agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Ağaçlar Hakkında Genel Konuşmalar
(https)




Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 24-04-2007, 14:59   #1
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 24-04-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 2
Arazimde ağaç ve benzeri şeyler üretip ticaret yapmak istiyorum

Selamlar,
Ben 1-2 sene sonra emekli olup kendimi dış mekan bitkilerine adamak istiyor ve bunu da hem zevk hemde geçimim için sürdürmek istemekteyim. Fakat bu konuda çok az bilgiye sahibim.Onun için sitenizden ve bilgilerinizden faydalanmak istiyorum. Aslında yapmak istediğim tam olarak şudur ;

Benim İstanbulda Ormanlık bir alanın yakınlarında 2 dönüm kadar bir yerim var orada iğne yapraklı ağaçlar veya başka birşey de olabilir üretmek ve satmak istiyorum.

Şimdiden bunun altyapısını oluşturmak için ne gibi önerileriniz olabilir, bana ilk maliyeti nekadar olabilir. Ürettiklerimi kolaysa satabileceğim pazarlar mevcut mudur, bu işin riskleri nelerdir.....v.b gibi birçok konuda tecrübeli arkadaşların tavsiye ve önerileri varsa çok memnun olurum. Şimdiden herkese teşekkür ve saygılar sunarım.

selvi303 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-05-2007, 17:56   #2
Ağaç Dostu
 
hizals's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-05-2007
Şehir: Antalya
Mesajlar: 320
Galeri: 4
merhaba selvi303.
oncelikle almak istediginiz bilgiler cok ciddi ve ekonomik tercihler alinmasi gereken bir konudur. yani bu tarz bilgilerin forumlar yolu ile subjektif olarak tartisilmasi ne size ne de isletmenize kar saglayacaktir. uretim teknikleri ve ne yetistirmeniz gerektigi gibi konularda tabii ki yardim almaniz gereken yerler burasidir. ancak sizin sorduklariniz tamamen profesyonel danismanlik gerektiren konulardir. dolayisiyla tarimsal danismanlik hizmeti veren firmalarla irtibata gecmenizi oneririm. 2 donum icin cok profesyonel birsey gerekmiyor diye dusunmeyin 2 donum sera yaptiginizda kazanc hic de azimsanmayacak duzeylerde olur.

yukaridaki yorumumu lutfen size yardimci olmak amaciyla yazdigimi dusunun. kesinlikle sizin motivasyonunuzu kaybettirmek gibi bir dusuncem yok. bu yuzden eger profesyonel yapmayi dusunmuyorum sadece normal kosullarda uretim yapip emekliligin tadini hem yiyip hem satarak cikarmak istiyorum diyorsaniz eger, birkac nacizane tavsiyem olacaktir.

tarim oncelikle uretici yonunden cok kulfetli ancak bir o kadar da haz veren bir meslektir. diger mesleklere gore cok daha fazla risk tasir ki bunlarin en basinda gelen risk hava kosullarinin belirsizligidir. eger uretmek size haz verecekse ve devamlilik saglarim diyorsaniz

oncelikle araziniz icin toprak tahliliyle baslayin derim. topraginizin degerlerine gore bir uretim deseni cikartilabilir. toprak analizlerini ilgili laboratuarlar veya ziraat fakulteleri yapabiliyor. sonrasinda arazinizdeki elektrik ve su durumunu degerlendirmeniz gerekmektedir. arazinizde kurlu elektrik duzeni var mi ve sulanabilir durumda mi. bunlarin olmayisi sizin tesis maliyetinizi arttiracaktir.

bunlari gozden gecirirken bakanliktan isletmeniz icin ilgili izinleri almaniz gerekiyor. bunlar icin il ya da ilce tarim mudurluklerinden detayli bilgi alabilirsiniz. buraya kadar saydigim hersey tamam dediginizde uretmek istediginiz urunun urettiginiz bolgedeki pazarlama kosullarini gozden gecirmeniz gerekecektir.

yani ornegin cicek yetistirecekseniz cicek mezati var mi ya da sebze icin hal var mi. bagli oldugunuz koyun ya da kasabanin toplayicisi var mi. cunku bu saydiklarim sizin urununuzu satamamaniz durumunda min. fiyattan elden cikartabileceginiz noktalar. tabii ki urununuzle ilgili kooperatif mevcutsa size buyuk faydasi olacaktir.

bu sirada siz karınızı max. yapabilecek kapasitenizle orantili yerler aramalisiniz mesela marketlerin satin alma departmanlari ile gorusebilrisiniz. ya da cicekcilerle ya da bu tarz urunleri hammade olarak kullanan sanayicilerle masaya oturabilirsiniz. bu asamada kisisel cevreniz cok onemli rol oynayacaktir. bu asamada firmalarla anlasirsaniz sozlesmeli uretim yaparsiniz. boylece urununuz daha ekilirken satilmis olur. tabii ki riskleri var. urun kalitenizde bozulma olursa firma urunu almayacaktir boylece acikta kalip min.fiyata razi olmak zorunda kalirsiniz.

biraz fazla oldu ama umarim size aciklayici bir fikir vermisimdir.

hizals Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-07-2017, 14:20   #3
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 20-06-2017
Şehir: istanbul
Mesajlar: 4
Merhabalar

Tarla vasfında 2-3 dönümlük yer için kurulacak camdan yapılı sera içinde özellikle sera için yapı izni şartı gerekiyor mu burada sonuçta bir işletme yapılacak ve işletme ruhsat alınması gerekir.Ama etrafımda sorduğumda kimsenin haberi yok ve kafasına göre sera dikiyorlar.

Bilgisi olan arkadaşlar düşüncelerini paylaşırsa çok sevinirim

müh.berk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 02:22.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024