View Single Post
Eski 30-04-2007, 21:15   #2
Selahattin Yılmaz
Ağaç Dostu
 
Selahattin Yılmaz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-05-2006
Şehir: Bursa
Mesajlar: 5,284
1-Tepsi kullanmayın mümkünse dört köşeye dört adet ters dönmüş saksı üzerine yerleştirin ve bir tanede ortaya yerleştirilmiş şekilde saksıların üzerinde üzgün durmasını sağlarsınız. Bu şekilde kökler viyolün altından çıkıp tepsinin yüzeyine dağılmazlar.

2-Tavsiye etmiyorumz zaten.

3-Tepsi kullanmadığınızda su zaten fazlası viyolün altından sızıp gidecektir. İşte bu sızan su için naylon veya leğen veya tepsi gibi bir düzeneği pislik yapmaması için veya suyun tahliyesini uzaklaştırmak için düşünebilirsiniz.

4-Viyolleri yerden ne kadar yükseltirseniz o kadar iyidir.

5-Sulama yaparken torfun iyice ıslanmasına değil nemlenmesine dikkat edin. Sulamada ölçünüz fidelerinizin kök kısmındaki torfun 3/2 simnin devamlı nemli olması olsun. Eğer sulama suyuna çiçekçilerde bulunan bitki besinleri katarsanız daha iyi olur ve o zaman yapraklardan da püskürttüğünüz su işe yarar. Ayrıca yan yatan fideleriniz varsa özellikle sadece yapraktan pulverize yapın toprak iyice kurusun ve çok az nemlendirerek fidelerinizin göndelerinin morarmasını sağlayın eğer aşırı uzama olduysa morarma yaptırmazsınız.

6-Sadece yaprakları buruştuklarında nemlendirin ve sulşamayı kesin. Buruştukça yapraklara su püskürtün. Bir kaç günlük sadece yapraklara su püskürtme kök ortamının kuru kalması fideyi pişkinleştirir ancak fideleri sususzluktan asla yatırmayın fideler bayılsın ama yan yatmalarına müsaede etmeden sadece yapğraklardan nemlendirin.

7-Sulamayı aşırı yapıyorsunuz çok daha az su ile fidelerinizi yetiştirin. Bazen ben bile suyu fazla kaçırdığımda uzun boylu fideler elde edebiliyorum. Sulamanın dozunu öyle ayarlamalısınız ki yemeğe tuz katar gibi dozu ayarlamalısınız

Selahattin Yılmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön