Elmalı Turta
Sevmeyen yoktur sanırım. Tarifi bulunsun.
125 gr oda sıcaklığında margarin ( erimemiş)
Yarım çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı şeker
2 su bardağı un
Yarım paket kabartma tozu
Yarım paket vanilya
1 çay kaşığı kadar limon kabuğu rendesi
1 çorba kaşığı sirke
Marmelatı : 2 elma rendesi, 1 çay bardağı şeker, 1 çay bardağı iri dövülmüş ceviz içi, 1 tatlı kaşığı tarçın
Üzerine: Pudra şekeri
-Tüm malzemeyi karıştırıp özlü bir hamur elde edelim ve buzluğa atalım. Enaz yarım saat, mümkünse 1 saat dinlendirelim.
- Marmelat için elma ve şekeri kaynatalım. elma yumuşayınca ceviz ve tarçını ekleyelim.
- Hamurun yarısını yuvarlak tepsinin içine döşeyelim. ( 1 - 1,5 cm kalınlığında) Çatalla üzerine delikler açalım)
- 180 derece fırında 20 dakika pişirip çıkaralım.
-Üzerine marmelatını serip, kalan hamuru fınfık büyüklüğünde parça parça üzwrine dolduralım.
- Yeniden fırınlayıp üzeride iyice kızarana dek yaklaşık 20 dakika daha pişirelim.
-Çıkıp soğuyunca üzerine pudra şekeri serpelim.
|