Portakal ve Elmalı Turta
Armut, mandalina, mürdüm eriği, şeftali, kayısı, üzüm gibi meyvelerle de yapılabilir. Oldukça lezzetli ve kolay bir turta.
1 portakal ( kabukları soyulup dilimlenmiş)
1 elma ( kabukları soyulup dilimlenmiş)
1/2 su bardağı ceviz ( arzuya göre )
1 yumurta
1/2 su bardağı sıvıyağ
1/2 su bardağı şeker
2 çorba kaşığı yoğurt
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 aket vanilya
Turta kabı için : 1 çorba kaşığı tereyağ, 5-6 kaşık şeker
- Turta kabını bolca tereyağ ile yağlayalım. Üzerine 2-3 kaşık şeker serpelim ve dilimlenmiş meyveleri dizelim. 2-3 kaşık şeker ve cevizi de meyvelerin üzerine serpelim.
- Diğer bir kapta, yumurta, yoğurt, sıvıyağ şeker, un ve kabartma tozunu karıştıralım. Cıvık bir hamur olacak. Ellerimizi sıvıyağ ile yağlayıp, meyvelerin üzerini hamurla kapatalım.Boşluk kalmaması için hafif hafif bastıralım. Tüm meyveler kaplansın.
- 170 derecede ısıtılmış fırında 45 dakika pişirelim. Ilınınca kabından çıkaralım.
Düzenleyen LavantaSE : 10-07-2012 saat 16:33
Neden: imla hatası
|