View Single Post
Eski 15-07-2012, 22:51   #78
agozce
Ağaç Dostu
 
agozce's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2,044
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Plantae Mesajı Göster
Kakao bitkisi hızlı büyüyen bir bitki her ne kadar periyodik olarak büyüyen yani dinlenme evreleri göstererek büyüyen bir bitki olsada.
Dolayısıyla ev için pek uygun değilmiş gibi görünmekte ilk bakışta fakat kakao yetiştirmeden önce bitki hakkında ciddi bir araştırma yaptık vede özellikle iç mekanda yetiştiren kişilerle iletişim kurmaya çalıştık ve tecrübelerini bize aktarmalarını rica ettik yabancı forumlarda ve kakao bitkisini iç mekanda yetiştirip çiçek açtıranları hatta meyve alanları gördük ve sonuçta işimizin kolay olmadığını fakat imkansızda olmadığını anladık.
Kakao bitkiniz kaç yaşında bilemiyorum fakat sizinde ilginizi çekebilecek ilginç bir bilgiyede rastladım birkaç yerde şöyle ki saksıda yetiştirilen kakao fidanlarının 150cm - 180cm boya ulaşana kadar dallanmadan tek gövde olarak büyüdükleri ve bu boydan sonra artık tepe büyümesini yani yukarı büyümeyi durdurup yan dallanmaya başladıkları ve yine enteresan bir şekilde bu dalların tepe noktasını aşmadıkları bilgisine rastladım bu boya ulaşmasını istemeyenlerin tepe sürgününü kesip dallanmayı teşvik ettiklerinide rastladım.
2 tanede kakao fidanı ben yetiştirmeye çalışacam fırsat buldukça forumda bitki gelişimini ve ortam şartlarına tepkisini paylaşacam.

Bu mesajı yeni gördüm, harika bir haber bu. Çok teşekür ederim Sn. Plantea, evet şu anda yan dallanma yok..Sürekli büyüyor..

Kaç yaşında bilmiyorum, bana sonbaharda geldi, siteden bir arkadaş yollamıştı. Geldiğinde 1 karış kadardı.

En büyük şansımız, direk güneş sevmiyor,ev içinde o büyüklük sorun olmaz öyleyse. Nemlendirmeyi sağlarız, nasıl olsa. Ben banyoda her gün duşla yıkıyorum..)

Peki kaç yaşında çiçek açarmış?


Düzenleyen agozce : 16-07-2012 saat 15:03
agozce Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön