agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/)
-   Ağaçlar Hakkında Genel Konuşmalar (http://www.agaclar.net/forum/agaclar-hakkinda-genel-konusmalar/)
-   -   Ağaçlar hakkında yanlış bildiklerimiz (http://www.agaclar.net/forum/agaclar-hakkinda-genel-konusmalar/229.htm)

backyard 01-04-2005 09:16

Ağaçlar hakkında yanlış bildiklerimiz
 
Köklerin nasıl büyüdüğüne dair bir resim buldum

http://www.ces.purdue.edu/vanderburg.../RealRoots.gif

Sol taraftaki resim, insanların nasıl düşündüğü
Sağ taraftaki gerçekte nasıl büyüdüğü

Açıklamada, kök sistemine verilen hasarın ağaçlar için ölümcül olabileceğini söylüyor

hakkı 06-04-2005 01:38

Ormanlarimiz Yok Oluyor
 
:( Ormanlarımız yok oluyor .Türkiyede bunun en büyük sebebi olarak olarak orman yangınları ve doğal afetler olarak bilinir.Ama yapılan araştırmalar ormanlarımızın çok büyük bir kısmının mantar ve böcek saldırıları sebebiyle kaybettiğimizi gösteriyor.****** bunun en büyük sebebi doğanın doğal dengesini bozmamız.

malina 06-04-2005 10:02

Ormanların yok oluşuyla ilgili 2 önemli konudan biri hakkında sitede bir bölüm açmamış durumdayız. Bununla ilgili bilgi toplayacak ve yazacak olan kişi var mı?

sezinci 07-04-2005 08:22

Bu konuda ben yardımcı olabilirim. Orman yangınları ve böcek zararları konusunda.
Şunu da rahatlıkla söyleyebilirim ki ormanların hiç bir yere gittiği yok. Bu konuda bir tartışma forumu da açabiliriz.

cemada 08-04-2005 10:35

bir sürü şey yazmak istiyorummmmmmmmmmmmmmmm

bakın işte, soğanlı, yumrulu süs bitkileri konusu beni çok heyecanlandırdı. bu konuda deneyimlerim var ama bilgilerim az. öğrenmek kolay tabii yine de başka bir açıdan önem verdim ki bu da, elinde soğan yumru vs olan arkadaşlarla paylaşabilirim.

Kagan 08-04-2005 21:07

Karaağaçlar Hakkında Bilgi ve Karaağaç Hastalığı
 
1 Eklenti(ler)
Kuzey yarıkürenin görkemli orman ağaçları olan karaağaçların yaklaşık 18 türü vardır. Karaağaçgiller familyasının Ulmus cinsini oluşturan bu türlerin bir bölümü güzel görünümü nedeniyle park, bahçe ve caddelerde gölgelik ve süs ağacı olarak yetiştirilir; bazılarının suya dayanıklı değerli odunundan deniz araçları ve mobilya yapılır.

Karaağaçlar kışın yapraklarını döken iri yapılı ağaçlardır. Bu ağaçların en tanıtıcı özellikle-rinden biri yapraklarıdır; kenarı ince tırtıklı ve sivri uçlu yaprakların tabanı çarpıktır, baş-ka bir deyişle yaprağın orta damarının iki yanında kalan bölümleri tabanda aynı noktada birleşmez. Karaağaçların erdişi özellikteki yani hem dişiorgan, hem de erkekorganlar taşı-yan minik çiçekleri baharın ilk günlerinde, yapraklardan önce, yapraklardan önce, küme-ler halinde açar. Yapraklar henüz oluşmadığı için dalların üzerinde tek başına yer alan bu minik çiçek kümeleri yaz başına doğru kanatlı meyvelere döner. Gerçekte, bu meyveler yassı ve tüylü kanatlarla çevrilmiş birer tohumdan başka bir şey değildir.

Türkiye’de karaağaçların başka orman ağaçlarıyla karışık olarak yetişen üç türü vardır. Bunlardan en yaygını Avrupa, Kuzey Afrika, Asya ve yurdumuzun hemen her yerinde ö-zellikle düzlük ve akarsu kenarlarında yetişen ova karaağacıdır (Ulmus carpinifolia). Boyu 40 metreye, çapı ise 1-2 metreye ulaşan bu ağaç çok uzun ömürlüdür. Yaşlandıkça kalın-laşan ve derin çatlaklı bir görünüm alan kabuğu, ağacın değerli odununu dış etkenlerden korur. Odunundan mobilyacılıkta yararlanılır. Kuzey ve Batı Avrupa’da, Batı Asya’da ve Türkiye’nin başta Karadeniz olmak üzere tüm ormanlık alanlarında yaygın olan dağ kara-ağacı (Ulmus glabra) adından da anlaşılabileceği gibi en çok dağlık yerlerde yetişir. Ova karaağacına benzeyen ama ondan daha narin yapılı olan hercai karaağaç (Ulmus laevis) ise Türkiye’de öbürlerine göre daha az rastlanan bir türdür.

Çoğu orman ağacı gibi tohumlardan üreyen karaağaçların yalnızca bir türü ayrıksı özellik taşır. İngiliz karaağacı olarak adlandırılan bu tür (Ulmus procera) en çok sürgünlerden, ender olarak da tohumlardan çoğalır. Karaağaçlar mikroskobik boyutlardaki bir mantarın yol açtığı “karaağaç hastalığı” denen ölümcül bir hastalıktan çok etkilenir. Nitekim, dün-yaya Asya’dan yayıldığı sanılan bu hastalık 1919’da Avrupa’da, 1930’larda da Kuzey Ame-rika’da milyonlarca karaağacın ölümüne neden olmuştur. Türkiye’de ilk kez 1940’larda görülmüş, özellikle Trakya bölgesindeki karaağaç ormanlarına büyük zarar vermiştir.

backyard 09-04-2005 11:48

Hoşgeldiniz :)

Verdiğiniz bilgileri siteye alabilir miyim?

Ayrıca yeni gelen arkadaşlar için açtığımız bu bölümde sizi biraz daha tanıyabilir miyiz?

ziya35 17-12-2014 01:42

iyi geceler benim bi sorum olacak bende 50 adet mandalin agacı var mandalin meyveleri üzerinde çürüyüp döklüyor mandalin çok fazla dökülen mandaineri bahçeye atsam zararı ourmu


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 07:07.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024