View Single Post
Eski 19-07-2012, 03:57   #13
mrduran
Ağaç Dostu
 
mrduran's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-08-2011
Şehir: İzmir
Mesajlar: 1,536
Merhaba efendim,

Karadeniz/Temel Reis fıkrası 6 m2- lik düzeneğinizde gerçekleşmiş, üzüldüm, geçmiş olsun.

Sıradışı bir inat/çaba/espri/başarı yeteği oralara biraz fazla bağışlanmış Yaradan tarafından. Başaracağınıza inanıyorum, inşallah.

- Rüzgara karşı önlem olarak üstten bastırmak amacı ile.....
-Tepe pencereleri için; Orta direklerden 55-60 cm.'lik ve üst uçlarında halka olan krom(üstten pas akıtmaması için) dikme yukarı çıksa ve her dikmeye sabitlenmek şartı ile sağ ve sol tarafına toplam 2 pencere yapılsa... 2 pencere tek kasa içinde ve tümden PVC ; şeffaf tavan üzerinde yağmur geçirmemesi için yapıştırılacak sertçe lastik su borusundan(benzeri madde) bir yastık/çerçeve üzerine oturtulsa (kare/dikdörtgen/ovallığı karşılayacak kadar yumuşak olması yeterli).... Her dikme için yapılacak 2 pencere tek bir kasa düzeneğinde(Çatı eğimine göre sağ ve sola ortadan meyilli). Pencereler dikme ucundaki halkadan geçirelecek iplerle aşağıdan ayarlansa/sabitlense(Tek iple 2 pencere açılması uygun ise ....)..

- 3000 çilek+su+düzenek+5 kat hemde+rüzgar+çatı+ vs. malzeme ağırlıkları veya teras eğimindeki ufak dahi olsa eğimin etkisi. ???? incelenmeye değer. Betonarme/karkas/yığma/temel/dikmeler/kolonlar/bina oturması-kayması.... vs.....

Anne ve babanıza hürmetler, kardeşinize, kuzeninize ve göbeğini geç gösterdiğiniz Halil Usta' ya selamlar.(Belki sizin de hafif göbekli olmanızdan...)

Kolay gelsin, sağlıkla yaşayın cümleten inşallah.

Saygılarımla lütfen.

EK; Pencere açılması için, şeffaf plastikler testere ve maket bıçağı benzeri alet kullanmadan sıcak elektrikli aletlerle kesilmeli...

mrduran Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön