Konu: Stanhopea
View Single Post
Eski 29-04-2007, 23:15   #13
ataman
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 16-04-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 126
Normal saksıda çiçek verme konusu biraz şüpheli bence. Serada normal saksıya da dikim yapmışlardı (tabi saksı iç malzemesi olarak bildiğimiz toprak kullanılmıştı, ne kadar anlattıysam da bu bitkilerin ağaç üzerinde yetişen efifitler olduğuna ikna edemedim arkadaşları), bitki hayatına devam ediyordu ama hiç çiçek açamamıştı. Saksıda olduğu halde çiçek açan ve stanhopea olduğu sanılan bitkiler aslında Lycaste veya Catasetum türleri olabilir, AOS culture sheet resimlerinde bu bitkiler stanhopealara oldukça benziyor.

Sıcaklık merkezi sistem kaloriferle ısınan ev sıcaklığı. Sulama konusunda sıkıntım var, aslında bitkinin havadar fakat sürekli nemli bir mediumda bulunması lazım (saksıların üstünü de yosun kaplamamdaki amaç nemi muhafaza edebilmek). Genelde sabahları sulamaya vakit bulamıyorum, mesai sonrası akşamları da sulama yapmak mantar oluşumu riskini içeriyor (birkaç phal.imde crown rot oluştu, şimdi daha temkinliyim), bu nedenle bazı zamanlar bitkiler oldukça kuru kalıyor, ama bunu pek önermiyorlar, kuru ortam kök kaybına yol açabiliyormuş ve bazı türlerde yeni (tekrar) kök oluşumu oldukça zor ya da imkansızmış.

Bir diğer eksiğim de ışık, gerekeninin çok altında ışık alıyorlar, zaten resimlerde yaprakların koyu renginden de anlaşılıyordur.

ataman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön