agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Agaclar.net Çalışmaları, Projeleri, Etkinlikleri > Agaclar.net Çalışmaları
(https)




Beğeni Düzeni28Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 29-12-2005, 15:59   #61
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,246
Galeri: 88
Aslında hep birlikle yer aramaya mı başlasak?

agaclar.net köyü yapsak bir yeri :)

vinne beğendi.
malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-12-2005, 17:34   #62
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 25-07-2004
Şehir: Adana
Mesajlar: 3,563
Galeri: 270
yapalım yahu
komün hayatı yaşayalım
ben hamakta yatayım

backyard Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-12-2005, 17:38   #63
Ağaçsevermiş..
 
Giriş Tarihi: 13-02-2005
Şehir: Bahçeşehir/İstanbul
Mesajlar: 131
Avukatı değilim ama orada "maaşlı köle" sözü ile kastedilen, maaşlıların köle olduğu, işverenlerin ise farklı bulunduğu manasında değerlendirilmemeli. Bence tamamen iyi niyetle söylenmiş bir söz.

Maaşlı köle ya da maaşsız köle.... hayatın içinde bağımlılığımızı, işe, eve, trafiğe bağımlılığımızı, doğadan uzak oluşumuzu ifade ediyor. Öyle değil mi? Hepimiz hayatın zorlamalarına bağımlıyız. Bağımlı olmak ise köleliktir.

KIVILCIM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-12-2005, 20:05   #64
Ağaçsevermiş..
 
Giriş Tarihi: 13-02-2005
Şehir: Bahçeşehir/İstanbul
Mesajlar: 131
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi backyard
yapalım yahu
komün hayatı yaşayalım
ben hamakta yatayım
Aklın fikrin hamakta...

KIVILCIM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-12-2005, 20:55   #65
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 16-10-2004
Mesajlar: 36
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi KIVILCIM
Benim,

Mesela: Kiralar ne durumda? Ev satın almak isteyenler hangi aralıklar içinde fiyata ev bulabilir? İş kurmak isteyenler ne yapabilir? Aylık ortalama gider normal vatandaş için nedir?

Bunları bilmeden hoppalaaa! hadi doğaya gidelim, çiçek böcek oynayalım demek mümkün olabilir mi?

Tüm bunların dışında Kaş'ın kış nüfusu nedir? İnsanları nasıldır? İnsan severler mi?

Biraz da bunlardan bahsetmek gerekmez mi?
Kaş nüfusu 8000. Ama yaşam merkezinde görülen insan sayısı bence 500 bile değil. Çoğu köylerde yaşıyor. Bizim olduğumuz yerde(merkezde), turizmle ilgilenen insanlar, sezon biter bitmez toparlanıp büyük şehirlere ya da tatile gidiyorlar. Kendi açımdan anlatayım burayı size. İrtibat halinde olduğum insan sayısı 30'dur sanırım.. O kadar boşalıyor ki buralar, yazın o cıvıl cıvıl zamanda ne kadar yorulduğumu anlıyorum bugünlerde. Hani sizin İstanbul'dan tatile gittiğinizde ilk hissettiğinize benzer şeyler.. Tam bir tatil oluyor benim için. Geçen sene ilk kışım yaklaştığında insanların gidecek olmalarından ürktüğümü hatırlıyorum; sonra düşünmüştüm, "İstanbul'da görüşmek istediğim kaç tane arkadaşım vardı ki" diye..Bunun cevabını bulunca tedirginliğim geçmişti. Bu kış da öyle oldu. Edi büdü durumları söz konusu.. Çünkü Kaş'ın yerlisi sonradan göç edenlerden pek hoşlanmıyor, sonradan göç edenler de onlardan..Benim henüz böyle bir kanaatim oluşmadı. Ben tarafsız durumdayım.. Var olan az sayıdaki arkadaşlarımdan gidenler gitti, kalanlar da bana yetiyor..

Gün erken başlıyor. İşini bitiren oltasını alıp balığa gidiyor. Telefonlaşmak randevulaşmak falan gerekmiyor çünkü gidecek başka yer yok.. Ya yürüyorsun ya da balık avındasın.. Diğer seçenek de evinde kalmak, ev toplantıları..vs
Çok az restoran ve bar var açık. Ama özel bir durum olmazsa çok tercih edilmiyor.

Ben 2+1, bahçeli bir evde oturuyorum. 3dk yürürsem, nereye istersem ulaşabiliyorum. Alışveriş merkezlerine ya da denize.. Çok güzel bir noktadayım. Böyle bir dairenin buralardaki kirası 500-600.- YTL civarında. Ama 15dk yürüme mesafesine çıkarsanız kiralar 200-400-YTL arasında değişiyor, eve göre.. Kış aylarında klimayla ısındığım için 60.-YTL gelen elektrik faturam yaz aylarında genelde gelmiyor. Birkaç ayı biriktirip öyle gönderiyorlar. Su faturam da bu ay 8.-YTL geldi. Ödemeyi unutmuşum ama belediyedeki adam geçen gün yolda görüp hatırlattı. En çok hoşuma giden de bu zaten. İnsanlar kimin nerede oturduklarını bilircesine tanışıyorlar. Postacının beni bakkalda görüp de faturalarımı vermesi bu senenin en duygulandığım anlarından biriydi mesela. Kendimi ünlü biri gibi hissetmiştim ilk defa.

Satın almak anlamında pahalı burası. Çünkü yabancılar tarafından çok rağbet görüyor ve fiyatlar inanılmaz yüksek.. 250.000euro'dan başlayan fiyatlarla ev alınabilir merkezde. Üst semtlerde 60.000euro'dan apartman dairesi alınabilir.

Ne iş yapılacağına gelince, onu bilebilsem zaten ben yaparım
İlk sene otel işlettim ben. Hoşlanmadım o işten. Bu yaz gümüş ve kitap dükkanım vardı. Kötü gitti. Önümüzdeki yaz dalış okulu işleteceğim gibi görünüyor şimdilik.. Bakalım o nasıl gidecek...
İlk gelenler ve düzgün çalışanlar her yerde olduğu gibi burada da almış yürümüş. Bundan sonrasında kazanmak için ya olmayan birşeyi yakalamak lazım ya da yemek işi yapmak.. Ne varsa yine restoranlarda var çünkü..

Kazanmak her yerdeki gibi burada da zor. Ama yaşam kolay, güzel ve huzurlu olunca; insan, direnebildiği kadar direnmek istiyor.

benim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-12-2005, 21:31   #66
doğasever
 
Giriş Tarihi: 16-12-2005
Şehir: bodrum muğla
Mesajlar: 380
cihangir ,sizlerin ne olduğunu bilemem o nedenle sizler gibi miyim bilemem tek bildiğim doğayi severim ve sayarım.kendimce nacizane uğraşlarimi **** bu ülkeye kaç ağaç diktiğimi anlatmam, hangi afete pere yolladığımı **** köyde okuttuğum çocuk olup olmadiğini da söylemem.evlenirken eşime bile vermediğim sozü sonsuza kadar bu sitede kalacağım diyerek sizlere de veremem.
para yaratma **** hayatımıza bolluk ve bereket yaratmanın yollları var.
ne iş yaparak para kazanacağı leyle nın sorunu..ama her ne olmak istiyorsa destek olurum,meraklanmayın eğer bilim adamı olmaya niyetlenirse karışmam..ben onun seçimlerine saygi duyuyorum.
ama ülkeyi kurtarmaya **** düzenle uğraşmaya niyetim **** ilgim yok.

dalya35 beğendi.
karakedi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-12-2005, 21:44   #67
Ağaçsevermiş..
 
Giriş Tarihi: 13-02-2005
Şehir: Bahçeşehir/İstanbul
Mesajlar: 131
Alıntı:
ya da yemek işi yapmak.. Ne varsa yine restoranlarda var çünkü..
Cevabı bulmuşsun zaten.

Bak bence dalış kursu falan deneme! Umduğunu bulamayabilirsin. İnsan hayatında ikinci işte de başarızlık, çok kötü sonuç verir. Küçük bir kafe aç, açamıyorsan küçük bir balık restaurantı işlet.. Sen o işte başarılı olursun.

İnşallah her şey gönlünce olur.

KIVILCIM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-12-2005, 21:58   #68
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 16-10-2004
Mesajlar: 36
Cool

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi KIVILCIM
Cevabı bulmuşsun zaten.

Bak bence dalış kursu falan deneme! Umduğunu bulamayabilirsin. İnsan hayatında ikinci işte de başarızlık, çok kötü sonuç verir. Küçük bir kafe aç, açamıyorsan küçük bir balık restaurantı işlet.. Sen o işte başarılı olursun.

İnşallah her şey gönlünce olur.
Balıkçıyı sen gelince aç.. Cafe işi de istemem ben. Yeme içme işleri yapmak için bu konuda olağanüstü yetenekli ve hevesli olmak lazım...
Bir de ben burada yaşamak derken gerçekten yaşamak istiyorum. Gıda ile ilgili bir işte o kadar çok işyerine bağlanmanız gerekiyor ki, İstanbul ya da Kaş olması arasında fark olmuyor.

benim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-12-2005, 22:05   #69
doğasever
 
Giriş Tarihi: 16-12-2005
Şehir: bodrum muğla
Mesajlar: 380
hala kendi bilgisayarım yok ve hala kendi evimde değilim henüz bu sitedeki her satırı okuyamadım neler yapıldığını görmek güzel.neye destek dlunur nasıl olunur yarın evime gelecek olan arkadaşınızla konuşucağım zaten.
bilmeniz gereken benim çok fazla özgür olduğum..kendim bile kendimi kısıtlamaya cüret etmem pek sık.
laflar yanlış yere gidiyor,sanki ben çalışmayı, para kazanarak geçinmeyi aşağılıyormuşum gibi bişiler algılandıysa maksatım o değil.kendim bizzat tatilsiz 7 yıl çalıştım. sadece yaşantımı vi bazı fikirlerimi değiştırdım para hakkında-para kazanmaya devam ettım.,
hergün saatlerce de iş yaparım doğa da,,çünkü yapmayı ilk tercih ettiğim iş şimdilik o..param biterse oasis de burgercı da maaşlı kölelik yapar yinede mankenlik yapiim diye istanbula dönmem.bu konuda son tercihim doğa da yaşamak. burada ğeçinmek için gerekirse balık tutarim..

dalya35 beğendi.
karakedi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-12-2005, 23:18   #70
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 02-04-2005
Mesajlar: 1,017
Galeri: 108
Merve hanım, sizin sözlerinizin kötü niyetli sözler olmadığının farkındayım..
Ancak, alışkanlıkla söyleniyor bile olsa, bu "köle" kelimesi beni rahatsız etti..

Kendi adıma konuşmam gerekirse, kişi ya da kurumların güçlerini değil, başarılarını önemser ve takdir ederim.. Bu nedenle o kelimeyle aram pek iyi değil.. Hele o tanıma pek çok arkadaşım da giriyor ki, benim dışımdaki olası rahatsızlıkları da anımsatmak için yazdım o yazıyı..

Ben asıl "Siz kendinizi bizden birisi gibi görebiliyor musunuz ? " sorusuna cevap bekliyordum.. Anladığım kadarıyla ortak paydamız olan doğa sevgisinde buluşuyoruz..

"doğa için mücadelemize bizden biri olarak destek verecek misiniz?" diye sorarken bahsettiğim destek, bizim yaptıklarımızdan farklı birşey değildi.. Bir fotoğraf, bir yazı, forumda isminizin görülmesi bile destektir bizim için..

Sevgiler..

Cihangir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-12-2005, 08:18   #71
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 25-07-2004
Şehir: Adana
Mesajlar: 3,563
Galeri: 270
bu kendini nasıl gördüğüne bağlı

o kelime bana uyuyor mesela, çünkü yaptığım işi sevmiyorum, dört duvar arasında tüm gün pc başında oturmayı da hiçbir zaman sevmedim, para için çalıştığımı söylüyorum ve alışık olduğum rahatlıktan vazgeçemediğim için belki de daha düşük ücretli bir yerde çalışmayı göze alamıyorum ya da doğayla içiçe geçmiş bir yerde bir lokantada gidip asgari ücretle garsonluk yapamıyorum

hayatı önceliklerin belirler

gidemiyorsan bu kesinlikle senin tercihindir
yoksa "çocuğum, para, şu, bu" bahanedir

kısaca rahata alışmışızzz

backyard Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-12-2005, 09:18   #72
doğasever
 
Giriş Tarihi: 16-12-2005
Şehir: bodrum muğla
Mesajlar: 380
o alıştığım rahat birgün nazik popomu pek acıtır olmaya başlatmıştı ama.
.tek bir kuru temiz tshirt ve tek ayakkabı pantolonla ve sadece şilte ve battaniye ile ve sırt çantası kadar eşya ile sal beni dağlara aylarca yaşar ve de mutluluk dolarım ama benimde sorumluluklarım var.yediği yere kadar yaptım.
doğa canlıdır .onu onare etmeye başladıkca karşılık mutlaka alırsınız.her mana da...
ben beni acıtan herhangi bişi de önce kendime bakarım.köle beni rahatsız etmez.tanım belli,gönlünün olmadığı herşey,,,geçinmek için bunu da yaparım ama farkında ve kontrolünde kalırım.kendimden vazgeçemem.vazgeçtim denedim çünkü ondan biliyorum.o kendim ki ona iyi davrandıkca beni doğaya yani dünya daki cennete alıyor yolluyor önümü hep açıyor
.siz bir kere zihninizi değil de kalbinizi dinleseniz sonra buna güvenseniz evren önünüze açılır bolluk bereket ve sağlık sizin olur ve öyledir.neyse...
köle lafından rahatsız hisseden herkese tavsiyem kendilerine niye diye sormalarıdır.verecekleri her kendi savunmaları aslında neden gidemediklerini onlara söyleyen aynı ses olabilir yani buradan kendimizi yakalayabiliriz.seni belkide uçmandan alakoyanda aynı...
yarın biliyorum güzel sorular gelecek.anlatırım fikrimi..

karakedi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-12-2005, 10:32   #73
Ağaç Dostu
 
eskimo's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-06-2005
Şehir: Didim
Mesajlar: 741
Galeri: 24
bazı kuşlar, kıtaları aşar bazıları kısa mesafeler uçar.
Kentlere yakın cevrelerde,orman,göl,deniz kenarında lüks evler yapılıyor ve
peynir ekmek gibi satılıyor,ama yazlık zihniyetinden ileri gidemiyor.
sizce onlar özgürmü?
doğa ile barışık ve elelemi?

eskimo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-12-2005, 10:34   #74
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 02-04-2005
Mesajlar: 1,017
Galeri: 108
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi karakedi

köle lafından rahatsız hisseden herkese tavsiyem kendilerine niye diye sormalarıdır.verecekleri her kendi savunmaları aslında neden gidemediklerini onlara söyleyen aynı ses olabilir yani buradan kendimizi yakalayabiliriz.
Ben seni çok iyi anladım Merve, rahatsız olma özgürlüğüm var, üstüme gelmeyin..


( http://media.ankara.edu.tr/~erdogan/bilimutopya.htm adresinden alıntıdır )

" aldığı ücretin cebindeki gecici şişkinliğine bakıp kendini egemen sınıfın arasına katmak ve egemen ideolojinin yaydığı umutlara diş atarak bir parça koparmayı özgürlüğün, fırsat eşitliğinin, demokrasinin göstergesi sanmak doyurucu bir his olabilir, fakat bu doyuruculuk kapitalist düzenlerde belli sınıfların ötesindeki insanlar için oltaya yakalanan balığın kendini doyurdugunu sanmasına benzer; Birkaç balığın oltadakinin kenarlarını dişlemesi veya önemli bir parçayı kapması ne balığın içinde yaşadığı suyu, ne yemi, ne oltayı ne oltayı tutanları ne de oltayı tutanları tutanları olduğundan ayrıi birşey yapar, değgiştirir
....... Kısaca, eger ücretli\maaşlı kölelikten kurtulmanın materyal olanaklarını elinde tutmuyorsan ve senin yaşam olanakların\koşulların baskalarının elinde, kontrolunda ve bu olanakları ancak bu başkaları için (devlet dahil) çalışmakla sağlayabiliryorsan, kusura bakma ama, kendini kendine ve yaşam koşullarına sahiplik iddiasından\hayalinden vaz geçmen, ve özgürlüğünü kazanmak için kendin gibi olanlarla dayanışma kurman zamanı çoktan geldi ve gittikçe de zorunluluğu artmaktadır. Bilim ve Utopya bu zorunluluğu ifade eden bilim ve utopyayı sunarak bilime ve utopyaya insanıin insanca gerçeğini katmaktadır."

Şimdi kim balık, kim balıkçı karıştırdım !

Ben balık olamam çünkü oltalarım var, balık tutuyorum ?

Oltayı attık, Backy kaptı yemi.. Sazaaan..

Yok yok sazan da olamaz, çünkü 20.000 feet'te sazan olmaz..

Olsa olsa uçan balıktır..

Kaşınoorum galiba..

Cihangir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-12-2005, 10:48   #75
doğasever
 
Giriş Tarihi: 16-12-2005
Şehir: bodrum muğla
Mesajlar: 380
.doğayı ne kadar hakettiklerini ben yargılamam..bodrumun yazlıkları rezalet asıl...ben kimin evi ne kadar lüks bakamam utanırım.komşum açken oturup löp löp yiyemem de..evimde yaşantımda bir abartı benim ayıbım olur ama bişiler iyi görünüyor ve meraklanıp soru sorduruyorsa cevabı da dinlemek ve eleştirmemek gerekir.katılıp katılmamak yapıp yapmamak serbesttir.
ben alinganım galiba)))))

karakedi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-12-2005, 11:13   #76
Ağaç Dostu
 
eskimo's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-06-2005
Şehir: Didim
Mesajlar: 741
Galeri: 24
bence onlar doğanın içinde değiller,
bu bir taklit,
gercek doğal ortam,çiçeği ile böceği ile yaşamak.
Bir yaz sarozda devlet kampına gitmiştik,görmediğm kadar çeşitli böcek,bitki gördüm,
doğa illa çiçek ağaç değilki,onlarla yaşayan canlılarda en az onlar kadar güzel,
değilmi?
Oradan, o evlerde oturanları kıskanıyor gibi görünmedim değilmi?
bende alıngan olabilirim )

eskimo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-12-2005, 11:24   #77
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 02-04-2005
Mesajlar: 1,017
Galeri: 108
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi karakedi
komşum açken oturup löp löp yiyemem de..
Ben demiştim "bizden biri" diye..

Cihangir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-12-2005, 13:19   #78
Ağaç Dostu
 
sezinci's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-11-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2,969
Galeri: 28
Ben aybala ile karakedi arasında bir benzerlik görüyorum. Laf hazır hemen

sezinci Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-12-2005, 16:14   #79
Ağaç Dostu
 
aybala's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-10-2004
Şehir: İstanbul-Maltepe
Mesajlar: 6,826
Galeri: 574
karakedi beni evlat edinecekmiş zaten
azıcık fazla gelişmiş evlat ama olsun


arkadaşlar yarın karakedi ile görüşmemiz var...
dersime çalışamadım
sorularınız varsa bana özel mesaj atın,
söyle değişik bir şeyler olsun


Düzenleyen aybala : 31-12-2005 saat 22:03
aybala Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-12-2005, 18:30   #80
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 02-04-2005
Mesajlar: 1,017
Galeri: 108
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi yılmaz
Ben aybala ile karakedi arasında bir benzerlik görüyorum. Laf hazır hemen
Bu demektir ki, yarın benim kulaklarım çok çınlayacak çoook !

Cihangir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-12-2005, 00:26   #81
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 31-12-2005
Mesajlar: 37
Merhaba Merve,
"merve" dedim, hoşgör
Sen benim güzellik timsalimsin.

Yıllar yıllar önce otobüslerde mi ne, panolarda, afişlerde mi ne,
senin bir reklam görüntün vardı...
Dünyalar güzeli bir yüz.
Muhteşem dudaklar, güzel burun, anlamlı bakışlar.

Ben de fena sayılmam, ama "benzemek istediğin biri" deseler sayacağım 3-5 kişiden en önde gelenlerdendin.

HÂlâ çok güzelsin bebeğim.
Ve eminim ki için de güzeldir.

Soru dersen bakalım bir...

Ne kadar zamandır oradasın?
Orada senin ruhuna hitap edebilecek tanıdıkların arkadaşların var mı?
Bir gün kıymalı yumurta yapmak istediğinde
çevrende kıyma bulamazsan, şehre gitmen ya da birini yollaman gerekecektir büyük ihtimalle...
Hayvanı kendin (ya da bir başkası) kesip de, kıyma yapıp sana verene kadar geçecek olan zaman, yiyeceğin kıymalı yumurtadan bezdirir mi seni?

Bir arı soksa bebeğini, ve giderek şişmeye başlasa vücudu,
ne yapacaksın?

kendine sordun mu hiç "bu geçici bir heves, kaçış mı, yoksa
gerçekten arzuladığın ve başa çıkabilme gücü ve bilgisine sahip
olabileceğin yeni bir yaşam biçimi mi" diye

Cevabın ne?

Oradaki yaşamındaki monotonlaşma risklerinin farkında mısın?
Bu olursa nasıl aşacaksın?

Sorularım sert gelmesin, amacım heves kırmak ya da
seni umutsuzluğa sürüklemek değil,
ucundan benzer yaşamı tatmış biri olaral deneyimlerimin sonucunda edindiklerimle seninkileri karşılaştırabilmek.

Öyle muntazam ve kusursuz bir güzelsin ki sen,
bu güzelliğinin bitmemesini arzu eden biri olarak
gevezelik ettim...
İstersen çok ciddiye alma )))

pesmelba Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-12-2005, 20:19   #82
doğasever
 
Giriş Tarihi: 16-12-2005
Şehir: bodrum muğla
Mesajlar: 380
hey teşekkür ederim,sevgisini her zaman gösterebilenlere nasılda bayılırım,hemen senin sevginsana yansır,merhebe herak atme soruların ayrıca çok güzel ama yılbaşı nedeniyle yarın yazacağım,sana ve tüm ağaçnet camiasına diledikleri gibi bir yil dilerim.

karakedi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-01-2006, 07:52   #83
doğasever
 
Giriş Tarihi: 16-12-2005
Şehir: bodrum muğla
Mesajlar: 380
sevgili peşmelba,
ben kıymalı yumurta uğruna **** başka yemek için üzmem kendimi..karnımı doyururum evde ne varsa,,
kendi evioümiz yapılırken ılk sene kırada oturduk kapının üzerinde kovan vardı hergn en az 2,3 kere arı soktu beni hamileyken,,sonra bi kerede 9 aylık filanken leyla arı tarafindan sokuldu.ay bile demedi,,biliyorum çünkü bahçede mama yedirirken kaşığa saldırıyorlardı,o arada oldu ama kız etkilenmedi,demek bağışıklaşmış dediler,,eşim doktor evde rahat hissederim ama meramını anladım yılan çıyan arı akrep beni durduramaz,,korkuyu başrole koymaya kalksam inan bana esaslı senaryolar yaratabilecek hayal gücüm var ama hiç niyetım yok açıkcası,, burada da servisde bile ölen çocuklar kapkaçcılar sapıklar neler var,,,dşünceme girerlerse önce korkumu kabul edip itiraf ederim,,zihnimle ört pas etmeyi bırakt4ım artık..sonrada o korkularımında benden bi parça olduğunu bilerek değiştiririm zihnimi hızla,,,leyla doğduktan geçen seneye kadar korku bilmeyen ben ona ya bişi olursa korkusuyla kendimi helak edip durdum ancak geçen yıl aşabildim,,evet olabilir hepimize bişiler olabilir,,olursa da olur burada **** orada,,leyla benim tapulu malım değil ve zihnimize göre de tam emniyetli hiç bir yer yok,o zaman ana kıstasım ona faul yapmamak,ve ilerde ona ne olursa olsun kötü niyetli davranmamak,,bugün sıkılıp oynamadığınız **** koşturuyor diye kızdığınız biri sizi sonradan daha çok yıkar ona layıkıyle davranamazsanız,,,ama ben mümkün mertebe başka yollar gezıyorum ve ona bşii olsa tek üzüntüm hasret olur vicdan azapları değil,,
arkadaşsa var tabii,,dolu,,bodrum bu konuda ender bulunan bir yelpazeye sahiptir,yerli yabancı her kafada adam var birde ben kolay arkadaş bulurum kasmam...kendimle ise sıkılmam, doğa da ise saatlerce sıkılmadan dururum..mesela bakın serdar durmaz,,o daha ev tipidir ama alışıyor.bizimki bir bakıma kaçmak ama bir yerden çok bir tarzdan kaçmak,,üstelik ana amaç bu değıldi,,ben toprakla haşır neşir olacağım yer istedim.
kendime o soruyu sordum ben ilk yılım zordu,,bebek olayı bizi sarstı,,kolay gelmedi bana,,bağımsızlığıma.. ama hayır cevap hep doğaydı,,vicdan asıl ilk yıl doğayla uğraşamayınca yaptım azıcık ama ana vicdan leylaya endeksliydi takmadım.
eğer her eylül yaşasın millet gidiyor diye sevinenlerdenseniz olmuştur yok eyvah kimse kalmadı fikriniz varsa zor gelir haliyle,,bodrum kaş gibi bir yer değil marketi hastanesi pastanesi herşeyiyle mini şehir,,
seçen eşim oldu,,işi ve sağlık nedenleriyle..bana kalsa bugün bu röportaj bile olamazdi,,bulurdum tam vahşi bir yer otururdum,internet hakgetir olurdu..yatkınım .genelde ummazlar biliyorum..millet kızlardan kadınlardan nedense ummuyor,,çoğunluk meselesine de inanmıyorum,,bence korkan insan her yerde her şartta korkacak bişiler bulur,tespit sadece...
en önemlişi bu olursa yani birgün sıkılırsam **** monotonlaşırsam bırakırım kardeş,,dert etmem,,eğer heyecanım bitmişse zaten demekki başka bir heyecan ön plana vurmuş demektir onu izlerim..helalleşir yürür giderim,,hayatta bu zaten bence...beni üzmem .en ana kıstas leylaya yamuk yapmamak..
saol canım gene sor..çok düşündürücüydü hoşdu.

dalya35 beğendi.
karakedi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-01-2006, 08:42   #84
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 02-04-2005
Mesajlar: 1,017
Galeri: 108
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi pesmelba
Oradaki yaşamındaki monotonlaşma risklerinin farkında mısın?
Bu olursa nasıl aşacaksın?
Pesmelbaaaa

" 63 numaralı anı " diye direk söylemek yerine " 2 x 180 / 36 x 6 + 3 numaralı anı " desek çözüm olur mu acaba ?

Cihangir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-01-2006, 12:03   #85
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 31-12-2005
Mesajlar: 37
Karakedi,
muhteşemsin!
Güzelliğin dışın, kalbin gibi;
kafanın içinde de hakim anlaşılan

Senin mutlu ve keyifli olduğunu bilmek,
beni de mutlu etti.

Devam...
Sevgilerim sana uzanır birgün.

pesmelba Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-01-2006, 12:06   #86
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 31-12-2005
Mesajlar: 37
Cihangir...

Yahu çatladım gülmekten )))))))))))))
Çok yaşa e mi sen!

pesmelba Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-01-2006, 15:48   #87
doğasever
 
Giriş Tarihi: 16-12-2005
Şehir: bodrum muğla
Mesajlar: 380
saol peşmelbacım çok teşekkür ederim.
dün bana aybala geldı.)))))) çok tatlı biri....iş çıkarttım uğraşıyor herhalde....işi uzun....

karakedi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-01-2006, 17:01   #88
Ağaç Dostu
 
sezinci's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-11-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2,969
Galeri: 28
Ona iş çıksın yeterki. Susar arasıra belki

sezinci Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-01-2006, 17:45   #89
Ağaç Dostu
 
aybala's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-10-2004
Şehir: İstanbul-Maltepe
Mesajlar: 6,826
Galeri: 574
ya balık hafızalı birini röportaja yollamayacaksınız ya da site röportajları için acilen ses kayıt cihazı alacaksınız arkadaşlar
konuştuklarımızı unutmayayım diye dünden beri kimseyle konuşmuyorum ...

aybala Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-01-2006, 18:03   #90
doğasever
 
Giriş Tarihi: 16-12-2005
Şehir: bodrum muğla
Mesajlar: 380
unuttuklarını hatırlatabilirim. ama kayıt almadan kolay değil tabii....

karakedi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 14:37.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024