agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/)
-   Ağaçlar Hakkında Genel Konuşmalar (http://www.agaclar.net/forum/agaclar-hakkinda-genel-konusmalar/)
-   -   Sürülerin Açık Alanda Zarar Vermeyeceği Ağaç Türleri (http://www.agaclar.net/forum/agaclar-hakkinda-genel-konusmalar/44804.htm)

Boni Bonta 10-05-2021 23:05

Sürülerin Açık Alanda Zarar Vermeyeceği Ağaç Türleri
 
Merhaba!

Bahçemin dışındaki boş alana ağaç dikmek istiyorum. Küçük ve büyükbaşın zarar vermeyeceği ağaç türleri var midir acaba? Varsa önerilerinizi alabilir miyim. Teşekkür ederim.

Not: Bundaki amacim, ağaç dikip ilerleyen yillarda araziyi milli emlaktan almaya çalışmak değildir. Dikim düşündüğüm arazide belediyeye aittir. Kendi bahçemdeki ağaç dikimlerini tamamladım. Biraz da orası ile ilgilenmek istiyorum sadece.

ali ekber 11-05-2021 21:26

İlk dikildikleri zamanlarda ardıç ağaçları dikenli sürgünler verdikleri için küçük baş **** büyük baş hayvanlar dikenimsi sürgünleri yiyemezler. Diktiğiniz ardıç ağacı pullu sürgünler verse dahi hayvanların yeni çıkan sürgünleri yemesi halinde yeniden çıkacak olan sürgünler dikenli çıkacağı için küçük baş **** büyük baş hayvanlara karşı fidanlar kendilerini savunmuş oluyorlar. Ayrıca ardıç ağacı dikenimsi sürgünler verdiği için güneşli ortamlarda geniş yapraklı ağaçlara göre daha az nem kaybedeceğinden hayatta kalma şansı artar. Bu nedenle ardıç ağaçları tabi ortamlarda daha kalıcı olabiliyorlar. Daha az bakım ve korumayla hayatta kalabiliyorlar. Bu nedenle ardıç ağaçları bulundukları ortamı en son terk eden ağaçlar olarak adlandırılırlar. Genellikle ormanı en son terkeden ağaçlar ardıç ağaçlarıdır. Ardıç ağaçları ormanların kaptanıdır diyebiliriz. Çünkü gemiyi en son kaptan terkedermiş.

Boni Bonta 11-05-2021 23:34

Çok güzel bir cevap oldu. Teşekkür ederim ��

ali ekber 12-05-2021 21:15

Birde ardıç ağaçlarının yanında sedir ağaçlarınıda değerlendirebilirsiniz. Sedir ağaçları içanadolu iklimine oldukça uyum sağlamış bir ağaç türüdür. Ardıç ağacında olduğu gibi sedir ağaçlarıda dikenli sürgünler verdiği için hayvan otlatmalarında fazla hasar almaz. Birde sedirler dikenli sürgün verdikleri için ardıç ağaçlarında olduğu gibi insanlar da dikenlerinden uzak durup kendilerini korumak zorunda kalıyorlar. Bende diktiğim fidanları insanlar ve hayvanlardan koruyabilmek için sedir **** ardıç ağaçlarını tercih ediyorum. Hayvanları anlayabiliyorumda fidanlara zarar veren insanları anlamak oldukça güç geliyor.

Boni Bonta 12-05-2021 23:13

Haklisiniz. Yapanlar var malesef. Cevap daha da guzel oldu hocam. Cok tesekkur ederim. Her ikisinden de dikerim artik. Umarim ilerde piknik ortamina da cevirmez insanlar. Bir yeri agaclandirmanin bir de öyle bir yani var malesef.


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 05:07.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024