Konu: Turta
View Single Post
Eski 10-07-2012, 18:11   #6
LavantaSE
Ağaçsever
 
LavantaSE's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-06-2012
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 92
Çok orjinal ve havalı bir turta Yapımı kolay. Görsel ve lezzet olarak da iddialı.

PAMUK TURTA

5 yumurta
2 çorba kaşığı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
250 gr oda sıcaklığında tereyağ
2 su bardağı un
1 çorba kaşığı kakao
1 su bardağı şeker
2 çorba kaşığı nişasta
3 çorba kaşığı marmelat
1 tutam tuz

- Yumurta sarılarından akları ayıralım. Sarıları, pudra şekeri ve tereyağ ile karıştıralım. Un kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip turta hamurunu yoĞuralım. 3 eşit parçaya bölelim. Buzdolabına koyalım.
- Yumurta aklarını, bir çimdik tuzla köpürtelim. Şekeri yavaş yavaş ekleyip en son nişastayı katalım ve bembeyaz bir köpük elde edelim.
- Hamurlardan birinciyi kelepçeli kek kabının dibine döşeyelim. Üzerine marmelat sürelim.2. hamura kakaoyu ekleyip youralım ve marmelatın üzerine minik minik parçalayarak döşeyelim. Beyaz kremayı bunun üzerine yayalım. Son hamur parçasını da üzerine didikleyerek bitirelim.
- Önceden ısıtılmış 150 derece fırında 50 dakika pişirelim. Çıkarınca soğumasını bekleyip kalıptan çıkaralım.

Eklenen Resimler
 
LavantaSE Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön