View Single Post
Eski 17-07-2012, 23:18   #18
s.toprak
Ağaç Dostu
 
s.toprak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 17-03-2009
Şehir: Ankara
Mesajlar: 238
Smile

İşte bir kaç gündür ısrarla başınızı ağrıttığım ekşi mayamın ekmeği
Bu sabah ilk dilimi kestim, gayet güzel bir ekmek olmuş.
Özel bir kokusu, biraz ekşimsi özel bir tadı var, tad ve koku rahatsız etmiyor.
Hamur programını iki kez çaılştırdım, çünkü birincisi sona erince hamurdan bir parça mayalık aldım.
Kalan hamurun düzgün olması için bir daha karışmasının iyi olacağını düşündüm.
Ikinci yoğurmadan sonra makinanın kazanında üzerini örtüp sararak iki saat mutfak masasında beklettim.
Sonra fırın proğramında pişirdim. Bekleme ve fırın aşamalarında kabardı.
Bu ekmeği en uzun program olan 3 saat 50 dakikalık Fransız ekmeği proğramında da yapabileceğimi
düşünüyorum.
Sevgiler

Eklenen Resimler
  

Düzenleyen s.toprak : 18-07-2012 saat 09:59 Neden: ekleme yaptım
s.toprak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön