agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Evdeki Bitkilerimiz (Salon, balkon, teras) > Afrika Menekşesi (Saintpaulia ionantha)
(https)




Beğeni Düzeni2Beğeniler
  • 1 Gönderen zappie
  • 1 Gönderen mmanager

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 17-08-2011, 09:49   #1
Ağaç Dostu
 
zappie's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-09-2007
Şehir: Samsun
Mesajlar: 375
Tatilde, menekşelerinizi otomatik sulama

Forumu uzun zamandir takip eden arkadaslar fitilli sulamanin ne kadar savunucusu oldugumu bilirler. Cok sayida bitki olunca kolay oluyor tabii. Tatile cikarken de gozunuz arkada kalmiyor. Ancak fitili iyi ayarlayamazsaniz emilen fazla su kok curumesine neden olabiliyor.

Temmuz sonunda tatile cikarken fitilli sulama haricinde, bir grup gelismekte geri kalmis bir yasindaki meneksemi ustunun buyuk kismi seffaf ondulun kapli balkonuma biraktim. Balkonun o kismi sadece 1-2 saat oglen gunesi aliyor. Acik kisimdan gelen yagmur guzel hesaplanmis bir egim sayesinde, yaklasik bir metre genisliginde bir bantta toplanarak su giderine dogru akiyor. Ben de menekselerimi bilincli olarak bu bant uzerinde biraktim. Malum burasi Karadeniz, yagmursuz gecen bir, bilemediniz iki hafta yoktur. Birkac gunlugune eve ugradigimda menekselerim piril piril parliyordu, durumlarinin fitildekilerden daha iyi oldugunu soyleyebilirim. Yagan yagmurlar dogal alttan sulama vazifesi gormustu.

Benzer sekilde uzeri kapali ( yaz gunesinden koruma amacli ) fakat yeterince aydinlik, zemini yagmurdan hafif gollenebilecek balkonu, sundurmasi olan arkadaslara siddetle tavsiye ederim. Elbette cok kurak bir bolgede degilseniz.
Tatil donemi icin farkli onerilerinizi buradan paylasirsaniz sevinirim.

nothing beğendi.
zappie Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-04-2012, 11:28   #2
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 28-10-2011
Şehir: ADANA
Mesajlar: 670
yaz sıcağında menekşeler

İyi günler ben Adana da oturuyorum menekşelerim yaz geldi mi teker teker ölüyordu.Çok dikkat etmeme rağmen eşim evi temizledim toz girmesin diye ağustos ayının sonuna doğru pencereleri kapatmış 2 gün resmen sıcaktan pişmiş haşlanmış gibi olmuştu sadece 2 tanesi sağ kaldı onlar da yapraklarından kendi yetiştirdiklerimdi.Geçen yaz düşünerek balkonda masanın üzerine koydum etrafını da dalları çok olan çiçeklerle kapladım yaz güneşi dik geldiği ve balkonun köşesinde olduğu için güneş almadılar ve sağ kaldılar bu yaz da sayıları iyice arttı ve aynı yerin duvarına camdan bir kaç katlı cam raf yapmayı düşünüyorum tamamı demir şebekeyle çevrili olan balkonun çok güneş gelebilecek yerlerini gölgeleme filesiyle kapatsam menekşeler için acaba yarı gölge olan yerler nasıl olur çok merak ediyorum. Aynı zamanda kuzeye bakan diğer balkonun da kuytu köşesini kullanmayı düşünüyorum Adana da evlerin balkonları çok geniş ve olduğu için yer sorunum yok ama rüzgardan uçma devrilme oranı da hayli yüksek.Gölgeleme filesi hakkında görüşlerinizi öğrenebilir miyim teşekkürler saygılar.

m_akif beğendi.
mmanager Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Etiketler
balkon, sulama, tatil


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 13:31.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024