agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Evdeki Bitkilerimiz (Salon, balkon, teras) > Afrika Menekşesi (Saintpaulia ionantha)
(https)




Beğeni Düzeni234Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 24-05-2011, 20:51   #31
Ağaç Dostu
 
zappie's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-09-2007
Şehir: Samsun
Mesajlar: 375
Fitille suyun temasini kesince fitilin ne fonksiyonu olacak ????
Fitil surekli suyun icinde olmali ki bitki ihtiyaci kadar suyu fitilden cekebilsin.
Alttaki rezervuarin alabilecegi su kapasitesine, mevsime gore su ekleme suresi degisir. Bu mevsimde yetiskin bir menekse haftada yarim su bardagi kadar su tuketiyor. Yazin tuketim 1,5 kat artar. Ben Karadeniz'deyim Kutahya'da daha fazla su gerekir. Rezervuarda yarim santim su kalana kadar su eklemenize gerek yok. Hatta su tamamen tukense bile birkac gun susuz kalmasi sorun olmaz. Ben yazin 20 guluk tatile rahatlikla cikabiliyorum.
Usenmiyorsaniz suyu normal sularmis gibi topragin ustunden verin, suzulerek rezervuara insin, boylece yuzeyde tuz birikmesi olusmamis olur. Suyu alttaki rezervuara direkt de ekleyebilirsiniz.

zappie Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-05-2011, 21:01   #32
Ağaç Dostu
 
yeşillim's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-01-2008
Şehir: Kütahya, Ankara
Mesajlar: 2,488
Galeri: 14
Sayın zappie, yanıtınız için teşekkür ederim. Yirminci mesajdaki son görselde fitil
su almıyor gibi geldi, belki de göz yanılması ama özellikle fitilin suyla teması kesilmiş
gibi algıladım.

Cizmeli Kedi beğendi.
yeşillim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-05-2011, 22:27   #33
Ağaç Dostu
 
zappie's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-09-2007
Şehir: Samsun
Mesajlar: 375
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi yeşillim Mesajı Göster
Sayın zappie, yanıtınız için teşekkür ederim. Yirminci mesajdaki son görselde fitil
su almıyor gibi geldi, belki de göz yanılması ama özellikle fitilin suyla teması kesilmiş
gibi algıladım.
Kasten suyla temasi (yari) kesilmis olabilir. Bazen fitil hic su cekmedigi gibi fazlaca su cektigi de olabiliyor. Tecrube kazandikca siz de bu sekilde onlemler alabilirsiniz.

zappie Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-01-2012, 09:15   #34
Ağaç Dostu
 
sami ulus's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-01-2012
Şehir: Kırıkkale.Şanlıurfa
Mesajlar: 163
Faruk kardeşim eline saglık. Çok güzel bu tür bilgilerinizi bekliyorum. Gerçi ben direk çeliği kesip topraga dikip yeterli su ve güneş ayarlaması yaptıgım zaman hep başarılı oldum. Gümbür gümbür büyüyorlar. Ama çok sabrediyor çocuk gibi her anları ile ilğileniyorum. Tek kaybım ev degişikliğinden sıcaklık yüzünden oluyo.

SUDEM beğendi.

Düzenleyen sami ulus : 27-11-2013 saat 12:49
sami ulus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-03-2012, 15:17   #35
Ağaçsever
 
ergun tulay's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-01-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 39
Sayın Faruk bey;fitilli sulama konusunda yazılarınızı okudum.Vermikulit ve coco nedir açıklar mısınız? Selamlar..

ergun tulay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-03-2012, 17:24   #36
Ağaç Dostu
 
Cizmeli Kedi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 17-04-2011
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 136
Merhaba, Faruk Bey kızmazsa bir satış sitesinde yer alan bilgilerini ekleyeyim ben:

"Vermikülit, volkanik mağma kaynaklarından elde edilen bir siliat mineraldir ve yüksek ısı ile işlenerek hacmi genişler, geçirgenliği artar ve hacim ağırlığı belirgin bir şekilde düşerek şekil değiştirir. Elde edilen ürün çok hafif, steril, gübreleri hızla alma ve bitkiye yavaş bir şekilde verme kapasitesine sahiptir. Vermikülit'in ısı izolasyonu iyidir ve ateşe dayanıklıdır. Toprağına vermikülit karıştırılan bitkinin , kökleri kışın donlara ,yazınsa yüksek ısılara karşı korunaklı olur.

Vermikülit 750 C sıcaklıkta gerçekleştirilen bir ısıl işlem sonucunda elde edilir. Bu ısıl işlem sonrası Vermikülit fide yetiştiriciliğinde önemli avantaj sağlayan şu özelliklere sahip olur.

*Ekstra hafif ağırlık

*Yüksek havalanma kapasitesi

*Yüksek Su tutma kapasitesi

*İnorganik ve steril olma özelliği- özellikle soğuk uygulamalarda nemlendirilmiş vermikülit içine karıştırılan tohumlar,malzemenin steril olması nedeni ile çürümeden çimlenmeye hazır hale gelirler.

*Yüksek absorbsiyon gücü

*Absorbe edilen sıvıları yavaş serbest bırakma özelliği- Toprağa karıştırılan gübreleri, ve sulama suyunu bünyesinde toplayarak , bitki köklerine yavaş yavaş vererek en sağlıklı gelişimi sağlar.

*Düşük ısı geçirgenliği, yüksek izolasyon özelliği

ermikülit fide yetiştiriciliğinde tohum ekimi yapılacak karışımı oluşturmak üzere torf ile değişik oranlarda karıştırılarak kullanılır.

Tavsiye edilen oran, 1 Lt Vermikülite 1 Lt Torf şeklindedir. Vermikülit'in ekstra hafif özelliği tohum ekiminin yapılacağı karışımda daha fazla sayıda küçük hava boşluklarını oluşmasını sağlar. Bu durum kök bölgesinde daha iyi bir havalanmaya ve daha fazla oksijen bulunmasına olanak verir. Yüksek su tutma gücü hızlı ve kuvvetli bir kök gelişimine teşvik eder. Sonuç olarak gelişmiş bir kök sistemi dikim sonrası hızlı bir adaptasyon sağlar .

İnorganik ve steril olma özelliklerinden dolayı Vermikülit hiçbir endişe duyulmadan güvenle kullanılabilecek bir karışım materyalidir.

Vermikülit parçacıklarının geniş ( fazla bir yüzeye sahip olması su ve beraberindeki bitki besin maddelerinin hızlı bir şekilde tutulmasını, daha sonra bitkinin istediği gibi yavaş yavaş serbest hale geçmesini sağlar.

Vermikülit parçacıklarının fiziksel özelliği nedeni ile fide kökleri daha kuvvetli ve stabil yapıda olacaktır. Bu durum fide köklerinin dış etkenlerden daha az zarar görmesini sağlar.

Vermikülit inorganik bir maddedir ve hiçbir hastalık **** yabancı ot barındırmaz."

"Cocopeat
Hindistan cevizinin kabukları ve lifleri küçük parçalara bölünerek oluşturulan doğal bir substrat’dır. Dünyada 90’lı yıllardan bu yana kullanılan ve hızla yaygınlaşan bitki yetiştirme ortamının doğal pH sı 5,5-6,4 arasındadır. Gartengold Cocopeatin Hazırlanması; Parçalara bölünen Hindistan cevizi iki defa yıkanarak tuzdan arındırılır, kalsiyum ve magnezyum ilave edilir. Bu işleme Buffering adı verilir. Daha sonra kurutulmaya alınır. Kurutulan parçalar yüksek ısı ile steril edilerek preslenir. Süs bitkilerinde, kesme çiçeklerde, domates, salatalık ve biber başta olmak üzere tüm bitkilerin üretiminde kullanılır. Gartengold cocopeat blok 45 lt. su verilerek ıslatılır. Suyu emen blok yumuşar ve kısa zamanda kolayca dağıtılır. Dağılan bloktan minimum 65 lt substrat elde edilir. Bu substratı tohum, çelik ve saksılamada kullanabilirsiniz. Kuru ağırlığının 9 katı suyu ve besinleri emerek bünyesinde depolar ve bitkinin ihtiyacı oldukça bitkiyibesler. Gevşek yapısı sayesinde optimum köklenme ve büyüme ortamı yaratır. Sudan, gübreden,zamandan ve işçilikten tasarruf sağlar. Mükemmel bir drenaja sahip olan cocopeat kesekleşmez ve bulaşmaz. Uzun ömürlüdür ve ekonomiktir. "

maki01, Maviş ve Gardenias beğendi.
Cizmeli Kedi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-04-2012, 22:30   #37
Ağaç Dostu
 
maki01's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-05-2008
Şehir: Adana
Mesajlar: 8,417
Galeri: 73
Sulama yöntemi olarak fitili kullanmaya karar verdiysek , saksı harcındaki inorganik madde miktarını arttırmak gerekmektedir. Perlit+Vemikulit oranı en az % 50 olmalıdır.

Benim fitilli sulama ile yetiştirdiğim meneklerinin toprak karışımı:

2 ölçü torf ( Tercihen sfagnum torfu )

2 ölçü Perlit

1 ölçü Vermikulit'ten oluşmaktadır.

Bu harcı üstten ya da alttan sulama yaptığım menekşelerimde de kullanıyorum.

sema62, Maviş, aleydi ve 3 kişi beğendi.
maki01 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-04-2012, 23:04   #38
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 07-06-2011
Şehir: sakarya
Mesajlar: 679
Sayın maki01 fitilli sulamada kullanılan fitil 1.sentetik ip 2. kadın çorabı kullanılıyor ben tamamen acemi olduğum için soruyorum siz bunların 2 sinide kullandınızmı benim gözlemim kadın çorabı daha fazla su çekiyor onun için sentetik ip dahamı uygun olur.

nılgun_dogan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-04-2012, 23:21   #39
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 07-06-2011
Şehir: sakarya
Mesajlar: 679
Bu arada mesajımda kadın çorabı yanlıştıra getirmek değil benim gibi çok acemi olanlar için hangisi daha konturolü kolay yöntem onu öğrenmek istedim sizler gibi tecrübeli değilim inşallah öğrenicez.

nılgun_dogan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-04-2012, 10:58   #40
Ağaç Dostu
 
maki01's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-05-2008
Şehir: Adana
Mesajlar: 8,417
Galeri: 73
Sevgili nılgun_dogan,

Yurtdışından getirttiğim fitil dışında %100 akrilikten üretilmiş örgü iplerinden de kullanmıştım. İkisinde de ten çorabı kadar başarılı olamadım.

Fitil uygulamasında kullanacağınız malzemeyi sentetik olması koşuluyla deneyerek belirleyebilirsiniz.

Fitilli sulama sistemini oturtmak, uzun süredir menekşe yetiştirmeme rağmen benim için de kolay olmadı. Bir menekşe ile başlayıp , sistemi oturtmak daha sonra diğer menekşelerinize de uygulamak en sağlıklısı.

Ten çorapta şerit kalınlığı çok önemli , bir de toprağın içinde kalan boyu. Ben, yarım santimlik şeritler kesip, esnettikten sonra 2 cm'lik bir bölümü toprağın içinde kalacak şekilde yerleştiriyorum.

Başlarken daha kalın ve uzun şeritler kullandığımda sizin yazdığınız gibi çok su çektiğini fark ettim. Fitil boyunu alttan çekerken toprak uygun nemliliğe gelinceye kadar kısalttım.

Fitilli sulamayı başarılı bir şekilde uygulamak için bir süre gözlem yaparak, deneyim kazanmak gerekiyor. Standart ölçüler vermek mümkün olamıyor. Ölçüler, saksı büyüklüğüne, toprak karışımına ve hatta mevsime göre değişebiliyor. Büyük saksıda daha kalın fitil kullanırken, saksı boyu küçüdükce fitil kalınlığı ve boyunu da incelterek kısaltmak gerekiyor.

maki01 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-04-2012, 12:26   #41
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 15-02-2010
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 226
İlginç bir bilgi de benden olsun,

İş yerindeki Benjaminimin saksısı çok küçük olduğundan, fitille sulama yaptım.
Başta gayet iyiydi.
Ancak Benjamin incir ağacı soyundan olunca, köklerini çaktırmadan fitil içinde sulama kabına kadar ilerletmiş.
Şimdi ana saksı kadar bir kök yapısı sulama kabı içinde de mevcut.
Ama başka bir problemi yok.

toprak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-04-2012, 12:35   #42
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 15-02-2010
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 226
Saksı çapı: 11 cm
Bitki boyu 1,3m

Eklenen Resimler
 
toprak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-04-2012, 23:43   #43
Ağaç Dostu
 
maki01's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-05-2008
Şehir: Adana
Mesajlar: 8,417
Galeri: 73
Afrika Menekşeleri de köklerini besleme kabına doğru uzatıyorlar ama kap saksının altında.

Fotoğrafa ilk baktığımda saksının altındaki besleme kabını arandım Benjaminin saksı altındaki bir kaba hiç ihtiyacı yokmuş, yanda bile olsa uzanıp kabı köklerle doldurabiliyormuş

Paylaşım için teşekkürler sevgili toprak

toprak, Maviş ve SUDEM beğendi.
maki01 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-05-2012, 10:50   #44
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 07-06-2011
Şehir: sakarya
Mesajlar: 679
Tecrübeli arkadaşlarım fitilli sulama her tür menekşelere uygulanırmı ben menekşelerime fitilli sulama uyguladım bir tanesi çürüme yaptı bir tepsinin üstüne tel koydum 10 saksı telin üstünde hepsi aynı tepsiden su alıyor bir tanesinde çürüme oldu bir yerde yanlışmı yapıyorum yoksa her türe uygulanmıyormu bilemedim çürüyen menekşemin türünüde bilmiyorum menekşecibaba nın hediyesiydi çok üzüldüm.

nılgun_dogan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-07-2012, 12:21   #45
Ağaç Dostu
 
maki01's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-05-2008
Şehir: Adana
Mesajlar: 8,417
Galeri: 73
Sorunu yeni fark ettim, kusura bakmayın.

Fitilli sulamada her saksıyı aynı yönteme hazırlasak da menekşenin gelişkinliğine göre su tüketimi değiştiği için fitil boyuyla oynayarak ayarlama yapmak gerekiyor.

İlk fitil uygulamasında toprak aşırı nemli ise, fitili aşağıdan biraz çekerek, emilen su miktarını kontrol edebilirsiniz.

Kökü henüz gelişmemiş yavru menekşelere daha az suya ihtiyaç duydukları için, fazla su kök çürümesine neden olacaktır.

Ya da toprak çok kuru kalıyorsa , fitili çıkarıp dantel tığı gibi bir aletle toprak içinde kalan kısmını daha uzun bırakarak yeniden takabilirsiniz. Fitil boyu zaten saksı yüksekliğinde ise biraz daha kalın bir fitil kullanmanız gerekebilir.

Fitil kalınlığı ve toprak içerinse kalması gereken boyu her toprak karışımda ve menekşede farklılık gösterebiliyor. Uygulamanın ilk günlerinde yakından izleyerek sizin koşullarınıza uygun fitil ebatlarını belirleyebilirsiniz.

nılgun_dogan ve samur beğendi.
maki01 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-04-2013, 17:01   #46
his
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 07-10-2009
Şehir: ankara
Mesajlar: 8
1,5 lt.lik pet şişe ile yaptığım fitilli sulama:

1,5 lt.lik pet şişe ile yaptığım fitilli sulama

Eklenen Resimler
  
his Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-07-2013, 20:48   #47
Ağaç Dostu
 
ahmeter's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-02-2008
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 7,822
Menekşem

Bu şekilde yetiştirmeye döndüm bir uygunsuzlık varsa lütfen yazınız

Eklenen Resimler
 
esemeral ve SUDEM beğendi.
ahmeter Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-07-2013, 22:27   #48
Ağaçsever
 
yenerr's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-05-2011
Şehir: tekirdağ
Mesajlar: 83
Sn ahmeter,
Dönüşünüz yenimi oldu? Kayıp yaşadınızmı? ve Fitil olarak ne kullanıyorsunuz acaba?
Bende makrome ipiyle bir kaç deneme yapıyorum. Ama endişelerim var uygunmu acaba

Selamlar...

Name:  makrome.jpg
Views: 5079
Size:  24.5 KB

yenerr Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-07-2013, 23:12   #49
Ağaç Dostu
 
maki01's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-05-2008
Şehir: Adana
Mesajlar: 8,417
Galeri: 73
Sevgili ahmeter,
Fitilli sulamada toprak ağırlıklı (%50) oranında perlit, vermikulit gibi malzemelerden oluşmalı. Toprak karışımı uygunsa düzeneğin oldukca başarılı.

Sevgili yenerr

Fitilli sulamada kullanılan fitil sentetik malzemelerden oluşmalı. Makrope ipi sentetik olduğu için uygun ancak bana çok kalın geldi. 1-1.5 mm çaplı olanlar daha uygun.

maki01 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-07-2013, 23:12   #50
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 27-12-2012
Şehir: BİLECİK
Mesajlar: 290
Galeri: 6
Sn. yenerr; sitede okuduğum kadarıyla en uygun fitil, biz bayanların kullandığı ince çoraplar var ya, onlardan bir santimlik kesip fitili oluşturuyorsunuz. En uygunu buymuş, denenmiş.

Emine Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-07-2013, 09:45   #51
Ağaç Dostu
 
ahmeter's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-02-2008
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 7,822
MENEKŞE
Saksı ile su kabının birbirine uymasına özen gösterdim bir yerde göze hoş görünmesi mühim

Kalın pamuk ipliği kullandım. .plastik kap şeffaf . içinde ne kadar su kaldığı rahatça gözüküyor

Eklenen Resimler
 
esemeral, SUDEM ve nothing beğendi.
ahmeter Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-07-2013, 12:05   #52
Ağaç Dostu
 
ahmeter's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-02-2008
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 7,822
Yener bey

Hala denemeler içindeyim ilk denemeyi 1958 de yaptım Çoşkuylan severek
devam ediyorum Sizin denemelerinizi resimlerle bekliyorum Selamlar

ahmeter Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-08-2013, 13:02   #53
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 15-05-2013
Şehir: Adana
Mesajlar: 65
ben fitilli sulama için a101 den aldığım mini saklama kaplarını kullandım. tanesi 1 lira. üst plastik kapağını bıçakla oyup menekşe saksısını yerleştiriyorum. yaklaşık 5-7 gün gidiyor su. çok iyi sonuç aldım. bundan sonra hep fitilli sulama yapacağım. ten çorabı kullandım sonuç süper.

m_akif Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-08-2013, 14:45   #54
Ağaç Dostu
 
maki01's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-05-2008
Şehir: Adana
Mesajlar: 8,417
Galeri: 73
Kapaklı besleme kabı kullanıyorsanız menekşe sayınız artıkça suyu yenilemekte sıkıntı çekeceksiniz. Kapağa ikinci bir delik açarak en büyük boy şırınga ile su takviyesi yapabilirsiniz sevgili m_aktif .

Emine ve fatitoo beğendi.
maki01 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-08-2013, 07:49   #55
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 15-05-2013
Şehir: Adana
Mesajlar: 65
sevgili maki01 haklısınız galiba. 22 tane menekşem var fitilli sulamada olan. sulama kapı kullanıyorum su takviyesi için ve her kapağa bir delik açtım. yani saksıları çıkarmadan su ekliyorum. biraz zaman alıyor

maki01 beğendi.
m_akif Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-08-2013, 15:17   #56
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 27-12-2012
Şehir: BİLECİK
Mesajlar: 290
Galeri: 6
İlk defa bugün fitilli sulamaya başladım. 8 adet suda köklenmiş, 1 adet suda yavrulamış çeliği diktim. Fitil olarak ten çorap kullandım. İnşallah iyi sonuç verirler. Sonuç iyi olmasa da, benim için bir tecrübe olacak.
Sn maki01; su deposuna üstten delik açmamıştım ama sizin önerinizi okudum, açacağım.

Eklenen Resimler
   
Emine Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-08-2013, 02:06   #57
Ağaç Dostu
 
maki01's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-05-2008
Şehir: Adana
Mesajlar: 8,417
Galeri: 73
Sevgili emine,

Kapaklı bir dış kapta her sulamada kapağı açmak zor olacağı için delik önermiştim. Kapaksız bardak kullandığınız için deliğe gerek yok bence.

Emine beğendi.
maki01 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-08-2013, 06:39   #58
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 27-12-2012
Şehir: BİLECİK
Mesajlar: 290
Galeri: 6
Evet haklısınız.

Emine Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-11-2013, 17:10   #59
Ağaç Dostu
 
ahmeter's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-02-2008
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 7,822
Bu şekilde bir kapda deneme yapıyorum kap biraz pahalı ama dekoratif
Yuvarlak yer delik iç içe 2 kap

Eklenen Resimler
 
maki01, Emine ve esemeral beğendi.
ahmeter Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-12-2013, 18:49   #60
Ağaç Dostu
 
ahmeter's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-02-2008
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 7,822
Saim Ergin sera fitilli ve ışık

Eklenen Resimler
 
pria, Emine, efeege ve 2 kişi beğendi.
ahmeter Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 01:49.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024