View Single Post
Eski 18-07-2012, 10:18   #19
hberbul
Ağaç Dostu
 
hberbul's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-11-2011
Şehir: Kırıkkale
Mesajlar: 731
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi s.toprak Mesajı Göster
İşte bir kaç gündür ısrarla başınızı ağrıttığım ekşi mayamın ekmeği
Bu sabah ilk dilimi kestim, gayet güzel bir ekmek olmuş.
Özel bir kokusu, biraz ekşimsi özel bir tadı var, tad ve koku rahatsız etmiyor.
Hamur programını iki kez çaılştırdım, çünkü birincisi sona erince hamurdan bir parça mayalık aldım.
Kalan hamurun düzgün olması için bir daha karışmasının iyi olacağını düşündüm.
Ikinci yoğurmadan sonra makinanın kazanında üzerini örtüp sararak iki saat mutfak masasında beklettim.
Sonra fırın proğramında pişirdim. Bekleme ve fırın aşamalarında kabardı.
Bu ekmeği en uzun program olan 3 saat 50 dakikalık Fransız ekmeği proğramında da yapabileceğimi
düşünüyorum.
Sevgiler
Elinize sağlık gayet güzel görünüyor.
Ekşi mayamı yapıp tecrübe kazanınca bu ekmeği EYM deneyeceğim.Makinenizin kabı yayvan olanlardan sanırım.Benimkisi derin olduğu için çok sevmiyorum.İçi çok kabuk kısmı az oluyor.2 yıldır EYM de ekmek pişirmiyorum.

hberbul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön