View Single Post
Eski 19-07-2012, 08:42   #452
demirgonenc
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 10-01-2008
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 45
Sn Syılmaz, TT girip çıkmışlığım var son olarak (mirgun) olarak faaliyet gösteriyorum..Sizi pek göremiyorum )))

Geçmiş mesajlara bakarken sizin bir araziyle ilgilendiğinizi anladım. Milli Emlak, bu tür müracatlar üzerine arazi satışını bir süre önce durdurdu. Arazilerin arsa vasfına dönüşmesi nedeniyle değer kazanması vb gibi gerekçelerle bunu yaparken, yani arazi satacağımıza daha kıymetli olan arsa satışı yapalım, dediler. Fakat bu arada arsa olma ihtimali olmayan yerlerde de satışı durdurmuş gibi görünüyor..

İkinci dikkatimi çeken konu forumda, hazine arazilerinin satışında, ilk satışta alıcı çıkmazsa ikinci satışta daha düşük bedelle alınabileceğini belirtir yorumların olması. Hazine böyle bir yöntem izlemez, satılmazsa müracat halinde ikinci kez değer tespiti yapılır ve genelde bu düşük olmaz. İcra satışı gibi değildir hazine arazilerin satışı.


Tam mesajları okumadın fakat siz oraya ağaçlandırma amaçlı olarak başvuruda bulunun, arazi genişliğini biraz artırın, belirli bir sınırı var, bu yöntemle araziyi değerlendirmeniz bana göre daha mümkün. Veya bir ara görüşelim, arazide temizlenmesi gereken uçan ve koşan yaratıklar var onların temizliğinde yardımcı olursanız, size adet başı ağaç hibe edebilirim ..))

Sayın Odeh, 2 sahadaki başvurularınızın olumlu bir aşamaya gelmesine sevindim.

demirgonenc Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön