya gelen cevaplar, genel olarak şu yönde: (210 kişi cevap verdi)
- Buraya bilgilenmek için geliyorum
- Soracağım soruları başkaları daha önce sormuş zaten, onları okuyorum.
- Çok zamanım yok
- Önce biraz daha öğreneyim, sonra soracağım

İsimlerini yazmadan bir iki örnek vermek isterim:

Alıntı:
Sevgili ağaç dostları; Forumlara neden katılmadığımla ilgili mesajınızı aldım,ve,inanın ki çok şaşırdım;Çünkü herhangi bir konuda bu kadar ilgili,dikkatli bir çalışmanın yapıldığına daha önce tanık olmadım. Bir de,neden katılmıyor olabileceğim ile ilgili yapmış olduğunuz tahlil ve tahminler de beni hayrete düşürdü!

Forum yöneticilerinin işini ne kadar önemsediğini,ve çalışmalarının titizliği beni gercekten şaşırttı.Karşımda sanki bir psikolog var diye düşündüm,maddeleri bir bir okudukça.Bilgi birikimi yüksek olan birileriyle,karşı karşıya oldugumu anladım.En azından insan psikolojisi hakkında...

'Neden katılamıyorum'a gelinceee..Durum karışık biraz.Ben tabiiatı seven,ağaç dikmek,bakmak,sulamak gibi tabiiata en cüzzi katkıyı sağlamaya çalışan bir insanım.Bu aslında bir sevgi,bir takıntıdır hatta.Yıllardır "Denizde" çalışan bir insanım.Çocukluğumun geçtiği Batı Karadeniz bölgesi,tabiat bakımından zengin sayılır.Çocukluktan kalma anılar,alışkanlıklar insanın yakasını kolay bırakmıyor.Annem,babam ve tüm yöre halkı geçimini tarla-bahçe,yani topraktan sağlarlardı.Bizim de çocukluğumuz,beşik de dahil,Toprak Ana'yla birlikte geçti.Ne kadar şehirleşsek de,uzaklaşsak da köylerimizden,dünyanın öbür ucuna gittiğimde,limandan dışarıya şehre giderken gözüm hep hiç tanımadığım ağaç ve çiçeklerde oldu.Bu nedir,bizim oralarda yetişir mi diye sorduğum da oldu.Yani nereye gitsem,toprak ana hep benimleydi.

İstanbul'a geldim,yerleştim ve güzel hayaller kurmaya başladım.Ev tutunca ilk işim,bahçeyi düzenlemek fikriydi.Liküstrümleri kesmek için hemen bir makas aldım.Apartnam yöneticimiz Filiz abla'dan izin vari bir görüş de almayı ihmal etmedim.Nar ağacını 12.ayda getirip,söğütün yerine dikecektim.Sarmaşıkların en kalitelilerini buldum,bahçe duvarını kapatıp güzelleştirecekti...vs.vs.

Karada yaşamak,denizde yaşamak gibi değilmiş.Ne kadar da çok çevre dostu gözüken çevre düşmanı insan varmış,hem de benim apartmanımda.Çocuklarına sevgisizliği aşılamış anne ve babaları görünce...Hele bahçemde yün işleyenleri görünce film kopmuştu..Banyodan sonra liküstürümlerim üstü kulak temizleme çöpleriyle doluyor,uyardıkça da miktarı artıyordu.Sigara izmaritlerini artık çöpten saymıyorum.Aylarca temizledim,haftada iki kez enazından.Bahçemden bir battal boy çöp poşeti dolu,diğeri yarım olmak üzere 1.5 battal boy çöp topluyordum,bıkacaklar dedim,bıkmadılar.konuştum düşman oldular. Ben de tükendim sonunda.

Buradan taşınacağım ama ekonomik şartlar müsaade etmiyor. Hevesle sitenize üye oluşumun amacı, bigilerimi tazelemekti.Bilmediğimi sormaktı..Pratikte bir şeyler ters gidince ben de uzak kaldım sitenizden.Gerçi formlara katılmak değildi amacım,dedim yaş bitki nasıl yetiştirilir,nasıl ekilir,dikilir onu öğrenmekti amacım.Ama şimdi bir zamana kadar gerek kalmadı sanırım. Sitenizi arasıra ziyaret edip gündemi takip ediyorum yine de.Zamanla herşey güzel olur inşallah.Forumlara katılmakta her hangi bir sıkıntı duymuyorum,ilginize teşekkür ederim.

Tüm ağaç dostlarına selamlar..
Alıntı:
Sn. Ağaçlarnet Yönetimi
Forumunuza katılmadığım doğrudur. Bunun sebeplerini sıralarken başta özür diliyor ve başarılarınızın devamını diliyorum.Foruma katılmama nedenlerim şunlardır;
-Forumdaki sorular ve cevaplar herhangi bir sohbet forumundan farklı değil gibi geliyor.
-Bir Peyzaj Mimarı olarak forumlarda verilen bilgiler çok amatörce oluyor.
-ilk adımı atmak zor geliyo.
-Forum kullanma klavuzu ve ilk giriş aradığımız bilgileri bulmamıza kolaylık sağlamıyor. Aradığım konulara ulaşamıyorum.
-Site görevlileri tekel gibi hareket ediyor.
Alıntı:
sevgili agaclar sitesi sorun sadece sudur neden ingilizce kullaniyorsunuz ben ingilizce bilmek zorunda degilim bu birinci sorun ikinci ve onemli sorun ise yeterli derecede bilgilendirmiyorsunuz site icerisinde hic bir sekilde agaclarin tanimlanmasi latince isimler toprak konumu budama sekli ve ayi dikilme sekli ve ayi gibi bni gercekten rahatsiz eden yetersiz bilgiler var insanlar kendi cabalariylan malesef bir seyleri anlatmaya calisiyor bu da beni uzuyor malesef uzgunum ama ne yazabilirim ki nihayetinde oraya bir cok insan yaziyor ve kime nasil guveneceklerini ise bilmiyorlar bir kisi yarum yazmis diyorki arkadaslar ingilizce isimlerini yazalim ve ya fransizca dunyada tek ortak dil vardir latince bunun icin ne yaptiniz bir uyari dahi yok bilgi vermek yerine neden boyle bir site yarattiginizi halen anlaya bilmis degilim eger sizlerde yetersizseniz bu konuda orman bakanligina projenizi sunun ve yardim isteyin ben size yardimci olmaya calisirim ancak benim bilmgilerimde sinirlidir yeterli olmayacaktir eger aranan bir site olmak istiyorsaniz bunlari yapin su ana kadar ben turk sitesinde bu tur bir sayfaya ulasamadim hic bir turk sitesi bunun icin herhangi birsey yapmiyor malesef cok uzucu bir durum
Alıntı:
Kendimi tanıtmakta zorluk çekmek??? İlk adımı atmakta zorlanmak??? ne yapmaya çalıştığınızı anlayamadım. Üyelerinizin kişiliğini niye sorguluyorsunuz? Bu siteye imtehanla mı üye alınıyor? Kişiliğini beğenmediğiniz üyeyi atıyor musunuz? Sizin hizmet sektöründe çalışmadığınız, halkla ilişkiler tecrübenizin olmadığı çok açık. Hatta hayat tecrübeniz konusunda bile pek iç açıcı şeyler söyleyemem. Ne yani bu soruları sorduğunuz birinin çıkıp "evet ben kendimi tanıtamıyorum, ben ilk adımı atamam, ben mongolum, spastiğim" demesini gerçekten bekliyor musunuz. Bu şekilde bir yere varamazsınız. Yaptığınız iş bir yerde internet yayıncılığıdır. Bir yayıncı hiç bir zaman okuyucusuna böyle davranmaz (parasal beklentisi olmasa bile). İnsanlara mail atıp böyle şeyler sorarsanız iki ihtimal vardır. Ya sizin okuyucu kitleniz gerçekten özürlüdür (bu durumda sizin sitenize zaten uğranmaz) ya da tepki alırsınız (normali budur) Bazı insanlar tepkilerini benim yaptığım gibi ifade ederler (normal olan budur) bazıları da "delinin teki mail atmış sen de kendini tanıtma sıkıntısı var mı diye soruyor" der ciddiye bile almaz.

Bu arada siteye niye üye olduğumu da hatırlamıyorum. Büyük ihtimalle fotoğraflar açılsın diye üye olmuşumdur... Üye olupta mesaj yazmamamın sizin için bu kadar önemli olacağını bilseydim üye olmadan takip ederdim...

Site görevlileri hakkında ne düşündüğümü sormuşsunuz. Bunları çok aradılar mı diye düşünüyorum. Adamlar mail atıp üyelerini takip edecek kadar ilgililer, üstelik benim ne kadar online olup olmadığımı takip edebiliyorlar, mesaj yazmadığımın da farkındalar, üstelik bütün bunları bilaücret yapıyorlar. Bu kadar emek verdikten sonra böyle bir e-mail yazabilmek...

Bence siz kendinizi nasıl tanıtacağınız konusunda bir sıkıntı yaşıyorsunuz. İnsanlara böyle garip iletiler göndererek büyüyemezsiniz, kimseyi aranızda göremezsiniz, kimse zahmet edip katkı koymaz. Ben yıllardır insan kaynakları departmanındayım. Çalışanlarımızdan biri müşteriye böyle bir şey yazsa o dakika işten çıkarırdım. Kimsenin müşterilerimizle dalga geçmeye hakkı yok. Müşteride kendini tanıtma sorunu da olsa adamın yüzüne karşı "Sen sorunlu musun?" denmez. Bu müesseseye müşteri kaybettirmekten başka işe yaramaz...

Biraz daha profesyonel olun. Emek veriyorsunuz karşılığını alın. Sitenizi tanıtmak için mesaj yazıp tepki alıyorsanız bu sizin özveri eksikliğinizden değil beceriksizliğinizden kaynaklanıyor.

Önemli not: Sitenize online olmuş olabilirim ama bu mesaj yazmak zorunda olduğum anlamına gelmez. Yazmam yazmam sana ne. Altında kişilik problemi arıyorsanız bilemem. Başka forumlarda mesaj yazmayan üyeye sen dengesizmisin manasına gelen mailler atılmıyor. Mesaj yazmayan üyeleri atıyorsanız da ilk başta beni atın.

SİZE LAF ANLATMAYA HARCAYACAK VAKTİM YOK BENİM. BİR DAHA BANA BÖYLE E-MAİLLER GÖNDERMEYİN. RAHATSIZ EDİLMEK İSTEMİYORUM!!!
Alıntı:
Çok teşekkür ederim. Bu kadar ilgili olmanız mükemmel . Konu başlıklarını rahatça bulabiliyorum , forumdan oldukça fazla bilgi edindim. (Soracağım sizinle paylaşacağım konular oldukça tabi ki ben de mesaj atacağım . Fakat benim sizler gibi bilgim fazla değil .) Bu yüzden şimdilik mesaj atmıyorum . Site görevlileri çok candan , yakın ve yardımsever . Hepsine selamlar ve sevgiler .
Alıntı:
Sitenin ve siteyi olusturan asli unsur olarak da sizlerin kaliteli ve duzgun oldugunu dusunuyorum. Bu acıdan sizlerle birlikte bu sitede paylasımda olmaktan memnunum. Forumlara mumkun mertebe katılıyorum. Katılımımın az oldugunun farkındayım. Daha da artacaktır.
Eczane eczacısı oldugum için işyerimde internet gunboyu acık. Hasta, recete işlemlerinden fırsat buldukca siteme(Agaclar.net) girip kolacan ediyorum.
Yazı problemi yok. Acık olmak gerekirse bu site işleyiş tarzı olarak diğer sitelerden biraz farklı.Ancak hiç de anlasılamayacak bir yanı yok. Zaten severek bulunulan bir ortama adapte olmak problem olmuyor. Site yonetimini de kaprissiz, ard niyetsiz ve de samimi buluyorum. E , ben de oyleyim zaten
Fotograf sevdiğim bir uğraş oldugundan siteme katkım ancak fotograflarımla olabiliyor.Son donemde de fotograf ekleme de biraz sorun yasayınca sitemden uzak kaldım.Bu problemi de sevgili Malina ve yoneticilerimizle ve de diğer katılımcı arkadaslarımla cozecegiz, insallah. Ama bu katılımdan koptugum manasında degil elbetteki.
Keske İstanbul'da ki ortak bulusma noktası olan kafeye ya da Bursa'da ki toplantıya katılabilme imkanım olsaydı da sizlerle yuzyuze de gorusebilseydik.
Turkce yazılım kurallarıyla ilgili hassasiyetinize birebir, hatta fazlasıyla katılıyorum. Dilimizi yozlasmaktan korumak bir bakıma vatanı korumak demektir.Diye dusunuyorum.

malina Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 10-01-2008, 12:02   #37
Ağaç Dostu
 
kuru.umit's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-05-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 712
Galeri: 435
Kabaca konu başlıları konusunda önerisi olan var mı? Örneğin (süs bitkileri, bitki hastalıkları , ormanlarımız, ağaçları tanıyalım, duyurular-bu ayın etkinlik takvimi vb)
Benim bir merakım da dergide yazılan gezi yazıları, böyle bir dergide sırıtıyor muydu (bazen bu hisse kapaldığımı söylemeliyim, küba yazısının ikinci bölümünü dergiye bu nedenle vermedim) ? Yapılacaksa eğer baştan kuralları belirleyelim isterseniz.
Bir de aramızda öğrenci arkadaşlar veya öğretim görevlileri var. Bunlardan düzenli yazı alma şansımız olur mu?

kuru.umit Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 10-01-2008, 12:09   #38
Ağaç Dostu
 
kuru.umit's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-05-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 712
Galeri: 435
Malina'nın son yazısını okumadan mesaj yazdım ama baştan 1-0 mağlubuz galiba...

kuru.umit Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 10-01-2008, 12:09   #39
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,246
Galeri: 88
Gezi yazıları konusunda fikrimizi iletmiştik. Neden kuşkularınız devam etti anlamadım.

Bu vesile ile bunları da konuşalım. "Tamam, gezi yazıları dergi için uygun" melalindeki cevaplar yeterli olmuyorsa, bunları nasıl ifade etmeliyiz ki, karşımızdakinin aklında hiç bir kuşku kalmasın. Bunu tüm içtenliğimle soruyorum.

malina Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 10-01-2008, 12:10   #40
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,246
Galeri: 88
Son mesajımla 2-0 malupsun canım

malina Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 10-01-2008, 12:48   #41
Ağaç Dostu
 
fevziye's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-11-2007
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 1,227
Galeri: 134
Sevgili Malina, tüm arkadaşlarımın düşüncelerine katılıyorum. Derginin çıkmadığının farkında olmadığımızı gerçekten düşünmeyin, hemen hemen hepimiz farkındayız. Ben de teknik bir sorun yüzünden yayınlanmadığını düşünüyordum. Benimde elimden geleni yapacağımdan emin olabilirsiniz.

fevziye Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 10-01-2008, 12:55   #42
Ağaç Dostu
 
gilan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: San Francisco / ABD
Mesajlar: 3,988
Galeri: 8
Sevgili malina,

Yukarıda bahsettiğin maillere bakınca nasıl şeylerle uğraştığınızı bir kez daha anladım. Nasıl böyle düşüncelere sahip olabilirler anlamak mümkün değil. Yazım yanlışıyla ilgili uyarırsın, hakaret diye algılarlar; neden katılmadıklarını sorarsın, "sanane, benim kişilik problemim yok" derler. İnsanların iyi niyetle, yardımcı olabilmek için birşeyler yapıyor olabilecekleri akıllarına bile gelmez. Bu, kendine güvensizlik değil de nedir merak ediyorum..

Bir tek karışıklık konusundaki düşüncelere dikkat etmek gerekebilir. Ben şu an aradığımı gayet rahat bulabiliyorum, ama ilk üye olduğum zaman çok karışık diye düşündüğümü hatırlıyorum. Mesela bakım-hastalıklar-üretim diye en üst seviyede ayrılacağına, her bitkinin başlığının altında ayrılsa belki daha pratik olabilirdi. Şimdiden sonra baya zor bir iş ama belki zamanla onu da yaparız

Başlık artık sadece dergiyle ilgili değil diye bunları buraya yazdım ama umarım alakasız olmamıştır

gilan Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 10-01-2008, 12:58   #43
Ağaç Dostu
 
kuru.umit's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-05-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 712
Galeri: 435
sevgili Malina,
Amacım gerçekten çok faydalı bulduğum, zahmetini iyi bildiğim derginin ana kurallarla şekillenip 2 ay, 3 ay neyse belli zaman periyodu içinde devamına ne katkım olur onu ifade ettim. Derginin belli bir formatı var ve olmalı da. Buraya her konunun girmesi uygun olmayabilir diye düşündüm. 2007 ye bakıp , 2008 i şekillendirdiğinize göre, bu formata bu tür gezi yazılarının pek ala uygun olmadığı düşünülebilir. Yanlış bir şey yazdığımı düşünmüyorum. Pohpohlanmak gibi bir niyetimde yok. Dergiyi sadece siz ve ben okumadığıma göre, diğer okuyucuların bunlar uygun değil, olmasın fikirlerine saygı duyarım. Gönül ister ki öyle çok yazı gelsin, basılacaklar seçime tabii olsun.
Dergiyi marketlerde satılabilecek kalitede gördüğümü daha önce size yazdığımda belirtmiştim.
Siz mesajınızı gönderdiğnizde ben mesaj yazıyordum ve bazıları terbiyesizce sayılabilecek yanıtları okuyunca siz moderatörlerin umutsuzluğa kapılmasını da haklı buldum.
Sizin de olmasını beklediğiniz gibi, nezaket ve karşındakine saygı çok önem verdiğim konulardan biridir.
Ben galiba maçı kaybettim

kuru.umit Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 10-01-2008, 13:06   #44
Ağaç Dostu
 
Buket Aknar's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-03-2007
Şehir: Girne KKTC
Mesajlar: 2,471
Galeri: 53
Bu konuya birçok arkadaşımız ilgi ve hassasiyet gösterdiğine göre sanırım bizler hep birlikte, elele vererek bu işin üstesinden gelebileceğiz. Malina'nın aldığı mailleri okuyunca ki özellikle beni bir tanesi çok etkiledi kafamda şu soru oluştu " belli süre girmeyip hiç mesaj yazmayıp, foruma katılmayanların üyelikleri düşebilir mi?" (Çok mu fevri davrandım? bilmiyorum. Ama beni bir daha rahatsız etmeyin diye gelen mail ilk aşamada, bende böyle bir çözüm fikri uyandırdı.)

Buket Aknar Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 10-01-2008, 13:09   #45
Ağaç Dostu
 
sabah's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-03-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 2,922
Galeri: 11
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kuru.umit Mesajı Göster
...Kabaca konu başlıkları konusunda önerisi olan var mı?
Konu başlığı önerilir de temel sorun içeriğini kimler hazırlayacak?

sabah Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 10-01-2008, 13:15   #46
Ağaç Dostu
 
sabah's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-03-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 2,922
Galeri: 11
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kuru.umit Mesajı Göster
.. bu formata bu tür gezi yazılarının pek ala uygun olmadığı düşünülebilir...
Açıkçası ben önce gezi yazısına ne gerek var diye düşünmüştüm, ancak bitki meraklılarının gezi yazıları da güzel oluyormuş anladım.

Yalnız bundan sonraki gezilerde gidilen yerlerdeki botanik bahçelerine, özel bahçe ve parklara da ayrı bir dikkat edilmesini ve biraz daha detaylı bilgi olmasını diliyorum.

sabah Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 10-01-2008, 15:16   #47
Ağaç Dostu
 
sabah's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-03-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 2,922
Galeri: 11
Her sayıda bir konuyla ilgili dosya toparlamak zor olabilir.

Gene eskisi gibi mümkün olduğunca her konudan yazı konulsa sanki daha kolay olacak.

sabah Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 10-01-2008, 15:19   #48
Ağaç Dostu
 
menekşemehtap's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-10-2007
Şehir: tokat
Mesajlar: 178
Kendi adıma suçlu ve duyarsız olduğumu kabul ediyorum. Siteye üye olduktan sonra nerdeyse 1 ay sonra fark ettim dergiyi Fark ettiğim de ise bir gecede 12 aylık bir sürecin hepsini sayfa sayfa okudum. Daha sonra ocak ayını bekledim ama yok yayınlanmamıştı diğer arkadaşlarım gibi bende teknik bir sorun nedeniyle gecikmedir dedim. Şimdi ise derginin çıkmamasında ufak da olsa katkısı olan ben, dergiyi sadece okumakla yetindiğim için suçluluk duygusunu taşıyorum.

Yeşille yaşamak adına bana düşen bir görev, sorumluluk, yazı, resim her ne olur ise fark etmez elimden geldiğince dergimize yardım ederim. Yeterki dergimiz kaldığı yerden devam etsin.

menekşemehtap Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 10-01-2008, 15:27   #49
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 30-07-2007
Şehir: yalova
Mesajlar: 479
Sayın Malina;

Alıntılarda belirttiğiniz cümlelerimde amaçladığım ama biraz yoruma açık olan kısımlarında;

1. Dergiye sahip çıkılıp, tartışılarak artık herkesin sorumluluk duymuş olmasıdır. Bundan sonra yönetimin sırtında bir yük olmaktan çıkıp ortak sorumlulukla çıkacağı anlamındadır.

2. Sanırım sessiz çoğunluğa, okuduklarımdan sonra yapılacak bir şey yok, seçip yayınladıklarınız sorunu adeta resimlemiş. Anlı şanlı diploma ve kariyer sahibi olarak toplumun içinde sınıf oluşturanların durmunuda, çok samimi duygularla derdini anlatanlarıda gördük orada ve tedavisi imkansız bir hastalık gibi geldi bana.

3. Dergide yazı yazmanın bir ayrıcalık gibi görünmesi ise tamamen kendi gözlemlerimden kaynaklanmaktadır.

4. Sizden ve tüm dostlardan ricam önceki mesajımda yazdıklarımın her kelimesinin bütün içtenliğimle yazılmış olmasına inanmanızdır. Selam ve sevgilerle.


Düzenleyen Mucip Gürbüz : 10-01-2008 saat 15:33 Neden: ekleme
Mucip Gürbüz Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 10-01-2008, 16:02   #50
Ağaç Dostu
 
caretta's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-06-2007
Şehir: Izmir
Mesajlar: 545
Galeri: 121
Yorum yazan diğer arkadaşlara katılıyorum.Teknik bir arıza olmalı hemen soru sormaya başlamayayım diye kendimi zor zaptettim

Tabii ki derginin eksikliği Agaclar.net'te hissedilecek kadar fazla.Hatta eğer yayınlanmazsa bir-iki aya kadar daha fazla hissedeceğimize inanıyorum.

Bu konuda yanınızdayım.Zaten o mailiniz geldiğinden beri siteden hiç çıkmadım ki..! Demek ki bazılarında o mailler ters tepti

Neyse, bu konuda yapabileceğim ilk adım Çekirdek Kampanyası için size yolladığım dökümanlardan sitenin dergisine de hazırlayabileceğiniz yazıdır.Hatta belki bir jest yapıp bunu sitenin ilk e-dergisinde yayınlarsınız diye de her gün girip bakıyordum )

Ben bu işi zaten yapıyorum ) Aldığım bir işi sonuna kadar götürdüğümden böyle bir teklifte bulunamamıştım.Bir de bu konularda çok bilgili olmadığımdan yazı yazabilirim diye düşünemedim.Yine de e-dergiye ekotarım,ekoturizm,organik tarım, turizm,Fethiye,doğal yaşam, gezi,tatil,çevre dernekleri, Akdeniz bahçelerinden görüntüler, peyzaj ve sera sahipleriyle röportajlar, ikinci yaşamlar, resim gibi konularda yazabilirim.Eğer isterseniz ...

caretta Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 10-01-2008, 16:06   #51
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,246
Galeri: 88
Tabii ki içtenliğinize inanıyorum, bu anlamda bir sorun yok. Cevap vermeye çalışmamın bu anlamda yorumlanmamasını tercih ederim. Konuşursak/yazıırsak sağlıklı iletişim kurabiliriz. Yazılanları da önyargılı okumamak gerek.

Bu yazdıklarım size yönelik değil değil, böyle yapan herkese yönelik yazılmıştır.

Dergiye içerik sağlayacak kişiler bulmaya başlamamızı sevinerek gözlemliyorum.

Bir de kendime hayrım dokunsa !
Yok mu dergi tasarımı ile uğraşmaya gönüllü arkadaş?
Hani arada yardım edecek...

malina Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 10-01-2008, 17:17   #52
Ağaç Dostu
 
Sebahattin Sargın's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-12-2006
Şehir: Sakarya
Mesajlar: 4,157
Galeri: 345
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Guler Mesajı Göster
Sebo bana Word'ten bahsetti. Sanırım o bir programmış, oğlum bende de olduğunu söyledi ama nasıl yapılır bilmiyorum. Herhalde öğreten biri çıkar. Çekingen bir tip değilimdir, ama yaptığım şeyin güzel olmasını arzu ederim. Yardımlarınızla da bunu başarabileceğimi sanıyorum.
Saygılar.
Güler Hanımcığım;

Msn kanalı ile size elimden geldiği kadar yardım etmeye hazırım efendim,siz hiç merak etmeyin

Sebahattin Sargın Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 10-01-2008, 20:26   #53
Ağaç Dostu
 
Oğuzhan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-07-2006
Şehir: Karabük
Mesajlar: 4,526
Derginin çıkmamasına üzüldüm.
Elimden geldiğince yardıma hazırım.
Dergi hangi aya aitse o ayda yetişen sebze **** çiçeklerin bilgileri yazılabilir.Hatta her aya birde yemek bölümü katabiliriz.

Oğuzhan Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 10-01-2008, 20:33   #54
Ağaç Dostu
 
Penelophe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-04-2007
Şehir: İzmir
Mesajlar: 5,468
Galeri: 373
Yemek bölümü detaylandırılırsa yardımcı olabilirim..

Penelophe Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 10-01-2008, 20:42   #55
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,246
Galeri: 88
Ana başlıklar neler olabilir? (son iki yazıdan hareketle yazıyorum)

Bu ayın çiçekleri
Bu ayın sebzeleri
Bu ay çok bulunan sebzelerin yemekleri


Bunların alt başlıkları aylara göre hazırlanır. Sizden bu biçimde net iş bölümleri bekliyorum. Şu da yazılabilir, bu da uygundur biçiminde öneriler bizi ileri götürmez.

Herkes ayrı ayrı, "bu işin sorumlusu benim, oturup bir plan yapmalıyım" diye düşünmeli. Sonra hep birlikte uygun olanları harmanlarız.

Yoksa, dergide yer alabilecek konu başlıklarını (ve onun alt başlıklarını) da benim hazırlamamı bekliyorsanız ... Neyse devamını yazmıyayım

Ben şu an "kapris yapar" konumdayım

malina Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 10-01-2008, 21:07   #56
Ağaç Dostu
 
Penelophe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-04-2007
Şehir: İzmir
Mesajlar: 5,468
Galeri: 373
Tamam.. Biraz çalışayım..

Penelophe Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 10-01-2008, 21:34   #57
Ağaç Dostu
 
Penelophe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-04-2007
Şehir: İzmir
Mesajlar: 5,468
Galeri: 373
Bu ay çok bulunan sebzelerin yemekleri başlığı içerik olarak doğru fakat bölüm adı 'mutfak' olsa daha genel ve güzel olur..

Şöyle düşünüyorum;

Ocak:

-Bu ayda çok bulunan sebzeler nelerdir? (Kısa bilgiler)
-Bir sebzenin tanıtımı.(İçerdiği vitamin, mineral vs.) Okuyucuyu sıkmayacak kısa bilgiler)
-Bu sebzelerden seçilen bir sebzeyle yapılan bir yemeğin fotoğraflarla anlatımı.

gibi..

Ama aylarla ilgili şimdiden seçim yapmak mantıksız geliyor bana, şunun gibi;

Ocak:

-Karaturp, brüksel lahanası, brokoli, lahana, ıspanak, pazı, kırmızı turp, kereviz, havuç, pırasa..
-Ayın Sebzesi; Brokoli..
-Pırasalı börek..



Çünkü, her gün yeni birşey öğreniyorum dolayısıyla şimdiden mart ayının içeriğini belirlemek bana mantıksız geliyor..

Arkadaşların da önerileriyle çok güzel bir bölüm olacağını düşünüyorum..

Penelophe Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 10-01-2008, 22:13   #58
Ağaç Dostu
 
çekirdek's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-02-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 857
Galeri: 14
Her sayımızda bir botaniğimizi ve-veya arbetriumumuzu tanıtabiliriz. Şöyle bir tanıtıp geçmenin ötesinde, var olan bitkiler, en azından bazıları ayrıntılarıyla tanımlanabilirler. İstanbul içindekileri tanıtmaya ben talip olurum.
Diğer illerdekilerdekilerin tanıtımları için de gönüllü görevli arkadaşlar çıkacaktır. Olmazsa oralara da gidebilirim.. (Van? Ardahan? Yozgat?. Acıyın bana..)
Hafta sonu olmayan zamanlarda.

Yine hafta içi zamanlarda İstanbul ve orta yakın bir daire içindeki yerlere araştırma, röportaj v.s. için gidebilirim.

çekirdek Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 10-01-2008, 22:42   #59
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 30-07-2007
Şehir: yalova
Mesajlar: 479
Hoca Nasrettin dolunay olduğu bir gece bahçeye çıkmış, dolaşırken su kuyusunun kenarına oturmuş, gözü kuyunun içine takılınca dolunayı kuyuda görmüş ve başlamış ay'ı kuyudan çıkarmak için uğraşmaya, derken hoca kuyuya düşmüş, kafasını kaldırmış ay'ı gökte görünce; eh biz kuyuya düştük ama ay'ı da göğe çıkardık demiş.

Kuyuya düşmeyi göze alanlardan birisi olarak, lütfen herkesin sesli olarak düşünmesini neler yapılacağını belirlememiz açısından çok önemli, benim aklıma gelenlerden bazıları ilk etap sıkıntıyı atalatmak açısından şunlar:

1. Selluka macerası gibi bir çalışmayı, mum çiçeği için Sevilay hanıma,

2. Kuşlarla ilgili bir çalışmayı Hakan Kınacı'ya ( Bu konuda uzman )

3. Gezi ile ilgili sn. Kuru Ümit'e ( zevkle okuduğum Kastamonu gezisi)

4. Herkesi Plumeria'ya bulaştıran Sn. sapudeaura ya bu konuda,

5. Bana düşecek her ne ise bir kaç alternatif olarak teklif bekliyorum.

Yukarıda belirttiklerim belki saçma da gelebilir, ben herkesi de rahatça saçmalamaya davet ediyorum, içinizden ne geçiyorsa yazmalısınız bakın bunlardan neler çıkacaktır.

Selam ve sevgiler.

Mucip Gürbüz Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 10-01-2008, 23:23   #60
agaclar.net
 
Mine Pakkaner's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-01-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 10,707
Galeri: 99
Mucip Bey bence siz de, örneğin salon bitkilerinin çelikle üretimi hakkında bir yazı yazabilirsiniz. Ya da genel olarak iç mekan bitkileri üretim teknikleri. hem tecrübelisiniz, hem de üretici olduğunuz için konunun içindesiniz, aşamaları tek tek uygulayıp fotoğraf çekebilirsiniz. Bilmem ne dersiniz?

Mine Pakkaner Çevrimdışı   Başa Dön
Sadece okunabilir konu


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 19:04.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024