View Single Post
Eski 10-07-2012, 22:25   #1
LavantaSE
Ağaçsever
 
LavantaSE's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-06-2012
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 92
Mamul kurabiye

Üniversite öğrencisiyken Mersin'li sevgili ev arkadaşım "Dondurmacı Halil" den bize kutu kutu Mamul Kurabiye ve Kerebiç taşırdı. Taşıdıkları yermezdi de ablalarına koli yaptırırtıp otobüsle getirtirdi. Taaa o zamanlardan damakta kalan lezzetleri yeniden bulmak nasıl bir keyiftir bilemezsiniz. "Kerebiç" Mamul kurabiyenin özel köpük şekerle harmanlanmış tatlı hali. İstanbul'da satan yere rastlamadım.
Mamul kurabiyenin tarifini deriiiiin internet araştırmalarım sonunda bulabildim. Özel kalıplarını bulmak mümkün. Ben Eminönü'nde Nüans'tan aldım. Yücel Pastacılıkta da var. Ayrıca internet üzerinden satış yapan bir site de buldum. Belki bu yolla edinmek istersiniz diye buraya da ekleyivereyim:
Kerebi Kalb (Kurabiye Kalb)

Gelelim tarifine:
2 su bardağı un
1su bardağı irmik
1 su bardağı ılık su
1/2 su bardağı sıvı ayçiçek yağı
1/2 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı mahlep
2 çorba kaşığı pudra şekeri
İçine:
1 su bardağı iri dövülmüş ceviz
2 çorba kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tarçın
Üzerine:
Pudra şekeri

- Su ve sıvıyağ hariç tüm malzemeyi iyice karıştıralım. Önce yağı ekleyelim. Sonra yavaş yavaş suyu ekleyip hamur yoğuralım. Dağılacak gibi olursa az biraz su ekleyebilirsiniz.
- Hamurumuzdan cevizden irice parçalar koparıp çay tabağı kadar açalım ve içine bir tatlı kaşığı ceviz,tarçin,şeker karışımından koyalım. Kenarlarını toplayıp kapatalım. Kerebiç kalıbına ( ekli yer yukarıda kalacak) bastırarak şekil verelim.
- Yağlı kağıt serili tepsiye dizelim ve 180 derecede ısıtılmış fırında 30 dakika pişirelim. Çıkınca sıcakken üzerine pudra şekeri serpip servis edelim.

Eklenen Resimler
   
LavantaSE Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön