agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Doğaya ve Yaşamınıza Sahip Çıkın > Daha İyi Bir Yaşam İçin > Ağaç Dostları
(https)




Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 28-10-2005, 14:34   #1
Ağaç Dostu
 
aybala's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-10-2004
Şehir: İstanbul-Maltepe
Mesajlar: 6,826
Galeri: 574
Prof. Orhan Kural

Orhan Kural, 1950 yılında İstanbul'da doğdu. Orta öğrenimini Kadıköy Maarif Koleji'nde tamamladıktan sonra, 1968-1969 yılında girdiği İTÜ Maden Mühendisliği Bölümünden 1972 Haziran döneminde "maden mühendisi" olarak mezun oldu.

Aynı yıl Eylül ayında lisansüstü öğrenimine Henry Krumb bursu kazanarak New York Columbia Üniversitesi'nde başladı. 1973 Mayısında Maden Yüksek Mühendisi unvanını alarak İTÜ Maden Fakültesi'ne asistan olarak girdi. 1981 yılında Federal Almanya Hükûmeti'nin DAAD bursunu kazanarak 14 ay süre ile Aachen Teknik Üniversitesi'nde briketleme konusunda araştırmalar yaptı ve 1982 Kasım ayında Venezuela Hükûmeti'nin davetlisi olarak Maracaibo kentinde kömür teknolojisi seminerine katıldı.

Kömürün teknolojisi, hava kirliliği ve briketleme üzerine değişik dillerde 50 civarında makalesi bulunuyor. Kömürün briketlemesinde ekonomik olup ve sağlığa zararlı olmayan bazı katkı maddelerini geliştirdi. Bu katkı maddeleri Türkiye ve Türkiye dışında geniş bir uygulama alanı buldu. Yirmi farklı ülkede ve Türkiye'de çok sayıda konferans ve seminer verdi.

Konuşmacı ve yönetici olarak birçok eğitim programlarına ve panellere katıldı. Kömür konulu, 3 adet Türkçe ve bir adet İngilizce kitabın editörlüğünü yaptı. İngilizce hazırlanan "Coal" isimli esere 22 devlet başkanı önsöz yazdı. Bu özelliği ile Guiness Rekorlar kitabına girdi. Ayrıca, biri TÜBİTAK tarafından desteklenmiş 4 adet araştırma projesi yürütücülüğü ve değişik danışmanlık görevleri bulunmaktadır. Yeditepe Üniversitesi'nde bir sömestr İngilizce olarak "İstatistik" dersini verdi.

yaptıklarını kısaca aşağıdaki gibi özetleyebiliriz.

-81 farklı havayolu ile 701 ucus yaparak 180 ülkeye gezi
-8 adet gezi kitabı
-1 adet anı kitabı
-1 adet matematik kitabı
-kömür ve briketleme üzerine 50'den fazla makale
-40'a yakın ülkenin yerel basınında haber
-36 adet kisisel, 2 adet karma fotograf sergisi
-400'e yakın tv ve radyo programına konuk
-150!ye yakın söylesi, kitap imza günü ve saydam gösterisi
-yalnız basına ve toplu olarak 2500!e yakın konferans
-dergi ve gazetelerde süreli yazarlık
-gana fahri baskonsolos yardımcısı

-itü ekoloji kulubü danışman hocası
-benin cumhuriyeti fahri baskonsolosu

-yaşanabilir bir çevre için sayısı bir rekor olan 1100'e yakın konferans vermiştir.

-gezginler kulubü başkanı

-guinness rekorlar kitabı Türkiye fahri temsilcisidir

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Başkan Yardımcılığını sürdürmektedir

www.orhankural.com

Basından

Sivrisinek sevgisi, Prof. Orhan Kural'ı sıtma hastası yaptı

Görevli gittiği Afrika'da "hayvanların yaşama hakkına inancı nedeniyle sivrisineklerden korunmak için ilaç kullanmadığını" belirten İTÜ Maden Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Kural, İstanbul'a dönüşünde "sıtma" şüphesiyle tedavi altına alındı.

Kural, hayatı boyunca sivrisinek öldürmediğini vurgulayarak, "Her hayvanın yaşama hakkı olduğuna inanıyorum ve sadece insanların doğal dengeyi bozduğunu düşünüyorum. Hem sivrisineklerin, sadece dişisi yavru yaparken protein olması için kan emdiklerini biliyorum." dedi.
Prof. Dr. Kural, İTÜ'nün Orta Afrika ülkelerine madencilik alanında mobil eğitim ve öğretim vermekle ilgili projenin koordinatörü olarak ocakta Zambiya ve Zimbabve'ye gittiğini söyledi. Bölgede 2,5 hafta kaldığını anlatan Kural, tüm uyarılara karşı sivrisineklerden spreylerle korunmayı reddettiğini bildirdi. Kural, Türkiye'ye döndükten 10 gün sonra yüksek ateş şikayetiyle bir süre Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi gördüğünü ifade ederek, tedavinin ardından yüksek ateşin tekrarladığını kaydetti. Yüksek ateşin yanı sıra halsizlik nedeniyle yeniden hastaneye giden Kural, karaciğeri ve dalağında büyüme tespit edildiğini belirtti. Kural, doktorların "sıtma" teşhisinden de emin olduğunu kaydetti.
En az bir hafta süreyle yatarak tedavi görecek olan Prof. Dr. Orhan Kural, tabiatın dengesinin bozulmaması için sivrisineklerin yaşamaları gerektiğine inandığını kaydetti. Kural, "Yaşadıklarıma karşın bundan sonra da sivrisinek öldürmeyeceğim.' diye konuştu

www.zaman.com.tr



İmamları çevre konusunda bilgilendiren Prof. Orhan Kural, 'Camilere her gün binlerce insan geliyor. Çevre konusuna imamlar da sahip çıkmalı' diye konuştu
Çağımızın 'Evliya Çelebi'si olarak adlandırılan İTÜ Öğretim üyesi Prof. Dr. Orhan Kural, Zeytinburnu'nda imamlara çevre dersi verdi. Kural, akşama kadar camiye gelen en az bin 500 kişiyle bire bir görüşen imamların, çevre konusunu herkese anlatması gerektiğini belirterek, 'Kimse suya sabuna dokunmak istemiyor. Kimsenin ilgisi yok. Ben yapmazsam kim yapacak' dedi. Toplum olarak kitap okumanın çok düşük olduğunu belirten Kural, çevre konusundaki duyarsızlığın kendisini fazlasıyla üzdüğünü söyledi.

www.aksam.com.tr

aybala Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Kapalı
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:36.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024