View Single Post
Eski 13-07-2012, 15:52   #16
Kiraz
Ağaç Dostu
 
Kiraz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-02-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 4,640
Ben de eli çok geç mayalı hamura bulaşan biri olarak (asıl mayalı hamurla tanışmam makineyi aldıktan sonra oldu) makineyi kullanmakla beraber elde yapılanı daha çok seviyorum. Hamur hazırlamayı makinede yapacaksam, karıştırma işlemini kapağı açıkken yapıyorum, kıvamını kontrol ediyorum, hamurun haline göre göz kararı su veya un ile kıvamı tutturuyorum. Ya da ekşi mayayı istediğim hamur kıvamına getirip, ölçülü un ve suya ilave ediyorum, bu durumda kontrole gerek kalmıyor.

Evde hazır mayam bitti, ekşi mayadan sürekli yapmayı deneyeceğim (???). Hani ocak yakılmışken ekmekler toplu halde pişirilirmiş ya, ben de bir haftalık ekmeği bir kerede pişireceğim, zaten kolay bayatlamıyor, gerekirse birazını buzlukta saklayabilirim. Bu zamansızlık içinde nasıl zaman bulacağım bilmiyorum ama Bu yaz, hergün tarfikte geçen 3-5 saat sabrımı taşırıyor, o sürede ne ekmekler yapılır, ah ah.


Düzenleyen Kiraz : 13-07-2012 saat 16:44
Kiraz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön