agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Doğaya ve Yaşamınıza Sahip Çıkın > Daha İyi Bir Yaşam İçin > Ağaç Dostları
(https)




Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 24-02-2006, 21:49   #1
Ağaç Dostu
 
aybala's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-10-2004
Şehir: İstanbul-Maltepe
Mesajlar: 6,826
Galeri: 574
Zehra Karamustafa



Ağaçlar, kuşlar bir de dostları unutmadı...

Dağyolu-Sultan Çukuru'nda 30 dönüm araziye Kıbrıs fidanları dikerek koruluk oluşturan ve Kıbrıs Türk Eğitim Vakfı'na (KTEV) bağışlayan çevre dostu Zehra Karamustafa anıldı...

Anma törenine Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Canan Öztoprak'ın yanı sıra, öğrenciler, Karamustafa'nın ailesi ve sevenleri katıldı.

Törende konuşma yapan KTEV Mütevelli Heyeti Üyesi Emine Erk, Zehra Karamustafa'nın doğaya, yeşile, bitkilere duyduğu sevgiye ve bonkörlüğüne vurgu yaparak, kendi kısıtlı imkânlarıyla 6 bin ağaç yetiştirerek bunları KTEV'e bağışladığını anlattı.

Koruluğun bir ekoloji merkezine dönüşüp amacına ulaşması için projeler üzerinde çalışıldığını söyleyen Erk, alanda çeşitli faaliyetler düzenlenmesi ve koruluğa ulaşımın daha da kolaylaştırılması gerektiğini ifade etti.

Yapılan anıt hakkında bilgiler de veren Erk, anıtın mimar Hasan Erhan tarafından arazinin şeklini yansıtacak şekilde yapıldığını, yeşil renkli kısmının koruluğun canlılığını, kenarlarındaki sarı çerçeveninse dıştaki verimsiz araziyi anlatmakta olduğunu, ortasındaki küreninse merhumenin çardak altında sürekli oturduğu yeri temsil etmekle beraber, Karamustafa'nın küllerinin bir kısmını da içinde barındırdığını söyledi.

KARASALİH
Metin Karasalih, teyzesi olan Zehra Karamustafa'nın yurtdışında olduğu zamanlarda Kıbrıs'tan hiç kopmadığını, 1995 Girne Dağları Yangını'ndan sonra adaya gelerek ülkeyi yeşillendirmeye katkı koyduğunu söyledi.

Karamustafa'nın yaşadığı çeşitli sağlık sorunlarına rağmen İngiltere'de fast-food dağıtımı yaparak para kazandığını ve koruluğu bu şekilde oluşturduğunu anlatan Karasalih, koruluğun bugünlere gelebilmesi için üç yıl boyunca fidanların tankerlerle sulandığını belirtti.

Karasalih, teyzesinin amacının Kıbrıs'ta yetişen tüm bitkileri bir yerde toplamak olduğunu söyleyerek, buranın özel günlerde öğrenciler tarafından ziyaret edilebilmesi için yol ve ulaşım sorunlarının çözülmesi gerektiğini söyledi.

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Canan Öztoprak ise konuşmasında bakanlığın koruluk için yaptığı katkının Zehra Karamustafa'nın yaptıkları yanında oldukça küçük kaldığını belirterek, bölgenin uzaktan bakıldığında dahi "imkânsız gibi görülen şeylerin başarılabileceğini" gösterdiğini dile getirdi.

Okul gezilerinde öğrencilerin koruluğu ziyaret etmesi gerektiğini söyleyen Öztoprak, başlangıcından bugüne koruluk için yapılan tüm çalışmaları bir kitap haline getirme çabasında olduklarını ve öğrencilere ormanların nasıl korunması gerektiğinin de anlatılması gerektiğini söyledi.

Bayraktar Türk Maarif Koleji öğrencilerinden İsmet Amca ve Çisem Sedatgil'in şiir okumasının ardından tören son buldu.

ATA ATUN / AÇIK GAZETE KIBRIS

26 Ağustos 2005

Kaynak: www.acikgazete.com

aybala Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Kapalı
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:20.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024