View Single Post
Eski 13-07-2012, 11:54   #9
smnunal
Ağaç Dostu
 
smnunal's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-08-2011
Şehir: muğla
Mesajlar: 1,547
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi limon_sever Mesajı Göster
Sayın smnunal,

Tecrübelerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim. Evet, kontrol ettim sizin tohumlardan yetiştirmişim. Patlıcanların bulunduğu toprak bol hayvan gübreli, hemen yanında 2-3 kök yonca var ki azot ihtiyacını karşıladığını düşünüyorum ve ortalama toprak nemini muhafaza etmeye çalışarak yetiştiriyorum. Acılığı geçirmek için verdiğiniz tarif diğer siyah patlıcanlara da uygulanıyordur sanırım. Acı patlıcanlarda denemeye değer.

Kışın ne kadar soğukluğa dayanıyor? 2 kök patlıcanı da saksı ve kovaya dikmiştim. Balkona da alırsam sanırım bu sene epey bir patlıcan hasat edeceğim
Syın Limon sever,

Acılık için verdiğim tarifi diğer patlıcanlarda uygulayabilirsiniz. Bizim esasen kendi bölgesel yetiştirdiğimiz ve zannetmiyorumki tohumunu başka yerde bulamazsınız siyah ince ve çok uzun yerli atalardan kalma patlıcan çeşidimiz var yemeği dolması ve dolmalık urutması bilakis her türlü yemesi çok güzel olur.
Eğer arzu ederseniz sezon sonunda size tohum gönderebilirim.

Kışın dışarıda ve balkonda olmaz kapalı güneş gören ve ısıtılan bir yerde yaşatabilirsiniz. Birde bu turuncu patlıcanları bitki üzerinde ilk görenler aaa dometes derler bilginiz olsun.

smnunal Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön