View Single Post
Eski 11-07-2012, 18:09   #3
Çamtepe
Ağaç Dostu
 
Çamtepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-12-2010
Şehir: İstanbul, Çanakkale, İzmir
Mesajlar: 646
Merhaba Sn. Meyvelitepe

Bence güzel bir fikir. Hatta kendi keson kuyumda ve sulama havuzunun rengine bakarak bol bol alg ürettiğimi söyleyebilirim, ama sizin blog yazınızda belirttiğiniz mavi-yeşil alglerden değildir herhalde Ne dersiniz?

Bu arada not olarak şunu da belirtmeliyim: Keson kuyumuzun suyunu tahlile götürdüğümde bu bulanıklığı sormuştum, cevap olarak da, sorun olmaz hatta azot kaynağı olurlar tarım sulaması için bu zararlı bir kirlilik değildir cevabını almıştım.

Bildiğim kadarı ile alglerin yoğun üremesi durgun sularda kirlilik olarak adlandırılıyor (en azından Bafa Gölü ile izlediğim bir haberde böyle diyordu.

Bu bilgileri kafamda birleştirince aklıma "iyi alg ve kötü algler mi var?" sorusu geldi. (Nasıl soğuk kompostumuzda kötü bakteriler yerine iyi bakterilerin üremesini istiyorsak)

Bir diğer tartışmak istediğim konu da bu tür durgun sularda kullanımı konusunda çeşitli makaleler okuduğumuz EM. Hatırladığım kadarı ile EM içindeki bakteriler (muhtemelen Laktik asit bakterileri) bu tür alglerin beslenmek için kullandığı azot formlarını (amonyak?) parçaladığı için alg üremesini baskılıyordu.

Dolayısı ile aynı durgun suyu hem EM hem de alg ile aşılamamamız lazım diye düşünüyorum, haklı mıyım?

Saygılar

Ç.

Çamtepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön