agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/)
-   Ağaçlar Hakkında Genel Konuşmalar (http://www.agaclar.net/forum/agaclar-hakkinda-genel-konusmalar/)
-   -   İstanbul'daki Gingko biloba'ların yerlerini saptamaya çalışıyorum (http://www.agaclar.net/forum/agaclar-hakkinda-genel-konusmalar/3002.htm)

iloveSequoia 22-01-2007 15:04

İstanbul'daki Gingko biloba'ların yerlerini saptamaya çalışıyorum
 
Herkese merhaba,

bir Gingkosever olarak İstanbul'da nerede Gingko biloba varsa saptamaya çalışıyorum. Her tür yardım için peşin teşekkürler.

Halit Togay 22-01-2007 16:35

Baltalimanı İstanbul Üniversitesi Sosyal Tesisleri'nin girişinde sağlı sollu iki dev ağaç var biliyorsunuz herhalde.

Halit Togay 22-01-2007 16:37

İstanbul Atatürk Arboretumu'nda epeyce var.

sezinci 22-01-2007 16:53

İ.Ü. Orman Fakültesi bahçesinde de var. Ama önce sizi tanısaydık

ada 23-01-2007 09:27

İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Botanik Enstitüsü'nde var. Ayrıca burada üretimi de yapılıyor.

Ateş Öztan 24-01-2007 21:57

Benim bahçemde de saksıda iki tane var. :)))))

sezinci 25-01-2007 07:58

Yorulmayalım bence arkadaşlar. 22.01.2007'de sormuş daha da uğramamış. Çok gerekli değil demekki

iloveSequoia 25-01-2007 15:44

Bu soruyu üç gün önce yazdım henüz. Bu ne hiddet bu ne celal? Ayrıca, yazımı dikkatlice okusaydınız, orada "her tür yardım için peşin teşekkürler" ifademi de okumuş olurdunuz. Öte yandan, gerekliliğini belirleyen şey, acele teşekkür yanıtı yazmam mıdır? Burada kriter sizin zamanınız mı, yoksa evrendeki zaman mı? Yine de çok teşekkürler!!

sezinci 25-01-2007 15:54

Sizi kırdıysam özür dilerim.

Biz şimdiye kadar kimseden teşekkür beklemedik. Kim ne tür yardım istediyse -öğrenci ödevleri hariç- yardım ettik.

Ama soruyu sorup çoğu zaman cevap beklemeyenler oldu şimdiye kadar.

Üstelik burada Ginkgo ayrı bir başlık altında işlendi. Siteye bir göz atsaydınız bulurdunuz.
Burada olması rağmen biz yine de bildiğimiz kadarıyla yerlerini söyledik.

iloveSequoia 25-01-2007 19:10

Özür dilemenize gerek yok. Eksik olmayın. Benim de amacım buradan bilgilenip hemen sıvışmak değildi. Hoş bir forum sonuçta. Herkes gönüllü ve arzulu; gayet keyifli bir ortam. Diğer Gingko başlıklarını hayli geç fark ettim ben de. Yönlendirmeniz için de teşekkürler.
Gingko ile ilişkim bir Gingkososyolojisinden çok Gingko-Edebiyat ilişkisi üzerine kurulu şimdilik. Benim İstanbul'da yerlerini bildiğim Gingkolar -Orman Fakültesi rezervleri hariç- birkaç taneden ibaret. Anadolu yakasıyla sınırlı. Eş dost rastladıkça bana bildiriyorlar eksik olmasınlar. Ama şöyle doğru dürüst bir İstanbul ve Gingkoları haritasına ihtiyacım var hala. Yani bu konu başlığı benim için açık. Herkesin yardımına muhtacım anlayacağınız.
Sevgiler ve kolay gelsin.

praecox 10-03-2007 23:16

benim bahçede bir 20 yaşında bir de o kadar yaşlarda ama saksıda tutuğumdan boyca kısa kalmış yine o yıllarda kesin dönüşümde beraberinde getirdiğim gingko'm var.

hüseyin suat duman 02-04-2007 22:33

Bir hekim olarak, gingko bilobaların yerini araştıran bu gizemli arkadaştan, birazcık kıllandım şahsen! :)

Geçen yıl sağlık bakanlığı, ödeme yapılan ilaçlar listesinden çıkarana kadar, gingko ekstresi içeren preperatlar ( tebokan, gingobil, vs.. ) en yüksek cirolu ilaçlar arasındaydı! ( Yanılmıyorsam, tüm ilaçlar dahilinde ilk beş içerisindeydi! )

Beyin aktiviteleri üzerine, son derece olumlu etkileri olduğu söylenerek pazarlanan ve özellikle de pratisyen hekimler arasında yüksek bir reçetelenme oranı tutturan ( Ama bir çok nöroloji uzmanına göre de hiç bir etkisi olmayan!

Bana soracak olursanız da kararsızım diyip işin içinden sıyrılacağım! ) bu ilaçların kutusu 30 ytl civarında, yani çok iyi para ve tavsiye edilen kullanım süresi ömür boyu, yani balın yanına kaymak! Sağlık bakanlığı önce pratisyen hekimlerin reçetelerine, bir süre sonra ise ilgili uzman doktorların reçetesine ödemeyi kaldırdı, yani bu ilaçlar tüm hekimler tarafından yazılabiliyor ama parası hasta tarafından ödenmek kaydıyla!

Merak da etmiyor değilim bu hafıza ağacının bulunduğu yerleri, hafızasına almak isteyen arkadaşımızı! :)

Halit Togay 03-04-2007 16:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hüseyin suat duman (Mesaj 91417)
Bir hekim olarak, gingko bilobaların yerini araştıran bu gizemli arkadaştan, birazcık kıllandım şahsen! :)
Geçen yıl sağlık bakanlığı, ödeme yapılan ilaçlar listesinden çıkarana kadar, gingko ekstresi içeren prepatlar ( tebokan, gingobil, vs.. ) en yüksek cirolu ilaçlar arasındaydı! ( Yanılmıyorsam, tüm ilaçlar dahilinde ilk beş içerisindeydi! ) Beyin aktiviteleri üzerine, son derece olumlu etkileri olduğu söylenerek pazarlanan ve özellikle de pratisyen hekimler arasında yüksek bir reçetelenme oranı tutturan ( Ama bir çok nöroloji uzmanına göre de hiç bir etkisi olmayan! Bana soracak olursanız da kararsızım diyip işin içinden sıyrılacağım! ) bu ilaçların kutusu 30 ytl civarında, yani çok iyi para ve tavsiye edilen kullanım süresi ömür boyu, yani balın yanına kaymak! Sağlık bakanlığı önce pratisyen hekimlerin reçetelerine, bir süre sonra ise ilgili uzman doktorların reçetesine ödemeyi kaldırdı, yani bu ilaçlar tüm hekimler tarafından yazılabiliyor ama parası hasta tarafından ödenmek kaydıyla!
Merak da etmiyor değilim bu hafıza ağacının bulunduğu yerleri, hafızasına almak isteyen arkadaşımızı! :)

Science da bu konuda geniş bir makale yayınlandı . Genel olarak olumlu bakıyordu. Benim hastalarımdan da bu ilacı alan pek çok hasta var hatta bel fıtığı olan hastaya bile yazılmışken gördüm. Ginko glikozidleri alan hiçbir hastamdan "Allah razı olsun unutkanlığımız düzeldi" lafını duymadım.

praecox 03-04-2007 18:12

Gingkobalidler pek de çabuk semptomatik etki gösteren bir etkisi yok. biraz profilaktik biraz da hastalığı durdurucu etkisi olduğunu sayısız bilimsel yayınlarda okudum. Bu etkiler kanıtlanmış da olsa asıl sorun bu gingkobalidlerin gingko biloba yapraklarından ekstresi ve de kısmen glikosidlerinden ayrılması prossesinin uzun ve meşakkatli olmasından fiyatı etkileyen unsur.

bu yaprakları sakın ola çay gibi bir ekstraksyon yolu ile vücudunuza almayın bunun için önce susuz aceton ile bir extraksyon vede müteakibi işlemler gerekiyor.

gingko yaprakları ile yapılan çayın zararları bilinmektedir...
yinelemekde fayda var gingo yapraklarından basit bir extraksyon ile cerebral sisteme faydalı bir drog yapmak mümkün değil...

Erithrina 26-04-2007 18:09

Ihlamur Kasrı' nda da Gingko biloba'lar bulunmakta.

Müjdat Gezer 01-05-2007 21:01

tam semtini tarif edemem ama ıhlamur kasrında akıllara durgunluk 4 tane ginko biloba ağacı var en az 150 yaşında

Müjdat Gezer 01-05-2007 21:15

Satılık Ginko biloba ve hünnap fidanlarım var
Ginkolarım 2 yaşında plastik torbada 40 cm boyunda
Hünnaplarım 16 lt teneke içinde 3 yaşında bu yıl meyve verebilir

iloveSequoia 27-08-2007 15:11

yanitlar icin herkese tesekkürler

nadiru 27-08-2007 20:45

Bir de Taksim Gezi Parkının Elmadağ kapısı çıkışına yakın sol tarafta muhteşem bir örneği vardır.
Sağ çaprazında da gene çok güzel bir Araucaria aracana örneği vardır.

alievc 21-01-2008 16:33

selam bende ging go (mabet ağacı) hakkında bilgi istiyorum

Halit Togay 22-01-2008 05:33

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi alievc (Mesaj 196386)
selam bende ging go (mabet ağacı) hakkında bilgi istiyorum

http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=856 da kafi malümat var sanırım.

Mehmet Ali Aşık 24-01-2008 02:30

Benim istanbulda gordugum ginko agaci Kadikoydeydi otobuslerin oldugu meydanda su an hatirlayamiyorum ama orada "kadikoy valiligi,belediyesi ?" eski bir yapi bahcede kaldirima yakin genc bir ginko var.Bir gun oradan arkadasimla gecerken bana vaktiyle hafizaya faydali olan agaci sordugudu icin ben de ona iste bu agac (ginko )diye gosterdim.Arakadasima dur ne yapiyorsun demeden kopardigi yapragi mideye indirdi!
New Yorkta ozellikle caddelerde ve cenrtral parkta bir çok ginko var.Bu ginkolar vaktiyle meyva vermeyen cinsten dikilmis ama sonra birseyler yanlis gitmis ve bir çok yerde bu agaclarin meyvasi(çekirdek veya tohum demek daha dogru olabilir) buyuk bir sorun yaratiyor. Bir yere ginko ekmeden bu konuyu arastirmanizi oneririm çunki kisa dogru bu agacin tohumlari dokuluyor ve igrenç bir koku etrafi kapliyor(affinza siginarak bu koku gercekten çok kotu diski gibi kokuyor!) Bu mevyanin dis kismi yapiskan ve berbat kokulu oldugunudan temizlenmesi sorun oluyor .Gelismis meyva veren ginko agacinin etrafi sonbaharda tam bir çopluge donusuyor. Bu durumdan yanliz çinliler sikayetci degil !.Çin kulturunde ve ilaçlarinda onemli bir yeri var ginkonun.Bu agac dunyanin en eski agaclarindan birisi ve zamaninda yok olmak uzereyken çinli budist rahiplerin ginkonun "hayat agaci" olduklarina inandiklarindan dolayi tohumlari saklamislar ,ekmisler gunumuze kadar gelmis.Ginko igrenç kokulu meyvalarini doktugu zaman çinliler bunlari topluyor ve çin mahallesinde pazarda satiyor. En dis kisimdaki sari etimsi bolumu degil (ki igrenç kokan kisim ),kabugun icindeki çekirdegin ozunu yiyorlar.Yanilmiyorsam bu çekidek içlerini kavuyorlar.Yani bu isi bilen çinliler asla yapraklari yemiyor.Bizde kansere care diye zakkumu bile kaynatip icenler oldu.Ginkonun yapraklarindan cay yapanlar olursa sasirmam.
Benim hafizam çok berbat oldugu icin bir sure bu vitamin kapsulleri denedim ama faydasini pek gordugumu soyleyemem.Beyni calistiran alistirmalar ,beyne faydali gidalar ve spor daha uygun bir yol olabilir hafiza için ama iste insanoglu her seyin kolayini istiyor bir hap alayimda hafizam yerine gelsin!

bernacyhn 26-04-2008 19:36

ben öğrenci olduğum için hafızamdan şikayetçi olduğum çok noktalar oldu bu yüzden annem internetten bi araştırma yapmış ve ginkgo biloba nın hafızayı netleştirdiğini okumuş sonra onun çayını aldı bana ginkgo ve nane ve başka birkaç tane otun karışımından oluşan bir poşet çay. kokusunda rahatlatan bir aroma naneden dolayı hoş bir tadı var. ginkgonun yaprağından yapılıp yapılmadığını bilmiyorum ama bu forumu ziyaret edip okuduğum iyi oldu bir daha ki sefere bilinçli şekilde alır kullanırım veya kullanmam.

tulin 31-08-2009 13:33

merhaba, beşiktaş Ihlamur kasrı bahçesinde 3 tane ağaç var. Bende de 3 fidan var ekince yerini haber veririm. Bilginize.


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 04:33.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024