View Single Post
Eski 10-07-2012, 15:59   #15
nevsune
Ağaç Dostu
 
nevsune's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-05-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 4,918
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi s.toprak Mesajı Göster
Yavaşlatılmış ekmeği denemek bana da pek kolay görünmüyor çünkü önceki yıllara göre daha halsiz ve yorgun hissediyorum.
Aslında ekmeği elde yapmak hiç de zor değil. Hele düşünün ki bunu benim gibi hamur yoğurma işine geçkin yaşlarda başlayan biri söylüyor Bence bütün zorluk ilk yoğurmada. O da olsun olsun 10 dakikalık bir süreç. Bir de o işi oyun haline getirip, hamuru fırlatıp atmaya başladım mı zamanın nasıl geçtiğini anlamıyorum. Bir de bakıyorum ki benim hamur kıvama gelivermiş. Valla ben çiçekleri sularken çok daha fazla yoruluyorum İkinci yoğurmayı ekmeksanati.com'dan öğrendiğim gibi zarf katlama usulü ile yapınca iş daha da kolaylaşıyor. Gerisi fırının maharetine kalıyor artık.

Bir zaman sonra insanın eli hamura alışıp kıvamı tanır oluyor, makinede böyle bir şansınız yok. Ekmek makinesinde ayar yapmak çok daha zor. Bir tuttursanız, 10 tutturamıyorsunuz. Mutfakta yer kaplıyor, eksi puan. Makinedeki ekmek teknelerinin teflon oluşu da bir eksi puan. Benim için elde ekmek yapmanın tek zorluğu, çıkan bulaşık. E makinenin bu kadar eksisiyle o zorluk da önemini yitiriveriyor.

Aman ya ne güzel belediye ekmeği ile idare ediyordum. Yine aklıma girdiniz. Birkaç gün işim var, sonra bir ekmek yapıvereyim Hatta Müjgan'dan ekşi maya mı alsam, ne

nevsune Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön